Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Vegetarische producten => Topic gestart door: Aiko op 10 oktober 2007, 16:54:28
-
Ik kwam net een pak panne(zonder n)koekenmeel tegen. Houdbaarheidsdatum december 2004. Nu ben ik geen bangebroek als het op overschrijdingen van verkoop- en houdbaarheidsdata aankomt, maar dit vond ik ook weer te enthousiast.
Dit moet voor mij een persoonlijk record zijn, die bijna drie jaar...
-
Ik ben ook niet bang uitgevallen als het op THT's aankomt, maar meel, aangebroken of niet, gebruik ik niet als die lang staat. Daar komen allemaal enge insectjes in rondscharrelen, is mijn ervaring. Met als triest dieptepunt de bus met griesmeel die ik bij mijn vader in de keuken aantrof, toen hij inmiddels al ik weet niet hoe lang klant was van tafeltje-dekje. Ik durf te beweren dat die bus toch zeker al vijf jaar niet open was geweest, gelukkig was het een transparante. De griesmeel was in ieder geval niet meer als zodanig te onderscheiden.
-
Houdbaarheidsdatum 18-06-99 (een blikje Jolt Cola)
Beat that!
Ja, daar kan mijn bier, houdbaar tot nov 99, niet tegenop.
-
Tja, dan is verhuizen een goede remedie. Zo'n anderhalf, twee jaar geleden (woon ik nog maar zo kort in Duitsland?) heb ik mijn Enschedese keuken uitgeruimd. Een heleboel kant-en-klaarmixjes uit mijn pre-vegetariërtijdperk met houdbaarheidsdatum 2002 of zo weggekwakt. Potjes en ander lang houdbaar spul controleer ik nu regelmatig - en wat over datum is, koop ik niet nog een keer, want het zijn die producten die ik toch niet blijk te gebruiken. Met minder lang houdbaar spul ben ik flexibeler: als het er nog goed uit ziet en goed ruikt, gebruik ik het gewoon, ondanks THT. En ik leef nog steeds ;D.
-
Verhuizen werkt niet altijd. Toen mijn ouders net waren verhuisd, aten we daar pannenkoeken. Mijn moeder zette een bus poedersuiker op tafel dat ik wel herkende. Ander patroon dan de bussen nu. Ik denk eind jaren tachtig/begin jaren negentig. Gelukkig had ze er meer verhuisd. :)
Mijn vriend wist wel van wie ik het had. Ik doe dus ook niet zo moeilijk met de meeste dingen,maar heb nu geen gekke dingen in huis. Geloof ik.
-
Ik leeg de voorraadkast altijd 2 keer per jaar: in de zomervakantie zet ik alles wat dit jaar nog op moet vooraan, in de kerstvakantie kijk ik wat daar nog van over is. Zo zijn dingen hier nooit langer dan eehn half jaar over datum.
-
Houdbaarheidsdatum 18-06-99 (een blikje Jolt Cola)
Beat that!
Ha, dat lukt net: 1-2-1999 (vanillestokjes)
-
Ik moest ook eens in de verhuisdozen gaan graven. Ik weet zeker dat ik dan nog wel een busje nootmuskaat zónder THT-aanduiding tegen zal komen. ;D
-
Ik moest ook eens in de verhuisdozen gaan graven. Ik weet zeker dat ik dan nog wel een busje nootmuskaat zónder THT-aanduiding tegen zal komen. ;D
Zeker nog uit je V.O.C.-tijd?
-
Jawel.
Gegarandeerd biologisch geteeld (al is het van voor het EKO keurmerk), milieuvriendelijk getransporteerd, en ambachtelijk gemalen.
-
Ik ben ook niet bang uitgevallen als het op THT's aankomt, maar meel, aangebroken of niet, gebruik ik niet als die lang staat. Daar komen allemaal enge insectjes in rondscharrelen, is mijn ervaring.
Klopt! Ik had laatst een tijdlang last van vage vliegjes. Toen kwam ik erachter dat hun 'nestje' (bron des verderfs) gehuisvest was in een pakje notenburgerzooi (klote biologische onbespoten zooi ;)). Het was nog niet eens oud dat doosje trouwens. Ze hadden duidelijk geprobeerd ook andere meelsoorten te enteren. Heb alles weggepleurd, kast gereinigd, voorraadpotten aangeschaft en nu is alles autistisch geordend in potten in mijn kast ;D
Ik moet zeggen....het kostte wat geld maar ben er wel blij mee. Ten eerste weet ik zeker dat er geen gespuis meer in/uit iets komt/gaat en ten tweede werkt het veel netter. Geen hoopjes meel, rijst en andere shit die in de kast zwerft, gelekt uit pakjes en zakjes.
De vage vliegjes niet meer teruggezien :D
-
Hier momenteel nog niks...
:heehee: maar toen mn oma overleed en we daar de voorraadkast uit gingen ruimen kwamen ik spullen tegen die voor mijn geboorte al over datum waren! Minimaal 17 jaar dus.... :o Het was een vage hamburgerkruidenmix....
-
Ik trof suikerwaren aan waarvan ik weet dat die nog stammen van ruim terug in de vorige eeuw, maar daar staan geen houdbaarheidsdatum op. Het betrof poedersuiker en anijsblokjes. Heeft zeker met de aard van die suikerwaren te maken.
Maar mijn speculaaskruiden van juni 1993 overtrof echt alles. Ik weet zeker dat dit zeker vier jaar daarvoor gekocht is, omdat dit op een moment is gedaan die ruim voor mijn veranderde leefomstandigheden lag. Met mijn huidige partner koop ik die kruiden nooit meer. Zij kookt of bakt nooit, en ik heb er geen behoefte aan gehad.
-
Ik meende echt dat mijn rigoreuze schoonmaak/opruimactie alle over de datumproducten had geelimineerd onlangs. Toch net nog even gekeken en jawel, een verstekeling.
Een proefzakje Eikruiden van Verstegen ( "zelfs op een plakje tomaat smaken Eikruiden verrassend lekker") 07-03-03. Smaakt vast ook verrassend lekker in de gftbak :D
-
bij mij is altijd alles authistisch gerangschikt in mijn kast en bijna nooit iets over de datum. ja ja, soms heb ik van die neurotische trekjes. ik ging vroeger toen ik nog thuis woonde ook altijd de koelkast herinrichten als mijn moeder boodschappen had gedaan. :-[
-
ik mest altijd eens in de zoveel tijd de kast uit...
Dan weet ik tenminste wat erin staat ::)
-
Mijn voorraadkast is niet echt overtijd wegens verhuizingen maar bij mijn moeder was (en is) het altijd wel raak. Gelukkig heb ik daardoor geleerd niet zo pietluttig met de datum te doen, als iets nog goed ruikt en eruit ziet dan eet ik het gewoon.
Vroeger was ik wel heel erg pietluttig en dat heb ik geweten ook. Op vakantie in Mexico ben ik heel erg ziek geworden. Eigenlijk was iedereen ziek (groepsreis), behalve mijn moeder. Toen ging er wel een klein lampje bij me branden. ;)
Even iets anders maar wel gerelateerd; ik haal net een pak noodles uit de kast, nog helemaal dicht, t.h.t. 31-12-2008. Zat helemaal vol met kleine (dode) kevertjes! Ik heb het pak nauwkeurig geinspecteerd maar kon echt nergens een gaatje vinden, hoe doen die beestjes dat toch? Ik krijg er nare ideeën van (eitjes in de noodles enzo :-X).
-
De inhoud in mijn voorraadkast kijk ik eens in de zoveel tijd na. Vaak genoeg om te voorkomen dat er spullen in staan die heel erg over de datum zijn. Als ze er wel instaan, gooi ik ze bij het opruimen of als ik ze tegenkom, weg.
-
Mijn voorraadkast is niet echt overtijd wegens verhuizingen maar bij mijn moeder was (en is) het altijd wel raak. Gelukkig heb ik daardoor geleerd niet zo pietluttig met de datum te doen, als iets nog goed ruikt en eruit ziet dan eet ik het gewoon.
Vroeger was ik wel heel erg pietluttig en dat heb ik geweten ook. Op vakantie in Mexico ben ik heel erg ziek geworden. Eigenlijk was iedereen ziek (groepsreis), behalve mijn moeder. Toen ging er wel een klein lampje bij me branden. ;)
Even iets anders maar wel gerelateerd; ik haal net een pak noodles uit de kast, nog helemaal dicht, t.h.t. 31-12-2008. Zat helemaal vol met kleine (dode) kevertjes! Ik heb het pak nauwkeurig geinspecteerd maar kon echt nergens een gaatje vinden, hoe doen die beestjes dat toch? Ik krijg er nare ideeën van (eitjes in de noodles enzo :-X).
die bewaar-datums betekenen gewoon dat de fabrikant een garantie heeft tot die datum.
Het kan best zijn dat het produkt nog steeds OK is maar je kan de fabrikant niets meer verwijten nadien.
Het moet wel lekker geweest zijn voor die beestjes, anders waren ze d'r niet
hahahaha.... :O
-
die bewaar-datums betekenen gewoon dat de fabrikant een garantie heeft tot die datum.
Het kan best zijn dat het produkt nog steeds OK is maar je kan de fabrikant niets meer verwijten nadien.
Fabrikanten zijn wettelijk verplicht een T.H.T.- datum op hun producten te vermelden. Veel producten zijn na die datum nog zonder gevaar voor de gezondheid te consumeren.
-
en wat chips betreft..
die zijn wel erg kort van datums!
ja het moet allemaal sneller verkocht worden he tegenwoordig...
-
en wat chips betreft..
die zijn wel erg kort van datums!
ja het moet allemaal sneller verkocht worden he tegenwoordig...
Een plausibere verklaring lijkt me dat de mensen graag krakendverse chips eten i.p.v. zachte.
-
je kan het ook zo bekijken natuurlijk.
maar ik had ooit es (nog niet zo lang geleden) een hoop zakjes gekocht (voor verkoop) en nooit op die datums gelet.
Tot er iemand in de GB me opmerkte van die korte datums.
Dus ikke thuis gekeken naar die datums en jawel...allemaal verlopen.
Maar ze bleven lekker lang krokant hoor.
zelfs weken over datum! ;D
-
Fabrikanten zijn wettelijk verplicht een T.H.T.- datum op hun producten te vermelden.
T.M.H.T!
-
Ik heb laatst nog wafels gebakken met gist die van maart dit jaar was. Het rook erg alcohollerig. Weet niet of het een goede werking nog had. Geloof niet zo.
En gisteren roebakgroenten gebruikt van 5 dagen oud. Rook zuur. Heb het wat langer geroerbakt. Smaakte nog goed.
Gebruik ook veel andere producten nog wel die al over de datum zijn (jaar ofzo). Zolang het nog goed eruit ziet of goed ruikt vind ik het wel best ;)
-
Ik heb laatst nog wafels gebakken met gist die van maart dit jaar was. Het rook erg alcohollerig. Weet niet of het een goede werking nog had. Geloof niet zo.
En gisteren roebakgroenten gebruikt van 5 dagen oud. Rook zuur. Heb het wat langer geroerbakt. Smaakte nog goed.
Gebruik ook veel andere producten nog wel die al over de datum zijn (jaar ofzo). Zolang het nog goed eruit ziet of goed ruikt vind ik het wel best ;)
ah zo erg is het niet hoor. Al die chemische produkten die we zonder ons weten inslikken zijn heel wat giftiger dan dit.
In oorlogstijd aten zelfs sommige met een lepel van een vuilnisdeksel.
Je moet wel wat weerstand hebben natuurlijk! ;D
Zolang het maar geen schimmel en beestjes bevat, alhoewel...
Je hebt van die stinkkazen met bewegende maden in, die eten ze ook!
Bwah....viezerikken. :-\
Wat zit er zoal in een griepprik denk je? Ah, dat wil je niet weten!
-
Wij hebben ook nooit van die geweldige voorraden, deze geweldige huisvrouw heeft nog wel eens van die dagen dat ze vergeet boodschappen te doen (wie weet er nou dat op 2 januari alles in Zürich gesloten is?) en dan moet je graven. Kun je al die oude rotzooi weer eens opmaken. En vaak is het nog lekker ook :O
-
Fabrikanten zijn wettelijk verplicht een T.H.T.- datum op hun producten te vermelden.
T.M.H.T!
Dat zou beter zijn, maar T.H.T. is gangbaar. Aanstootgevend ende ergerlijk dat zoiets verkeerd wordt afgekort.
-
Alle veganistische produkten zijn zoOo lekker dat er gewoon geen kans bestaat om slecht te worden! Wij eten het op ipv te laten slingeren.
Het zou veel te jammer zijn! ;)
-
Alle veganistische produkten zijn zoOo lekker dat er gewoon geen kans bestaat om slecht te worden! Wij eten het op ipv te laten slingeren.
Het zou veel te jammer zijn!
Mee eens, maar veel dingen zijn zo lekker dat je toch teveel koopt en bepaalde dingen schuiven d.m.v. een natuurwet of iets dergelijks naar achter in je voorraadkastje. Zo heb ik nu een grote pot garam masala staan, maar aan Indiaas koken kom ik steeds niet toe.. Gelukkig zijn veel van die dingen zowat eeuwig houdbaar (althans, als je de verpakking negeert :P).
-
Alle veganistische produkten zijn zoOo lekker dat er gewoon geen kans bestaat om slecht te worden! Wij eten het op ipv te laten slingeren.
Het zou veel te jammer zijn!
Mee eens, maar veel dingen zijn zo lekker dat je toch teveel koopt en bepaalde dingen schuiven d.m.v. een natuurwet of iets dergelijks naar achter in je voorraadkastje. Zo heb ik nu een grote pot garam masala staan, maar aan Indiaas koken kom ik steeds niet toe.. Gelukkig zijn veel van die dingen zowat eeuwig houdbaar (althans, als je de verpakking negeert :P).
dat kan ook gebeuren natrlk! :D
vraagske? Wat is garam masala?? Geef eens een merk?
Nog NOOIT van gehoord! ;)
-
garam massala is een kruidenmix
-
@Dame Noire.
Houdbaar is het wel, maar de kwaliteit van je garam masala gaat wel achteruit. Als je meer tijd hebt, kun je beter de kruiden in hun hele vorm inkopen. Dan blijven ze langer goed en kun je zelf je masala's samenstellen. Lekkerder, verser, geen overbodige toevoegingen of een fabrikant die het volstopt met de goedkoopste ingredienten....
Geinspireerd door dit topic, maar eens de voorraadkast ingedoken van het ouderlijk huis. Om de proef op de som te nemen, heb ik een pak muffins gebakken die een huidbaarheidsdatum hadden tot mei 2005 (Van de bakmixen is dat de oudste hier, al verdienen de beschuitjes uit 1992 van de huisgenote toch ook wel een eervolle vermelding en een mooi plaatsje in de vuilnisbak). Het zag er best ok uit en het smaakt eerlijk gezegd nog redelijk ook.
-
Hallo allemaal,
Bij mij gaan veel dingen heel snel op en dus bijna nooit over datum :d
Gewoon goed dooreten :d
Gr,
Jade
-
Toen wij gingen verhuizen heeft mijn man de koelkast en de voorradkast uitgemest en heel veel dingen weggegooid, sommigen waren nog goed en anderen waren twee jaar daarvoor houdbaar. Of zo. Ik ben er dus ook zo één. :-[
-
Laatst kruidenboter weggegooid, omdat mijn zoon aangaf dat het bedorven smaakte. Bleek later dat niet de kruidenboter, maar het onderliggende brood licht beschimmeld was.
-
Meestal valt het wel mee, ik gooi 1x per maand ofzo alles wat er eng uitziet, weg.
-
Kruidenvoorraad opgeruimd: chili-olie en knoflook-in-een-molentje allebei van 2004... toch maar weggegooid, hoewel die olie volgens mij nog wel goed was.
-
Het schijnt dat je met gedroogde kruiden uit moet kijken. Hoorde ik een micro-bioloog over. Dat had ik nooit gedacht. Ik gooi het vaak weg, omdat de "kracht" er uit is.
-
Ik herinner mij ineens de keer dat ik mijn grootmoeders diepe kast uitruimde. Allejezus wat je daar tégenkomt, in zulke oude-mensen-kasten!!
Ze had daar (helemaal achterin het schap) potjes kruiden staan van 'vervallen in' '72. Was echt niet normaal. :D
Ik wil eventjes benadrukken dat ze die kruiden ook niet meer gebruikte he ;)
Het was wel grappig :)
-
Als ik kook voor anderen let ik altijd veel meer op dan wanneer ik voor mezelf kook, qua datum. Maar doen anderen dat ook? En wat doe jij dan? Een voorbeeld: Een vriend van je kookt zelden en al zijn potjes groene kruiden zijn helemaal wit geworden onder invloed van het daglicht. Wat doe je als hij eens voor je kookt en deze kruiden gewoon gebruikt? Zeg je er iets van?
-
Als ik kook voor anderen let ik altijd veel meer op dan wanneer ik voor mezelf kook, qua datum. Maar doen anderen dat ook? En wat doe jij dan? Een voorbeeld: Een vriend van je kookt zelden en al zijn potjes groene kruiden zijn helemaal wit geworden onder invloed van het daglicht. Wat doe je als hij eens voor je kookt en deze kruiden gewoon gebruikt? Zeg je er iets van?
Nee, je zal daar wel niet dood aan gaan, van een keertje iets wittere groene kruiden te eten ;)
Bovendien heb ik dat soort vrienden niet haha :) Met rottekruidenpotjes :) ;)
-
Als ik kook voor anderen let ik altijd veel meer op dan wanneer ik voor mezelf kook, qua datum. Maar doen anderen dat ook?
Ja, doe ik ook. Vooral als ik voor mijn moeder kook, want zij claimt er ziek van te worden..
Maar stiekem doe ik het dan ook wel eens juist wel, en ze wordt nooit ziek. :devil:
Of ik er wat van zou zeggen... hangt er vanaf hoe goed ik diegene ken.
-
In het huis waar we rond kerst gingen kijken ( oorspronkelijke bewoonster) stond nog een potje peper van de appie met het etiket uit de jaren '60...dat was behoorlijk over de datum
volgens mij had ik dit al eerder gepost...of heb ik een deja-vu???
-
Maar stiekem doe ik het dan ook wel eens juist wel, en ze wordt nooit ziek. :devil:
Zou ik nooit doen. Stel je voor dat ze wel ziek raakt, wat zou ik me dan schuldig voelen.
Als er hier eten over datum is, dan hangt het ervan af wat het is. Bij bijvoorbeeld yoghurt gooi ik eerst een beetje in de gootsteen en als het dan niet klontert gebruk ik het gewoon.
Maar als het groente is van een zakje, dan gooi ik het meestal weg, omdat ik nooit weet hoe ik zeker weet dat het wel goed is. Diepvriesproducten die over datum zijn, gebruik ik meestal nog wel.
In mijn kelder raakt er regelmatig wat over datum wat ik dan weggooi en ik probeer nu dan ook om niet meer kelder-inhoud te krijgen, maar alleen nog eten te hebben voor de koelkast/vriezer en het keukenkastje. Dat is nog best lastig.
-
Langer dan 1 of 2 weken over datum zal je bij mij niet gauw vinden, ik ben daar heel strikt in.
-
Ik heb 3 jaar bij een vrouw gewoond die altijd (ja altijd, ik zweer het) producten gebruikte die overtijd waren. Het leek wel een sport. Ze had ook een heel erg rommelig huis, nogal logisch dat je dan niet weet waar de helft staat en het vervolgens verloopt.
Sinds ik op mezelf heb gewoont check ik altijd de datum voordat ik iets eet/klaarmaak. Trauma? :-\
-
En jawel hoor, achter in de kast heb ik een tweetal potten zilveruitjes gevonden die al ruim drie jaar verstreken zijn. Ze zien er héél licht bruin verkleurd uit. Zijn ze nog veilig voor consumptie?
-
Als de verkleuring door lichtinvloed is gekomen, zouden ze nog geschikt moeten zijn voor menselijke consumptie.
Als de verkleuring door zuurstofinvloed is gekomen, gooi het dan maar weg.
Dus als de potjes niet meer vacuum dichtzitten, niet meer opeten.
-
Veel licht kan er nooit bij gekomen zijn, ze zaten achter in de kast verstopt en de kastdeur zit doorgaans dicht.
Ik zal eens kijken of ze nog luchtvrij zijn. Ik hoop dat ze niet verzuurd zijn. 8)
-
Ik hoop voor je dat ze ook niet zijn verzilverd? :O
-
Is jouw maag de prijs van een nieuw potje waard?
-
Als ik kook voor anderen let ik altijd veel meer op dan wanneer ik voor mezelf kook, qua datum. Maar doen anderen dat ook? En wat doe jij dan? Een voorbeeld: Een vriend van je kookt zelden en al zijn potjes groene kruiden zijn helemaal wit geworden onder invloed van het daglicht. Wat doe je als hij eens voor je kookt en deze kruiden gewoon gebruikt? Zeg je er iets van?
Eerst een opmerking rondgooien over waarom ie nooit gekruid eet, haha!
Nee, ik let wel op waarbij ik over de datum ga. Heb zelf een gevoelig buikje, en wat ik mezelf niet voorzet zet ik anderen ook niet voor en andersom.
Overigens kwam mijn vriend laatst aan met een verhaal dat in zijn ouderlijk huis nog een paar kilo boter uit de zuivelberg in de jaren 80 ofzo zou liggen. Mijn schoonmoeder heeft wel trots een fles water met een houdbaarheidsdatum begin jaren 80 laten zien.
-
Zembla (http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1243245) over houdbaarheidsdata
-
Mijn voorraadkast is niet echt overtijd wegens verhuizingen maar bij mijn moeder was (en is) het altijd wel raak. Gelukkig heb ik daardoor geleerd niet zo pietluttig met de datum te doen, als iets nog goed ruikt en eruit ziet dan eet ik het gewoon.
Vroeger was ik wel heel erg pietluttig en dat heb ik geweten ook. Op vakantie in Mexico ben ik heel erg ziek geworden. Eigenlijk was iedereen ziek (groepsreis), behalve mijn moeder. Toen ging er wel een klein lampje bij me branden. ;)
Als je op een kind zit te wachten ga je maar je keukenkastjes uitmesten, altijd leuk. Ik kon bovenstaande toen wel leuk zeggen maar als je niet regelmatig blijft verhuizen werkt dat natuurlijk niet hè. Laatste keer was 2009 en er vond dan ook diverse producten uit die tijd in mijn kastjes terug. Gelukkig geen hele vieze dingen, het was redelijk beestjesloos allemaal.
Wat ik me wel afvraag, ik heb diverse flesjes olie die ranzig geworden zijn. Hoe gooi je zoiets weg?
-
Oh ik moet trouwens bekennen dat ik nooit kijk naar de THT datum van kruiden en dergelijke, ongetwijfeld heb ik wat potjes staan die al een jaar of 10 meegaan :bloos:
-
Flesjes en potjes die over de datum zijn maak ik meestal eerst even leeg en spoel ze om voor ze in de glasbak gaan. Maar ik moet bekennen dat ik weleens een potje met zwaar beschimmelde inhoud en al in de glasbak heb gemikt omdat ik het zo vies vond.
edit: olie breng ik nooit apart weg, dat gaat in plastic in de vuilnisbak. Hoort hier een schaamsmiley bij?
Ik moet mijn keukenkastjes ook weer even langs. En ik heb vanavond een koelkastronde: alles wat vandaag of morgen niet opgaat aan verse groenten in de diepvriezer, alle potjes even controleren op datum. Ik schrijf overal met marker op wanneer het open is gegaan, dan weet ik of ik eerst even moet kijken en/of proeven voor ik het gebruik.
-
Wat ik me wel afvraag, ik heb diverse flesjes olie die ranzig geworden zijn. Hoe gooi je zoiets weg?
Ik zou de olie bij het in te leveren vet doen en de flessen als ze van glas zijn in de glasbak.
-
Oh ik moet trouwens bekennen dat ik nooit kijk naar de THT datum van kruiden en dergelijke, ongetwijfeld heb ik wat potjes staan die al een jaar of 10 meegaan :bloos:
Hier is dat net zo. Als ik voor gasten kook of bak let ik er wel wat meer op, maar voor sommige ingrediënten denk ik toch ook echt dat het geen kwaad kan als ze wat ouder zijn.
Wat ik me wel afvraag, ik heb diverse flesjes olie die ranzig geworden zijn. Hoe gooi je zoiets weg?
Ik zou de olie bij het in te leveren vet doen en de flessen als ze van glas zijn in de glasbak.
Maar dat klinkt wel heel erg alsof je dan standaard een bakje potje met in te leveren vet hebt staan. Ik heb dat niet. En waar moet je dat inleveren dan, bij de gemeentewerf ofzo?
Een vetbak naast de glas- en papierbak :nerd: zou ik een stuk praktischer vinden dan fietsen naar, OK ik weet eigenlijk niet eens waar de gemeente- (of stadsdeel-)werf zit. :-[
-
Vloeibare olie gooi ik gewoon door de gootsteen. Houd ik harde vetten over, zoals kokosolie, dan gooi ik dat bij het gewone afval.
-
Olie mag echt nooit door de gootsteen, dat is zo slecht voor de waterzuiveringsbedrijven, alle waterschappen vragen je ook om het niet te doen. Het kost bijna drie euro per liter olie om dit te reinigen geloof ik.
In een plastic fles en dan bij het vuilnis is ook niet zo best maar nog steeds beter dan door het riool. Ik heb dus een fles met gebruikte olie, als hij vol is gaat hij weg.
-
Oh... het gebeurt gelukkig zelden :bloos:
-
Ik heb gewoon een oliefles staan voor oud vet. Als die ongeveer vol is lever ik hem in bij de Vomar, daar staat een container. Of bij de kinderboerderij, daar zamelen ze ook in. Hard vet gaat in de vuilnisbak. Vette pannen neem ik voordat ze de vaatwasser in gaan even af met een stukje keukenpapier om het meeste vet eruit te halen zodat dat niet in het riool komt.
Je kunt olieresten op veel plaatsen inleveren, ook onverwachte. Die kinderboerderij vind ik bijvoorbeeld een verrassende plek.
-
Hier lees je meer over waar je olie kunt inleveren, http://www.frituurvetrecyclehet.nl/inleveren/nederland :)
-
In de supermarkt vlakbij ons thuis staat een grote container voor frietvet/olie.
En in het containerpark kun je je KGA-bak aan de stand van KGA (klein gevaarlijk afval) ledigen.
-
Hier lees je meer over waar je olie kunt inleveren, http://www.frituurvetrecyclehet.nl/inleveren/nederland :)
Goede tip, bedankt!
-
Ik heb gewoon een oliefles staan voor oud vet. Als die ongeveer vol is lever ik hem in bij de Vomar, daar staat een container. Of bij de kinderboerderij, daar zamelen ze ook in. Hard vet gaat in de vuilnisbak. Vette pannen neem ik voordat ze de vaatwasser in gaan even af met een stukje keukenpapier om het meeste vet eruit te halen zodat dat niet in het riool komt.
Je kunt olieresten op veel plaatsen inleveren, ook onverwachte. Die kinderboerderij vind ik bijvoorbeeld een verrassende plek.
Toevallig die kinderboerderij in Watergraafsmeer?
-
Ik heb vorig jaar eindelijk nieuwe natrium bicarbonaat gekocht omdat de oude nog dateerde van 1996 :-[ voor de rest alleen rijst van 2008 ofzo
Mijn 'medicijnkast' daarentegen... :-\
-
Ik heb gewoon een oliefles staan voor oud vet. Als die ongeveer vol is lever ik hem in bij de Vomar, daar staat een container. Of bij de kinderboerderij, daar zamelen ze ook in. Hard vet gaat in de vuilnisbak. Vette pannen neem ik voordat ze de vaatwasser in gaan even af met een stukje keukenpapier om het meeste vet eruit te halen zodat dat niet in het riool komt.
Je kunt olieresten op veel plaatsen inleveren, ook onverwachte. Die kinderboerderij vind ik bijvoorbeeld een verrassende plek.
Toevallig die kinderboerderij in Watergraafsmeer?
De Werf, inderdaad.