Vegatopia Forum
Vegetarisch - special interests => Restaurants => Topic gestart door: Teddy op 18 augustus 2007, 08:30:11
-
Super lekker gegeten bij de Eetstee in Amersfoort. :cheer: Was eerst een huiskamerrestaurant, maar is nu dus een restaurant dat (bijna?) elke dag open is en waar je ook kan lunchen. De jongen die ons bediende zei dat ze nog maar 4 weken open zijn.
Wij hebben daar gisteravond dus gegeten. Erg goed! Het restaurant is redelijk strak ingericht en opgeleukt met fel rood/rose accenten waardoor het toch gezellig oogt. Toen wij kwamen waren er twee tafeltjes bezet maar in de loop van de avond liep het toch best vol. Er was maar 1 jongen in de bediening maar die deed het super goed. Ondanks dat hij het druk had nam hij voor iedereen de tijd.
Amuse: vijgenbrood met pompoenchutney :D
Vooraf: brood met zwarte en groene tapenade :spinsmile: (ong. € 5,-)
Hoofdgerechten: ovenschotel met zoete aardappel, aubergine en yoghurt-bechamelsaus. Met een lekkere salade. :yummie:
En mijn lief had ravioli. Ook lekker! (beide ong. € 15,-)
WIj dronken lekker bio-biertjes erbij :thumbsup:
Toe nog chocoladetaart genomen met kersenmascarpone en verse kersen. (ong. € 5,-) Ook super! :D Daarbij lekkere verse muntthee.
Kortom: wij vinden het :thumbsup: en ons gaan ze zeker vaker terug zien!
Bediening +
Eten +
Omgeving +
Dus allemaal naar dit vega restaurant (met ook veel vegan mogelijkheden op de kaart!) :cheer:
-
Super lekker gegeten bij de Eetstee in Amersfoort. :cheer:
Bediening ++
Eten ++
Omgeving ++
Hier sluit ik me helemaal bij aan. Heerlijk gegeten, vriendelijke bediening en fris en hip ingericht. Alle gerechten op de kaart zijn vegetarisch en de veganistische gerechten zijn aangegeven met een V!! :wave: Ook de niet vegas waren enthausiast.
http://www.eetstee.nl/
-
Ik heb afgelopen zaterdag alweer in de Eetstee gegeten!
Wéér zo goed! Ik ben blij dat ik in Amersfoort woon. :yes:
-
Die Eetstee is echt van voor naar achter en van achter naar voor goed, zo te horen. Ik ga er ook maar eens eten.
-
Ik heb afgelopen zaterdag alweer in de Eetstee gegeten!
Dat is toevallig, ik was er ook afgelopen zaterdag. Of heb je daar gewoon een vaste tafel :D op zaterdag?
-
Ik heb afgelopen zaterdag alweer in de Eetstee gegeten!
Dat is toevallig, ik was er ook afgelopen zaterdag. Of heb je daar gewoon een vaste tafel :D op zaterdag?
Grappig dat jij er ook was! :D Ik heb nog net geen vaste tafel, maar misschien moet ik maar eens naar de mogelijkheden informeren ;)
Ik zat vooraan bij het raam. Misschien heb je me wel gezien!
-
Ik kreeg van mijn lieve mams gister een krantenartikel uit de ADamersfoort opgestuurd, over De Eetstee in Amersfoort.
Nieuw vegatarisch restaurant, ben er zelf nog niet geweest, als ik in de buurt ben ga ik het eens proberen.
De eigenaar van het restaurant is zelf vegatarisch, 95% van de producten is biologisch en volgens de site is het ook mogenlijk om bepaalde gerechten veganistisch te bestellen.
Wel is er een beperkte wisselende menukaart waarin vooral seizoensproducten gebruikt worden.
http://www.eetstee.nl/
-
Super lekker gegeten bij de Eetstee in Amersfoort. cheer Was eerst een huiskamerrestaurant, maar is nu dus een restaurant dat (bijna?) elke dag open is en waar je ook kan lunchen. De jongen die ons bediende zei dat ze nog maar 4 weken open zijn.
Wij hebben daar gisteravond dus gegeten. Erg goed! Het restaurant is redelijk strak ingericht en opgeleukt met fel rood/rose accenten waardoor het toch gezellig oogt. Toen wij kwamen waren er twee tafeltjes bezet maar in de loop van de avond liep het toch best vol. Er was maar 1 jongen in de bediening maar die deed het super goed. Ondanks dat hij het druk had nam hij voor iedereen de tijd.
Amuse: vijgenbrood met pompoenchutney
Vooraf: brood met zwarte en groene tapenade spinsmile (ong. € 5,-)
Hoofdgerechten: ovenschotel met zoete aardappel, aubergine en yoghurt-bechamelsaus. Met een lekkere salade. yummie
En mijn lief had ravioli. Ook lekker! (beide ong. € 15,-)
WIj dronken lekker bio-biertjes erbij thumbsup
Toe nog chocoladetaart genomen met kersenmascarpone en verse kersen. (ong. € 5,-) Ook super! Daarbij lekkere verse muntthee.
Kortom: wij vinden het thumbsup en ons gaan ze zeker vaker terug zien!
Bediening +
Eten +
Omgeving +
Dus allemaal naar dit vega restaurant (met ook veel vegan mogelijkheden op de kaart!) cheer
Wij hebben er ook al vaker gegeten (zie o.a. bovenstaande) en elke keer tevreden. Vorige week ook weer gegeten. Weer :thumbsup:
-
Mijn ouders namen me vanavond mee uit eten in de Eetstee. De eetstee is strak ingericht, maar heeft desondanks iets gezelligs en uitnodigends. Dat komt ook door de vriendelijke en goede bediening.
Ik nam zelf als voorafje de aardappelroomsoep die lekker pittig was. Als hoofdgerecht had ik de spätzle met een kruidige paddestoelen roomsaus met een vleugje truffel. Die was lekker, maar net iets te zoet naar mijn smaak. Toe nam ik simpelweg een koffie verkeerd want ik zat inmiddels erg vol.
Mijn ouders namen beide het weekmenu. Als voorfje hadden zij gevulde flesjes (gevuld met euh... weet ik niet meer, maar lekker was het wel), daarna kregen zij borsjt die volgens mijn moeder erg 'heerlijk en beter dan die uit polen' was (maar die ik maar niet heb geproefd want het enige waarvan ik hardop durf te zeggen dat ik het niet lekker vind zijn bietjes). Als hoofgerecht hadden zij lasagne met aubergine, die 'niet onaardig' werd gevonden. Toe hadden zij ook nog iets 'rijstigs', lekker maar wel erg zwaar voor een toetje.
Al met al zeker de moeite waard om nog eens te gaan eten (ook omdat de biologische rode wijn héél lekker was).
-
Gisteren redactievergadering + diner in De Eetstee. We waren met 11 personen en kregen van alles wat; er werden gewoon borden met verschillende gerechten op tafel gezet waarvan iedereen kon pakken. Het was allemaal heel erg lekker, alleen niet echt heel veel voor zoveel hongerige eters. En nu ben ik altijd nogal een schrokop, maar ik was gelukkig niet de enige van wie het allemaal wel wat meer had mogen zijn, dus het lag zeker niet aan mij. Misschien is de hoeveelheid per persoon groter als je gewoon à la carte eet hoor, daar kan ik verder niet over oordelen.
Het restaurant is in ieder geval mooi ingericht; strakke meubels, leuke hangend bestek aan de muur als kunst en twee grote frambozenfoto's aan de muur voor de kleuraccenten.
Als amuse kregen we een in knoflook en balsamico gebakken cherrytomaat.
Voorgerechten:
- onder de grill in honing en limoensap gemarineerde nectarines met gorgonzola
- bruschetta: twee geroosterde broodjes met tomaten basilicum salade en met boterbonen salade
- involtini: opgerolde gegrilde aubergine gevuld met een puree van ricotta, zongedroogde tomaten en pijnboompitten
Hoofdgerechten:
- moussaka van aardappel, aubergine en bloemkool in een tomatensaus met daarover een romige bechamelsaus
- tagliatelle geserveerd met homemade pesto, Parmazaanse kaas en olijfolie
- droog gebakken groenten
- kruidige aardappelpartjes met schil
- gebakken groenten met een kokoscurry (de schaal was helaas al leeg voor hij aan mijn kant van de tafel was)
- een salade van verschillende soorten sla, kerstomaatjes, pijnboompitten en een lekkere dressing
Nagerechten:
- Abrikozen-amandel taart: taart van abrikozen en een 'spijs' van amandel
- een soort ijs (heb ik ook niet op, ik hoorde later dat het met kokos was)
- truffels
- chocolade-sinaasappelbonbons (èrrug lekker!)
- pure chocolade-rozijnenrotsjes
- iets met witte chocolade wat ik verder niet geproefd heb
- een soort kwarkachtig taartje met verse vruchten
Zoals gezegd was er niet genoeg voor iedereen om alles te proeven, maar dat wat ik wel op heb was allemaal erg lekker. Ze hadden er ook lekkere verse muntthee, dat vind ik altijd wel een pluspuntje. Wat mij betreft zeker een aanrader!
-
Wij zijn er eind mei geweest en we vonden het allebei erg lekker. Mijn man is zeg maar een alleseter, maar eet steeds vaker ook buitenshuis vegetarisch ;D. Ik had een Japans menu en hij had een risotto. Wij hebben vrienden in Amersfoort wonen en als we daar weer eens op bezoek gaan, gaan we zeker weer bij de Eetstee eten. Ik vond de inrichting erg mooi. Veel licht. Veel gerechten zijn al veganistisch en anders kun je ze veganistisch laten maken. Gewoon vragen. Erg vriendelijke jongeman die de bediening voor zijn rekening nam. Er was over de gerechten nadacht en het zag er mooi uit.
-
Besproken in VKmag. Niet onderuitgehaald maar ik ga obv wat MvD schrijft nou niet bepaald speciaal naar Amersfoort reizen om bij de Eetstee te eten.
-
Niet onderuitgehaald vind ik nog positief. Als ze alleen het toetje erg lekker en verrassend vonden, hoef ik er ook niet echt naar toe. Jammer wel, want ik wilde het eerst wel.
-
Mijn moeder en haar partner wonen in Leusden vlakbij Amersfoort. Zij vinden het leuk om mij en m'n partner uit te nodigen om ergens wat te gaan eten. Ik een tijdschrift las ik een stukje over De Eetstee in Amersfoort.
Een aanrader? De Eetstee lijkt mij vrij prijzig?
De laatste keer dat ik in Amersfoort was kwam ik bij Kalash, een leuk, nieuw initiatief waar je ook op koopavond aan kunt schuiven voor een veg. dagschotel. Ze doen ook catering. Coole zaak.
-
Gisteren gegeten bij de eetstee, een vegetarisch restaurant in Amersfoort. Was erg lekker, sjieker dan ik gewend was en aparte gerechten, die je thuis niet zo snel eet. Aanradertje!
-
De Eetstee staat ook in onze top10 van restaurants!
Misschien kun je nog een reactie hier achterlaten en/of sterren geven?: http://www.vegatopia.com/vega/restaurants/restaurants-nederland/utrecht/9924-amersfoort-de-eetstee
-
Gedaan hoor. ;)
-
Van huiskamerrestaurant is het intussen "het beste vegetarisch restaurant" geworden volgens de groene GaultMillau, dus stond het op ons verlanglijstje. Onthaal en bediening zijn zeker op een hoog niveau. Het interieur is hedendaags en fris, met voldoende ruimte tussen de tafels.
Sommige zaken wijken af van een gewoon restaurant. De "v" achter gerechten staat hier voor veganistisch. Wijnen zijn veelal bio, vele rond 30 euro, maar we hadden een hele leuke witte Italiaanse voor een goede twintig.
Een beetje afwijkend dat je eerst de wijnkaart krijgt en pas later de eetkaart. Nu neem ik aan dat het bij vegetarische gerechten iets minder nauw luistert welke wijn je bij welk gerecht kiest, maar toch wat ongewoon. Hoewel het ook wijst op het bevorderen van wijngebruik, terwijl er ook volop groentesmoothies werden gemaakt en er ook bieren verkrijgbaar zijn. Flessenwater staat ook op tafel en wordt aangerekend: allerlei kleine extra's die de rekening wat aandikken, zoals ook het bij de aanvang voorgestelde brood (lekker, van lokale bakker) met drie smeersels (rode biet, zongedroogde tomaten, wortel-pompoen). Smaakvol, maar ik kan het invoelen dat hier en daar iemand bedenkingen heeft bij dit redelijk prijzige (een 9 euro), een beetje vriendelijk opgedrongen, voorafje/begeleiding. (Er bestaan zaken waar je brood en smeersels er gewoon bijkrijgt.) Een kleine amuse, opgediend in lepel, van pastinaakcrème en stukje gebakken tempeh.
Het menu beviel ons niet zo, meloen met kaas, maiïssoep... dus aten we à la carte.
Een groenteloempia (vederlicht deeg) met lekkere norisaus en salade en een in zoutkorst bereide bataat, goed contrasterende kimchi, zure room. Aardige gerechten, ik vraag me wel af of de zoutkorst (die ik hoewel het werd afgeraden toch even stiekem proefde, erg zout inderdaad) zoveel bijdraagt aan de zoete aardappel.
Hoofdgerechten waren een lentegerecht van allemaal verschillende in mijn ogen wat onsamenhangende bereidingen (omeletschijfje, olijven, geroosterde groenteblokjes..), die in afzonderlijke schaaltjes werden opgediend en dus niet in hoopjes op één bord zoals in traditionele vegetarische restaurants gebruikelijk. Het andere hoofdgerecht was een krokant risottotimbaaltje op preislierten met parmesaancrème. Best smakelijk.
Nog een dessert genomen in de vorm van een chocoladesmaakbom en pepermuntijs en fruitcoulis ("aftereightstee").
Al met al duurder dan het doorsnee-vegetarisch eethuis, meer verzorgd (de chef loopt niet joviaal, loftuitingen aannemend langs, maar inspecteert zeer ernstig en nauwkeurig de uitgaande borden), een verademing voor wie geitenkaassalade gewoon is als suggestie, maar nu ook weer niet van de sokken blazend.
-
In Amersfoort woonachtige vrienden wezen me erop dat de Eetstee van eigenaar gaat veranderen en zo kwamen we uiteindelijk zaterdagavond daar weer eens daar terecht.
In zijn laatste maand (jullie hebben nog een paar dagen!) is er geen à la carte maar worden de door de bezoekers tot favorieten van de afgelopen acht jaar verkozen gerechten aangeboden.
Zaterdag waren er mogelijkheden voor vier gangen vega en/of vier gangen vegan.
Het vega-menu:
* balletjes van bakbanaan, tempeh en kaas (?) met erbij een mole met oa chocola en pinda
* paprikasoep met komijn
* lasagne met oesterzwammen en ehm, nog iets, en een bechamelsaus
* bietentaartje met mascarpone
Het vegan-menu:
* panzanella
* bloemkoolsoep met kerrie
* notenbrood (zou ik zelf notengehakt hebben genoemd) met gestoomde groenten erbij en een groentenjus
* choco-crème brulee obv zijdetofu, met sinaasappelsorbetijs
We waren met z'n zessen dus het lukte me wel om van alle gerechten op z'n minst een hapje te proeven. Vooral het notengehakt en het bietentaartje vond ik erg lekker, de tempehballetjes met mole waren ook niet mis. Was weer een goede eetervaring! :) Ik dronk er overigens iets met cranberry bij en vervolgens wortel-tomaat-bleekselderijsap.
Ik ben benieuwd of het met de nieuwe eigenaar net zo goed zal blijven.
-
Hé ik lees het nu ook op de site.
Benieuwd hoe het onder de nieuwe eigenaar wordt.
-
Ik ben bang dat het geen vegetarisch restaurant meer zal zijn :(
-
Ik ben bang dat het geen vegetarisch restaurant meer zal zijn :(
Dat zou best kunnen. Ze hebben het over 'totaal ander concept'. En 'Natuurlijk serveren wij tot 31 oktober uitsluitend vegetarische en veganistische gerechten.'
Zoals u wellicht vernomen heeft is De Eetstee onlangs verkocht en zullen wij onze deuren definitief sluiten op zaterdag 31 oktober 2015. Na een grondige verbouwing en een nieuwe look and feel zal er een totaal ander concept gelanceerd worden in dit pand. Daarover later meer.
Tot die tijd bent u van harte welkom in De Eetstee. Uiteraard zijn er verschillende aanpassingen in het concept en de bedrijfsvoering doorgevoerd. Wij voeren een kleinere kaart dan u van ons gewent bent. Natuurlijk serveren wij tot 31 oktober uitsluitend vegetarische en veganistische gerechten.
-
Ik heb vorige week bij De Eetstee gegeten en toen vertelden ze dat ze na de verbouwing inderdaad (ook) vlees en vis gaan serveren. Jammer hoor.
Dit hadden we gegeten: vooraf pittige soep met noodles en bietencarpaccio. Beide prima. Als hoofdgerecht wortelstrudel en gnocchi met bonen en courgette. De gnocchi waren heel erg lekker. Toe panna cotta van amandelmelk en een gerechtje met avocadoijs en gebakken banaan. We concludeerden aan het eind van de avond dat we het eigenlijk wel met de eerdere recensie van Karl in mei eens waren: prima eten maar ook weer niet heel erg spannend en bijzonder.
-
Zo verliezen ze wel hun "unique selling position". Maar ze zullen er toch hun reden voor hebben: lokt een volledig vegetarisch restaurant onvoldoende bezoekers of komen er bezoekers die niet genoeg uitgeven?
Nu heb ik al dikwijls goed (en nogal eens beter) vegetarisch gegeten in gemengde restaurants. Hoofdzaak is dat er een goede chef in de keuken staat.
-
Ik denk dat veel vega restaurants, zeker vroeger, gerund werden door mensen met een hart voor dieren maar met weinig verstand van eten. Vaak kwamen ze ook uit de macrobiotische hoek, die toch al niet bekend staat om zijn innovativiteit;).
-
Dat is juist. Daarom lijken gerechten van zuiver vegetarische restaurants nogal eens op mekaar en zullen all round-koks die erg goed zijn in hun vak soms een heel originele insteek hebben en geen "typisch vegetarische" gerechten maken. Waardoor het in toprestaurants soms heel boeiend is om er vegetarisch te eten. En omdat we op deze site toch voor het vegetarisch lekker gaan, is het iets om aandacht voor te hebben. Dus vind ik het geen must om een vegetarisch restaurant dat eigenlijk helemaal geen lekker eten bereidt in de gids op te nemen.
-
Ik heb vorige week bij De Eetstee gegeten en toen vertelden ze dat ze na de verbouwing inderdaad (ook) vlees en vis gaan serveren. Jammer hoor.
Dit hadden we gegeten: vooraf pittige soep met noodles en bietencarpaccio. Beide prima. Als hoofdgerecht wortelstrudel en gnocchi met bonen en courgette. De gnocchi waren heel erg lekker. Toe panna cotta van amandelmelk en een gerechtje met avocadoijs en gebakken banaan. We concludeerden aan het eind van de avond dat we het eigenlijk wel met de eerdere recensie van Karl in mei eens waren: prima eten maar ook weer niet heel erg spannend en bijzonder.
Wij aten vorige week ook bij de Eetste en min of meer hetzelfde menu. Ik vond het een mooi en fris uitziend restaurant (geen ongelakt hout en terracotta muren te bekennen). Het voorgerecht was heerlijk (de ober serveerde de soep uit en liet consequent een beetje in de karaf zitten, is dit etiqette?).
Als hoofdgerecht had ik de gnocchi, die was tamelijk gaar, vooral de tuinbonen waren erg gaar. F had de curry, hierbij werd de rijst leuk geserveerd in een halve ananas.
Nagerecht was ook prima.
Erg jammer dat ze vlees gaan serveren, toen wij er waren (op een dinsdag) was het volgens mij helemaal vol, dus het zou niet nodig moeten zijn.