Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: brenda_lelie op 28 september 2007, 18:34:23
-
Wij hebben nog een peperplant hier in de moestuin waar erg veel pepers aanzitten, allerlei kleurtjes, best klein en ze zijn niet scherp. Eigenlijk lijken ze op kleine paprikaatjes.
Maar hoe bewaar ik die???
Drogen lijkt niks te worden bij deze soort, dan worden ze zacht.
Kun je ze in olie bewaren?
Of op zuur? Ik had daar wel eens iets over opgezocht maar dat klonk zo ingewikkeld allemaal, die potten moeten dan helemaal steriel zijn enzo.
-
In de oven drogen en dan vermalen?
-
In de oven drogen en dan vermalen?
en waar zou je dat vermalen goedje dan voor kunnen gebruiken?
En doe je de oven dan op hoog of laag vuur eigenlijk?
-
In de oven drogen en dan vermalen?
en waar zou je dat vermalen goedje dan voor kunnen gebruiken?
Net zoals dat turkse strooispul aci toz biber, je kunt er soepen, pastasauzen etc. mee op smaak brengen.
En doe je de oven dan op hoog of laag vuur eigenlijk?
Laag. 50 graden denk ik. En de kans is dus dat het geheel dan pittiger wordt.
-
Laag. 50 graden denk ik. En de kans is dus dat het geheel dan pittiger wordt.
Maar het zijn geen pittige pepers, denk je dat dat strooisel dan misschien wel pittig wordt?
Ik ga het maar eens proberen morgen!
-
Ja soms worden pepers als ze drogen opeens veel heter. Niet altijd. :)
-
Zelf (niet zo hete) sambal maken? Wij gaan volgend jaar een chili-trial doen en allemaal verschillende soorten kweken!
Je kunt ze trouwens (aldanniet schoongemaakt en in stukjes) ook invriezen.
-
Pepers kun je in een plastic zak doen en invriezen of je maakt er chutney/sambal van.