Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: J@n op 12 september 2007, 07:56:20
-
Een nieuwe poll op de voorpagina als opvolger van 'Waar gáát dat over?' met als Dillemma van deze week: doen we mèt of zullen we zonder? (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina)
-
Bij mij hangt het ervan af: als ik naar de frietenbakker vlak bij mijn huis ga, die lekkere friet heeft, maar geen lekkere saus, dan zonder. Thuis heb ik dan lekkere mayonaise. Maar als ik de patat niet mee naar huis neem om op te peuzelen zonder meer met.
-
En weer een leuk idee, hoe verzinnen jullie ze toch steeds? :cheer:
Voor mij zonder. Ik vind mayonaise vaak te zoet, net of je patat met jam eet. Belgische mayonaise is volgens mij zuurder?
-
Frietenbakker. :heart:
Ik met mèt. En bij voorkeur de Belgische mayonaise. Inderdaad lekker zuur. :yummie:
-
Zonder is toch lekkerder. Patates frites zonder meer, zogezegd.
-
Ik denk dat Vincent Vega beide keuzes raar vindt.
Verder is het natuurlijk patatboer, niet frietenbakker ;)
-
Zin dat ik opeens heb in friet van frietkot Jozef aan de vrijdagmarkt in Gent. :heart:
-
Wel on-topic blijven, hè! ;)
-
:kwijl: Sorry. ;)
-
Zin dat ik opeens heb in friet van frietkot Jozef aan de vrijdagmarkt in Gent. :heart:
O, verklaart dat dat vrijdag bij jou de vaste patatdag is? (Nog maar twee nachtjes slapen.... :P)
-
Ik kan er niks aan doen. Mijn ouders hebben elkaar leren kennen in Gent. :P
-
Ja ja, en zeker altijd mèt daar in Gent? Nou, ik geloof er niks van. :P
-
Met.
Ik vind friet zonder echt niks. Dan liever helemaal geen friet. Ik vraag zelfs in het buitenland mayo bij de friet.
-
Met (maar wel alleen met mayonaise/frietsaus). Maar als de friet gewoon erg lekker gebakken is het zonder ook nog wel goed te smaken. Bij friet van mindere kwaliteit vind ik het wel zeer belangrijk dat er wat bij zit.
-
Zonder; of eigenlijk mét met ketchup. Mayonaise vind ik zo smerig...
-
Zin dat ik opeens heb in friet van frietkot Jozef aan de vrijdagmarkt in Gent. :heart:
Al in frituur de frietketel in Gent geweest? Ik krijg ineens zin in friet met vegetarische stoverijsaus...
Is fritessaus en mayonnaise trouwens hetzelfde?
-
Is fritessaus en mayonnaise trouwens hetzelfde?
Fritessaus is minder vet.
-
Is fritessaus en mayonnaise trouwens hetzelfde?
Fritessaus is minder vet lekker.
-
Met (met uitjes), anders hoef ik geen patat. Speciaal mag ook.
-
Ik lust geen patat, wel mayonaise. En omdat ik vroeger van mijn moeder altijd 6 frietjes moest eten (dat was haalbaar zonder kokhalsen) eet ik nog steeds als er patat is 6 frietjes en dan helemaal volgeladen met mayonaise.
-
Zin dat ik opeens heb in friet van frietkot Jozef aan de vrijdagmarkt in Gent. :heart:
Al in frituur de frietketel in Gent geweest? Ik krijg ineens zin in friet met vegetarische stoverijsaus...
Nee, nog nooit geweest. Ik denk dat mijn volgende uitstapje naar Gent een hoog frietgehalte zal hebben. ;)
-
Friet willen we mét:
Met, natuurlijk 78.3%
Niks d'r bij as-toe-bo-lief 21.7%
Totaal uitgebrachte stemmen: 106
-
Het dilemma van deze week: is dat komkommercondoom geen boycot waard? (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina).
Ter info: per jaar jassen we er in Nederland circa een kwart miljoen kilo plastic doorheen om onze komkommers wat langer houdbaar te maken. Als je alle seals van een jaar verzamelt, kun je daar met het grootste gemak het hele IJsselmeer mee afdekken.
-
Het dilemma van deze week: is dat komkommercondoom geen boycot waard? (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina).
Ter info: per jaar jassen we er in Nederland circa een kwart miljoen kilo plastic doorheen om onze komkommers wat langer houdbaar te maken. Als je alle seals van een jaar verzamelt, kun je daar met het grootste gemak het hele IJsselmeer afdekken.
Aha, terug een vraag waar ik als Belg ook iets met kan (wat van de vorige vraag niet gezegd kon worden ;) ).
In België worden - gelukkig - de meeste komkommers nog 'naakt' verkocht. Maar ik heb over het algemeen de indruk dat men in Nederland veel meer een groenten-en-fruit-inpak-gewoonte heeft.
-
Zou het opwegen tegen minder verderf en dus minder weggooien?
-
De biologische worteltjes die ik een tijd geleden kocht zaten in een plastic zakkie waarop stond dat het afbreekbaar spul was en in de biobak kon. Vond ik opvallend. Geen idee dat het kon, of dat het kan. Maar als het kan, dan zou het fraai zijn als het ook zou kunnen voor de komkommerkapotjes.
Voordeel lijkt mij van het plastic wel dat de kans dat een vies iemand er met zijn net zo vieze tengels aan heeft gezeten een stuk minder. Er zijn echt mensen die elk stuk groente in een bak aanranden en doodleuk stuk voor stuk halfverknepen weer terugleggen in de hoop een perfect exemplaar te vinden.
Ik heb liever zonder plastic. Maar koop het dan maar liever niet op een plek waar de groente ligt in een grabbelton.
-
Zonder plastic, en nooit de bovenste komkommer pakken.
-
Ik snap het niet. Een onve
iligerpakte komkommer gaat toch lang genoeg mee? Toch zeker wel een week of zo? En hoeveel verlengt zo'n stukje plastic de houdbaarheid dan wel niet - een hele dag of zo?
Hoe dan ook, onverpakt alsjeblieft. Is nog gebruiksvriendelijker ook. (Btw, ik schil komkommer altijd, en een komkommer krijg je niet zo makkelijk beurs geknepen. Tenzij dat ding in de winkel al rot is.)
-
Ik zal het grapje van de andere functie van de verpakte komkommer maar niet herhalen he? :P
-
Het is wel opvallend dat J@n nu al twee keer een seksueel tintje aan Het Dilemma geeft. ;)
-
Zag gisteren dat de biokomkommer een groen condoompje omhad. Zo kan je ze wel uit elkaar halen. Niet dat ik dat wil, want ik eet ze zelden. ;)
-
Ik vind het helmaal niet nodig zo´n plasticje. Soms is de komkommer gewoon beurs in dat plastic en dan heb je dat helemaal niet in de gaten. Nee hoor, voegt niks toe.
-
Ik snap er ook niks van. Courgettes hebben toch ook geen condoom om? En die maak ik nog wel eens stuk met m'n nagels, daar zou een condoompje wel weer van pas komen.
-
Oh, bij de Dirk wel hoor.
-
Zonder is lekkerder 8)
-
Wij willen en masse van het condoom af:
Doe mij d'r maar zo'n condoom omheen 10.8%
Ik heb liever een komkommer zonder 89.2%
Totaal uitgebrachte stemmen: 93
-
Het nieuwe glanzende appelras Kanzi of de biologische appel met plekjes? (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina)
-
En bedankt weer voor het schetsen van het inmiddels achterhaalde beeld van de natuurvoedingsbranche.
-
Het spijt me. Maar als klant van een plaatselijke natuurvoedingswinkel kan ik dat vooroordeel helaas alleen maar bevestigen voor wat groente en fruit betreft.
Ik haal betere biologische spullen bij AH en dan nog iets goedkoper. In mijn geval, he... In een stad als Amsterdam, in een wijk van voorheen geitenwollen, een laatse echte, studenten en salonsocialisten, zal de omzet groter zijn en de spullen navenant beter.
-
Toch heeft de meerderheid van natuurvoedingswinkels wel goede groente en fruit. Te lang oude spullen laten liggen is gewoon verkeerde zuinigheid. En wat niet meer tip-top is, wordt met korting aangeboden voor mensen die minder naar het uiterlijk kijken.
Maar ja, het ging over die appels. Geef mij maar een goede biologische appel.
-
Had er vanochtend nog een op. Smakelijk. En je kunt ze met schil eten. Beslist niet verstandig om dat kunstje met een niet-biologische appel uit te halen(waslaagje met weet ik wat erin besloten). Dat is gekte in wezen.
-
Van het eten van gangbare appels met ongewassen schil gaat je spermakwaliteit achteruit.
-
In een stad als Amsterdam, in een wijk van voorheen geitenwollen, een laatse echte, studenten en salonsocialisten, zal de omzet groter zijn en de spullen navenant beter.
Dat bedoel ik nou. Gewoon maar blijven denken in hokjes. Er zijn prachtige, grote natuurvoedingswinkels met een brede klantenkring, maar het beeld van de slecht uitziende linkse intellectueel is hardnekkig. Misschien moet je gewoon eens wat meer van zulke winkels in den lande bezoeken. Als er zulke vooroordelen over vegetariërs zijn dan is Vegatopia te klein, maar dit soort onzin is blijkbaar bon ton hier.
-
Doe mij dan maar een kanzi. :P
Hier bij de Tesco hebben ze trouwens ook goeie biologisch appels (al zit er wel wat vaker een vlekje op) :scaredblue:
-
Ook gij, @ñ?
-
Je kanzi toch zeker wel tegen een grapje, Uil? ;)
-
Was de zelfspot niet duidelijk dan? ;)
-
Ehm nee?
Je bedoelt toch niet dat je een slecht uitziende linkse intellectueel bent?
-
Ik bedoelde de zelfspot in 'Ook gij, @ñ'?
-
O, gelukkig. Ik was al even bang dat dat weer je famous last words waren. En dat had ik toch niet op mijn geweten willen hebben. :hypocrite:
-
Daarvoor moet je toch wat meer uit de kast halen, maar jij lijkt mij niet het type dat plaatjes van mensen met opgestoken middelvingers in mijn PB-vak stopt.
-
Is dat laatste weer een staaltje zelfspot, Uil? 8)
-
Nee, dat soort troep heb ik werkelijk mogen ontvangen. En dat heette dan modereren. ::)
-
Misschien konden we het beter maar weer over appels gaan hebben. Je hebt er duidelijk nog eentje met iemand te schillen.
-
Heb altijd een afspraak met mijn vriend om in ruzies geen oude koeien uit de sloot te halen. :P Dat kan ook ...
-
Tja oude koeien, rotte appels... je kunt je er maar beter verre van houden...
-
Van het eten van gangbare appels met ongewassen schil gaat je spermakwaliteit achteruit.
Condoompje eromheen? :P
Geef mij maar zo'n lekker lang houdbare Kanzi!
-
Ik ken de Kanzi nog helemaal niet. Zal er eens naar kijken ...
-
Ik een natuurvoedingswinkelappeltje. Alles ziet er heel mooi uit in die bij ons. :)
-
Van het eten van gangbare appels met ongewassen schil gaat je spermakwaliteit achteruit.
Condoompje eromheen? :P
Dat lijkt mij een vruchtenloze onderneming.
-
Ik ken de Kanzi nog helemaal niet. Zal er eens naar kijken ...
Hij is overigens niet zo nieuw als men doet voorkomen. Ik dacht dat ie in 2005 al op kleine schaal verkrijgbaar was. In elk geval was ie vorig jaar al te proeven op de Interpoma-beurs in Bolzano, zo meldt ook de eigen website (www.kanziapple.com). Hij wordt nu gewoon grootschaliger gelanceerd met hulp van de aanstaande mevrouw Jan Smit. (http://www.ad.nl/utrecht/zuid/article1691209.ece)
-
Vraag naar Kanzi bij je reguliere groentespecialist?
-
Wat kunnen we melden? Vegatopia-bezoekers zijn over het algemeen te consciëntieus om uitspraken te doen over een appeltje dat ze nog niet hebben geproefd. Maar degenen die al wel hebben geproefd (of die gewoon minder scrupules hebben ;-)) gaven in meerderheid de voorkeur aan de bio-appel met plekjes.
Geef mij maar zo'n Kanzi! 30.8%
Ik wil de bio-appel! 69.2%
Totaal uitgebrachte stemmen: 52
-
Het Dilemma van deze week: C1000 en Albert Heijn gaan allebei een Senseo-achtig apparaat op de markt brengen. Moeten wij nu ook maar eens overstag voor de snelle koffiezetter? (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina)
-
Het nadeel van die pads is dat ze zo duur zijn Het is hetzelfde als bij scheermesjes, je koopt een niet zo duur apparaat, maar je betaalt je blauw aan pads/scheermesjes. Geef liever wat meer geld uit aan een goed espressoapparaat. Dat verdien je terug door de goedkopere koffie en je hebt bovendien keuze uit veel meer soorten koffie.
-
Senseo: ondanks verschillende smaakjes geeft het een laffe koffie met een poging tot een cremelaag er op. Automatenkoffie, maar dan thuis gemaakt. De sterkte kun je niet variëren. En het is veel te duur ook. Eelco zet de koffie nog met de hand - een koffieautomaat is voorhanden voor als er meerdere gasten komen en een espressoautomaat(je) voor als ik lui ben.
-
De Senseeau zuigt. Neauit een gehad, zal er neauit een hebben.
-
Een vriend van me heeft zelfs theepads. Lekkere thee hoor, daar niet van, maar als ik zo'n pad gewoon in een kop heet water gooi smaakt het hetzelfde en heb ik ook nog eens veel meer.
-
Klinkt trouwens niet echt diervriendelijk, een pad in heet water gooien. ::)
-
Heb al meer dan 10 jaar hetzelfde apparaat. Werkt goed. Hoef er geen senseo bij. Nog een apparaat vind ik ook wel veel ruimte innemen.
ik zeg altijd "koffiepetapparaat" zoals ze het op de reclame uitspreken. Pet. iew..
-
Ik zou op zich wel een senseo oid willen hebben, naast m'n gewone apparaat, voor als er veel koffie nodig is. Of eigenlijk wil ik zo'n combi-apparaat, zoiets (http://www.kijkshop.nl/product/16332/245-437-438/huishoudelijk/koffie_espresso/espressoapparaten/krups-espresso-koffiezetter-xp2000/) bijvoorbeeld. Maar daar hebben we nu gewoon geen plek voor. Later als we groot zijn en de keuken ook......
-
Klinkt trouwens niet echt diervriendelijk, een pad in heet water gooien. ::)
Pas maar op dat je Kermie niet per ongeluk in kokend water gooit. :P
-
Ik heb opeens toch zo'n zin in kikkererwtensoep. :P
-
Geef liever wat meer geld uit aan een goed espressoapparaat.
Jaaaa, maar oppassen dat je niet een automatische neemt waaraan je alsnog elke dag aan moet rommelen (water bijvullen, koffieopvang unit legen, intern systeem schoonmaken, bonen bijvullen). Ik heb nog zo'n oudere Krups (http://annemieke.net/WordPress/koffie-en-schuim/).
-
Ja ik heb ook handgezette koffie in percolators op het fornuis, die vind ik zelf heel lekker. Voor af en toe een kopje hebben we Nespresso. Handig, per cupje en per smaakje verpakt, ook cafeïne vrij. En ook heel erg lekker vind ik zelf.
Ik ben ook lid van het anti-senseofront. Ik snap de ophef van die machines echt totaal niet. En bovendien zijn de apparaten in dit geval vind ik ook best duur.
-
Ik drink op dit moment een heerlijk kopje senseo, dark roast om precies te zijn. Handig en snel op de vroege morgen. Ik heb al jaaaaaaren hetzelfde gewone koffiezetapparaat voor de situaties waarin veel koffie nodig is. Ik ben wel een senseofan en echt lekkere koffie (cap. e.d.) drink ik buiten de deur.
-
Geef liever wat meer geld uit aan een goed espressoapparaat.
Jaaaa, maar oppassen dat je niet een automatische neemt waaraan je alsnog elke dag aan moet rommelen (water bijvullen, koffieopvang unit legen, intern systeem schoonmaken, bonen bijvullen). Ik heb nog zo'n oudere Krups (http://annemieke.net/WordPress/koffie-en-schuim/).
Ik ben best tevreden met mijn Krups Orchestra. maar natuurlijk zou het nog mooier zijn als die al die dingen die je noemt zelf kon. ;)
-
Ik vind de senseo mild heel erg lekker
-
Ik vind het echt enorm vies. Ik kies er kennelijk mn vrienden op uit, want niemand in mn vriendenkring die er 1 heeft ::)
-
vind t meer sloot water brrrrr
vriendje heeft een heerlijk expresso apparaat :D en daar ben ik erg gelukkig mee :D
-
koffie uit een espressoapparaat is bijna net zo snel, minder duur en veeeeel lekkerder. en het staat mooier op je aanrecht.
-
De meningen zijn ernstig verdeeld, maar er zijn net wat meer mensen die zo'n Senseo-geval maar niks vinden:
De Senseo is top! 48.6%
De Senseo zuigt! 51.4%
Totaal uitgebrachte stemmen: 109
-
Deze week gaan wij - geïnspireerd door Máxima - op zoek naar de Nederlandse identiteit in de keuken (http://www.vegatopia.com). (onderaan de pagina).
-
hihi, wat een heerlijk hollandsch plaatje.
-
Poe, da's een lastige. Laten we eerst eens een aantal kandidaten elimineren. Pannenkoeken kun je nauwelijks Nederlands noemen, de overeenkomst met Duitse Pfannkuchen, Franse crêpes of Oostenrijkse Palatschinken is daarvoor te groot.
Hachee is een vl33sprut met uien, die ik ook in Duitsland aantref, met de obligate rode kool natuurlijk. De rijsttafel mag dan wel als je-verwacht-het-niet-maar-toch-Nederlands worden gepresenteerd, het is toch een beetje multi-culti van Hollanders in den vreemde. Dan de kroket; weliswaar een geliefde uitvinding van meneer Kwekkeboom, maar meer iets voor uit de muur dan in de keuken.
Blijven over de stamppotten. Stamppot boerenkool met w0rst mag dan als typisch Nederlands gelden, maar ook in Duitsland wordt graag Grünkohl mit Kartoffeln und Fleisch gegeten. Stamppot zuurkool ken ik eigenlijk alleen maar in gemoderniseerde varianten uit de oven, overbakken met kaas of met ananas, volgens mij zelfs met banaan. Eerder studentenkeuken dan typisch Nederlands.
Kijk, daar hebben we mijn winnaar: de hutspot, in de eenvoudigste variant gestampte aardappel, wortel en ui. In mijn jeugd ook veel bij vriendjes thuis gegeten, al dan niet met toegevoegde ingrediënten als prei of doperwten. En in Duitsland totaal onbekend.
-
Ik denk toch ook dat ik voor Hutspot ga, hoewel ik laatst van een collega hoorde dat ie in Spanje een tapa kreeg, en dat was een hutspot in een tapa hoeveelheid :-\
-
Een echt Nederlands gerecht hoort ook van buitenlandse oorsprong te zijn.
Ik had al op boerenkool gestemd, maar na Eelceaus uitleg voel ik ook veel voor hutspot.
-
hutspot was toch van de spanjaarden bij Leidens ontzet (met pastinaak denk ik)
-
Hutspot, door de overtuigende uiteenzetting van eelcoeau
-
Voor mij is het tussen hutspot en pannekoeken, maar onlangs ontdekte ik broeder oftewel Jan in de zak. Beetje laat, aangezien het typisch Zaans is en m'n hele familie uit de Zaanstreek komt, maar ik vind het echt geweldig. Het is een enorme deegbal die je in een kussensloop stopt en in kokend water laat staan, en het uitgezette resultaat snijd je in plakken en verdrink je in dunne stroop (stroop in een pannetje gekookt met een blok boter, hahah).
het beeld van de slecht uitziende linkse intellectueel is hardnekkig.
Slecht uitziend of onconventioneel? :)
-
Zuurkool vind ik het lekkerst. Aardappels doorheen stampen, verder niets meer aan doen. Simpel en heerlijk :yummie:
-
Nu we het toch hebben over de Hollandse keuken: op 27 oktober onthult Van Dobben 's werelds grootste kroket op het Thorbeckeplein (A'dam). Via de Website kun je stemmen welke vulling dat ding krijgt (http://www.grootstecroquet.nl/help_ons.php). Laten we proberen de vulling koevrij te krijgen door massaal op bijvoorbeeld de appeltaartkroket te stemmen!
Voor Van Dobben is het woord 'kroket' blijkbaar te gewoontjes. "The Croquet residence, lady of the house speaking" ::)
-
Laten we proberen de vulling koevrij te krijgen door massaal op bijvoorbeeld de appeltaartkroket te stemmen!
Done.
-
+1
Maar ik vermoed dat een oproep op geenstijl meer effect heeft ;)
-
+1
Maar ik vermoed dat een oproep op geenstijl meer effect heeft ;)
Gaat uw Ganges 8)
-
Voor Van Dobben is het woord 'kroket' blijkbaar te gewoontjes. "The Croquet residence, lady of the house speaking" ::)
Volgens Van Dale is een croquet een balspel waarbij men met hamers de bal in zo min mogelijk slagen door poortjes moet slaan
Van mij mogen ze een flinke appeltaart door die poortjes timmeren.
(Wat gebruikten ze daar in Alice in Wonderland ook al weer voor? Egels of zo? Het was niet erg diervriendelijk.)
-
Voor Van Dobben is het woord 'kroket' blijkbaar te gewoontjes. "The Croquet residence, lady of the house speaking" ::)
Volgens Van Dale is een croquet een balspel waarbij men met hamers de bal in zo min mogelijk slagen door poortjes moet slaan
Scherp! 8)
-
Nu we het toch hebben over de Hollandse keuken: op 27 oktober onthult Van Dobben 's werelds grootste kroket op het Thorbeckeplein (A'dam). Via de Website kun je stemmen welke vulling dat ding krijgt (http://www.grootstecroquet.nl/help_ons.php). Laten we proberen de vulling koevrij te krijgen door massaal op bijvoorbeeld de appeltaartkroket te stemmen!
Overigens kun je ook rustig een keertje of tien, twintig achter elkaar stemmen; blijkbaar heeft Van Dobben daar geen bezwaar tegen. Met als beloning natuurlijk dat het percentage een promille omhoog gaat!
-
We moeten het toch van die erwtensoepcroquet kunnen winnen. Een erwtensoepcreauquet! Waar haalt die Dries dat idee in vredesnaam vandaan!
-
Kun je dat klikken op appeltaartcreauquette niet auteaumatiseren?
-
Ja nee dus, dat is valsspelen ;D :P
-
Hmm, die erwtensoepkroket schiet met zo'n 25 stemmen per seconde omhoog, dus er is in ieder geval iemand die het voor elkaar gekregen heeft.
Het is ook makkelijk te achterhalen, als je een beetje verstand van javascript en ajax hebt.
De haringkroket heeft blijkbaar ook een boost gehad. Maar de erwtensoepkroket staat bijna op één.
-
En ja hoor, de erwtensoepkroket heeft de leiding genomen.
-
Ja nee dus, dat is valsspelen ;D :P
Ik ben scrupuleaus. ;D :P
-
Nou, die erwtensoepkreket gaat als een raket. Dat laat je toch niet op je zitten, Eelco?!
-
Al bijna twee keer de score van nummer twee.
-
Vind melk en een soepje bij de lunch ook heel erg hollands.
-
Nou, die erwtensoepkreket gaat als een raket. Dat laat je toch niet op je zitten, Eelco?!
De erwtensoepkroket is duidelijk het 'slachtoffer' geworden van een scriptje. Ach, laat de dader zijn lol hebben. Ik moet bovendien vanavond een Website restylen. En zeg nou eerlijk... een appeltaartkroket... ::)
-
Kun je dat klikken op appeltaartcreauquette niet auteaumatiseren?
Dodelijk simpel. Programma's genoeg waarbij je op eenvoudige wijze de positie van de muis kan bepalen, een klik-event kan genereren, en dit een eeuwigheid kan laten herhalen en zo de muis softwarematig dus overal op vastgestelde plekken en tijdstippen / intervallen kunt laten klikken en doen zonder zelf moe te worden.
Die erwtensoepkroket doet goede zaken; stijgt ook op dit uur met een stem per seconde hoger en hoger. Een toegewijde Roelvink-fan. Want welke normale eikel heeft nu een voorkeur voor een erwtensoepkroket boven de orginele slachtafvalkroket, of een mystieke met biervulling...
-
Ondertussen zijn er blijkbaar meer tellertjes ingeschakeld. Alles beweegt zo richting de 20%. Je vraagt je toch af... wie is nu geïnteresseerd in zo'n reuzenkroket? ;)
-
Al meer dan een half miljoen stemmen. Zouden ze bij die croquetten-monsieur in de waan zijn dat er werkelijk zoveel Nederlanders gestemd hebben? Het is weer eens wat anders dan een burgemeestersreferendum, dat wel.
-
Het allerhollandst vinden wij:
Boerenkool? 31.0%
Zuurkool? 4.2%
Hutspot? 23.9%
De kroket? 11.3%
Pannenkoeken? 16.9%
Hachee? 1.4%
De rijsttafel? 11.3%
Totaal uitgebrachte stemmen: 71
-
Deze week: als de smartshop straks geen magic mushrooms meer mag verkopen, moeten wij het maar doen met... (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina)
-
De middelen die er nu staan, gaan het voor mij niet doen, hoor. Nou ja, een kroket met een hoge dosis nootmuskaat, misschien. ;)
-
Dan maar pannenkoeken-mèt :P.
-
Zie ik nou jouw hand omhoog gaan? :o
-
Die Uil, nog helderziend ook! 8)
-
Het is de stille kracht van nootmuskaat.
-
Tell me more, ik wil graag het naadje van de sok weten.
-
Of maanzaad
-
De middelen die er nu staan, gaan het voor mij niet doen, hoor.
Inmiddels is J@n's geest voldoende verruimd en kunnen we weer zien waar het over gaat.
-
Pasta met oesterzwammen, koflook en witte wijn. :kwijl:
-
Een goede kleverige champignonrisotto is anders ook niet te versmaden ;D
-
Waarom staat de cantharel er eigenlijk niet bij?
-
Waarom staat de cantharel er eigenlijk niet bij?
Ja, en waarom kan ik die nergens vinden in Nederland?
(zowel in de supermarkt als in het bos niet)
-
En de shii-take, portobello, truffel, chinese champignon... er zijn eigenlijk nog best wel een boel bekendere eetbare paddenstoelen. Hoort Quorn eigenlijk ook niet in de lijst?
Ik heb trouwens maar heel schijterig op champignon gestemd. Ik heb het niet zo op paddenstoelen, maar ik ben wel dol op champignons.
-
Champignons 41.7%
Oesterzwammen 33.3%
Eekhoorntjesbrood 16.7%
Morielje 2.1%
Kastanjeboleet 2.1%
Reuzenbovist 4.2%
Totaal uitgebrachte stemmen: 48
-
Dit keer: Unilever wil de Nederlandse Calvé-pindakaasfabriek sluiten. Is dat jammer of niet jammer? (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina)
-
:gossip: Linkje even corrigeren (punt ipv komma na www)
Ik ben zelf niet zo'n pindakaasfan, maar zo af en toe gaat een broodje met pindakaas-hagelslag er best in. Kristof is verzot op pindakaas (ja, ook op de AH chocoladepasta, wijsneus), op brood, bestreken met een laagje honing.
Overigens is pindakaas geen typisch Nederlands produkt - het is over komen waaien uit Amerika. In de Duitse supermarkten vind je dan ook vrijwel uitsluitend Amerikaanse merken, voor extravagant hoge importprijzen. Aan de andere kant heeft Petje Pitamientje de pindakaas wel een uiterst Nederlands imago gegeven.
Gelukkig worden de Duitse toko's bevoorraad door Nederlandse importeurs. Dientengevolge vind je hier - naast de bekende Aziatische zaken - ook PCD pindakaas in het assortiment. Een grote pot kost ergens tussen de 1,69 en 1,99 - stukje duurder dan in Nederland, maar een stuk voordeliger dan de 3++ euro die je voor Skippy of Barneys over de toonbank moet schuiven.
-
Maar Amerikaanse pindakaas is met veel suiker toch? Dat is toch wel iets heel anders volgens mij. Ik vind Nederlandse pindakaas meer hartig beleg.
-
De Amerikaanse pindakaas die ik heb gegeten (was het Barneys?), was niet wezenlijk zoeter dan 'onze' pindakaas. Het verschil met Calvé pindakaas was qua afstand vergelijkbaar met hoeveel de Nederlandse merken en huismerken onderling verschillen.
-
De lekkerste pindakaas vind ik nog steeds die van Jori.
-
Ik at zelden pindakaas, hooguit 1,2 keer per jaar op het kapje van het brood. Tegenwoordig ben ik een grootverbruiker en vind idd die van Calvé het lekkerst. Gebruik de andere merken voor pindasoep enz.
Mijn broertje zag er destijds exact hetzelfde uit als Petje Pitamientje..Klein blond manneke, die pet ging zelfs niet af in bed. De vergelijking met het mannetje van tv vond ie heeeel vervelend "Nee! Ikke niet Pitamietje". Het leverde hem wel pakken koekjes en andere lekkernijen op in de supermarkt, die hij dan zomaar kreeg van wildvreemde dames :heehee:
-
ik eet eigenlijk nooit pindakaas, alhoewel een boterham met pindakaas, sambal en gebakken uitjes erg lekker is af en toe. ik eet te weinig pindakaas om te weten wat mijn favoriete merk is...
-
Calvé moet hier blijven! Ik roei er al 19 jaar langs en het ruikt naar thuiskomen.
-
Calvé moet hier blijven! Ik roei er al 19 jaar langs en het ruikt naar thuiskomen.
Maar maar, Delft ruikt naar de melasse van Gist Brocades / DSM...!
Het is dat de wind vaak noordoostwaarts gaat, anders kon ik die weeïge geur zelfs hier nog ruiken. Bah. En bedenken dat ik naast die fabriek gewerkt heb, middenop het terrein waar in 1999 mijoenen liters melasse stroomde, en toentertijd nog steeds zijn geur uit de bodem verspreidde...
(Delft ruikt naar melasse en Utrecht naar geroosterd brood.)
-
Calvé moet hier blijven! Ik roei er al 19 jaar langs en het ruikt naar thuiskomen.
Maar maar, Delft ruikt naar de melasse van Gist Brocades / DSM...!
Het is dat de wind vaak noordoostwaarts gaat, anders kon ik die weeïge geur zelfs hier nog ruiken. Bah. En bedenken dat ik naast die fabriek gewerkt heb, middenop het terrein waar in 1999 mijoenen liters melasse stroomde, en toentertijd nog steeds zijn geur uit de bodem verspreidde...
(Delft ruikt naar melasse en Utrecht naar geroosterd brood.)
Als je echt eens genietend komt opsnuiven, zal je merken dat de Gist en de calvé elk hun eigen geur hebben ;)
Voor wie het te ver reizen vindt: denk aan een natte, zeemleren dweil :)
-
(Delft ruikt naar melasse en Utrecht naar geroosterd brood.)
Utrecht ruikt naar koffie! Dat is pas thuiskomen!
-
Nietes.
Den Haag ruikt naar niets, trouwens. Spijtig. Of de wind komt uit het zuidoosten en dan is het ook spijtig...
-
Ja maar, ja maar... Echt wel.
Waar ruikt Den Haag naar als de wind uit het zuidoosten komt?
-
Nietes. Niet in de zeven jaar dat ik er schoolde en in de negen jaar dat ik erlangstrein. Maar koffie-met-geroosterd-brood-geur, tot zover wil ik je nog wel tegemoetkomen. Accoord?
En Delft ligt in het zuidoosten... Ik dacht; zo'n slimme meid als jij had dat al gededuceerd.
-
Euhm, ja, dat had ik best zelf kunnen bedenken. Ik dacht alleen dat die lucht niet zo ver zou komen.
Koffie-met-geroosterd-brood-geur, goed daar doe ik het voor.
-
Ach, Delft is maar bijna een buitenwijk van Den Haag...
Ter zake; die AH-pindakaas vind ik lekkerder dan die van Calvé. Die kan ik mij alleen heugen als een substantie dat erg snel hard wordt en niet zo smeerbaar blijft. Maar ik probeer nooit pindakaas te kopen, omdat ik weet dat ik zo'n pot sneller leeglepel met een vinger dan leegsmeer op brood.
Ik ben dan eigenlijk benieuwd wat er met zo'n grote fabriek komt te gebeuren. Kan dat nu zomaar verbouwd worden naar een ander voedselbereidingsfabriek?
-
Laatst op een potje pindakaas: in de fabriek waar deze pindakaas wordt geproduceerd worden ook noten verwerkt. ;D
-
klopt wel uil, volgens mij is een pinda een peul.
-
klopt wel uil, volgens mij is een pinda een peul.
zeker, pinda is geen noot :)
Da's fijn voor sommige mensen he
-
Doe mij maar een lik calve driekwart pindakaas op een Wasa cracker.
Ik vind de AH pindakaas te zoet en andere merken heb ik nog nooit geprobeerd.
-
klopt wel uil, volgens mij is een pinda een peul.
Inderdaad (http://nl.wikipedia.org/wiki/Pinda)
En daarom mag Kristof, ondanks zijn notenallergie, toch pindakaas eten ;).
-
Ik dacht dat pinda één van de belangrijkste allergenen was.
-
Wij vinden het jammer als Calvé de pitamientjesfabriek sluit:
Jammer dat zo'n mooi Nederlands product verdwijnt 85.7%
Boeie, ik lust dat toch niet 14.3%
Totaal uitgebrachte stemmen: 49
-
Deze week: wij zagen sneeuw en dachten gelijk aan ons volgende supermarkt-dilemma (http://www.vegatopia.com). (onderaan de pagina)
-
De volle variant, maar wel met mate.
-
Ik heb een hekel aan alles wat halfvol heet.
Laat men dat liever halfleeg noemen. Dat klinkt wat eerlijker.
-
Ik heb een hekel aan alles wat halfvol heet.
Laat men dat liever halfleeg noemen. Dat klinkt wat eerlijker.
Ja, ik ben ook een negativist, net als trotse Annie hier.
Maar... ik houd niet van crème fraîche, en helemaal niet om het te moeten typen...
-
Gebruik ik helemaal niet, wel sojacuisine.
-
Halfvolle, als ik de veggievariant ervan kan vinden, want in de super is de halfvolle nooit veggie (in de natuurwinkel wel). Tenzij het recept volle vereist, dan volle.
-
Altijd volle!
-
Halfvolle, en tot mijn vreugde is super de boer erin geslaagd die zonder gelatine te maken, waarom Campina dan niet ???.
-
Gewone 52.5%
Halfvolle 47.5%
Totaal uitgebrachte stemmen: 59
-
Het nieuwe dilemma: nemen we wel of geen pinda's in de kroeg? Het verhaal gaat dat er sporen van wel vijftien verschillende soorten urine in aangetroffen worden. (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina)
-
Het nieuwe dilemma: nemen we wel of geen pinda's in de kroeg? Het verhaal gaat dat er sporen van wel vijftien verschillende soorten urine in aangetroffen worden. (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina)
Volgens mij is het een hardnekkig broodje-aap verhaal.
Ik weet dat er wetenschappelijk veel mogelijk is, maar ik kan echt niet bedenken hoe men er in zou slagen om de heel kleine hoeveelheden urine die er mogelijk overgebracht worden op wat pinda's in een potje te onderscheiden in urine van 15 verschillende personen. Volgens mij is het al moeilijk om die kleine sporen van urine op zich op te sporen.
Dat neemt natuurlijk niet weg dat je niet weet wie er daarvoor aan de pinda's heeft gezeten en dat kan dan een reden zijn om er van af te blijven. (Dat is immers geen prettige gedachte.)
Al betwijfel ik dat het een reëel gevaar oplevert en denk ik dat de 'overhygiëne' in onze maatschappij vaak meer kwaad dan goed doet.
-
Volgens mij is het al moeilijk om die kleine sporen van urine op zich op te sporen.
Bij CSI draaien ze daar hun hand niet voor om, hoor. :)
Maar zonder grap: de vraag is of het om kleine hoeveelheden gaat. Er wordt veel gepiest in kroegen, de toiletten zijn over het algemeen niet heel schoon en hele volksstammen was hun handen niet nadat ze ome Jaap een hand gegeven hebben.
Ik kwam bij de research naar dit onderwerp trouwens nog een geinig (oud) bericht (http://www.cnn.com/WORLD/9801/11/toilet/) tegen op CNN over een Fransman die naar aanleiding van het urine-verhaal een toilet ontwikkeld heeft dat automatisch in het slot valt en dat pas weer opengaat als je je handen hebt gewassen.
Nog een ding: wat voor de pinda's geldt, geldt zeker ook voor het schaaltje met pepermuntjes dat na afloop van restaurantbezoek nogal eens gepresenteerd wordt. Daar hebben ook tientallen handen in zitten graaien voor jij jouw pepermuntje pakt.
-
Maar zonder grap: de vraag is of het om kleine hoeveelheden gaat. Er wordt veel gepiest in kroegen, de toiletten zijn over het algemeen niet heel schoon en hele volksstammen was hun handen niet nadat ze ome Jaap een hand gegeven hebben.
Maar als iemand het toilet verlaat zonder zijn handen te wassen dan is het nog niet zo dat - om het plastisch te zeggen - de urine van zijn/haar handen druipt.
Het gaat dus om 'droge' handen die eventjes in zo'n potje graaien en daarbij kortstondig en zonder veel kracht contact maken met andere pinda's. Ik kan me dan inderdaad niet voorstellen dat het om meer dan miniscule fracties gaat.
En hoewel dat geen aantrekkelijke gedachte is, betwijfel ik dat er vast te stellen is dat het gaat om urineresten van zoveel verschillende personen. Vanuit hygiënische gezondheidsoogpunt vermoed ik trouwens dat de bacteriëren die daarbij mogelijk worden doorgegeven (en die zich soms nog kunnen vermenigvuldigen op de pinda's zelf, hoewel de erg zoute pinda's waarschijnlijk geen goed klimaat vormen voor de meeste bacteriën) veel problematischer zijn dan de urine die - in de meerderheid van de gevallen - relatief steriel is.
Er zijn dus wel goede redenen te bedenken om het schaaltje pinda's onaangeroerd te laten passeren, maar ik betwijfel dat de urineresten van x-aantel mensen de 'goede' (in de zin van wetenschappelijk onderbouwde) reden zijn.
Maar als het geen broodje-aap verhaal is dan kan iemand mij gelukkig maken met een verwijzing naar het wetenschappelijk onderzoek dat aan de basis ligt van dit 'verhaal'.
-
In Schouwburg de Harmonie (Leeuwarden) hebben studenten (ondertussen zo'n tien jaar geleden, ik word oud) daadwerkelijk de inhoud van een pindapot geanalyseerd en inderdaad urinesporen aangetroffen. Sindsdien geen pinda's op de bar van het theatercafé. De toenmalige directeur was geschokt: 'Ik ben opgevoed met handen wassen na het plassen'. Dit heb ik dus uit de eerste hand (ik was huispianist in de Harmonie), dus waarschijnlijk geen broodje aap.
Maar ik laat me niet bang maken. Je moet toch ergens aan sterven. Anders zou ik ook zwembaden moeten mijden en slechts groente 'met condoom' moeten kopen.
-
Ja, nou wat dat betreft zijn alle deurkrukken, kranen, doortrekdingen enzo even vies.
Maar ik zie zo veel mensen zonder handen wassen de wc uitlopen, dus het is absoluut niet gek. Ik eet ze wel en vertel er het verhaaltje bij.
-
Doe mij maar een bakje pinda's hoor. Maar ik eet ook gewoon knoflooksaus bij Maoz, en vroeger ook in shoarmazaken bij mijn falafel, als je toen de verhalen hoorde over knoflooksaus in shoarmazaken dan verbleekt het pindaverhaal erbij ;D
-
Niet alleen de verhalen, maar er was ook zo'n smakelijk plaatje per e-mail in omloop...
-
Gewoon je eigen pinda's meenemen. Je bent een trotse aap Nederlander of niet.
-
Ja, nou wat dat betreft zijn alle deurkrukken, kranen, doortrekdingen enzo even vies.
Gelukkig kan ik wel de aandrang weerstaan om die in mijn mond te steken.
-
En steek je nooit je vingers in je mond?
Nee, ik eigenlijk ook niet, die van anderen daarentegen. :P Maar de meeste mensen wassen niet hun handen nadat ze al hun handen hebben gewassen.
-
Meestal krijg je toch een individueel potje pinda's?
Ik denk dat er meer een probleem is met grote porties die er voor iedereen staan maar dat zie je toch niet veel?
In la belgique toch niet.
-
Na het urineverhaal wil een deel van ons geen pinda's meer in de kroeg:
Getver! Geen pinda's in de kroeg voor mij. 62.7%
Ik ben er niet bang voor. Vast broodje Aap-verhaal. 37.3%
Totaal uitgebrachte stemmen: 67
-
Deze week: de Goedheiligman is weer op de stoomboot gestapt. Willen wij van hem een pure chocladeletter of toch liever melk? (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina)
-
Melkchocolade, maar dan die van Delicata. Lekker met een glaasje sherry.
-
Puur, met noten. :yummie:
-
Melkchocolade en dan ook het liefst met nootjes!
-
Puur!
Ik bedenk ineens: op 2 december ben ik in Enschede en het is dan koopzondag - dat wordt Sinterklaas met pepernoten èn chocoladeletters 8).
-
Puur!
(En dan niet van Verkade.)
-
Pure
(en dan ook slaafvrije)
-
Pure
(en dan ook slaafvrije)
Ik geloof dat dat sinds dit weekend ook mijn antwoord is.
-
Puur! :D
-
Puur (eventueel met hazelnoot). Mmmm.
-
Melk voor als het veel moet, soms puur voor een klein stukje, en het mag ook best in een andere vorm.
-
Melkchocolade, maar dan die van Delicata. Lekker met een glaasje sherry.
Dat merk is wel lekker geloof ik, maar puur is voor mij het lekkerste!
-
Puur! (85% cacao, van de natuurvoedingswinkel, geen letter of het moet een uit de kluiten gewassen i zijn).
-
Ik kan niet kiezen, ik lust ze allebei heel graag! Als het maar Belgische chocolade is.
-
ik houd van romige melkchocolade of van extra puur, zonder (te veel) suiker. dus die getoonde puur vind ik niet zo lekker, die smelt ik dan altijd op over het ijs.
-
Puur willen we:
Een pure chocoladeletter 61.1%
Een melkchocoladeletter 38.9%
Totaal uitgebrachte stemmen: 90
-
Deze week: is de tijd rijp voor een sushi-boycot nu Japan weer op walvissen gaat jagen? (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina)
-
Om Japan te overtuigen zijn er andere middelen nodig, vrees ik.
-
Zeg, verwijzingen naar de Tweede Wereldoorlog (en atoombommen) zijn niet toegestaan op dit forum. Dat weet je toch wel.
-
Zeg, verwijzingen naar de Tweede Wereldoorlog (en atoombommen) zijn niet toegestaan op dit forum. Dat weet je toch wel.
??? Die interpretatie van Uils opmerking vind ik wel erg ver gezocht.
Ik ben voor een massale Playstationboycot. Dat zal ze leren :P.
-
Om Japan te overtuigen zijn er andere middelen nodig, vrees ik.
Helemaal eens, ik denk in de richting van een hartig woordje. Dat zal ze leren!
-
Om Japan te overtuigen zijn er andere middelen nodig, vrees ik.
Helemaal eens, ik denk in de richting van een hartig woordje. Dat zal ze leren!
Ik dacht zelf de groep Yes Don't kill the whale te laten spelen vanaf de Rainbow Warrior. Dat moet ze wel afschrikken, dacht ik zo. Maar een hartig woordje werkt ook altijd goed bij Japanners. ;)
-
Het besluit staat vast: Vegatopia roept niet op tot een sushi-boycot.
Goed idee! 26.7%
Zinloos & kansloos 73.3%
Totaal uitgebrachte stemmen: 60
-
Onbegrijpelijk: wij hebben deze week ineens zo'n zin om een hele stapel Scholiertjes naar binnen te schuiven. (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina)
-
wel pure hè!
-
Blegh is misschien een beetje overdreven, maar echt warm loop ik er ook niet voor. Als we dan toch calorieën willen verzamelen, dan liefst met een ècht lekker tussendoortje.
-
Hee, wat leuk, spaar jij ook calorieën? (Misschien kunnen we dubbele ruilen :D)
-
de pure! om een goed smaakoordeel te kunnen vellen is het aan te raden er minstens vijf te nemen.
-
[Sinterklaastijd] Scholiertjes puur zijn vooral lekker in een verloren uur. [/Sinterklaastijd]
-
Zeker als ze gaan staken
Zullen ze ons goed smaken
-
Iedere dag om een uur of vier,
geen cup-a-soup, maar een scholier.
-
ooit, toen ik jong en onschuldig was en met 2 vriendinnen naar een jongerenverenging ging, was daar het motto "wie neemt het laatste scholiertje" :hypocrite:
-
We weten wel waarom je het onderwijs in bent gegaan, ouwe snoeper. ;D
-
Dit keer: houden we ons warm met anijsmelk of chocolademelk? (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina)
-
Warme melk met anijs. Maar dan wel met de tabletten van M. & P.S.!
-
He da's cacao op t plaatje. Da's toch heel wat anders dan chocolademelk :P
-
chocolademelk...cacao... is dat wat anders dan??? heerlijk zo'n beker echte cacao, lekker sterk!
anijsmelk heb ik eigenlijk nog nooit gehad; is het het proberen waard?
-
He da's cacao op t plaatje. Da's toch heel wat anders dan chocolademelk :P
Die blokjes anijs zijn anders ook niet drinkbaar, hoor. :P En anijsmelk is zeker de moeite waard om eens te proberen, maar om warm te worden ga ik toch voor de warme chocolademelk met rum. :kwijl:
-
He da's cacao op t plaatje. Da's toch heel wat anders dan chocolademelk :P
Die blokjes anijs zijn anders ook niet drinkbaar, hoor. :P En anijsmelk is zeker de moeite waard om eens te proberen, maar om warm te worden ga ik toch voor de warme chocolademelk met rum. :kwijl:
Warme chocolademelk met rum is inderdaad wel :kwijl:. Maar zonder alcoholische toevoegingen blijf ik toch bij anijsmelk.
-
Dit keer: houden we ons warm met anijsmelk of chocolademelk? (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina)
De melk lekker noemen, maar de choco slechts 'dampende'. Toch kies ik voor choco (en bij voorkeur met griesmeel gemengd...)!
-
anijsmelk? nog nooit van gehoord!
-
Hoe verdrijven we de kou?
Met een lekkere beker anijsmelk 21.3%
Met een dampende kop chocolademelk 78.7%
Totaal uitgebrachte stemmen: 75
-
Deze week: gaan we zelf koken met kerst of laten we het aan anderen over? (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina)
-
Eerste kerstdag gaan we naar mijn zwager, maar ik maak iets voor mezelf. Tweede kerstdag gourmetten bij m'n mama. Dus ja, komt toch neer op zelf koken. :agrin:
-
Als het aan mij lag, zou ik zelf (lekker uitgebreid) koken. We zijn echter op Kerstavond en op eerste kerstdag bij de schoonfamilie. Op Kerstavond hebben we 'orgel-, piano- en zangdienst' - (Kristofs vader is dominee, vandaar) en op eerste kerstdag is het dan familiedag met cadeautjes. En schoonmoeder wil natuurlijk zelf koken.
Ik kook dan uitgebreid met Oud en Nieuw, voor mijn ouders (al een half jaar niet gezien), schoonouders en oom, tante, nichtje uit Hamburg.
-
Ik kook traditioneel elk jaar samen met mijn vader, dit jaar vegatopia recepten! O.a. de nut roast en de trifle uit het Engelse menu en 2de kerstdag delen van het Spaanse menu ;D
Ik wil echt per se zelf koken met kerst, omdat het een prima excuus is om veel en ingewikkelde gerechten te maken, in een restaurant moet je als vegetariër bovendien vaak maar afwachten of het lekker is...helaas! Ik denk dat ik zonder koken spontaan in een kerstdepressie zou schieten, want wat moet je dan doen? (met je familie praten, oh nee:P)
-
eerste kerstdag komen mijn ouders en gaan we wandelen, hopelijk ligt er nog ergens wat sneeuw... mijn moeder verzorgt de soepen (een kippensoep en een vegetarische pompoensoep) en ik het hoofdgerecht (stoofschotel) en tweede kerstdag gaan we naar mijn schoonouders; de hele familie komt daar en neemt iets te eten mee... dus een beetje van mezelf en een beetje van anderen deze kerst!
-
Met kerst kookten we vooral graag zelf:
Zelf koken 80.5%
Ander laten koken 19.5%
Totaal uitgebrachte stemmen: 118
-
Ons dilemma van deze week: gaan we benoemen of gaan we bouwen? (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina) Zeggen we gewoon waar het op staat met vegetarische restaurants? Dat het niveau eigenlijk niet veel voorstelt op wat uitzonderingen na? Of doen we net alsof onze neus bloedt?
-
Als wij al niet tevreden zijn met het gros van de vegetarische restaurants, wat zullen de vl33seters er dan wel niet van denken. En de meeste vegetarische tenten die ik ben tegengekomen, zijn nog wel erg 'linkse actiekeuken'. Neem bijvoorbeeld Carrots & Coffee (http://www.carrotsandcoffee.de/index.htm) in Hannover. Afgezien van de bewust macrobiotische, gezonde uitstraling (ik wil in een restaurant 'gewoon lekker' eten) nodigt de hip-in-tuinbroekuitstraling niet uit tot een bezoek. Beweer het tegendeel en je wordt in hetzelfde hokje geplaatst.
-
Ik heb tot nu toe eigenlijk al altijd heel lekker gegeten in vegetarische restaurants. Als ik teleurgesteld ben dan is dat meestal in "gewone" restaurants die een vegetarisch aanbod hebben. Altijd blij natuurlijk dat ze iets hebben maar het valt dikwijls tegen.
-
ik heb nog nooit in een vegetarisch restaurant gegeten, dus kan hierover niet oordelen...
-
Vele vegetarische restaurants hebben een nogal ethisch "heel je gezond bordje leegeten"-sfeer. Op dat bord liggen dikwijls vele verschillende gerechtjes, alsof één mooi gecomponeerd vegetarisch gerecht te simpel is
(of het aanbieden op de kaart van verschillende gerechten te ingewikkeld.)
Nu vrees ik dat een zuiver vegetarisch restaurant op niveau enkel in een grootstad commercieel haalbaar is.
Maar eigenlijk heb ik niets tegen vega-vriendelijke restaurants die ook vis en vlees serveren en geregeld van vegetarische suggesties (liefst een tweetal) veranderen, waarbij er dan ook één of twee vaste vegetarische gerechten op de kaart staan.
Dat is dan wel iets anders dan die saaie tavernes waar een heel jaar door dezelfde vegetarische lasagne met weinig groenten en veel tomatensaus als grote tegemoetkoming in de magnetron wordt opgewarmd.
-
anijsmelk? nog nooit van gehoord!
Anijsblokjes (lijkt op suikerklontjes) welke je kan oplossen in melk (of natuurlijk water). Meestal van De Ruyter in oranje doosjes.
-
Thanx! echt nog nooit gezien.
-
Vele vegetarische restaurants hebben een nogal ethisch "heel je gezond bordje leegeten"-sfeer. Op dat bord liggen dikwijls vele verschillende gerechtjes, alsof één mooi gecomponeerd vegetarisch gerecht te simpel is
(of het aanbieden op de kaart van verschillende gerechten te ingewikkeld.)
Nu vrees ik dat een zuiver vegetarisch restaurant op niveau enkel in een grootstad commercieel haalbaar is.
Maar eigenlijk heb ik niets tegen vega-vriendelijke restaurants die ook vis en vlees serveren en geregeld van vegetarische suggesties (liefst een tweetal) veranderen, waarbij er dan ook één of twee vaste vegetarische gerechten op de kaart staan.
Dat is dan wel iets anders dan die saaie tavernes waar een heel jaar door dezelfde vegetarische lasagne met weinig groenten en veel tomatensaus als grote tegemoetkoming in de magnetron wordt opgewarmd.
Ik hou vooral van restaurantjes die een beetje flexibel zijn: met mijn vaste Griek heeft een collega een keer met de eigenares de hele kaart doorgenomen: sommige dingen kunnen, andere kunnen aangepast worden. Voor tzatziki moet ik de dag van te voren bellen. Ze schijnen ook voor gluten-allergie te koken. Ze hebben vego-hapjes, en misschien dat ze daar ook wel flexibel op in kunnen springen. Dat zorgt dat vegetariers én allergische gasten zich welkom voelen, iets wat toch ook een doel van horeca zou moeten zijn. :)
-
Verduveld weinig mensen willen (of kunnen) er iets over zeggen, maar van degenen die zich erover uitlaten, is de overgrote meerderheid niet enthousiast over de kwaliteit van vegetarische restaurants.
In vegetarische restaurants is eten af en toe geen feest 80.4%
In vegetarische restaurants eet je altijd geweldig 19.6%
Totaal uitgebrachte stemmen: 46
-
Hoe lang gaan we vanavond voor koken uittrekken? Nemen we er eens lekker de tijd voor en staan we dik een uur achter de pannen? Of moet het snel(ler), want meer te doen?
-
Wanneer ik geen afspraken, repetities of deadlines heb, sta ik graag wat langer in de keuken. Een beetje prutsen met ingrediënten ontspant na een lange werkdag, zeker met een muziekje erbij en een vriend die tegen je aan praat.
En als we op tijd moeten/willen beknibbelen, dan liever iets meer tijd nemen voor een snel te bereiden gerecht dan net iets te weinig tijd nemen voor iets uitgebreids.
-
Ik vind koken ook een ontspanning, die ik door mijn vrij lange werkdagen enkel in het WE beoefen. Maar ik vind het wel wat zonde om uren bezig te zijn met gerechten die uiteindelijk op 10-15 minuten opgegeten zijn. En die door er tweemaal meer tijd aan te besteden niet tweemaal lekkerder zijn. Dus is de doorsnee-tijd in de keuken wat mij betreft een drie kwartier en om er niet meer van te maken schrik ik niet terug om gerechten wat te versimpelen of al gedeeltelijk klaargemaakte ingrediënten te gebruiken (zoals gewassen en gehakte kool of tomatenstukjes uit blik).
-
Ik zie geen dilemma...?
-
Vind je het geen dilemma, of kan je het dilemma niet vinden? Bij mij staattie gewoon op de voorpagina.
-
Oja, ik zat op de Koken & Zo pagina's te kijken.
-
De laatste keer dat ik eens 'echt' kookte, dus iets maakte waar tijd in stak, was twee jaar geleden met nieuwjaar. Ik maakte toen rijst met tofublokjes en kokosmelk en een heerlijk dessert.
Ik zit nu op kamers en had het er twee weken geleden nog over met twee vriendinnen (ook op kamers).
De één maakt elke dag haar eigen potje (echt vlees-groente-aardappelen), de ander gaat iets halen, of laat haar kamergenoten het doen.
Ikzelf neem elk weekend wat Tupperware-potjes van thuis mee met o.a. gewokte groenten en spaghettisaus in en ga dingen uithalen. Wel vervelend dat die potjes opraken als je eens een weekendje (zoals nu met mijn proefwerken) niet thuis komt.
Koken? Mij niet gezien. Een koud gerechtje klaarmaken, ok, een slaatje ofzo, maar verder gaan ze mij toch niet krijgen.
Nu ik er over denk, mijn vriend net hetzelfde.
Misschien moeten we eens samen op de kookles ofzo.
Maar ik vind koken eigenlijk niet fijn, en al helemaal niet ontspannend.
-
We trekken er een uur of meer voor uit. Kwaliteit kent geen tijd. 33.9%
Een uur? As-toe-blief nie! We hebben meer te doen. 66.1%
Totaal uitgebrachte stemmen: 59
-
Het dilemma van deze week: wat willen we na? Koffie of ijs? (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina)
-
Ik heb voor ijs gekozen. Maar soms past het er echt niet meer bij. Dan neem ik cappuccino.
-
Ik drink geen koffie, dus was de keuze snel gemaakt.
Ijs eet ik meestal ook weinig, das zo koud in mn buik. Af en toe een lekker bolletje gaat er wel in, maar het liefst als het buiten 30 graden of meer is.
-
Mag je ook beide kiezen? 8)
-
Mag je ook geen van beiden kiezen? :P
Na het eten wil ik een warm dessert, liefst met sloten custard. IJs is alleen acceptabel als het vergezeld gaat van warme appeltaart of een net-uit-de-oven-gehaalde crumble. Eventueel daarna wel een sterke espresso :kwijl:
-
Ik ben niet zo van de koffie, maar ijs vind ik wel lekker. Citroensorbet met een scheutje limoncello. :hungry:
-
Ik kies voor ijs. Na minstens drie gangen krijg je dan vanzelf nog wel een rondje koffie van het huis. :P
-
Koffie ga je dood van he? Dus doe mij maar ijs (maar nu even niet).
-
Koffie ga je dood van he?
Ik vermoed dat ijs, in dezelfde hoeveelheden geconsumeerd, dodelijker is dan koffie.
(Dat geldt natuurlijk niet voor ijsblokjes, maar daar hebben we het hier niet over. Neem ik tenminste aan.)
-
Ik kies voor ijs. Na minstens drie gangen krijg je dan vanzelf nog wel een rondje koffie van het huis. :P
Oftewel een Nederlander in Ierland.
-
Koffie ga je dood van he? Dus doe mij maar ijs (maar nu even niet).
Je maakt toch een grapje, over die koffie he?
Doe mij zowieso maar IJS!! Met heel veel chocoladesaus (warme)!!
-
Je maakt toch een grapje, over die koffie he?
Respect J@ns authority!
Wij zijn ten dode opgeschreven. (http://www.nieuwnieuws.nl/archives/tech/2007/11/automatenkoffie_vergroot_kans.html)
-
Maar dat is uit een automaat, dat heb ik thuis niet.
Maar 's avonds wil ik ook geen koffie drinken, daar kan ik niet tegen, ik stuiter nu al genoeg. En ijs kan ik altijd eten, hoe vol ik ook zit. Ja hoor, ik kan makkelijk een bak ijs op. Ook wel voor het eten, of als eten, of tja, gewoon altijd. :)
-
Ik kies voor ijs. Na minstens drie gangen krijg je dan vanzelf nog wel een rondje koffie van het huis. :P
Oftewel een Nederlander in Ierland.
Ja, soms mis ik Nederland toch wel een heel klein beetje. :clown:
-
Koffie verkeerd na vind ik wel lekker. Van ijskoude toetjes hou ik meestel niet zo. Bij de Plak at ik altijd de kruidkoek (met mierzoet glazuur :yummie: maar die hebben ze niet meer op de kaart staan. :(
-
Nooit ijs. Veel te koud. Mijn favoriete dessert is cappuccino met een glaasje grand marnier ernaast.
-
Na wat eigenlijk...? :P
-
De koffielobby heeft flink van zich laten horen, hetgeen resulteert in de volgende score:
IJs 23.1%
Koffie 76.9%
Totaal uitgebrachte stemmen: 182
-
Deze week buigen wij ons over het dillema: sushi of chips? (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina)
-
Sushi: veel lekkerder, en ik mag geen aardappel.
-
Chips, sushi vind ik niet vullen.
-
De koffielobby heeft flink van zich laten horen,
Annemieke heeft vast gestemd vanaf elke computer waar ze achter kon kruipen...
-
Deze week buigen wij ons over het dillema: sushi of chips? (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina)
Chips. Sushi is duur, voor yuppen en in een vegetarische variant niet te krijgen waardoor je het zelf moet maken en dat gaat helemaal tegen de geest van het op de bank ploffen in.
-
Sushi, bij de sushiboer bij mij in de buurt wel in vegetarische variant te verkrijgen. Maar ik eet het zelden, maar chips ook niet. Ik vind het wel geweldig als iemand sushi heeft gehaald of gemaakt heeft voor een feestje. Heerlijk!
-
Dit is echt wel een dilemma!
Ik ben gek op chips maar dat wil ik helemaal niet! Eens begonnen kan ik niet meer stoppen en als er in huis zijn kan ik er niet afblijven. (en nu zit ik met 10 kg te veel!)
Dus heb ik sushi gekozen, alhoewel ik akkoord ben met christiaan dat ze niet of nauwelijks te vinden zijn in de veggie variant én ik ze niet zelf wil maken. :(
-
Languit op de de bank naar een filmpje kijken, tja, daar hoort toch echt chips bij!
-
Sushi is duur, voor yuppen en in een vegetarische variant niet te krijgen
Correctie: in de provincie in een vegetarische variant niet te krijgen. :)
-
Chips. Sushi is duur, voor yuppen en in een vegetarische variant niet te krijgen waardoor je het zelf moet maken en dat gaat helemaal tegen de geest van het op de bank ploffen in.
Sushi is wel duur, maar wel vegetarisch verkrijgbaar en dat dan ook nog gewoon wachtend op de trein op het station, dus zeer geschikt voor het op de bank ploffen :)
-
Chips, sushi vind ik niet vullen.
:o Ik vind sushi heeel machtig.
Ik was even bang dat het dilemma friet of sushi was. Maar nu met chips is het makkelijk, heerlijk hoor chips, maar het wordt toch sushi.
-
De koffielobby heeft flink van zich laten horen,
Annemieke heeft vast gestemd vanaf elke computer waar ze achter kon kruipen...
Schande!
Nee, ik dacht wel dat ik koffie had gestemd, maar vooral omdat ik me niet kon voorstellen dat ik na elke maaltijd ijs wilde hebben.
Het is trouwens zeer onterecht om me als junk af te schilderen, want ik drink gemiddeld 2 a 3 kopjes koffie/cappuccino per dag, waarvan minstens 1 caffeinevrij! Dat is toch niet veel hee.
-
Ontkennen, da's precies wat verslaafden doen Annemieke :P
-
Ik vind chips vies, heb al twee weken zin in sushi (sinds allerlei bedrijfjes folders met ook vegetarische sushi in de brievenbus duwen, in Amstelveen is gruwelijk veel sushi te krijgen ook vega). Makkelijk dus.
-
Ontkennen, da's precies wat verslaafden doen Annemieke :P
:hammer:
-
sushi bij de film????
ps: in de provincie..., wat een stomme uitdrukking! hier in maastricht is wel degelijk vegetarische sushi te verkrijgen.
-
Sushi!
-
Mmmm ik ga morgen sushi halen, voor bij de film. (in Antwerpen verkopen ze een meeeeeeegamenu voor 12 euro - vegetarisch)
Chips enkel als ik bij vrienden ben en er komt veel drank aan de pas :)
Drank (met name, wijn ofzo) gaat voor mij niet bij sushi (denk aan boven-het-toilet-hangende-taferelen die je normaal enkel hebt na tig glazen wijn. Met sushi gaat het wat sneller ;)).
Maar toch, voor mij de sushi ipv chips!! (die dikke ketchup chips is anders wel zaaaaaalig :))
-
Sushi 36.9%
Chips 63.1%
Totaal uitgebrachte stemmen: 103
-
Het nieuwe dilemma: bloemkool of andijvie (http://www.vegatopia.com)?
-
Bloemkool!
-
Er zit trouwens een hjttp teveel in het linkje. En ik zie ook de oude poll nog.
-
Stamppot rauwe andijvie. Indien gekookt, dan liever bloemkool.
-
het is helemaal geen andijvie tijd.
Afijn, ook ik zie de ouwe pol nog.
-
In mijn pakket zit deze week we andijvie.. en bloemkool
-
Ach ja, dat heb ik op het werk ook weleens. Wijzigingen opslaan? J/N En dan in de volle overtuiging voor N kiezen en er een fractie van een seconde later achterkomen dat het beter J had kunnen zijn als je niet een uur voor niks had willen zitten werken.
-
het is helemaal geen andijvie tijd.
Ze zijn allebei in de bonus bij Appie. Zo kwam ik erop. :)
-
Ik zie nou wel bloemkool en iets groens dat andijvie zou kunnen zijn, maar ik kan geen stem uitbrengen.
-
Ik zie nou wel bloemkool en iets groens dat andijvie zou kunnen zijn, maar ik kan geen stem uitbrengen.
Hier ook
-
Hier ging het prima, maar het is wel lastig als je niet kunt kiezen, hè? ;)
-
Je zou van de weeromstuit haast de Simyo reclame gaan debiteren.
-
Er zijn intussen al twee stemmen uitgebracht, maar ik mag nog steeds niet stemmen? ???
-
Er zijn intussen al twee stemmen uitgebracht, maar ik mag nog steeds niet stemmen? ???
Na, koekies gewist en ik kon weer gaan met die banaan andijvie.
-
Andijvie, maar alleen rauw door de stamp, of eventueel door de sla.
Bloemkool is vies.
-
Er zijn intussen al twee stemmen uitgebracht, maar ik mag nog steeds niet stemmen? ???
Na, koekies gewist en ik kon weer gaan met die banaan andijvie.
Je kunt toch niet zomaar koekjes gaan wissen. :o
-
Er zijn intussen al twee stemmen uitgebracht, maar ik mag nog steeds niet stemmen? ???
Na, koekies gewist en ik kon weer gaan met die banaan andijvie.
Ik denk dat dat inderdaad nodig is voor degenen die nog niet kunnen stemmen.
-
dat helpt
-
Ik kan niet zo goed kiezen... Vind bloemkool bij een curry heel erg lekker, maar andyviestamppot toch ook lekker. Hmmm... ga toch maar voor de bloemkool.
-
Vind het allebei even lekker, dus het is lastig om iets te kiezen. Ben impulsief voor de bloemkool gegaan omdat ik wel weer eens zin heb in bloemkool met een sausje of een bloemkoolcurry, maar andijviestamp is net zo lekker. Mja, bloemkool dan maar.
-
Bloemkool wint:
Bloemkool 62.1%
Andijvie 37.9%
Totaal uitgebrachte stemmen: 103
-
Deze week: mayonaise of satésaus? (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina)
-
Als ik zelf het merk mag kiezen: mayo! en dan wel of zelfgemaakte, of Benedicta (groene deksel). Als het Nederlands spul uit een potje moet zijn, ga ik voor de satesaus, omdat nog geen lekkere Nederlandse mayo ontdekt heb.
-
Het liefst een combi natuurlijk (op de frietjes!) maar ik ga ook wel voor mayo. Wij hebben meestal de calvé scharrelmayo, maar nu even via de groothandel Hellmans. Die is lekker zuur. Ik weet eigenlijk niet of die kip-technisch gezien verantwoord is.
-
Satésaus! En dan pittig en zelfgemaakt, niet dat weëe zoetige van de gemiddelde snackbar. Mayonaise heb ik nooit veel aan gevonden, hooguit Belgische.
-
Er is maar 1 soort eten dat ik echt niet lust, en dat is satesaus. Alleen de lucht al :eh:
Als ik moet kiezen wordt het dus mayonaise.Hellmans mayonaise of belgische is lekker, de nederlandse vind ik meestal te zoet.
-
Ik gruwel van mayonaise, ook de Belgische. Brr, die wittige smurrie :ho:
Ik ben ook niet voor satésaus, de geur ervan doet me denken aan BBQ, waar de stukken vlees op de grill liggen te sudderen. Bweik.
-
my_choice = (food_type == INDISCH) ? saté_saus[HOT] : mayonaise;
-
ik vind satesaus wel lekker maar ik neem altijd mad-sauce, en dat valt wel onder de mayonaise vind (of in ieder geval frietsaus)
-
Mayonaise, maar alleen zelfgemaakte of anders eventueel Belze (uit België).
Satésaus kan ik niet zo lekker maken, mn pinda's krijg ik niet fijn genoeg gemalen, en de saus gaat vaak schiften.
-
Ik neem soms beide. Wel vegan, natuurlijk. De eivrije mayo van De Rit is erg lekker.
-
Ik ben dol op mayonaise!
Zure, zoete, madsauce: allemaal erg fijn.
-
Oei wat een moeilijke keuze. Ik ben gegaan voor de satesaus, mijn moeder maakt de lekkerste satesaus van de wereld. Maar zelfgemaakte mayonaise is natuurlijk ook heel erg lekker. Ik begin spontaan te twijfelen, ik kan niet kiezen!
-
Mayonaise!
-
Makkelijk: mayo!
-
Ik ben een echte mayonaisefan, maar vanwege de calorietjes eet ik het niet zo vaak.
Doe mij maar appelmoes :P
-
Mayonaise 57.1%
Satésaus 42.9%
Totaal uitgebrachte stemmen: 77
Dit was het laatste eetdilemma. De plek op de voorpagina wordt ingenomen door FoodTube, waarvoor we wekelijks een filmpje gaan selecteren dat een meer of minder directe link heeft met eten. Deze week: Senegal Fast Food (http://www.vegatopia.com).
-
De plek op de voorpagina wordt ingenomen door FoodTube
Hip!
-
Ik ben dol op mayonaise!
Zure, zoete, madsauce: allemaal erg fijn.
Maar slasaus dan? :P