Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: marielouise op 30 augustus 2007, 13:22:40
-
een vraagje.....
hoe krijg je tofu lekker knapperig....ik weet dat je eerst al het vocht eruit moet laten lekken,maar dan
-
Vocht er een beetje uit drukken met een theedoek of stevig keukenpapier, droogdeppen. In blokjes snijden. Als je de tijd hebt: uurtje aan de lucht laten drogen. In een flinke laag olie bakken, in eerste instantie zal het langzaam gaan, maar naarmate er meer water verdampt, worden ze vanzelf knapperiger. Ik reken daar toch wel een kwartier voor. Als ze echt helemaal knisperig zijn, overtollige olie eraf gieten, bestrooien met zout en andere kruiden en dan nog een paar minuutjes nabakken op laag vuur. Ik weet dat er ook mensen zijn die gemarineerde tahoe knapperig krijgen maar mij is dat nog nooit gelukt... :-[
-
ga het proberen....bedankt :D
-
Nog een tofutip: Als je hem kookt totdat hij bovendrijft wordt hij een stuk steviger.
Zo marineert hij beter maar zit er ook minder vocht in bij het bakken.
-
Om even in te haken op dit topic: hoe krijg je tofu zoals bij de Chinees? Namelijk een beetje sappig maar toch knapperig. Ik weet het geheim niet maar het lijkt alsof ze alles voorkoken in de bouillon?
-
Kort frituren en dan in de saus?
-
Onze chinees zei eerst even door de maizena of bloem halen, dan frituren en daarna in de saus.
Maar wij hebben het nog nooit uitgeprobeerd eerlijk gezegd, wij koken niet zo vaak chinees...
-
Geinig, want ik heb nog nooit lekkere tofu bij een Chinees gehad. Meestal waren dat heel zompige blokjes :pukey:
-
Ik ken het geheim..!
Je moet een blok tofu eerst invriezen. De tofu krijgt dan een draderige structuur. Na het ontdooien, laat je de tofu goed uitlekken, of je knijpt 'm goed uit.
Daarna kan je de tofu frituren of bakken en marineren. Succes verzekerd.
groeten van Jessica
-
Ik ken het geheim..!
Je moet een blok tofu eerst invriezen. De tofu krijgt dan een draderige structuur. Na het ontdooien, laat je de tofu goed uitlekken, of je knijpt 'm goed uit.
Daarna kan je de tofu frituren of bakken en marineren. Succes verzekerd.
groeten van Jessica
super, dankjewel!
-
Doe ik ook altijd! Ik snijd een blok naturel tofu of tempé in porties en vries de porties in. Laten ontdooien en in blokjes snijden, bakken in half margarine half rijstolie of half kokosvet half rijstolie. Met zonnebloemolie gaat het ook.
-
het geheim is volgens mij: flink hard frituren!
zo doet mijn pa het tenminste altijd, en ik vreet mijn vingers er altijd bij op!
hij marineert de tofu eerst in een bordje met water, zout, tamarinde en knoflook ( en ik geloof ook nog citroensap, maar dat weet ik niet zeker)
Dan in gloeiend hete frituurolie bakken. Zijn hele gasstel zit dan ook onder de spatten ( hij frituurt in een hapjespan) maar goed, dat mag de pret niet drukken
-
Hoi,
Die kant en klare blokjes van Alpro dan? Hoef je alleen maar in de pan te gooien en idd ongeveer 15 minuten lekker laten bakken en klaar is kees!!
-
Hoi,
Die kant en klare blokjes van Alpro dan? Hoef je alleen maar in de pan te gooien en idd ongeveer 15 minuten lekker laten bakken en klaar is kees!!
Die zijn wel handig, maar daar kun je niet je eigen smaakje aan geven want die zijn al gekruid.
-
Ooohw, ben nie zo heel kieskeurig ;D in dat opzicht.
Ik vind ze wel lekker. Xag van de week net een nieuwe variant: pikant. Ook errug lekker (meteen uitgeprobeerd dus).
-
Bij de echt grote toko's vind je ook allerlei voorgemarineerde en gefrituurde tofu.
-
Ik ben sinds kort vegetarisch en maakte laatst tofu. Maar die was zo smaakloos en pappig, dat ik het heb moeten wegsmijten.
Hoe bereid ik tofu zodat ie mooi knapperig en smaakvol is? :P