Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Sarake_1 op 24 augustus 2007, 16:44:06
-
Hallo allemaal :)
Ik at deze middag havermout met warme melk. Ik vond het niet zo erg slecht smaken, ik had het een stuk erger verwacht!
Maar ik vond dat er weinig smaak inzat. Heeft iemand een alternatief om het zoeter te maken ipv gebruik te maken van suiker ofzo? Ik bedoel dan, heeft er iemand een manier om het gezond zoet te maken :)?
Alvast bedankt!
-
Beetje honing, misschien? Of een of andere siroop?
-
Kaneel erdoor en liefst ahornsiroop, maar dat is een dure hobby. Voor gezond zoet kun je verder kijken naar appel dixap of een lekkere jam van de natuurwinkel.
-
klinkt erg lekker, maar honing en dergelijke vind ik maar niets :).zo blijven er niet veel opties meer over zeker? :D
-
kga zeker eens proberen om honing erbij te doen, je weet maar nooit dat ik het lekker vind!bedankt voor alle tips!
en nog meer tips zijn natuurlijk welkom :)
-
Kristofs favoriete bakje havermout is met cacao en gecondenseerde melk (koffiemelk). Of hij er ook suiker bij doet, moet ik navragen.
Ik ben niet zo'n fan van havermout :P.
-
Aaaai dit brengt herinneringen terug!! ;D Vroeger maakte mijn vader altijd havermoutpap voor het hele gezin (5 mensen) wij als kids mochten altijd kiezen uit honing en rozijnen of rijststroop (natuurwinkel) en rozijnen. Erg lekker vooral die rijststroop! Ook voor op brood!
-
stevia... dat wordt diabetici vaak aangeboden. ik weet niet precies wat het is en hoe je er aan komt...
-
Stevia is een zoetstof gemaakt van een plantje. In de biowinkels kan je het aftreksel oid ervan vinden, maar het heeft wel een zeer sterke smaak.
-
Hallo,
Een klein beetje zout toevoegen doet wonderen.
Als je de goeie hoeveelheid hebt, wordt het zoeter.
Experimenteren maar
Rozijnen, abrikozen of stukjes dadel erin kan ook.
Groetjes, Annet
-
ik gooi er altijd zoetstof over van de euroshopper van AH,maar ja,je vroeg om gezond,en dat is het niet echt...
-
oh en krentjes erin zijn ook erg lekker en maakt het ook zoet
-
klinkt erg lekker, maar honing en dergelijke vind ik maar niets :).zo blijven er niet veel opties meer over zeker? :D
iets vruchtensap erdoor
-
een mespuntje zout en wat ahorn siroop zou ik zeggen, de zout werkt als smaakversterker dat er minder zoetmiddel nodig is :)
-
Mijn favorieten door de havermout:
- honing
- jam
- appelstroop
- verse of gedroogde vruchten (banaan, appel, druiven, rozijnen, dadels, abrikozen)
Ik doe er eigenlijk nooit suiker door!
-
-honing
-ahornsiroop
-agave siroop
-een jam(kun je ook goed mee varieren)
-stevia
-appelstroop
-appel en kaneel
-gedroogde vruchten meepruttelen
-vers fruit erdoor
-
Hallo allemaal :)
Ik at deze middag havermout met warme melk. Ik vond het niet zo erg slecht smaken, ik had het een stuk erger verwacht!
Maar ik vond dat er weinig smaak inzat. Heeft iemand een alternatief om het zoeter te maken ipv gebruik te maken van suiker ofzo? Ik bedoel dan, heeft er iemand een manier om het gezond zoet te maken :)?
Alvast bedankt!
wat is je motivatie voor geen suiker?
liever natuurlijke suikers of geen suikers?
-
wat is je motivatie voor geen suiker?
liever natuurlijke suikers of geen suikers?
Hopelijk het eerste. Want in bijna alle voorstellen die gedaan zijn (behalve stevia) is sprake van 'andere suikers'. En op zich is er niets mis met suikers, wat wel slecht is zijn de grote hoeveelheden sacharose of glucose. Vooral omdat deze suikers voor een piek in de bloedsuikerspiegel zorgen (iets wat niet zo gezond is) (en daarnaast nog een hoop calorieën opleveren), iets wat minder het geval is met b.v. fructose (vruchtensuiker). Geraffineerde 'gewone' suiker bevat bovendien ook geen enkele waardevolle stoffen meer, het zijn zuiver calorieën, wat voor sommige van de alternatieven niet het geval is.
Ik betwijfel echter dat b.v. de doorsnee jam veel gezonder is dan pure suiker.
-
havermout met cacao en gecondenseerde melk (koffiemelk). Oef... das lekker, gecondenseerde melk... maar daar wor je echt eeeeeeeel erg dik van...... ( maar toch soms koop ik zo'n blikje wat een genot)
-
Agave syroop is een gezonde optie maar wel duur. Zelf drink ik geen melk meer sinds ik geen vlees meer eet (soms wel nog iets waar melk in verwerkt zit). Als ik ontbijtgranen eet neem ik daar ricedream (rijstmelk) bij, gewoon bij AH en reform verkrijgbaar. Rijstmelk heeft van zichzelf een zoetere smaak dan gewone melk en daarom gebruik ik er zelf verder niets bij.
-
zelf ook weer aan de havermoutpap begonnen.
mijn favoriet is maken met water ipv melk en stukjes warme appel met kaneel erdoor.
heeeerlijk en ik kan er uren tegenaan. ;D
-
Meestal met sojamelk en behalve havermout ook andere graanproducten er doorheen en wat gebroken lijnzaad.
-
Ik gebruik Alpro Nature sojamelk. Dit is vanzichzelf zoeter dan koemelk dus ik hoef er geen suiker aan toe te voegen.
-
Ik gebruik tegenwoordig oerzoet om te zoeten, dat is ongeraffineerde suiker, dus bevat alle waardevolle stoffen nog.