Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Vegetarische producten => Topic gestart door: Helena op 16 augustus 2007, 16:36:02
-
Hallo allemaal,
Ik ben weer terug van heel lang weggeweest. Dit i.v.m. ziekte (weer helemaal beter!) en studie (afgestudeerd!!). Ik hoop weer wat vaker op het forum te zijn.
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wie weet een alternatief voor mozzarella in gerechten? Het is voor iemand die absoluut niet van kaas houdt. Omdat er in gerechten regelmatig gebruik gemaakt wordt van mozzarella, wil ze graag weten hoe ze dit ingredient kan vervangen.
Wie kan mij (haar) helpen?
Groetjes van Helena
-
Welkom terug!
Waarom wil ze mozzarella vervangen als ze het niet lekker vindt? Dan laat je het toch gewoon weg? Mozzarella heeft geen sterke smaak en als ingredient in iets, merk je het niet echt als het er niet in zit. In gerechten waar het heel prominent is zoals op pizza kun je het vervangen door jonge kaas. Kun je een voorbeeld geven van een gerecht waarin ze het zou willen vervangen?
-
Hoi,
Ik probeerde haar te bereiken, maar ze geeft niet thuis. Zodra ik het weet, post ik het hier, oke?
In ieder geval bedankt alvast voor je moeite.
Trouwens, ik ben het met je eens, dat mozzarella nu niet een echt overheersende smaak heeft en makkelijk weggelaten zou kunnen worden (behalve bij de mozzarellapizza dan). Verder lust ze ook geen andere kazen.
Je hoort van mij. Helena
-
Ha Helena! Welkom terug!
-
Welkom terug! Waarin ben je afgestudeerd?
-
In mijn natuurwinkel hebben ze veganistische vervangers voor kazen. Edam, Goudse en ook mozzarella. Ze liggen in het koelvak.
Ik heb ooit één geprobeerd, ik geloof dat dat de Edam was. Ik was er niet kapot van. Het leek absoluut niet op kaas qua smaak.