Vegatopia Forum

Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: plaluijten op 25 juni 2007, 20:38:32

Titel: Re:Boekweit!
Bericht door: plaluijten op 25 juni 2007, 20:38:32
Kan iemand mij helpen met een goed recept voor gevulde boekweitpannenkoeken,

heb tot op heden nog geen goed recept gevonden.

groet peter.
Titel: Re:Recept gezocht voor gevulde boekweitpannenkoeken.
Bericht door: willem op 26 juni 2007, 16:46:57
http://www.soya.be/nl/recepten/boekweitpannekoeken.php
Titel: Granen, boekweit en dergelijke
Bericht door: Appel op 28 februari 2008, 11:46:41
Gisteren voor het eerst boekweit gegeten, gekookt. Wat was dat lekker

Ook geroosterd is het lekker! In de wok, koekenpan, met of zonder olie. Knusperig!!
Titel: Re:Boekweit!
Bericht door: IneN op 28 februari 2008, 19:29:25
Brrr boekweit.

Mijn grootmoeder deed het altijd onaangekondigd in de pannekoeken.
"Kinderen, pannekoeken!"  :-X ;)
Titel: Re:Boekweit!
Bericht door: Appel op 28 februari 2008, 20:06:09
Da's gemeen van oma...

Sojamelk, honing, geroosterde boekweit...mmm..cereal!
Titel: Re:Boekweit!
Bericht door: Wombat op 28 februari 2008, 21:43:31
Een beetje boekweit hoort wat mij betreft in de pannekoeken.
Titel: Re:Boekweit!
Bericht door: Maartje! op 29 februari 2008, 14:06:45
Wat doet het dan voor je pannekoeken?
Titel: Re:Boekweit!
Bericht door: IneN op 29 februari 2008, 14:16:45
Een beetje boekweit hoort wat mij betreft in de pannekoeken.

Wat mij betreft, hoort een beetje vanillepoeder in pannekoeken > Su-per!! :)  :taart-yum:

Edt: maar ik ben dan ook een echte zoetekauw ;)
Titel: Re:Boekweit!
Bericht door: J@n op 01 maart 2008, 21:43:32
Wat doet het dan voor je pannekoeken?

Het maakt je pannenkoeken vegetarisch: boekweit, grutten, linzen, griesmeel en pompoensmurrie hmmm!
Titel: Re:Boekweit!
Bericht door: Selly op 04 maart 2008, 13:58:17
maar boekweitmeel zorgt voor de traditionele Bretonse pannekoek, dus dan mag t weer wel  :P
Titel: Re:Boekweit!
Bericht door: bart op 07 maart 2008, 14:17:08
Wat doet het dan voor je pannekoeken?

Het geeft ze wat meer 'bite'. Wie te lui is om naar de natuurvoedingswinkel te gaan voor boekweitmeel, kan de betere merken poffertjesmix kopen, daar zit het doorheen gemengd.
Titel: Re:Boekweit!
Bericht door: Wombat op 07 maart 2008, 17:41:39
Wat doet het dan voor je pannekoeken?

Het geeft smaak.
Titel: Re:Boekweit!
Bericht door: Wombat op 07 maart 2008, 17:43:23
Wat mij betreft, hoort een beetje vanillepoeder in pannekoeken > Su-per!! :)  :taart-yum:

Het een hoeft het ander niet uit te sluiten, maar ik zie vanillepoeder niet zitten als ik de pannekoeken serveer met ratatouille of zuurkool....
Wel met appel. Of advocaat en/of ijs.
Titel: Re:Boekweit!
Bericht door: Hizikigrrrl op 27 maart 2008, 17:11:41
Boekweitkoekjes!

http://www.101cookbooks.com/archives/nibby-buckwheat-butter-cookies-recipe.html

Nibby Buckwheat Butter Cookie Recipe

1 1/4 cups (5.6 ounces) all-purpose flour
3/4 cup (3 ounces) buckwheat flour
1/2 pound (2 sticks) unsalted butter, softened
2/3 cup sugar
1/4 teaspoon salt
1/3 cup cacao nibs
1 1/2 teaspoons pure vanilla extract

Whisk the all-purpose and buckwheat flours together in a medium bowl. Set aside. In a medium bowl, with the back of a large spoon or with an electric mixer, beat the butter with the sugar and salt for about 1 minute, until smooth and creamy but not fluffy. Mix in the nibs and vanilla. Add the flours and mix just until incorporated. Scrape the dough into a mass and, if necessary, knead it with your hands a few times, just until smooth.
Form the dough into a 12 by 2 inch log. Wrap and refrigerate for at least 2 hours, or, preferably overnight. (hs note: At this point I formed the dough into two flat patties, knowing I wanted to roll it out and use cookie cutters to shape the cookies).
Position the tacks in the upper and lower thirds of the oven and preheat the oven to 350F degrees. Line the baking sheets with parchment paper.
Use a sharp knife to cut the cole dough log into 1/4-inch-thick slices. (hs note: or roll out with a floured rolling pin and cut out shapes with cookie cutter.) Place the cookies at least 1 1/2 inches apart on the baking sheets.
Bake until the cookie are just beginning to color at the edges, 12 to 14 minutes, rotating the baking sheets from top to bottom and front to back halfway through the baking. Cool the cookies in the pans on a rack, or slide the parchment liners carefully onto the rack to free up the pans. Let cool completely. The cookies are delicious fresh but even better the next day. They can be stored in an airtight container for at least one month.

Makes forty-eight 2 1/2-inch cookies.

from Pure Dessert by Alice Medrich (Artisan, 2007) - reprinted with permission.