Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Zjest en Zjaar op 22 juni 2007, 11:54:07
-
Al verscheidene Jaren verras ik vrienden en kenissen met mijn zelfgemaakte knoflooksoep..men kan deze soep op verscheidene manieren maken en ik kies voor meestal de eenvoudigste...Ze smaakt even zalig als een meer ingewikkelde bereiding...Handig als je weinig geld hebt of weinig ingriediënten in huis
Men neme 2 of 3 bollen knoflook (+ eventueel wat ajuin)
men doet er goed wat water bij (wel rekening houden dat er nog melk of room bij moet dus een beetje wikken en wegen)
men laat dit koken (5 a 10 minuten is genoeg)
men mixt het (alvorens de melk of room toe te voegen)
en giet er dan goed wat melk of room bij.
Aardappelen hoeft men er niet bij te doen want net als pompoensoep is deze soep gebonden genoeg.
Succes gegarandeerd :P
Verder ben ik een grote knoflookfanaat en zeg al jaren :
KNOFLOOK IS MIJN LANGE LEVEN (al ben ik er maar 34 met knoflook word ik er 125)
Zijn er nog zo'n knoflookfanaten tussen de vegies en vegas hier?
Kijk dan maar alvast eens naar deze knoflooksite boordevol met interessante weetjes ,knoflookliedjes enzovoort...
http://www.knoflooksite.nl/
Ook bestaat er een knoflookstartpagina
http://knoflook.startpagina.nl/
En ik verzeker u dat ge ook van vampieren geen last zult hebben...Indien u niet gelooft in vampieren maar wel in het feit dat mensen ook uw energie kunnen uitzuigen...Ook dat soort vampieren gaan in een boog om u heen...
Groetjes van Zjest ...En smakelijk :hungry:
-
Ik heb met een jongen in huis gewoond die zoveel knoflook at dat je het/hem echt altijd rook. Als wij samen aten en hij kookte, dan proefde ik de knoflook meestal nog een paar dagen, dat vond ik niet ze heel erg lekker...
Maar, ondanks wat nare eravaringen, ben ik alsnog een groot liefhebber van knoflook!
Een vriend van mij maakt wel eens tsjechische knoflooksoep met heel veel witte wijn. Die is ook bijzonder smakelijk, ik zal 'm eens naar het recept vragen.
-
Een vriend van mij maakt wel eens tsjechische knoflooksoep met heel veel witte wijn. Die is ook bijzonder smakelijk, ik zal 'm eens naar het recept vragen.
Tja Zjest en Zjaar hebben een allergie tegen alcohol ;) Dus zullen we die tjechische soep niet kunnen bereiden...Maar toch tof dat je ook van knoflook houd... :-*
-
Hier meldt zich nog een knoflookfan. Ik ga zeker op de sites kijken. De knoflookoogst (eigen tuin) is begonnen: fantastische smaak.
-
:gossip: Als het in een recept niet als ingrediënt staat voeg ik het stiekem toch toe en als er staat één teentje... ;)
-
Ik ook, zeker in alle "mediterraanse" bereidingen. Vroeger gebruikte ik een knoflookpers, maar ik vond dat je het teentje dan toch deerlijk verminkte en verpulverde (plus dat hele kuisen van de pers). Dus nu gewoon met mes in kleine stukjes snijden. Las ergens van wel de groene draad van binnen te verwijderen, zou die vooral verantwoordelijk zijn voor de geur ??
-
Ik snap niet dat mensen zo moeilijk doen over het schoonmaken van die pers. Wat er in blijft zitten trek je er toch zo goed als in één velletje uit. En geperst komt er toch het meeste smaak af. :)
-
Gewoon een koksmes plat op het teentje leggen en er hard op slaan. Vervolgens de geplette teen nog even in stukjes hakken.
-
Las ergens van wel de groene draad van binnen te verwijderen, zou die vooral verantwoordelijk zijn voor de geur ??
Nee, de heleknoflook ik verantwoordelijk voor de geur. (Probeer maar eens...)
Johannes vindt zo'n groen fliepje binnenin bitter. En dan is het waar.
Ik snap niet dat mensen zo moeilijk doen over het schoonmaken van die pers. Wat er in blijft zitten trek je er toch zo goed als in één velletje uit. En geperst komt er toch het meeste smaak af. :)
Volgens mij hebben mensen die moeilijk doen over het schoonmaken van de pers niet door dat je de tenen er ongeschild in moet doen...
-
tenen ongeschild in de pers? ???
knoflook olie zelf maken is ook erg makkelijk; men neme een flesje, doet daar een mengsel van olijf- en zonnebloemolie in, perst daar naar behoefte teentjes in uit, doet er een paar peperkorrels in, laat 2 weken staan(elke dag even schudden) en klaar! Goed om in te bakken en/of te roerbakken
-
Gewoon een koksmes plat op het teentje leggen en er hard op slaan. Vervolgens de geplette teen nog even in stukjes hakken.
Werkte lang met pers, vond dat niet alles uit de pers kwam en dat het ook wat te veel moes was. Amerikaanse kok Anthony Bourdain schreef ook dat een pers een martelwerktuig is voor look. Met het hard slaan op het teentje bereik je denk ik ook dat de nodige sappen vrijkomen. Is ook eenvoudiger
dan weer een hulpmiddel.
Meneer de Uil heeft dikwijls verstandige bemerkingen.
-
Ik ben gek op knoflook. Ik heb voor een vegatopia etentje ook nog wel eens knoflooksaus gemaakt... sommige mensen zullen zich het misschien nog herinneren :)
-
Ik heb voor een vegatopia etentje ook nog wel eens knoflooksaus gemaakt... sommige mensen zullen zich het misschien nog herinneren :)
Jaaaaa die was lekker!
-
knoflook olie zelf maken is ook erg makkelijk; men neme een flesje, doet daar een mengsel van olijf- en zonnebloemolie in, perst daar naar behoefte teentjes in uit, doet er een paar peperkorrels in, laat 2 weken staan(elke dag even schudden) en klaar! Goed om in te bakken en/of te roerbakken
Ik heb al geruime tijd zin om dit ook eens te maken maar hetgene me weerhoud is dat ik op verscheidene plaatsen had gelezen dat knoflookolie (vooral zelfgemaakte)toxisch kan zijn en dat je er zelfs het hoekje van om kunt gaan :bye: Daarom durf ik niet
-
Heb je één of meerdere bronnen?
-
Als je zelf knoflook in een flesje olie doet loop je de kans dat er schimmelgroei optreedt. Dat is hier wel eens vaker genoemd.
-
Als je zelf knoflook in een flesje olie doet loop je de kans dat er schimmelgroei optreedt. Dat is hier wel eens vaker genoemd.
niet alleen schimmel: ook gas, bruisend stinkend vocht en wat meer. Een knoflookbom, zeg maar.
-
Heb je één of meerdere bronnen?
Tja ik weet zeker dat er iets over vermeld word op de knoflooksite van nl (zie link hierboven)maar ik weet het niet meer zo goed terug te vinden...ook als je in je zoekmachine toxisch en knoflookolie indrukt kan je er zeker wat over terugvinden
-
ook als je in je zoekmachine toxisch en knoflookolie indrukt kan je er zeker wat over terugvinden
Het probleem met zoekmachines is dat je altijd wel wat vindt, maar dat je niet altijd makkelijk iets vindt wat waardevol is.
-
Een knoflookbom, zeg maar.
Het zal dan vast niet lang meer duren voordat de grootgrutterijen geen knoflook meer verkopen aan jongeren van onder de zestien.
-
Ik ben gek op knoflook. Ik heb voor een vegatopia etentje ook nog wel eens knoflooksaus gemaakt... sommige mensen zullen zich het misschien nog herinneren :)
Ik herinner me ook vooral die geniale opmerking van Christiaan erover. :schater:
-
Ik heb al geruime tijd zin om dit ook eens te maken maar hetgene me weerhoud is dat ik op verscheidene plaatsen had gelezen dat knoflookolie (vooral zelfgemaakte)toxisch kan zijn
ja heb ik ook gehoord.
-
tenen ongeschild in de pers? ???
Jazeker! Dan trek je als je klaar bent in één keer het velletje met alle muk die normaliter tot een afwashel leidt eruit.
-
Voor die pers: koop dan ook gewoon zo'n pers waar een soort dekseltje bijzit en dan duw je de resten er zo uit! (Zwitsers meesterwerk natuurlijk ;))
Ik ben (uiteindelijk) getrouwd omdat wij op vakantie zo'n enorme KNOFLOOKsaus gegeten hadden en wel eens wilden weten hoe dat smaakte, als je elkaar zoende dus. Dus er zit ook een zeker risico aan het eten van knoflook ;D
:marry:
-
hmmmm knoflook.
Ook mijn favoriete smaakmaker. Vooral in sauzen obv tomaten.
-
Knoflook... gisteren, voor ons Messiah-concert in Hannover, stonden er welgeteld vier knoflooksauzen op tafel. Combineerde ook erg goed met mijn (bewust knoflookvrij gehouden) couscoussalade. Dat was beslist een hel voor degenen die geen knoflook hadden gegeten ;D. En vandaag idem dito. Kristof - behoorlijk aangeschoten na het theaterslotfeest (gezellig, ik ben er na het concert ook heen gegaan) - heeft al gehint dat ik mijn tanden extra goed moet poetsen. Niet dat hij er iets van zal merken in zijn toestand ;D.
-
Wij houden ook van knoflook en ik hak de knoflook het liefst in kleine stukjes. Ik had zondag zelf soep gemaakt en daar gingen vier teentjes in. Inderdaad, aan één teentje heb je niets. Net als aan één ui of een eetlepel peterselie. Proeven moet je die!
Mirjam
-
Ik heb van mijn dochter een knoflookschiller van ZAK! designs gekregen en hij werkt perfect. Ik weet niet hoeveel hij kost. Het is een flexibel rubberachtig buisje van ongeveer 10 cm. lang, je doet het ongeschilde knoflookteentje erin, rolt het buisje dan met lichte druk heen en weer, dan valt het geschilde teentje eruit. Het ding is makkelijk schoon te maken, afspoelen onder de kraan. Zeer verbazend dat het zo goed werkt. Je verwacht het niet, ik niet tenminste.
-
tenen ongeschild in de pers? ???
Jazeker! Dan trek je als je klaar bent in één keer het velletje met alle muk die normaliter tot een afwashel leidt eruit.
op deze manier heeft mijn (vorige) huisgenoot mijn knoflookpers gesloopt! beetje jammer want het was best een mooie en hij was ook verre van gratis geweest. ik geloof niet dat knoflookpersen hierop gemaakt zijn.
hij is inmiddels geen huisgenoot meer. (maar dat heeft een andere reden ;))
-
Tja wij hebben dat ook geprobeerd knoflookteentjjes ongepeld in de pers..Maar dat was toch maar een smurrie..We doen dit geen twee keer meer...Groetjes van Zjest en Zjaar
-
Neeeeen! geen ongeschilde tenen in de pers want het is geen pers maar een knoflookSCHILLER. Heel iets anders, ziet er ook heel anders uit.
-
tenen ongeschild in de pers? ???
Jazeker! Dan trek je als je klaar bent in één keer het velletje met alle muk die normaliter tot een afwashel leidt eruit.
tja...Hier stond het nochthans???? Verwarrend toch
-
Het kan echt. Mijn knoflookpers heeft nergens last van.
-
Het kan echt. Mijn knoflookpers heeft nergens last van.
Tja onze pers had ook niet echt ergens last van maar het was gewoonweg een smurrie...Mmmmmmm
daarnet nog een lekker knoflooksoepje gegeten :chef:
-
tenen ongeschild in de pers? ???
Jazeker! Dan trek je als je klaar bent in één keer het velletje met alle muk die normaliter tot een afwashel leidt eruit.
tja...Hier stond het nochthans???? Verwarrend toch
Dat stond/staat er wel maar ik heb het niet geschreven, ik heb het alleen over een schiller gehad. verschillende afzenders zijn de oorzaak van deze verwarring.