Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Vegetarische producten => Topic gestart door: blingda op 13 juni 2007, 20:02:42
-
Ik weet niet of hier al een topic over is ergens,
maar ik was vandaag in de toko en ik kwam een stel blikjes tegen met imitatie-vlees van het merk WuChung uit Taiwan. Ze hadden onder andere imiatie chicken, duck, chop-suey (tjap tjoy?) en abalone (weet alleen niet wat dat voor vlees moet imiteren?). Er staat achterop het blikje dat het "fried gluten" zijn. Ik denk dat het een beetje op seitan lijkt misschien.
Heeft iemand ervaring met het koken van deze producten?
Ik zag toevallig laatst nog een recept in mijn nieuwe kookboek van Ching He-Huang (van Ching's kitchen op rlt4, haar nieuwe kookboek heet "China Modern") met imiatie eend. Maar ben wel benieuwd of mensen bekend zijn met de smaak van deze producten.
Was in ieder geval zo gefascineerd dat ik het even heb meegenomen!
-
maar ik was vandaag in de toko en ik kwam een stel blikjes tegen met imitatie-vlees van het merk WuChung uit Taiwan. Ze hadden onder andere imiatie chicken, duck, chop-suey (tjap tjoy?)
Chop-suey is een gegrild vleesgerecht
abalone (weet alleen niet wat dat voor vlees moet imiteren?).
Een soort schelpdier. (Heel groot, volgens mij.)
Heeft iemand ervaring met het koken van deze producten?
Ik zag toevallig laatst nog een recept in mijn nieuwe kookboek van Ching He-Huang (van Ching's kitchen op rlt4, haar nieuwe kookboek heet "China Modern") met imiatie eend. Maar ben wel benieuwd of mensen bekend zijn met de smaak van deze producten.
Was in ieder geval zo gefascineerd dat ik het even heb meegenomen!
Heb ik ook wel eens gedaan en het leek niet op wat het voorstelde en was ook niet bijzonder lekker. Maar ook niet waanzinnig vies.
-
Ik neem altijd de meest simpele versie, weet nu even niet hoe die heet. Daar zit niet zo heel veel smaak aan dus dan kun je het zelf nog kruiden enzo.
-
Heeft iemand ervaring met het koken van deze producten?
hier staat her en der wel wat info in de Chinese producten draad (hij begint alleen met minder nieuws) (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=3;action=display;threadid=9915;start=0)
en hier een recept voor veggie pekingeend (veel werk, maar het wel waard) (http://www.vegatopia.com/kokenenzo/index.php?subaction=showfull&id=1171832983&archive=&start_from=&ucat=36)