Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Vegetarische producten => Topic gestart door: DBPaula op 06 juni 2007, 22:57:30
-
Weten jullie of de satésaus van de chinees vegetarisch is? Die vond ik altijd zo lekker. Van die oranje zoete satésaus.
:O
-
ben bang van niet... ik vind het niet vegetarisch verantwoord smaken; die van een indonesische keuken smaken veel pinda'iger.
-
Niet vegetarisch? Wat denk je dan dat er in zit?
-
Bouillon van vlees ofzo, of dat de satéstokjes erin hebben gezeten.
-
Ik ben inmiddels wel benieuwd waar we het over hebben. Satesaus is toch pindasaus? Hoezo oranje dan?
-
Ja bij de chinees krijg je altijd satésaus die oranje van kleur is en zoetig. Lekker! Heel anders dan de satésaus/pindasaus uit de winkel die vaak bruin is.
-
Ik weet niet of het vegetarisch is, maar er hebben (waarschijnlijk) geen satestokjes ingezeten (iig geen sate) want dat is tegen de warenwet.
-
Hmm, ik koop satesaus meestal bij de toko en die is ook een beetje oranjeachtig van kleur.
-
Niet vegetarisch? Wat denk je dan dat er in zit?
Chinezen doen doorgaans overal kippenbouillon door hè. Behalve dan door de kroepoek.
-
Ik weet niet of het vegetarisch is, maar er hebben (waarschijnlijk) geen satestokjes ingezeten (iig geen sate) want dat is tegen de warenwet.
Door rood licht rijden is ook tegen de wet. ^-^
-
Als je zeker wil zijn gewoon je eigen pindasaus knutselen met pindakaas, water of melk, ketjap, sambal, en bruine suiker.
-
Gembersiroop ipv bruine suiker is ook heel lekker.
-
Bedankt voor de reacties. We gebruiken nu ook altijd satésaus uit de winkel, maar dat is toch heel wat anders. We blijven zoeken. :)
-
Let op, dat er geen trassi in zit. Dat zijn garnalen.
-
In de meeste sate-sauzen zit weipoeder, dus niet vegetarisch.
Denk dat je het beste recepten met sate saus kunt mijden.
Groet,
Vega-Robbie