Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Vegetarische producten => Topic gestart door: J@n op 10 april 2007, 12:33:24
-
De een is met melkpoeder gemaakt, de andere met gecondenseerde melk. Geeft dat smaakverschil?
-
Ik kan het je niet uit eerste hand vertellen, maar volgens mijn Amerikaanse stagebegeleidster uit Londen wel. Zij vond Engelse melkchoco heel vies, en de Amerikaanse heel lekker. Alle Amerikaanse gasten die zij Cadbury's voorzette, vonden dat ook heel smerig.
-
Wat ik eigenlijk bedoel is, wat doet dat voor de smaakbeleving. Dus: is het zoeter, zouter, luchtiger, romiger, lichter. Wat ik er tot nu toe over gehoord heb, is dat Amerikaanse melkchocolade zoeter zou zijn.
-
Ik weet niets van Amerikaanse chocola, maar ik zou zeggen probeer google eens: http://www.google.com/search?q=amerikaanse-chocola (http://www.google.com/search?q=amerikaanse-chocola) (o.a. "smaakt naar choco sigaretten tijdens sinterklaas") en trek je conclusies.
-
Ik vind amerikaanse chocola veel te vies zoet. Ik vind Cadbury op het randje, maar de amerikaanse in nog veel zoeter, en weeer. Belgische melkchocola is weer een heel andere smaak, die vind ik wel lekker, dat smaakt in ieder geval nog naar chocola. Amerikanen schrikken zich trouwens een smaakstuip van 70% cacao pure chocola.
-
'k Weet ook niets van Amerikaanse chocolade. Maar het zou me zeker niet verbazen dat Amerikaanse chocolade in Europa niet eens de naam chocolade zou mogen dragen wegens een te laag gehalte aan cacao en/of cacaoboter. (Het zou in ieder geval het smaakverschil verklaren.)
-
Dat heet in Nederland dan cacao fantasie.
-
Dat heet in Nederland dan cacao fantasie.
In België ook. (Dus hopelijk zijn er wat mensen die kunnen bevestigen of ontkennen dat Amerikaanse chocolade smaakt als cacao fantasie, dan is de vraag van Jan misschien ineens beantwoord.)
-
Wie weet wordt onze chocola dan in Amerika weer als cacaofantasie aangeduid.
-
Ze zullen het hoe dan ook fantastic vinden.