Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: J@n op 01 maart 2007, 12:44:52
-
Elke week een actuele kwestie die met eten en/of koken te maken heeft.
Dit keer: een Amerikaans reclamebureau probeert een smiley met een 'melksnor' in te voeren ter promotie van zuivelproducten. Klik hier voor de poll (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina).
-
Uitslag van de poll van vorige week:
Als ik het kabinet Balkenende IV met de koningin op het bordes zie staan dan...
Heb ik een flinke berg troost-eten nodig 8.0%
Denk ik: hoe zal ik mijn spruitjes vanavond wokken? 46.7%
Voel ik sterk de behoefte om tomaten te gaan werpen 40.0%
Draai ik een groots feestdiner in elkaar 5.3%
Totaal uitgebrachte stemmen: 75
-
Grappige smiley, toch zie ik er gewoon een snor in. Hij zou gemaakt kunnen zijn van haar, melk, soya(choco)melk, engazomaardoor. Ik wil ook wel een bebaarde smiley.. (zonder etensresten graag) iemand suggesties?
-
Zoiets:
:-}
Of lijkt dat weer wat te veel op Chriet Titulaer?
-
:-#
-
:heehee: die onderste doet me meer denken aan een gezichtje met een pleister over zijn mond. Jullie vergeten de mondjes!
-
Daar is de baard overheen gegroeid. Bijgevolg kun je niet meer eten en is de kans op etensresten in de baard minimaal.
-
:-Œ
Zoiets dan.
-
Ik weet niet, het is een beetje een melkmuil waar wat vlassigs onder hangt. :P
-
Een Amerikaans reclamebureau probeert een smiley met een 'melksnor' in te voeren ter promotie van zuivelproducten. Wat vinden we ervan?
Het zou verboden moeten worden! 18.0%
Goed idee, waarom heeft het Nederlandse Zuivelbureau dat niet bedacht? 8.2%
Wat is er mis met Melk de Witte Motor? 8.2%
Wat is er mis met Joris Driepinter? 3.3%
:-) 26.2%
:-( 36.1%
Totaal uitgebrachte stemmen: 61
-
Elke week een actuele kwestie die met eten en/of koken te maken heeft.
Dit keer: hoe dubbel is jouw eet-paspoort (http://www.vegatopia.com)? (onderaan de pagina)
-
Hoe dubbel is jouw eet-paspoort?
Mijn loyaliteit aan de Hollandsche/Vlaamsche kost is boven iedere twijfel verheven! 2.4%
Een enkele keer pizza kan toch geen kwaad? 9.4%
Ik ben een multi-culti-eter. And I'm damn proud of it! 88.2%
Totaal uitgebrachte stemmen: 85
-
Elke week een actuele kwestie die met eten of koken te maken heeftr. Dit keer: uit onderzoek van de Wageningen Universiteit blijkt dat restaurants jaarlijks voor 235 miljoen euro aan voedsel weggooien. Hoe makkelijk knikker jij iets in de vuilnisbak? (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina)
-
Wij eten altijd braaf onze bordjes leeg; ik kan ook vrij goed inschatten hoeveel we daadwerkelijk eten willen/kunnen/mogen. Heel soms komt het voor dat groente iets te lang heeft liggen wachten om opgegeten te worden; met pijn in het hart gaat die dan de biobak in. Oud brood wordt meestal verwerkt, bijvoorbeeld in de vorm van wentelteefjes. Eens in de zoveel tijd (eens per jaar of zo) is er de houdbaarheidsdatumcontrole - potjes die over datum zijn, belanden zonder pardon in de prullenbak. Dan weet ik: die koop ik niet meer, blijkbaar gebruik ik ze niet. Laat ik het 'praktisch doch bewust' noemen.
Het valt me op dat veel mensen in restaurants zonder verdere bedenkingen rustig een halve st*ak op hun bord laten liggen. Op een of andere manier vind ik dat echt zonde: als je dan toch dood beest op je bord wil hebben, heb dan op zijn minst het fatsoen dat beest op te eten. Een restje groente, rijst of aardappel laten liggen is jammer, maar niet zo tragisch.
-
Hier ook. Vroeger hadden we een biobak, maar sinds het stadsdeel dat heeft afgeschaft, gooi ik met pijn in mijn hart de groenten en fruit die door omstandigheden te lang zijn blijven liggen in de vuilnisbak. Wel moet ik redelijk vaak al snel nadat ik mijn fruittas gehaald heb daar eea uit weggooien: van de appeltjes van vrijdag heb ik er zaterdag al een weg kunnen gooien, dat vind ik rijkelijk snel, en hadden er zondag 3 andere al bruine plekken. Ik heb daarover trouwens wel geklaagd.
We weten intussen ongeveer hoeveel we moeten koken. Als het niet op komt, hebben we de volgende dag nog een lekker lunchhapje.
Een enkele keer heb ik iets dat echt over de datum is, en dat gaat dan weg, maar normaal gesproken zijn het producten die nog best kunnen. Yoghurt wordt bijvoorbeeld hoogstens wat zuurder, en zolang hij geen rare kleurtjes, geurtjes of bewegingen vertoont eet ik dat nog gewoon.
-
Ik gooi te vaak eten weg. Vaak koop ik te veel groente. Ik probeer er nu beter op te letten door vaker naar de winkel te gaan, dan haal ik kleinere hoeveelheden dan in 1 keer voor de hele week. Dat scheelt al een hoop.
-
Ik heb een gruwelijke hekel aan verspilling van voedsel. Daar heb ik de eerste dag dat ik hier was al eens iets over gepost in de 'wat kun jij niet laten staan-draad'. ;) Mijn kinderen eten op het moment niet al te best. Drie x raden waar dat wat ze laten staan blijft. :-X
-
Ik heb dat van huis uit ook meegekregen, maar tegenwoordig gooi ik (voornamelijk 'slecht' eten) wel eens gewoon weg als ik het niet echt lekker vind. Het is zonde om eten weg te gooien, maar het is nog 'zondeder' als het ergens in mij belandt.
-
Ik probeer niet te veel te koken, maar als er iets over is, schroom ik ook niet het weg te mikken. Heb ik van J@n geleerd :P.
-
Ja, dat heb ik ook. Ik gooi niet graag eten weg, kook niet vaak te veel, maar soms zit er nou eenmaal alfalfa in de groentezak verstopt. En dat is niet om op te eten, dat is om weg te gooien.
-
Ik vind het wel zonde om eten weg te gooien, maar ik moet toegeven dat het hier nog wel eens voorkomt. Er blijkt wel eens iets in de koelkast te liggen dat toch echt niet goed meer is bijv., vergeten. Of groenten/fruit blijkt minder lang houdbaar dan ik gedacht had. En in de planning gaat ook wel eens wat mis.
Restjes van de maaltijd gaan alleen weg als het niet zo lekker was. Anders vries ik het in of neemt Mike het de volgende dag mee naar z'n werk.
-
Ja, dat heb ik ook. Ik gooi niet graag eten weg, kook niet vaak te veel, maar soms zit er nou eenmaal alfalfa in de groentezak verstopt. En dat is niet om op te eten, dat is om weg te gooien.
:whack: Nietes!
-
Wat zou het kosten om een bakje alfalfa te versturen? Je woont geloof ik niet op fietsafstand...
-
Alfalfa opsturen. :laugh: Nee, fietsen van A'dam naar Etten-Leur is wel een beetje overdreven met een bakje alfalfa tussen je snelbinders. Maar er is toch vast wel iemand in je omgeving die het wel lust, behalve de vuilnisbak?
-
Nee, mensen die dat eten wil ik niet kennen.
Horecaschaamhaar, dat is wat het is.
-
Nee, mensen die dat eten wil ik niet kennen.
:'( Horecaschaamhaar, dat is wat het is.
::) Ja, nou kan ik het voortaan nooit meer normaal eten. :P
-
Bart had er nog een veel ergere benaming voor :-X Sindsdien lust ik het ook niet meer.
-
Ik gooi wel eens wat weg, maar ik heb bijvoorbeeld beduidend meer moeite om eieren weg te gooien dan groente Dat vind ik eigenlijk niet kunnen. Ik eet ze ook zelden, maar toch koop ik ze dan af en toe om ergens doorheen te doen en dan vergeet ik ze wel eens.
-
Ik vind het eigenlijk mensen die geen broccolistelen eten erger dan mensen die per ongeluk wel eens iets over de datum laten gaan...
-
Maar die zijn gewoon niet lekker.
-
Ik vind mensen die brocolistelen niet schillen erger dan mensen die geen brocolistelen eten :P
-
Maar die zijn gewoon niet lekker.
Jaaaweelll. Haast lekkerder dan de broccoli zelf.
-
Nee joh! De bloemetjes, die zijn lekker. De stelen mogen tot aan de dikke stronk mee, maar die eet ik echt niet op.
-
Maar die zijn gewoon niet lekker.
Jaaaweelll. Haast lekkerder dan de broccoli zelf.
zeker! Gelukkig is er een eetmaatje, een onwijze muts met eten, die juist de roosjes op wil eten.
Ik vind het mondgevoel bij die roosjes echt smerig.
-
Ik vind de roosjes niet zo heel erg lekker, zeker niet als ze gewoon gekookt zijn, die vieze prut in je mond :-X
Steeltjes vind ik wel lekker.
-
Zijn ze dan nog groen als je ze gekookt hebt of niet meer? Als ze nog groen zijn, vind ik ze namelijk ook een stuk lekkerder dan wanneer ze zo eh... niet-felgroen meer zijn.
-
Broccolisteeltjes rauw. :yummie:
-
Daar krijg ik echt onwijs kramp van in mijn maag. (Hmm, of het precies van de steeltjes is weet ik niet, meer van rauwe broccoli.)
-
Vervelend. Ik krijg niet zozeer kramp in m'n maag van wat ik eet, alleen van teveel eten. :gossip:komt wel eens voor. Bloemkoolsteel vind ik ook lekker. Sommige mensen vinden dat voor het dierenparkje.
-
Ja, dat heb ik dus ook eigenlijk nooit, alleen bij broccoli. ???
-
Zijn ze dan nog groen als je ze gekookt hebt of niet meer? Als ze nog groen zijn, vind ik ze namelijk ook een stuk lekkerder dan wanneer ze zo eh... niet-felgroen meer zijn.
Ze moeten natuurlijk felgroen zijn.
Alle groentes trouwens, mijn ouders zijn er van overtuigd dat ik rauwe groente eet, omdat ik ze wat korter gekookt wil hebben dan zij, maar halen wel een deel eerder uit de pan voor mij.
-
... Alle groentes trouwens, mijn ouders zijn er van overtuigd dat ik rauwe groente eet, omdat ik ze wat korter gekookt wil hebben dan zij, maar halen wel een deel eerder uit de pan voor mij.
Generatieprobleem :-) Kristofs oma heeft ook al eens in een chique restaurant ons verontwaardigd toegefluisterd dat het eens schande was dat de groente op haar bord "nog rauw" was.
-
En mijn ouders koken hun groenten echt al aanzienlijk korter dan de hunne.
Mijn oma aan vaders kant maakt alle groenten snotterig, en mijn oma aan moeders kant maakt alle groenten rubberachtig en verschrikkelijk zout (daar is het zowaar een voordeel dat ik een vegetarier met voedselallergiën ben en dus een goed excuus heb om eigen eten mee te nemen :P)
-
De ditte steel van de broccoli gaat naar de cavia. Hij houdt niet van de roosjes, ik hou niet van de dikke stronk: perfecte oplossing!!
Ik heb een oud kookboekje van mijn moeder meegekregen toen ik voor het eerst op kamers ging. Daarin stond dat je worteltjes een half uur moest laten koken.
-
M’n schoonmoeder kookt nog steeds alle groenten veel te lang (en dan ook echt veeeeeeel te lang). Mike z’n nichtje had ooit de geweldige uitspraak toen ze broccoli kreeg opgeschept en vroeg wat dat was “ja maar, broccoli is toch groen?” Ja, schat, maar niet als oma kookt.
-
Uitslag van de poll van de afgelopen week:
Weggooien? Ikke niet, al moet ik een wéék prakjes eten 13.2%
Helemaal geen moeite mee: hoppa in de vuilnisbak 22.4%
Als het echt niet anders kan: in de gft-bak of op de composthoop 43.4%
Mijn bordje gaat leeg. Helemaal. 21.1%
Totaal uitgebrachte stemmen: 76
-
Deze week: hieperdepiep hoera, het is lente! Dus nu weer volop in de winkel... (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina)
-
Uitslag van de Poll van de afgelopen week:
Hieperdepiep hoera, het is voorjaar! Welke groente is vanaf nu weer volop verkrijgbaar van de volle grond?
Volle grond, volle grond... Is dat ook alweer? 7.5%
Lente-ui? 23.9%
Opperdoezer ronde? 14.9%
Tomaten? 14.9%
Spinazie? 38.8%
Totaal uitgebrachte stemmen: 67
En 38,8% wist het dus: spinazie is de lente-groente die vanaf ongeveer deze tijd weer volop verkrijgbaar is.
-
Deze week: de Wereldgezondheidsorganisatie meldt dat jaarlijks 1,6 miljoen mensen sterven als gevolg van rook in de keuken. Dan denk jij... (http://www.vegatopia.com) (Onderaan de pagina)
-
... laat die mensen blij zijn dàt ze iets te koken hebben. :P
Voor de zekerheid: pas op, bovenstaande zou wel eens ironisch bedoeld kunnen zijn.
-
Wat ik er nog over wilde zeggen is: je kunt twijfelen aan de cijfers, maar dat het probleem bestaat is zeker. En ook een feit: het is triest dat de WHO nauwelijks fondsen kan vinden om er iets aan te doen. Donoren vinden zo'n project "niet sexy genoeg". Daar zakt je broek toch van af?
Anderzijds: het wordt je als bereidwillig individu ook niet gemakkelijk gemaakt om iets te betekenen op het gebied van het rookvrij maken van keukens in ontwikkelingslanden. Na een week zoeken heb ik welgeteld één Britse organisatie gevonden die er concreet werk van maakt.
-
... laat die mensen blij zijn dàt ze iets te koken hebben. :P
Voor de zekerheid: pas op, bovenstaande zou wel eens ironisch bedoeld kunnen zijn.
Zit niet zo te stoken!
-
Ik heb geschreven dat ik er niets van geloof.
-
Waarom? Geloof je het echt niet? Is het ironisch bedoelt? Probeer je een discussie uit te lokken?
-
die optie was vast speciaal voor proud-veggie
-
die optie was vast speciaal voor proud-veggie
Dan is hij vijfvoudig aan het stemmen geweest.
Op de zelfde manier als hij op het forum post, dus zo ongeveer.
-
Deze week: de Wereldgezondheidsorganisatie meldt dat jaarlijks 1,6 miljoen mensen sterven als gevolg van rook in de keuken. Dan denk jij... (http://www.vegatopia.com) (Onderaan de pagina)
Het verbaast me dat er zoveel 'ik geloof er niets van-stemmers' zijn.
1,6 miljoen mensen zijn erg veel mensen, maar gezien het grote aantal mensen dat in primitieve omstandigheden leeft en gezien de hoge giftigheid van de rook van open vuren vind ik dat aantal zeker niet ongeloofwaardig groot.
Zonder meer details te hebben over het onderzoek zie ik in ieder geval geen reden om het zomaar als 'onzin' af te doen.
Ik vraag me af of de 'ik geloof er niets van-stemmers' ooit al in een klein hutje hebben gezeten terwijl er op deze wijze gekookt werd.
Ik wel, en na een kwartiertje moest ik - samen met de meerderheid van het gezelschap dat deze omstandigheden niet gewoon was - buiten gaan zitten. Dit vonden we niet prettig, het leek een signaal van ondankbaarheid naar de gastvrije mensen die ons in hun hutje toelieten, maar we hielden het echt niet langer uit. Die situatie was erger dan in een klein lokaaltje tussen 100 kettingrokers zitten.
-
Deze week: de Wereldgezondheidsorganisatie meldt dat jaarlijks 1,6 miljoen mensen sterven als gevolg van rook in de keuken. Dan denk jij... (http://www.vegatopia.com) (Onderaan de pagina)
Ik vraag me af of de 'ik geloof er niets van-stemmers' ooit al in een klein hutje hebben gezeten terwijl er op deze wijze gekookt werd.
Ik ben zo'n stemmer en nee, ik heb nog nooit in zo'n hutje gezeten.
Waarom ik wel dan zo gestemd heb? Ik vroeg me gewoon af of dit ervoor zorgde dat ze dood gaan of iets anders? En ik dacht "Die mensen gaan misschien wel eerder ergens anders aan dood". Maar he, het was meer kiezen uit een aantal opties, waarbij deze me het meest aansprak. Maar als blijkt dat het wel zo is, ben ik ook niet verrast hoor. En daarmee probeerde ik niet het onderzoek als totale onzin af te doen.
Wat dan weer leidt tot de conclusie dat dit Vegatopia-onderzoek iig niet de beste is :P
-
Wat dan weer leidt tot de conclusie dat dit Vegatopia-onderzoek iig niet de beste is :P
Hé, een beetje meer respect voor Jan die deze hoogst wetenschappelijk onderzoeken opzet! ;)
-
Ergens dringt zich hier de vraag bij mij op: Ben ik mijn broeder's hoeder?
En zijn er geen andere problemen in die betreffende gebieden, die aangepakt worden, zodat dit vrij eenvoudig in een bestaand educatief hulppakket kan worden meegenomen of zo?
-
die optie was vast speciaal voor proud-veggie
Er zijn meerdere die daarop gestemd hebben. 21 procent. En Nee! Ik geloof het echt niet. Duidelijk zo?
-
die optie was vast speciaal voor proud-veggie
Er zijn meerdere die daarop gestemd hebben. 21 procent. En Nee! Ik geloof het echt niet. Duidelijk zo?
Kijk, dat bedoel ik. Het is prima dat je er niks van gelooft, maar als je niet uitlegt waarom je er aan twijfelt, wekt zo'n mening alleen maar irritatie op. En het is helemaal niet zo moeilijk om wat redenen te bedenken waarom er niks van klopt. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen: dit cijfer wiordt naar buiten gebracht door de WHO en die heeft er belang bij om het cijfer zoveel mogelijk op te krikken. Het lukt ze namelijk niet om voldoende donor-geld binnen te slepen om het probleem adequaat aan te pakken. Je zou ook kunnen zeggen: dit zijn tientallen, misschien wel honderden onderzoeken die bij elkaar geveegd zijn. Cijfers uit ontwikkelingslanden. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat dat een betrouwbaar beeld oplevert.
-
die optie was vast speciaal voor proud-veggie
Er zijn meerdere die daarop gestemd hebben. 21 procent. En Nee! Ik geloof het echt niet. Duidelijk zo?
Dat je het echt niet gelooft is wel duidelijk zo. Maar waarom niet is mij nog steeds een raadsel, licht het nou eens toe! Vertel eens wat meer. Wat geloof je niet? Waarom niet?
-
Cijfers uit ontwikkelingslanden. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat dat een betrouwbaar beeld oplevert.
Dat ben ik het nou ook niet helemaal met je eens. Ik werk dagelijks met cijfers uit ontwikkelingslanden. Deze worden meestal ofwel uitgevoerd door westerse organisaties met veel ervaring of door de eigen statistische bureaus die ook wel doorhebben dat er heel veel vraag is naar goede data (en dat ze daar zelf ook wel wat aan kunnen hebben) Vooral die eerste zijn goed. Er zijn uitzonderingen en genoeg vragen die je kan stellen. (ik werk bijvoorbeeld veel met huishoud survey's, die kunnen natuurlijk nooit representatief zijn voor de hele populatie kinderen, bijvoorbeeld straatkinderen leven niet in een huishouden) Maar het is mijn ervaring dat ze betrouwbaarder zijn dan ik dacht.
De conclusies die je maakt naar aanleiding van cijfers, daar moet je wel voorzichtig mee zijn ja. Heel voorzichtig. En je moet cijfers van maffe landen met 100% schooldeelname natuurlijk niet vertrouwen. Maar toch, er kan meer dan je denkt.
Met cijfers van de WHO heb ik overigens nog nooit gewerkt, ook omdat we al een tijd wachten op een paar bestanden :P
-
Ik geloof niet dat mensen echt door de kookrook doodgaan. Ik denk eerder dat het gewoon door een samenloop van omstandigheden is. Roken, zware luchverontreiniging in India en veel mensen werken in slecht geventileerde vervuilende fabrieken en daar hoor je niemand over, omdat dat anders de economie schaad.
-
En Nee! Ik geloof het echt niet. Duidelijk zo?
Ik geef redenen waarom het best wel aannemelijk is en jij komt niet verder dan 'ik geloof het echt niet', dat is geen ernstige manier van discussieren.
-
Ik geloof niet dat mensen echt door de kookrook doodgaan. Ik denk eerder dat het gewoon door een samenloop van omstandigheden is. Roken, zware luchverontreiniging in India en veel mensen werken in slecht geventileerde vervuilende fabrieken en daar hoor je niemand over, omdat dat anders de economie schaad.
Ik weet niet hoe het onderzoek is gebeurd. Maar dat weet jij ook niet.
Als er hier sprake is van gedegen onderzoek dan onderzoekt men net in welke mate de factor 'koken op open vuur in slecht geventileerde ruimte' invloed heeft op de levensverwachting en bepaalde ziektes en houdt men dus rekening met andere factoren dan het kookgedrag.
Het onderzoek beweert suggereert niet dat er geen mensen doodgaan aan roken, zware luchtverontreining, werken in vervuilende fabrieken, ... Het suggereert evenmin dat deze problemen minder ernstig zijn dan het koken op open vuur in slecht geventileerden ruimten, het zegt enkel dat het koken op een open vuur in slecht geventileerde ruimten een belangrijke negatieve gezondheidsinvloed hebben.
De vraag is dus niet of er andere ongezonde factoren zijn.
Geloof jij dat het koken op een open vuur in slecht geventileerde ruimten geen ernstige negatieve invloed op de gezondheid kan hebben? (En dat is een eenvoudige vraag, ik stel voor dat je deze keer eens de vraag niet negeert.)
-
Ik geloof niet dat mensen echt door de kookrook doodgaan. Ik denk eerder dat het gewoon door een samenloop van omstandigheden is. Roken, zware luchverontreiniging in India en veel mensen werken in slecht geventileerde vervuilende fabrieken en daar hoor je niemand over, omdat dat anders de economie schaad.
Geloof jij dat het koken op een open vuur in slecht geventileerde ruimten geen ernstige negatieve invloed op de gezondheid kan hebben? (En dat is een eenvoudige vraag, ik stel voor dat je deze keer eens de vraag niet negeert.)
Nee dan geloof ik dus niet, is dan mijn eenvoudige antwoord. En de rede heb ik al gegeven.
-
Wat mij betreft houdt de discussie met proud-veggie hier op. En met proud-american ook, for that matter.
-
Discussie? ???
Waar gáát dat over?
-
Wat mij betreft houdt de discussie met proud-veggie hier op.
Omdat je weet dat ik deze keer gelijk heb? Neem de moeite eens om naar India te gaan en dan adem je in New Delhi eens flink in. Dan weet je vast wat ik bedoel met luchtverontreiniging.
-
Nee, omdat ik genoeg heb van je spelletje 'Geef me een schop'. Ik heb geen zin om daar nog energie in te steken, hoewel het natuurlijk wel een leuk tijdverdrijf is. Maar niet getreurd, er zijn nog genoeg mensen op het forum die je nog graag een schop geven.
-
niet alle mensen daar wonen in New Delhi. Na ja, wat mij betreft houdt ook elke discussie met PV of PA vanaf nu op. Discusieren met iemand die dat niet echt goed kan ik niet zo leuk
-
Nee, omdat ik genoeg heb van je spelletje 'Geef me een schop'. Ik heb geen zin om daar nog energie in te steken, hoewel het natuurlijk wel een leuk tijdverdrijf is. Maar niet getreurd, er zijn nog genoeg mensen op het forum die je nog graag een schop geven.
:heehee:
-
je vind het grappig dat mensen zich groen en geel ergeren aan je?
-
Wat mij betreft houdt de discussie met proud-veggie hier op.
Omdat je weet dat ik deze keer gelijk heb? Neem de moeite eens om naar India te gaan en dan adem je in New Delhi eens flink in. Dan weet je vast wat ik bedoel met luchtverontreiniging.
In het artikel wat op ook op vegatopia stond, stond volgens mij dat juist in steden als New Delhi er relatief weinig mensen overlijden als gevolg van de kookrook omdat zij een soort van ventilatie in hun huizen.
Maarreh, als het nou zo'n groot probleem is, en niemand wil er aandacht aan besteden, zouden we dan niet een vegatopia-actie moeten beginnen?
-
je vind het grappig dat mensen zich groen en geel ergeren aan je?
Nee, ik vind het grappig dat jullie er kennelijk niet tegen kunnen dat iemand het niet gelooft. :heehee:
-
Maarreh, als het nou zo'n groot probleem is, en niemand wil er aandacht aan besteden, zouden we dan niet een vegatopia-actie moeten beginnen?
Gaan we een inzamelingsactie voor elektrische kookplaten houden?
-
Weet je wat ik wel erg schokkend vind? Dat mensen hier op hebben gestemd: Dat ruimt lekker op. Scheelt weer heel veel dierenlevens. 8.1%
Een dierenleven is niet belangrijker dan een mensenleven. Ze zijn allebei belangrijk.
Vinden jullie dat niet raar dat mensen daar op gestemd hebben? Ik ben benieuwd wie hier durft toe te geven wie hier op gestemd heeft?
-
je vind het grappig dat mensen zich groen en geel ergeren aan je?
Nee, ik vind het grappig dat jullie er kennelijk niet tegen kunnen dat iemand het niet gelooft. :heehee:
Dan reageer je daar wel een beetje op de verkeerde quote.
-
Maarreh, als het nou zo'n groot probleem is, en niemand wil er aandacht aan besteden, zouden we dan niet een vegatopia-actie moeten beginnen?
Gaan we een inzamelingsactie voor elektrische kookplaten houden?
Hihi, dat is een mogelijkheid, met Vegatopia, de logs van alle bezoekers, msn moeten we toch wat mensen kunnen bereiken.
Maar als we geld gaan geven aan de WHO gaat dan niet het grootste deel naar andere projecten?
-
Je zal net als bij WNF wel kunnen aangeven bij de organisatie dat je wilt dat jouw geld specifiek aan dat project besteed wordt.
-
Maarreh, als het nou zo'n groot probleem is, en niemand wil er aandacht aan besteden, zouden we dan niet een vegatopia-actie moeten beginnen?
We gaan er zeker nog wel iets mee doen. Maar we moeten eerst eens op zoek naar een concreet project op dit gebied.
-
Nou, houd je vast, ik zal een bekentenis doen. Ik denk nooit: "dat scheelt weer heel veel dierenlevens". En ook niet: "dat ruimt lekker op". Maar zoals bij die tsunami: ik vind het heel, heel erg, maar ik kan niet helpen dat ik ook denk...aan het ecosysteem.
Ik steun bijvoorbeeld bewust vrouwenprojecten in ontwikkelingslanden...omdat ik ook denk dat dat een goede invloed heeft, qua geboortebeperking. Het is tevens zo dat ik ook denk, zoals de situatie in Rwanda, Ethiopie, maar ook Jordanie(watergebrek dreigend) en zo...ik gun de mensen beter.
Als mensen cijfers zijn, je ziet er geen gezichten bij, je weet niet van hun leven, het is abstract...dan is dat heel wat anders. Als ik in India in een krottenwijk zou leven, zou ik de kleding die ik aaheb nog achterlaten bij wijzen van spreken. Ook een reden waarom ik armoede niet opzoek.
-
De uitslag van de vorige 'Gaat dat over?'
De Wereldgezondheidsorganisatie meldt dat jaarlijks 1,6 miljoen mensen sterven als gevolg van rook in de keuken. Dan denk jij...
Heel naar, hoor. Maar kan ik er wat aan doen? 43.9%
Vreselijk. Waar is de collectebus? 19.7%
Ik wil iets dóen. Schoorstenen bouwen in Bangladesh? 13.6%
Dat ruimt lekker op. Scheelt weer heel veel dierenlevens. 6.1%
Ik geloof er niks van. 16.7%
Totaal uitgebrachte stemmen: 66
-
Deze week: op de AutoRAI wemelt het weer van de leuke boodschappenwagentjes. Heb jij er al een? (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina)
-
Ik heb gestemd op 'ik loop altijd', want naar de supermarkt ga ik altijd te voet, maar naar school ga ik wel met de bus, want die school ligt 10 kilometer van mij vandaan.
-
in verband met de AutoRAI vroegen we: heb jij al een leuk boodschappenwagentje? En het antwoord is dus hoofdzakelijk 'nee'. Vegatopiërs fietsen en lopen naar de supermarkt.
Ik haal de wekelijkse boodschappen met ons tweede autootje 1.2%
Ik rij in een glimmende bolide naar de super 7.2%
Mijn ouwe bak is prima voor de boodschappen 13.3%
Ik laat de bezorgservice voorrijden 3.6%
Ik ga met de fiets 57.8%
Ik loop altijd 16.9%
De brommer, snorfiets, scooter of motor is mijn boodschappenvervoermiddel 0.0%
Het openbaar vervoer brengt me van en naar de supermarkt 0.0%
Totaal uitgebrachte stemmen: 83
-
Deze week: in Amerika gaan stemmen op om restaurants en fastfoodketens te verplichten om op de menu's niet alleen de prijs van gerechten te vermelden, maar ook het aantal calorieën. Goed idee om dat ook bij ons in te voeren? (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina)
-
uhm....de link gaat naar Wikipedia.. ???
-
http:// staat dubbel gewoon even naar www.vegatopia.com gaan en naar beneden scrollen!
-
Overigens lijkt het me geen verkeerd plan om dit in te voeren. Zij die het niet willen lezen, lezen het niet. Diegenen die wel prijs stellen op deze informatie kunnen het bekijken. Ik denk niet dat er minder burgers door verkocht gaan worden, maar daar lijkt het mij ook niet om te gaan.
-
uhm....de link gaat naar Wikipedia.. ???
Nu niet meer.
-
Ik vind het een goed idee. Niet omdat ik aan de lijn ben, maar omdat het weer een stapje is richting bewustwording, dat mensen meer inzicht krijgen in wat ze nou werkelijk eten.
-
Dat heeft pas zin als je er een referentiekader bijgeeft. Want wat is veel? (Nog los van dat dat referentiekader ook afhangt van wie je bent en wat je doet.)
Dus dan zou ik erop zetten
- hoeveel calorieën erin zitten.
- hoeveel een gemiddelde man/vrouw als lunch zou moeten eten
- hoelang je moet wandelen/fietsen om het er weer af te verbranden
En dat zou ik dan weer heel veel informatie vinden.
-
Toch denk ik dat als ze op elk product het aantal calorieën zetten, dat mensen na een tijdje wel doorkrijgen dat een komkommer beter is dan een pizza. En dat vroeg of laat mensen ook wel gaan nadenken of ze dan niet beter zo nu en dan eens voor die komkommer zouden kiezen in plaats van die pizza. Natuurlijk heb je altijd (volgens mij best veel) mensen die het geen flikker kan schelen hoe ongezond hun eten is, maar voor mensen die het wél kan schelen, denk ik dat dit weer een stap in de goede richting is.
-
Toch denk ik dat als ze op elk product het aantal calorieën zetten, dat mensen na een tijdje wel doorkrijgen dat een komkommer beter is dan een pizza.
minder calorieën betekent niet automatisch beter. Je hebt gewoon je brandstof nodig. Zet er dan ook bij welk aandeel van de ADH aan vitamines en mineralen de producten bevatten, ten opzichte van het gemiddelde aandeel aan benodigde calorieeën, zodat je tenminste ziet dat je vooral lege brandstof naar binnen werkt. En het aandeel aan slechte dingen als transvetten en zo. Dan is de informatie zinvol, anders niet.
-
Natuurlijk heb je altijd (volgens mij best veel) mensen die het geen flikker kan schelen hoe ongezond hun eten is, maar voor mensen die het wél kan schelen, denk ik dat dit weer een stap in de goede richting is.
Nu let ik best wel op wat ik eet, maar ik let echt nooit op calorien.
Wat ik niet snap is dat er regelmatig een x aantal calorien staat achter een stukje fietsen. Dan gaat het er toch ook om hoe hard en ver je fietst in dat half uurtje lijkt me?
-
Niet om het een of ander, maar als ik bij zo'n zaak kom en trek heb in een frietje of een groenteburger, dan bestel ik dat. Ik ga dan niet eerst uitgebreid calorie-informatie bestuderen om uiteindelijk te besluiten toch maar wat anders te bestellen. En dan ga ik nog redelijk bewust met eten om (vind ik).
En mensen die meer bewust op die zaken letten, hebben die informatie helemaal niet nodig.
Ik voorzie dat zulke informatie in de praktijk niet meer effect zal hebben dan die waarschuwingen op een pakje sigaretten.
-
Niet om het een of ander, maar als ik bij zo'n zaak kom en trek heb in een frietje of een groenteburger, dan bestel ik dat. Ik ga dan niet eerst uitgebreid calorie-informatie bestuderen om uiteindelijk te besluiten toch maar wat anders te bestellen.
Idem. Ik kijk wel vaker naar allerlei informatie op verpakkingen, "zo, daar zitten een hoop calorien in zeg" en dan eet ik het vervolgens op. Zo lang ik niet op dieet hoef omdat ik te dik word vind ik het wel best. En als je wel op dieet bent, weet je vast wel hoeveel calorien er in de hamburger zitten.
-
Ik vind het een goed plan van Amerika en ik hoop dat ze het hier invoeren
-
Bij de MacDonalds staat op de achterzijde van de placemets precies uitgeschreven hoeveel calorieen er overal in zitten. Net als allergenen en nog een hele hoop andere dingen.
-
als je je alleen maar op de calorien gaat blindstaren, krijg je ook een zeer eenzijdig beeld.
in fruit zitten ook veel calorien, maar het is wel gezond. toch zijn er mensen die denken: portie a (een grote portie van iets gezonds met gevarieerde ingredienten) bevat evenveel calorien dat bijvoorbeeld een bakje friet, dan kan ik dus net zo goed friet eten...
-
als je je alleen maar op de calorien gaat blindstaren, krijg je ook een zeer eenzijdig beeld.
in fruit zitten ook veel calorien, maar het is wel gezond. toch zijn er mensen die denken: portie a (een grote portie van iets gezonds met gevarieerde ingredienten) bevat evenveel calorien dat bijvoorbeeld een bakje friet, dan kan ik dus net zo goed friet eten...
Het ligt ook aan de soort calorieen. Van de calorieen in fruit word je niet dik, maar van de calorieen in chips (vet!) word je weer wel dik van.
-
Van de calorien in fruit wordt je ook dik hoor.
-
Van de calorien in fruit wordt je ook dik hoor.
Ja, als je de hele dag fruit eet wel, maar als je het bij 2 stuks per dag houd niet. Andere troep zoals chocola en chips zijn de echte dikmakers. Bovendien las ik in een calorieenlijst dat in appel 60 calorieen zitten en in chips over de 500 calorieen. Je kunt dan natuurlijk beter een appel eten. Maar tegen de avond kun je beter niets meer eten. Groente kun je daarentegen weer onbeperkt eten en ze stillen ook nog de honger.
-
Maar er zit dus geen verschil in de calorien, alleen zit er in chips e.d. meer calorien dan in een stuk fruit.
Ook groenten kun je niet onbeperkt eten. Je kunt er wel heel veel van eten.
-
http://www.adversus.nl/fitness/afslanken/lentedieet.html
Lees deze pagina goed door. Hier staat dat je onbeperkt groente mag eten. En eerlijk gezegt heb ik niet eerder gehoord dat je niet onbeperkt groente mag eten. Lees maar bij punt 2
-
Er staat "zoveel je wilt", maar daarmee bedoelen ze heus niet dat je 20 kilo groenten per dag mag eten. Je mag niets onbeperkt eten, als je te veel van iets eet, ook al is dat in principe gezond, kom je alsnog aan omdat je gewoon teveel calorien binnen krijgt.
Groenten hebben meestal niet zoveel calorien, dus kun je er erg veel van eten zoals ik al zei, maar er is een grens.
-
Ik stel voor dat iemand zich als testpersoon opgooit.
Je mag kiezen uit wortels of bietjes.
Wie oh wie :devil:
-
In dit geval maakt "zoveel je wilt" of "onbeperkt" niet zoveel uit. Mannen hebben zo'n 2200 cal. nodig en vrouwen 1800. 100gr. bloemkool of bieten of broccoli leveren slechts 20 cal. snijbonen 16, spinazie en sperziebonen 24. Stel, je eet een kilo groente, zit je op 200 cal. Veel dieeten zeggen inderdaad dat je onbeperkt groente mag eten, kan ook makkelijk, je krijgt door groente nooit veel calorieen binnen.
-
Mannen hebben zo'n 2200 cal. nodig en vrouwen 1800.
Wat natuurlijk zeer gemiddelde cijfers zijn die geen rekening houden met de grote individuele variaties.
'k Denk dat ik op termijn zou doodvallen met een gemiddeld van minder dan 3000 cal. per dag. (En er zijn van die dagen dat ik toch wel + 6000 cal. nodig heb.)
-
Je hebt gelijk, het zijn echt gemiddelden. Maakt voor mijn punt niet zoveel uit. Als je meer cal. nodig hebt, kun je nog meer groente eten. Ik red het zelf ook niet met 1800 cal. Fiets 4x p. week 1 uur heen en 1 uur terug naar mijn werk.
-
Maar ik heb er veel minder nodig en dan tikken de groenten die ik eet toch aardig aan. Als ik twee keer zoveel groenten zou eten (kweenie precies hoe, eet er nu al best veel), dan zou ik daarvan op termijn aankomen.
-
De uitslag
In Amerika gaan stemmen op om restaurants en fastfoodketens te verplichten om op de menu's niet alleen de prijs van gerechten te vermelden, maar ook het aantal calorieën. Goed idee om dat ook bij ons in te voeren?
Ze doen maar. Ik hoef niet op de calo's te letten. 8.7%
Eindelijk eens een zinvol Amerikaans plan! 31.5%
Dik kans dat ik daar veel aan heb. 10.9%
Denk je nou echt dat er één Big Mac minder wordt verkocht als erbij staat dat er 495 kcalorieën in zitten? 41.3%
Mijn vreetbuien laten zich niet beteugelen door zo'n kilo-calo-cijfertje. 7.6%
Totaal uitgebrachte stemmen: 92
-
Deze week: het rookverbod gaat er nu in Nederlandse restaurants eindelijk ook komen. De restauranthouders zijn akkoord met invoering per 1/1/2008. Jippie-a-jee, jippie-a-joo? (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina)
-
Deze week: het restaurantverbod gaat er nu in Nederlandse restaurants eindelijk ook komen. De restauranthouders zijn akkoord met invoering per 1/1/2008. Jippie-a-jee, jippie-a-joo? (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina)
Als het nou over een rookverbod zou gaan... ;)
-
Ik dacht al dat het over overlastbezorgers ging, maar het gaat over rokers. ;)
-
Hopelijk wordt het een totaalverbod en verprutsen ze het niet zoals in België.
-
Inderdaad, rokers moet de toegang tot restaurants worden ontzegd. ;)
-
Hopelijk wordt het een totaalverbod en verprutsen ze het niet zoals in België.
Men is nog wel aan het steggelen hoor: Horeca Nederland wil dat het verbod wel gaat gelden voor restaurants, maar (nog) niet voor discotheken en cafés. In eetcafés zou dan gerookt mogen worden zodra de keuken sluit. Dat lijkt me geen goed plan.
-
Ik mis de derde optie: Dat had al lang en breed ingevoerd moeten zijn.
En ik snap nog steeds niet waarom de horeca nou zo moeilijk blijft doen over een totaal verbod. In de praktijk blijkt het gewoon te werken en breed geaccepteerd te worden.
-
Ja, ze zouden eens naar Ierland moeten kijken bijvoorbeeld.
Ik ben zó blij dat het er eindelijk komt.
Gisteren ben ik nog uit eten geweest en tijdens het toetje begon een dame aan het tafeltje naast ons lekker te paffen. Gelukkig was M. assertief genoeg om te vragen of ze de asbak die aan onze kant van het tafeltje stond, naar de andere kant wilde verplaatsen, waardoor we nog redelijk ongestoord ons toetje konden nuttigen. Maar o o ooo wat zou ik blij zijn als dat soort gezeik straks verleden tijd is.
Ik denk ook dat ik veel meer in kroegen te vinden zou zijn als er een rookverbod is: geen smerige kleren meer, geen stinkende haren, geen pijn in mijn keel de volgende dag...
(uit zelfbescherming kan het rookverbod misschien beter worden uitgesteld :heehee:)
-
dat vind ik ook een groot nadeel aan uitgaan, dat je daarna zo vreselijk stinkt en last van je ogen en keel krijgt. Nee ik zou er niet rouwig om zijn als het rookverbod ingevoerd wordt, liever vandaag dan morgen!
-
In restaurants joepie!
inderdaad niet meer in rook je toetje zitten eten.....
maar cafes en discos tja
van mij hoeft het verbod niet zo (ook al rook ik zelf niet!)
het hoort toch wel beetje bij uitgaan vind ik
maar ja lastig zulke dingen!
-
Ja, ze zouden eens naar Ierland moeten kijken bijvoorbeeld.
Ik ben zó blij dat het er eindelijk komt.
Gisteren ben ik nog uit eten geweest en tijdens het toetje begon een dame aan het tafeltje naast ons lekker te paffen. Gelukkig was M. assertief genoeg om te vragen of ze de asbak die aan onze kant van het tafeltje stond, naar de andere kant wilde verplaatsen, waardoor we nog redelijk ongestoord ons toetje konden nuttigen. Maar o o ooo wat zou ik blij zijn als dat soort gezeik straks verleden tijd is.
Ik denk ook dat ik veel meer in kroegen te vinden zou zijn als er een rookverbod is: geen smerige kleren meer, geen stinkende haren, geen pijn in mijn keel de volgende dag...
(uit zelfbescherming kan het rookverbod misschien beter worden uitgesteld :heehee:)
Helemaal mee eens! :yes:
-
De uitslag:
Dit keer: het rookverbod gaat er nu in Nederland toch eindelijk ook komen. De restauranthouders zijn akkoord met invoering per 1 januari 2008.
Olé, olé, olé, olé! 87.5%
Grrmbl... da's vet balen zeg! 12.5%
Totaal uitgebrachte stemmen: 80
-
Dit keer: een tafel reserveren in een (chic) restaurant is straks alleen nog mogelijk met een creditcard. Kom je niet opdagen, dan wordt er toch een bedrag van je rekening afgeschreven. Goed idee? (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina)
-
Ergens wel terecht, want reserveren en niet op komen dagen doe je toch niet, maar ik hou er niet van mijn creditcardnummer aan jan en alleman te geven. Je weet maar nooit of er misbruik van gemaakt wordt.
-
Ik vind het heel onbeleefd om niet even af te bellen als je besluit niet te gaan. Maar dit vind ik zwaar overdreven. Hier maak je als restaurant zijnde geen vrienden mee.
-
Het ligt er een beetje aan. Als je reserveert voor een groep van meer dan 5 personen, vind ik het wel terecht, zeker als je voor een uur of half 8 reserveert. Dan hou je namelijk een groot deel van de capaciteit bezet, en omdat je pas voor later op de avond reserveert, hebben ze al mensen nee moeten verkopen. Als je voor 4 man om 6 uur reserveert vind ik het onzin.
-
Gewoon niet reserveren als dat met creditcard moet gebeuren, laat dat maar aan de yuppen over die juist graag in gelegenheden komen waar ze met zo'n ding kunnen zwaaien. In dat soort gelegenheden verschijn ik doorgaans toch niet zo graag.
Een andere overweging: zouden ze tijdens zo'n boeking de geldigheid van het opgegeven creditcard nummer al controleren?
-
Stel, je bent eigenaar van een (niet noodzakelijkerwijs chique) restaurant. Er komt een reservering binnen voor tien man, of misschien wel twee reserveringen. Je houdt twee grote tafels vrij (omdat je restaurant altijd bomvol zit) of je zorgt voor extra personeel. Dan is het een grote verliespost als de gasten doodleuk niet op komen dagen. Je kunt dan best van je klanten verlangen dat ze (tijdig) afbellen.
Nou vind ik het overdreven om dan meteen voor iedereen in alle situaties de creditcardplicht in te voeren. Maar wanneer je als restauranteigenaar inschat dat er extra kosten moeten worden gemaakt of klanten moeten worden geweigerd vanwege de reservering, lijkt het me niet meer dan redelijk af te spreken dat bij niet (tijdig) afbellen een bepaald bedrag in rekening wordt gebracht.
-
Gaat het om een verplichting dan? Dat is me dan ontgaan.
Nou ja, behoudens op hoogtijdagen lukt het op de bonnefooi doorgaans ook wel om niet van de honger om te komen.
-
Maar het is mij ook al meerdere keren gebeurd dat er wél gereserveerd was en toch geen tafel. Als ik dan moet betalen bij niet tijdig afbellen, wil ik ook een vergoeding bij niet tijdig een tafel krijgen.
-
Maar dat kan dan weer alleen als je zelf ook niet te lang zit te tafelen, zonder bijbetalen.
Pfff, wie wil er op zo'n manier überhaupt nog uit eten gaan.
Aan de andere kant: waarom zouden goedbezochte restaurants aan reserveringen willen doen als ze toch snel 'uitverkocht' raken?
En wat is er verkeerd aan om een gereserveerde tafel vrij te geven als je niet binnen een minuut of twintig na de afgesproken tijd komt opdagen?
Of dat het restaurant tegen die tijd even belt of men nog wel van plan is te komen?
-
Aan de andere kant: waarom zouden goedbezochte restaurants aan reserveringen willen doen als ze toch snel 'uitverkocht' raken?
Als het voor een grote groep is en later op de avond, is de kans best groot dat je niemand meer krijgt. Niet zo goed bezochte restaurants hebben hier nog veel meer nadeel van dan de goedbezochte. Nee verkopen aan andere klanten, en met verse ingredienten blijven zitten.
En wat is er verkeerd aan om een gereserveerde tafel vrij te geven als je niet binnen een minuut of twintig na de afgesproken tijd komt opdagen?
Niets, mits de reservering voor 6 uur is, en niet voor 8 uur, waar je dus de hele avond de 8 persoonstafel al voor hebt klaargezet en vrij gehouden. Als je die pas om half negen vrij kunt geven, is de kans klein dat je hem nog vol krijgt.
Of dat het restaurant tegen die tijd even belt of men nog wel van plan is te komen?
En wat stel je dan voor als ze alsnog zeggen dat ze niet komen na de 20 minuten? Dan heb je toch hetzelfde probleem? Je krijgt die tafel niet meer vol en je hebt geen inkomsten voor die tafel voor die avond.
-
Maarreh, als het nou zo'n groot probleem is, en niemand wil er aandacht aan besteden, zouden we dan niet een vegatopia-actie moeten beginnen?
We gaan er zeker nog wel iets mee doen. Maar we moeten eerst eens op zoek naar een concreet project op dit gebied.
Al iets gevonden?
-
Maarreh, als het nou zo'n groot probleem is, en niemand wil er aandacht aan besteden, zouden we dan niet een vegatopia-actie moeten beginnen?
We gaan er zeker nog wel iets mee doen. Maar we moeten eerst eens op zoek naar een concreet project op dit gebied.
Al iets gevonden?
Nee. We hebben alleen een mogelijk contact waarmee we verder zouden kunnen komen.
-
De uitslag:
Reserveren in een (chic) restaurant kan binnenkort alleen nog met een creditcard. Kom je niet opdagen, dan wordt er toch een bedrag van je rekening afgeschreven.
Is het nog stééds 1 april of zo? 29.7%
Helemaal terecht. Reserveren en dan niet komen, dat doe je toch niet? 18.8%
Belachelijk, ik heb niet eens een creditcard 43.8%
Ik zal mijn leven beteren en voortaan afbellen 7.8%
Totaal uitgebrachte stemmen: 64
-
Deze week: uit onderzoek blijkt dat je beter een grote zak chips kunt kopen dan een kleine als je wilt afvallen (http://www.vegatopia.com). (onderaan de pagina)
-
:gossip: Er zit een typfoutje in de link.
-
Jan weet blijkbaar nóg steeds niet na jaren Vegatopia dat je bij computerwerk werkelijk alles (alles, ALLES, alles en alles!) moet controleren. Er gaat niets zo makkelijk fout en er niets valt zo op als fouten bij computeruitingen.
(Hup winterwortel)
-
:gossip: Er zit een typfoutje in de link.
En sinds die tijd komt vegatoipia de hele tijd in mijn adresbalk als ik 'veg' intik, waarmee ik normaal naar vegatopia ga :heehee:
-
Uit onderzoek blijkt dat je beter een grote zak chips kunt kopen dan een kleine als je wilt afvallen. Dit vonden Vegatopia-bezoekers daarvan:
Boeie! Ik ben al zo slank als wat. 25.7%
Dat is nog eens goed nieuws! 25.7%
Ieghl! Chips lussiknie! 8.1%
Die onderzoekster is zeker verslaafd aan Pringles? 28.4%
Heus, een stukje winterwortel is óók lekker. 12.2%
Totaal uitgebrachte stemmen: 74
-
De nieuwe kwestie: hoe schil jij je appels? Eerst in parten, dan schillen of eerst schillen en dan in parten? (http://www.vegatopia.com)
-
eerst in parten en dan schillen, heb me nooit beseft dat er mensen zijn die dat anders doen. Dan krijg je toch erg viezige vingers, van zo'n natte appel.
Nah ja.
-
Ik eet 'm helemaal op, behalve het steeltje.
-
Meestal niet schillen, wel opeten of schillen en dan schijfjes na appelboor.
-
Of opeten zonder schillen (maar dat zelden thuis) of eerst in parten en dan schillen.
Maar het is grappig dat je de vraag stelt, want elke keer als ik een appel schil (en dat moet best vaak als je een crumblevreter zoals ik bent) vraag ik me even af wat de beste methode is.
-
Ik heb me nooit bedacht dat je een appel ook eerst in parten kunt snijden en dan pas schillen. Ik doe altijd andersom.
-
Vind het ook helemaal niet logisch om een appel eerst in parten te snijden en dan pas te schillen.
Als je schilt houdt de appel vast bij de steelaanzet en aan de onderkant, maar als je eerst partjes hebt gemaakt, moet je de appel in z'n vlees grijpen. (Oke, daar kun je moeilijk omheen, of je moet heel handig zijn met de appelboor, maar dan hoeft het niet partje voor partje)
-
Jij mag helemaal geen appel Fem ! :P
-
Welles
(In Nederland tenminste, hier zijn geen appels voor mensen met appelallergie :()
-
Appels snij ik eerst in vier.
Daarna schil ik ze en verwijder het klokhuis.
Net gedaan , voor de hete bliksem.
-
eerst in parten en dan schillen, heb me nooit beseft dat er mensen zijn die dat anders doen. Dan krijg je toch erg viezige vingers, van zo'n natte appel.
Nah ja.
en toen ik vandaag een appel 'schilde' begreep ik mijn verbazing. Ik schil mn appel namelijk nooit. Ik dacht nog: goed opletten tijdens het schillen. Ik snij hem alleen in vieren en verwijder het klokhuis.
-
Als ik al eens 1 schil dan niet eerst snijden! Hoe kan je anders een omterlangste schil bekomen?!? dat is juist het leuke aan appels schillen!
Maar meestal eet ik em gewoon met schil en al op.
-
De eerst-schillers zijn in de meerderheid.
Ik snij de appel eerst in vieren en schil daarna de parten 43.5%
Ik schil de appel eerst en snij 'm daarna in parten 56.5%
Totaal uitgebrachte stemmen: 92
-
Deze week: in Haarlem en omgeving gaat men massaal aan het flessenwater vanwege de e.colibacterie. Maar welk water kies je dan? Met of zonder bubbels? (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina)
-
Duh zonder natuurlijk, mét gaat het nog sneller naar je blaas, da's gewoon niet leuk meer.
Maar soms, heel soms is water met bubbeltjes wel lekker, als het er maar niet teveel zijn.
-
Ja., Spa Marie-Henriette is wel lekker water. Maar ik heb het liefst plat water anders ga ik zeehondengeluiden maken.
-
Voor mij alleen plat water. Heb het idee dat water met bubbels het lichaam via de neus wil verlaten.
-
Plat water natuurlijk. Maar als het hier zou gebeuren zou ik onze pasverworven waterfilter voor kampeervakanties uit gaan proberen.
-
Gewoon koken is voldoende in dit geval.
-
Weet ik, maar het apparaat schijnt ook tegen bacterien te werken, en het lijkt me toch wel handig als ik voor mijn volgende vakantie een keer geprobeerd heb of ik hem aan de praat kan krijgen, vandaar.
-
Op wie ga je het uittesten?
-
Op dhr. E. Coli, lijkt me.
-
Deze is in ieder geval ongeschikt om het gefilterde water op uit te testen. (http://nl.wikipedia.org/wiki/Theodor_Escherich)
-
Mezelf. Het gaat me er ook om of ik snap hoe ik dat ding moet bedienen.
-
Ik wist het want het nieuws had er eergister een item over :smaail:
-
met bubbels.. want dat staat al in de kast :P alhoewel tandenpoetsen met bubbels :S ???
-
met bubbels.. want dat staat al in de kast :P alhoewel tandenpoetsen met bubbels :S ???
misschien gaat de tandpasta dan wel extra schuimen, hihi!
-
hahaha ja :D en bij de thee en koffie gaan de bubbels er vanzelf uit.. cola moet je ook eerst "koken"voor je er waterijsjes van van maken immers.. maar of het expreszo apparaat het fijn vind :-\ nou ja ik ga iig voor de bubbels want plat water is maar gewoon plat
-
Ik ben vergeten de kwestie van deze week aan te kondigen. En dat was: De Spar bestaat 75 jaar. Maar waar betekent die naam eigenlijk? En niet eerst gaan Googelen! (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina)
-
Vegatopia-bezoekers wagen zich niet aan raadseltjes waar ze het antwoord niet op weten. Niet meer dan 54 deelnemers aan de kwestie van de vorige week. Bijna een op de drie wist het goede antwoord:
De Eerlijke Supermarkt Prijst Alles Redelijk 3.7%
Spar is Duits voor 'besparen' 25.9%
Door Eendrachtig Samenwerken Profiteren Allen Regelmatig 29.6%
De eerste Spar stond aan de Sparrenlaan in Zevenbergen 20.4%
Det Erste Smällandiger Private Arbets Rödenskap 20.4%
Totaal uitgebrachte stemmen: 54
-
Deze week: Honig kondigt het met een reclamecampagne aan: ze hebben nu een champignonsoep met truffel! Falderalderiere falderalderare! Bij nadere bestudering van de verpakking blijkt er echter een homeopathische dosis truffel in verwerkt te worden. Boeie of grof schandaal (http://www.vegatopia.com)? (onderaan de pagina)
-
Dit keer: Honig kondigt met veel bombarie z'n nieuwe soep aan waarin truffel is verwerkt. Nadere bestudering van de ingrediëntenlijst leert dat het nogal meevalt met het truffelgehalte van de soep: 0,01%...
De smerige leugenaars, naar de reclame code commissie ermee! 25.0%
Ach, in rookworst zit toch ook bijna geen rook? 33.3%
Geen wonder dat er zo weinig in zit, truffel is héél duur. 36.1%
Eh... truffel? Wat is truffel? 5.6%
Totaal uitgebrachte stemmen: 72
-
Dit keer: vanaf deze week mag er weer Hollandse nieuwe worden verkocht. (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina)
-
Iew! Iew! IeW. Jakkie gatverdamme! :pukey:
Zo'n slecht uitvinding vind ik dat, vis eten.
-
die geueueueueur!
-
Sjorrie, lust graag een harinkie. En sinds hier dochter 2 ook vega is zijn ze wel into een visje zo nu en dan. Dus hoe heet dat ook al weer? pictovega, pectovega?
Whatever, steeds meer vega hier dus. maar visjes gaan er nog wel in.
Wup
-
Het haringseizoen is weer geopend. Wat vinden wij daarvan? Nou, dit vinden wij daarvan:
Rauwe vis! Yak! 25.0%
Hmmm, best lekker zo'n harinkie. 30.0%
Waar blijven de kamervragen van de Partij voor de Dieren? 3.8%
Nee bedankt, ik eet geen vlees of vis 33.8%
Waarom plaatsen jullie zo'n schokkende foto? 7.5%
Totaal uitgebrachte stemmen: 80
-
Dit keer: kinderen van 12 blijken zich al geregeld klem te zuipen. Hoe stevig neem jij in? (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina)
-
Ik drink elke week 2 of 3 pilsjes op vrijdagavond bij het muziek maken. Verder af en toe wijn bij het eten, meestal als we eters hebben. Wat ik met wijn wel heb en met bier niet is dat ik er vaak meer van drink dan ik van plan was. Maar ik vind wijn ook gewoon veel lekkerder dan pils.
-
Heel wisselend bij mij. Zuipen, dronken worden en kater hebben is mij helemaal niet onbekend, maar er kunnen ook weken voorbij gaan dat ik amper wat of niks drink. De tijden dat ik elk weekend helemaal los gaan zijn echt wel voorbij (ik word oud....).Bier drink ik sowieso niet dat vind ik vies, wijn alleen witte wijn, maar zelden thuis, om de een of andere reden smaakt het me dan niet zo. Verder graag mixjes enzo, likeurtje bij de koffie is ook wel eens lekker. Maar op zich geef ik niet zo heel veel om alcohol, ik vind het best lekker, een keer goed dronken worden is ook wel eens leuk soms, maar het hoeft niet persé. Een of ander frissie of sappie is ook goed.
Ik ben trouwens pas rond m'n 20e gaan drinken, daarvoor vond ik alles vies. Wat dat betreft hadden m'n ouders een makkie met mij. Ik mocht best proeven van m'n ouders, ik spuugde het toch gelijk weer uit.
-
Vroeger dronk ik meer alcohol dan nu. Ik heb me een keer heel erg aan staan stellen op een kwartaalborrel van m'n werk. De dag daarna heb ik besloten dat ik nooit meer een kater wil en mag ik van mezelf maar vier alcoholische consumpties. En dat lukt (meestal ;)) aardig.
-
Héél af en toe een half glas wijn of martini of een cocktail.
Bier drink ik niet, dat vind ik vies. Al die verhalen over zuipende tieners komen me overigens wel bekend voor, als ik naar mijn klasgenoten kijk drinken die erg veel en ook alleen om dronken te worden. Als je bij ons op school een gala had stond je rond 12 uur tot je enkels in het gebroken glas en de kots... 20 biertjes per avond is dan geen uitzondering. Gelukkig heb ik vrienden die ook vrijwel niet drinken. En het is lekker goedkoop; na een half glas ben ik tipsy en na een glas wijn kun je me opvegen :P
-
Ik heb maar nooit ingevuld, ik drink met oud-en-nieuw een slok champagne, en heel soms bij feestelijke gelegenheden nog een slok iets anders. Maar de laatste keer is meer dan een jaar geleden.
Heb geen problemen met alcohol in mijn eten.
-
Ik heb opeens helemaal zin in aardappeltjes in rode wijnsaus. :yummie:
-
Ik drink een glas wijn tijdens het koken, elke dag. Bij het eten of 's avonds drink ik nooit.
-
Vegatopia-bezoekers zal men niet snel laveloos in een portiek aantreffen, noch lallend en met onvaste tred de straat zien oversteken. Want wat antwoordden zij op de vraag naar hun alcoholconsumptie?
drink nooit alcohol 23.5%
pak af en toe een wijntje/biertje 42.4%
drink elke week wel wat 20.0%
neem elke week stevig in 7.1%
geen dag zonder drank 5.9%
een dag niet dronken is een dag niet geleefd 1.2%
Totaal uitgebrachte stemmen: 85
-
Dit keer: zorgverzekeraar Agis wist van de week de duizendste Vegapolis te verkopen. Reden voor bloemetje en ander huldebetoon. (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina)
-
Ik mis de optie 'dat kookboek was toch wel het vegatopia koobkoek' ;)
-
De onthulling dat verzekeraar Agis de duizendste Vegapolis aan de man/vrouw heeft gebracht en dat viert door de gelukkige te trakteren op een blommetje, boeit maar weinigen. Dit vonden ze ervan:
Wat een knieperds. Krijgt die vrouw niet eens vijf jaar lang een gratis verzekering? 12.5%
Hulde! Eindelijk erkenning voor de vegetarische levensstijl! 14.6%
Haha, een vegapolis! Kun je zeker de aanschaf van je groenteburgers declareren? 31.3%
Een polis voor vegetariërs? Waar kan ik me aanmelden? 6.3%
What's next? De polis voor vrijgemaakt gereformeerden? 35.4%
Totaal uitgebrachte stemmen: 48
-
Deze week: Israëlische wetenschappers hebben ontdekt dat mensen de voorkeur geven aan een genetisch gemanipuleerde tomaat met een citroen- en rozen-geur. Wat denk jij daarvan? (http://www.vegatopia.com) (onderaan de pagina)
-
Ik krijg de oude pagina voorgeschoteld.
-
Hersteld.
-
Ik mis de optie 'ik zou zo graag een tomaat willen die naar tomaat ruikt en smaakt, kunnen ze dáár niet iets voor manipuleren?'
-
Zo'n uiterste datum aanduiding zegt eigenlijk helemaal niets.
Ik ga in ieder geval liever op mijn ogen, smaak en neus af dan dat ik op de kalender let. Soms verdenk ik fabrikanten er ook van dat ze een extra korte houdbaarheid op de verpakking zetten om de doorloopsnelheid van het product te verhogen.
-
Ik mis de optie 'ik zou zo graag een tomaat willen die naar tomaat ruikt en smaakt, kunnen ze dáár niet iets voor manipuleren?'
Dàt zou een uitkomst zijn! Een genetisch gemanupileerde tomaat die ook in Nederlandse kassen uit kan groeien tot een een stevige, knalrode (of groene!) smaakexplosie. Niet die smaakloze 'Wasserbomben' die je nu vrijwel altijd in de supermarkt aantreft.
-
Genengemanipuleer motten we niet:
Ieks! Genetische manipulatie is evil! 38.9%
Belachelijk. Wat boeit de geur nou? 5.6%
De mens hoort niet in te grijpen in de natuur. 18.5%
Doet u mij maar tomaat met aardbeienaroma. 7.4%
Ik ben wel benieuwd hoe zo'n tomaatje smaakt. 22.2%
We doen te hysterisch over genetische manipulatie. Er is weinig mis mee. 7.4%
Totaal uitgebrachte stemmen: 54
-
Deze week: de jongeronorganisatie van de Partij voor de Dieren sleept niemand minder dan Donald Duck voor de Reclame Code Commissie. De eend heeft het namelijk in zijn hoofd gehaald om reclame te maken voor vlees. Evil! Vinden de jonkies van de PvdD. Hoe gaat dat aflopen? Place your bets now! (http://www.vegatopia.com) (Onderaan de pagina)
-
Hoe gaat dat aflopen? Place your bets now! (http://www.vegatopia.com) (Onderaan de pagina)
Misschien is het handig als er niet twee keer hetzelfde antwoord tussen de mogelijkheden staat ;)
-
Briljante strip trouwens. Gelukkig nog net leesbaar.
(Deze komt toch niet uit de gewraakte bijlage neem ik aan?)
-
Hoe gaat dat aflopen? Place your bets now! (http://www.vegatopia.com) (Onderaan de pagina)
Misschien is het handig als er niet twee keer hetzelfde antwoord tussen de mogelijkheden staat ;)
Ja, stom. Is aangepast.
-
(Deze komt toch niet uit de gewraakte bijlage neem ik aan?)
Jawel. Dit is overigens wel de grappigste van de drie stripjes in de bijlage.
-
(Deze komt toch niet uit de gewraakte bijlage neem ik aan?)
Jawel. Dit is overigens wel de grappigste van de drie stripjes in de bijlage.
Leuk strippie!
De RCC zal er waarschijnlijk wel even naar kijken, maar ik schat zo in dat reclame maken voor vlees niet in strijd is met de regels. De gewraakte bijlage heb ik overigens niet gezien; als niet duidelijk is dat het gesponsord is door het vleesbureau (vermelding op alle pagina's of apart ingezet boekje), dan hebben ze wellicht een punt. Persoonlijk vind ik de actie enigszins overdreven.
-
Volgens mij heb ik dit stripje vroeger al gelezen! Moet haast wel want als nu de voedsel en waren autoriteit dit leest, krijgen ze nog gedonder met al dat gepaf boven de pan :P
Toen at Donald ook vaak ravioli uit blik. Doet 'ie dat nog steeds? Ik vond dat zo raar, want ik had geen idee wat het was, maar het was duidelijk erg zielig.
-
Ik denk dat de klacht niet gegrond verklaard wordt. Verder vind ik het geen verstandige actie, overdreven en het maakt het image van de vegetarier er niet lichtvoetiger op.
-
het maakt het image van de vegetarier er niet lichtvoetiger op.
Ik heb in de loop der jaren geconstateerd dat daar helaas weinig aan te doen is. Wij zijn gewoon een stelletje notoire zuurpruimen dat het liefst met een jutezak over het hoofd het spoedig aanbrekend einde der tijden afwacht. :)
-
Volgens mij heb ik dit stripje vroeger al gelezen!
Zou kunnen. De naam van de krant die Oom Donald leest, lijkt daar ook een aanwijzing voor. ;)
-
Je hebt gelijk maar ik vind het wel jammer.
-
kleurstof vlees kankerverwekkend (http://www.ad.nl/diagnose/article1495442.ece)
-
Krijgt Oom Donald een tik op de vingers omdat hij steekpenningen heeft aangenomen van vleesverkopers? We geloven er niks van:
De klacht wordt niet in behandeling genomen 22.0%
De klacht wordt ongegrond verklaard 49.2%
De klacht wordt gedeeltelijk gegrond verklaard 22.0%
De klacht wordt gegrond verklaard 6.8%
Totaal uitgebrachte stemmen: 59
Dit was de laatste 'Waar Gáát Dat Over?'. Tot begin september doen we een lekkere zomerslaap en gaan we nadenken over een nieuwe invulling van de wekelijkse poll.