Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: animal lover op 08 februari 2007, 11:01:50
-
Heb een pakje Egyptische pitabroodjes in de kast liggen. Heeft iemand een idee, hoe ik ze op een lekkere manier kan vullen?
-
Kikkererwten, rode ui, andere groenten naar voorkeur, schapenfeta en een pittig tomatensausje?
-
Ohh die zijn lekker! Die hebben wij ook, hoewel de C1000 ze hier heeft vervangen door eigen merk, o.a. ook in koriander smaak.
Ik bak graag vegetarische doner of veggie gyros van de Natuurwinkel of gewoon gekruide tofu. En doe die dan in de pita met ijsbergsla, zuurkool, knoflooksaus, gebakken aubergine en chilipickles :yummie:
-
Wat maakt pita's specifiek Egyptisch?
-
Volgens mij is dat hoe ze van Bolletje heten 'Egyptische pita's'. kijk (http://www.bolletje.nl/content.php?cid=127,nl&id=6&id2=56&id3=60)
-
Ik bak graag vegetarische doner of veggie gyros van de Natuurwinkel of gewoon gekruide tofu. En doe die dan in de pita met ijsbergsla, zuurkool, knoflooksaus, gebakken aubergine en chilipickles :yummie:
Het zou verboden moeten worden dat jij over eten post! :kwijl:
-
chilipickles :yummie:
Wat zijn dat?
-
chilipickles :yummie:
Wat zijn dat?
Gepickelde groene pepers op z'n Indiaas. Als je het zelf maakt is de kans groot dat het loeiheet wordt (ligt natuurlijk aan je pepers), maar Pataks heeft een lekkere niet te hete maar wel pittige chilipickle die in de betere Indiase of Surinaamse winkel wordt verkocht.
-
met..griekse salade?
falaffel?
met hummus& salade?
met mijn quorn recept met tomaten en chocolade saus?
met gebakken champignons en andere gegrilde groenten?
er zijn een boel mogelijkheden
-
met mijn quorn recept met tomaten en chocolade saus?
Verteeeeeel!
-
Quorn gehakt, met ijsbergsla en heeeeel veeeel knoflooksaus.
Falafal, met tomaat, mais en ui en wederom heeeeel veeeel knoflooksaus.
-
http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=7395;start=180#lastPost (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=7395;start=180#lastPost)
maar dan dus ipv notenvruchtenbol de pita
-
met mijn quorn recept met tomaten en chocolade saus?
Verteeeeeel!
men neme:
ui
knoflook
geroosterde paprika
een blik tomaten in blokjes
een zakje cashewnootjes
peper
groentenboullion
kidneybonen
een paar blokjes pure chocolade
wat quorn
koriander
bak de ui en knoflook, doe er de paprika tomaat en groentenboullion bij. hak de helft van de cashews fijn en doe die er ook bij. Kidneybonen spoelen en toevoegen net als de quorn. dan de chocolade smelten in de pan en as laatste de rest cashew, peper en koriander toevoegen. evt. nog verder naar smaak kruide toevoegen
en nu precieser wordt t niet :P want ik heb het ook maar een x in elkaar geflanst :p en improviseer nu ook gewoon naar gelang we er zin in hebben. ook lekker met rijst en brocolli of gegrilde zuiderse groenten.
-
wat ook lekker is als lunch: geitenkaas met honingsmaak, wat peper en zout en pistashnoten, eventueel nog een uitje... en dat even in de oven.
of een mengsel van verschillende rauwkkostsoorten, olijven, pepertjes en veel knoflooksaus.
-
Met allerlei soorten kaas met of zonder honing in de oven krijg je sowieso erg lekkere pitatosties.
-
gevulde pita's kunnen ook goed op de bbq.
-
Voor de vulling naast al genoemde groente en vegetarische eiwitdingen. Rode biet in blokjes.
Snij gekookte rode biet in dobbelsteentjes. Meng azijn en mosterd en schenk hier al roerend olie bij. Breng op smaak met zout peper en bieslook en marineer hierin de blokjes biet. kwartier laten staan en toevoegen aan de andere vulling. Heerlijk met knoflooksaus.
-
Ja da's inderdaad superlekker :D
-
vanavond eet ik ze ook! met iets wat voor shoarma moet doorgaan: blokjes van quorn met sla, paprika en veel knoflooksaus (extra pittig)