Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Vegetarische producten => Topic gestart door: goiia op 09 oktober 2006, 17:53:20
-
ik gebruik Panir best vaak, maar alleen in Indiase gerechten. Heeft iemand ervaring met panir in ander soort gerechten? Ik las in een eerdere draad dat iemand zei het ' net zoals tofu' te gebruiken. Gooi je het dan ook door de pasta?
-
Ik zat laatst te denken dat het ook wel bruikbaar is ipv haloumikaas wellicht.
Dan evt. wel wat extra zout gebruiken.
-
Ik heb panir al een paar keer gebruikt als vervanger van kaas in diverse gerechten, gewoon een andere smaak.
Als tofu vervanger is het wat moeilijker, dat is afhankelijk van wat je oorspronkelijk met de tofu had willen doen.
-
Nou ik heb het in de pasta met roomsaus en groenten gedaan, en het was lekker! Gewoon rpoberen dus...
-
Volgens het tijdschrift 'Leven' van de vegetariersbond is de Indiase kaas panir (of paneer) nu te koop in de natuurvoedingswinkel; zelf ken ik dit alleen maar in combinatie met een spinazieprutje. Vind het vrij smakeloos, net als sojakaas. Wie weet er wat lekkers van te knutselen? Uitdaging? :D
-
Nee! Juist heerlijk, in blokjes door de (gewokte) spinazie (of andijvie), nog even verwarmen, gebakken pijnboompitjes, peper, zout erdoor... mmmm. Aardappelen uit de oven erbij... beetje witlofsla.... Ook super easy zelf te maken overigens, panir, of doe je dat juist al?
-
persoonlijk gebruik ik het gewoon overal in als het moet :P
dus roerbakjes, daar mik k blokjes panir in
pasta's , curries,
ik vind het lekkerder dan tofu, het is frisser
-
Vanavond Saag Paneer gemaakt (btw 'n heerlijk India's recept) maar ik vraag me toch af... is Valess en Paneer niet hetzelfde?? De smaken lijken zo op elkaar of ???