Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Vermoedelijk is het alleen bedoeld als kleurstof
Waar is de prei, wortel en basilicum dan goed voor?
Ik heb net 10 zakjes instant miso-soep (met ui en peper, alleen die heb ik nog niet zien drijven) gekocht bij De Natuurwinkel. Peperduur (10 zakjes voor €4,50) en naar nu blijkt, ook nog eens saai en flauw.meer zout toevoegen, een paar gesneden bosuitjes, wat doppers en misschien een paar blokjes tofu. maar vooral dat zout
Weet iemand hoe ik hier simpel en snel nog iets smaakvols van kan maken?.
Ik heb er een tijdje terug dat zeekraal-recept uit Elsevier mee gemaakt en dat was heel goed te eten. Het oorspronkeleijke recept staat hier (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=5271).
shii takes, en die lust ik dus niet (had ik toen niet ook al gevraagd of je ze weg kon laten? ;)). Ik wilde de soep toen maken, maar zat dus écht met die paddestoelen.
En wat is Mugi Miso, is dat ook bouillonpoeder?
En mijn favoriet (ook in de winter lekker, vanwege pittige smaak en vullend karakter): mexicaanse soep.
Uiringen bakken, knoflooktenen erbij, champignons... dan kaneel, komijn, paprikapoeder, cayennepeper, oregano, zout en verse zwarte peper. Wat tomatenpassata erbij, een blik kidneybeans, een blik mais, een scheut sweet chili sauce. Wat paprika en misschien verse tomaten. En dan proeven en meer van bovenstaande kruiden erbij doen tot het lekker mexicaans en pittig smaakt.
Lekker met tortillachipjes en guacemole erbij.
bietensoep vind ik lekker in de winter.
Paddenstoelensoep. Bouillon trekken van gedroogde paddenstoelen.
De rode bietensoep wil ik ook wel proberen, maar dan met verse bieten. Denk wel dat die niet makkelijk te verkrijgen zijn.
De Mexicaanse soep van Annemieke is al uitgeprobeerd :yummie: Vooral de tortillachips erbij maakt het af !
De rode bietensoep wil ik ook wel proberen, maar dan met verse bieten. Denk wel dat die niet makkelijk te verkrijgen zijn.
Ik wil uiensoep maken. Ik heb alleen rode wijn in huis en geen witte. Kan dat?
Ik wil uiensoep maken. Ik heb alleen rode wijn in huis en geen witte. Kan dat?
ja is lekker, krijgt de soep bovendien mooie kleur van!
Met port is trouwens ook lekker
Pompoensoep.
Pompoensoep.Ook heel lekker met gember bij.
Ik wil uiensoep maken. Ik heb alleen rode wijn in huis en geen witte. Kan dat?
ja is lekker, krijgt de soep bovendien mooie kleur van!
Met port is trouwens ook lekker
Hoe maak jij uiensoep?
Als ik vegan soep zou maken zou ik het zo doen, want uien eerst bakken in margarine heeft niet zoveel zin (het botersmaakje is juist lekker en margarine heeft die smaak niet) of in olijfolie bakken zou evt. kunnen ja, maar zou ik niet doen.Het bakken geeft toch ook smaak?
Als ik vegan soep zou maken zou ik het zo doen, want uien eerst bakken in margarine heeft niet zoveel zin (het botersmaakje is juist lekker en margarine heeft die smaak niet) of in olijfolie bakken zou evt. kunnen ja, maar zou ik niet doen.Het bakken geeft toch ook smaak?
Door het carameliseren?
Een heleboel vegetarische soepen!
Lentils were said by the Prophet to increase sympathy and humility.
Linzen zijn er (om het simpel te houden) in twee varieteiten. Bruine, en rode. De rode zijn de bruine, maar dan ontdaan van hun schilletje zodat ze sneller gaar zijn.
Ik vind het trouwens wel onzin dat je linzensoep niet met aardappel en prei wil maken, dat is ook erg lekker hoor! En als je er indiase kruiden door doet, smaakt het echt niet naar erwtensoep ???. Maar stel je voor dat je eens iets eet wat lijkt op een Hollands gerecht zeg ;) ;) :PO, excuseer, die opmerking was nog van voor ik de mulligatawny (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=6860;start=msg152164#msg152164) van Mir geprobeerd had.
Ik heb nog een zak winterwortelen liggen en wil weleens proberen om wortelsoep te maken. Heeft er iemand nog een lekker receptje liggen?Elsbeth!
Miso is een soort pasta gemaakt gefermenteerde sojabonen.
Ik heb voor de kerstpagina's van Vegatopia in 2002 een Happy Meal Menu gemaakt met koude amandelsoep uit een milkshakebeker, maar ik kan hem niet terugvinden. Zal het recept eens opzoeken.
En in Mexico hebben ze perziksoep, ook erg lekker maar meer voor als toetje. Heb je daar wat aan?
En in Mexico hebben ze perziksoep, ook erg lekker maar meer voor als toetje. Heb je daar wat aan?
En in Mexico hebben ze perziksoep, ook erg lekker maar meer voor als toetje. Heb je daar wat aan?
:-X :-X Perziksoep lijkt me echt vies!
The Enchanted Broccoli Forest.....
eeeerrrrrrmmmmmm.......?
???
Ik weet niet of het daadwerkelijk lekker is maar ik dacht aan iets van verse doperwten-munt soep.
Wat gaat er verder allemaal in die (bittere ;)) avocadosoep van jou?
En let op het soort avocado. Die kleine paarse Hass-avocado's zijn, laten we zeggen, een acquired taste
Ik heb ergens nog een recept met geitenkaas in de avocadosoep liggen uit een restaurant, ik zal dat eens overtikken
Ik heb ergens nog een recept met geitenkaas in de avocadosoep liggen uit een restaurant, ik zal dat eens overtikken
Graag ! Volgens mij moet avocadosoep heel lekker kunnen zijn, alleen nog het juiste recept zien te vinden.
Allright:We zullen vanavond zien... Ik heb een aantal recepten op internet gevonden en aan de hand daarvan improviseer ik wat...Vandaag granaatappelsoep (op basis van gele spliterwten, met spinazie), met pitabroodjesHeb je daar misschien een volledig receptje van ? Lijkt mij wel iets apparts ;)
Pompoensoep.
Benodigd:
* halve pompoen (niet zo'n grote) geschild en in stukjes
* 2 aardappels geschild en in stukjes
* 2 winterpenen geschild en in stukjes
* 1 ui gesnipperd
* 3 tenen knoflook in stukjes
* 1 liter melk (gebruik dan een pan met dikke bodem!) of 1 liter groentenbouillon
* bosje koriander
* zout/peper
* eventueel creme fraiche
Werkwijze:
Ui en knoflook glazig fruiten, blokjes pompoen/aardappel/wortel erbij doen en rustig, al roerend, bakken (geen korstje laten krijgen). Dan melk of bouillon er bij doen en zachtjes laten pruttelen totdat alle groenten gaar zijn.
Laten afkoelen en dan de gesnipperde koriander er bij doen en pureren met de staafmixer. Op smaak brengen met zout en peper.
Wel warm eten en als je het lekker vindt kun je er een schepje creme fraiche op doen.
Deze soep is alleen de volgende dag behoorlijk ingedikt dus dan kun je het gewoon weer aanlengen met melk/bouillon.
Heerlijk met donker brood met kruidenboter of een ander smeerseltje.
Eet smakelijk :kwijl:
Ik las van de week hier iets over wortel- en preisoep? Ik heb het mijn eigen interpretatie gegeven en soep gemaakt met louter dit. Een weinig groot succes, en het risico dat ik een caroteenvergiftiging heb... Nee, worteltjes in grote hoeveelheid is alleen lekker in rauwe vorm, weet ik nu proefondervindelijk.
Nee, worteltjes in grote hoeveelheid is alleen lekker in rauwe vorm, weet ik nu proefondervindelijk.
Wortel-venkel-gembersoepNee, worteltjes in grote hoeveelheid is alleen lekker in rauwe vorm, weet ik nu proefondervindelijk.
Nog een tip voor een wortelsoep:
...
Wortel-venkel-gembersoep
Hoeveelheden naar eigen dunken bij elkaar gooien, koken met soepblokje en mixen in de blender.
Spaanse linzensoep met brood.Recept?
Papayasoep met rode chilipeper(4-6 personen)
25g boter
175 g ui, gehakt
1/2 tl gember, gehakt
1 el rode chilipeper, gehakt
3 grote papaja's, geschild en gehakt, zonder zaad
1,75 dl papaja of mangosap
mespunt foeliepoeder
6 dl melk
6 dl groentebouillon
2 tl maizena
1,75 dl slagroom
zout en peper
3 grote papaja's, geschild en gehakt, zonder zaad
De recepten zijn deels van mij en deels gejat. ;)
Over kant - en klaar soep wil ik wat kwijt.
De konmar bij ons gebruikt het super-merk. En die soepen zijn niet vegetarisch :( Zelfs de tomaat-groentesoep bevat vlees.
- Scheut Hoeheetdatspul
- Scheut Hoeheetdatspul
Vloeibare geitenwollensok?
En het is alweer een tijdje tijd voor pompoensoep! O, ja!
Ik heb nog een zak winterwortelen liggen en wil weleens proberen om wortelsoep te maken. Heeft er iemand nog een lekker receptje liggen?Ja, wortel-kokossoep! Een eigen brouwsel, en superlekker!
Klinkt een beetje als 'mijn' wortelsoep, Laurita :)
En maakt het verschil of ik het met een staafmixer pureer of in een blender?Het ligt er volgens mij meer aan hoe lang je het doet (hoe langer hoe 'luchtiger'). Ik vind voor soep een staafmixer handiger omdat een blender zo'n gesmeer is.
Zelf gebruik ik vegetarische balletjes die ik in vieren snijd.
Dan heb je het idee dat je soep met ballen eet. (voor mensen die vlees een keer willen laten staan)
vegetarische balletjes van Tivall, huismerk AH, erg lekker
Tuurlijk, maar die hoeven dan niet meer gekookt te worden.
Ik gooi regelmatig een pot witte bonen door de tomaten-groentesoep. Nou ja, de inhoud daarvan dan.
Klinkt erg lekker, maar ik snap het einde van het recept niet. ... en garneer met de salie-hazelnootboter. Wélke salie-hazelnootboter? Wordt daarmee bedoeld de in boter gebakken blaadjes salie die in dezelfde pan liggen waar eerder hazelnoten zijn geroosterd, of klopt er iets niet aan het recept?
Klinkt erg lekker, maar ik snap het einde van het recept niet. ... en garneer met de salie-hazelnootboter. Wélke salie-hazelnootboter? Wordt daarmee bedoeld de in boter gebakken blaadjes salie die in dezelfde pan liggen waar eerder hazelnoten zijn geroosterd, of klopt er iets niet aan het recept?
Goed gezien! Dat moet waarschijnlijk gewoon salieboter zijn. Ik zal het doorgeven aan de uitgever.
Worden er opzettelijk accenten verwerkt in al die automatisch op het forum te gooien recepten of zo?Ja. Dat doen ze om mij te ergeren, denk ik.
Aangevuld met pompoen is de vleessmaak weg. En de soep wordt dan echt romig.
Net via "Worst of Chefkoch" een eh, bijzonder soeprecept gevonden: https://www.chefkoch.de/rezepte/1053961210401999/Rotwein-Bananen-Suppe.html
Rodewijn-bananensoep
500 ml rode wijn
1 snuf zout
1/2 tl chilipoeder
450 g bananen
1 snuf suiker
Breng 450 ml rode wijn met de specerijen aan de kook en neem dan van het vuur. Voeg hier de met ca. 50 ml rode wijn gepureerde bananen aan toe, roer goed door en serveer. Lekker als "voorsoep", maar niet geschikt voor kinderen.