Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Jacqueline op 11 september 2006, 16:22:18
-
Ik heb heeeeeeel veel snijbonen gekregen. Wie heeft er nog wat aardige recepten?
-
bah!
-
Nee juist lekker.Gewoon heel ordinair koken en een uitje bakken en een beetje nootmuskaat erop.
-
Lekker!
Afgekoelde gekookte snijbonen zijn wel lekker in een salade met gegrillde courgette, zachte franse geitenkaas, munt en citroensap.
In de gado gado kunnen ze ook wel.
-
snijbonen in grote stukken snijden, koken,
een uitje en een knoflookje fruiten, een tomaatje meebakken tot het in stukjes is. vervolgens een paar lepels pindakaas, weer roeren en desnoods nog wat verdunnen met water of melk. de boontjes erdoor roeren. mmmmmmm !!
agnesje
-
Benodigdheden:
1 ui
2 tomaten
olijfolie
2 el tomatenpuree
kilo snijbonen
3 teentje knoflook
peper en zout
water
werkwijze:
ui snipperen
tomaten in blokjes snijden
snijbonen in de lengte en de breedte halveren
olie in een diepe pan
uitjes erin fruiten
tomaten puree erin en doorbakken
tomaten erbij, even laten sudderen (hoeft niet lang)
als je knoflook lekker vindt, nu erin gooien
peper en zout voor smaak
bonen erin en goed doorroeren
dan water tot net niet boven de bonen toevoegen
laten koken tot bonen gaar zijn
let op dat het niet droogkookt
als het water teveel afneemt, kokend water bijvoegen
-
bendogigdheden:
kilo bonen
3 teentje knoflook
2 eieren
water
margarine of zonnebloemolie
werkwijze:
kook de bonen in ruim water tot ze gaar zijn
laat ze iets afkoelen
knijp dan door steeds wat in je vuisten te nemen, het vocht eruit
dan krijg je idd rare droge balletjes (geen idee of dit handig is ivm vitaminen, zal wel niet)
verhit nu ongeveer 2 el margarine (mag meer)
doe de bonen erin en warm ze goed op
doe de knoflook erin
breng op smaak met wat zout
roer goed door
doe nu de eieren erdoorheen en weer goed doorroeren
klaar
eigenlijk is het een recept voor sperziebonen, maar ik zie het probleem niet. ;)
-
eigenlijk is het een recept voor sperziebonen, maar ik zie het probleem niet. ;)
Als je het op die manier benadert, zou je ook een keer 'sambal goreng boontjes' kunnen maken, en die serveren bij nasi/rijsttafel oid.
Snijbonen kook ik gewoon met wat zout (maar niet zo gaar dat je ze met een rietje kan opslurpen), en dan bij voorkeur gebakken krieltjes (om verwarring te voorkomen: de derde betekenis (http://www.vandale.nl/opzoeken/woordenboek/?zoekwoord=kriel), niet de tweede :P) erbij. Kruiden of specerijen komen daar bij mij absoluut niet aan te pas, zonde van de bonen.
-
Fijngesnipperd zijn snijbonen ook prima wokmateriaal.
-
Bedankt voor jullie suggesties :)
-
Gewoon lekker stoven met een klontje boter (of olijfolie als je veganist bent) en een schepje suiker....hmmmm
aardappeltjes erbij en een of andere burger of zo, als je daar van houdt.
-
snijbonen koken, af laten koelen, vervolgens gesnipperd uitje en teen knoflook erdoor doen. Dan een scheut chilisaus, scheut ketjap manis en scheut gembersiroop erdoor. Lekker bij bami b.v.
-
Ui fruiten met knoflook en een stukje madame Jeanette. Daarna (gesneden) snijboontjes erbij en roerbakken.
Lekker met pandanrijst en een scheut zoete sojasaus. Erbij eventueel pittige stukjes tofu of tempeh.
-
madame Jeanette ? ???
-
Als je nou deze: :P had gekozen, had het geklopt: dat zijn loeihete pepers. Vandaar ook 'stukje'.
-
:D :P
-
Kijk maar hier (http://www.linuxis.net/albums/album78/Madame_Jeanette5.jpg).