Vegatopia Forum

Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: linz op 26 augustus 2006, 18:07:05

Titel: Crème de marrons
Bericht door: linz op 26 augustus 2006, 18:07:05
Mijn vader heeft uit Frankrijk een blikje voor me meegebracht met een crème gemaakt van geglaceerde kastanjes.

Ik heb het vandaag gegeten op een warme bagel en morgenochtend ga ik pannenkoeken bakken, want daarop lijkt het me heel lekker.

Maar daarna is er nog best veel over, denk ik.
Weet iemand hier een goede originele toepassing?
En waarbij eten de fransen dit spulletje oorspronkelijk?
Titel: Re:crème de marrons
Bericht door: renske op 27 augustus 2006, 12:45:34
Ik heb een recept voor Kastanje-Chocoladesouffle (nog nooit geprobeerd overigens). Dat kan ik je wel geven als je interesse hebt.
Volgens mij gebruiken de Fransen kastanjes ook voornamelijk om zoetigheden mee te bereiden.
Titel: Re:crème de marrons
Bericht door: linz op 27 augustus 2006, 13:05:24
Graag! :D
Titel: Re:crème de marrons
Bericht door: renske op 27 augustus 2006, 13:30:53
Okee, komtie:

Kastanje-chocoladesouffle

100 gram couverture chocolade
360 gram kastanjepuree
100 gram suiker
4 eieren
Ovenschaal van 1,5 liter of 8 soufflebakjes
Boter voor het invetten
Poedersuiker

Oven voorverwarmen op 180 graden. Ovenschaal of bakjes invetten.
Chocolade in stukjes breken en au bain marie smelten. Kastanjepuree en suiker en eidooiers mengen. Gesmolten chocola erdoor roeren. Eiwitten stijfkloppen en erdoor spatelen.
Het mengsel in de ovenschaal of bakjes scheppen en 30 minuten in het midden van de oven bakken.
Iets laten afkoelen. Bestrooien met poedersuiker en nog warm serveren. Koud is de souffle (volgens het recept) ook lekker.

Eet smakelijk! Ik ben benieuwd of hij lekker is!
Titel: Re:crème de marrons
Bericht door: linz op 27 augustus 2006, 14:53:50
Yum! Klinkt goed!
Titel: Re:crème de marrons
Bericht door: boei op 04 september 2006, 15:34:35
Ik ben op vakantie geweest in de ardeche, waar creme de marron oorspronkelijk vandaan komt. Daar maken ze er ontzettend lekkere ijsjes mee. Die noemen ze daar 'Ardechoise'.
Dus gewoon een lepel over je vanilleijs heen doen is echt heerlijk!

groetjes, Dianne
Titel: Re:crème de marrons
Bericht door: linz op 05 september 2006, 21:45:28
 :yummie: