Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Annemieke op 29 juli 2006, 17:09:57
-
Mijn vriend en ik vinden het leuk nieuwe kaasjes te ontdekken en proeven. Bijna altijd zijn dit biologische.
Vandaag zagen we in de vitrine bij één van de biotoko's een roodkorstkaasje met groene pepertjes uit madagascar, helaas heb ik niet gekeken hoe die heette. In ieder geval een aanrader voor mensen die van pittige, uitlopende kaasjes houden!
Ik lees hier graag ook lekkere kaastips (dus voor op een toastje of stokbrood) van anderen!
-
Pepertjes uit Madagascar :o Cool!
Ik had laatst zo'n heerlijk kaasje met witte wijn, afkomstig uit ik geloof Lyon maar hoe heet ie ook al weer? Ik vind kaasnamen soms lastig te onthouden (net als wijn-namen). Ik zal hem binnenkort weer eens halen.
-
we hebben vanavond nog een zacht kaasje met oranje korst, volgens mij heet het 'petit breton'.
Daarvoor hebben we de hele vakantie hele heerlijke crémeux kaasjes op, de laatste is er nog maar die vind ik te scherp, brie-achtig.
Ook een andere rauwmelkse was heerlijk, zeker na 24 uur buiten de koeling: living on the edge :supercool:
De rauwmelkse crémeux van de Mont St Michel is natuurlijk echt té hip he. En nog lekker ook.
-
Ik had gisteren brandnetelkaas op.Echt lekker! :yummie:
-
Kaastip: sneetjes stokbrood royaal besmeren met geitenkaas daarop enkele walnoten en rozijnen, een kneep uit honingfles en een draai uit pepermolen. Aten we als tappa in Valencia, hmm
-
heel simpel eigenlijk, maar heel lekker: ananasroomkaas.
lekker op toast, stokbrood maar ook door een veldsla salade (of jonge bladspinazie).
hmmm. er is nog zo een kaas die heel lekker is. Maar ben vergeten hoe die heet. Het is een afwisseling van blauwe schimmelkaas een laag en een laag met een romige smeerkaas... ga even zoeken hoe die heet. die is echt zo lekker.
-
Bedoel je magor, of gormas (mascarpone en gorgonzola)?
-
danku :) ik bedoel de gormas...
-
Graag gedaan! 't Is allebei hetzelfde trouwens, alleen heeft 't 2 namen. En 't is inderdaad heel lekker.
Ik ben zelf altijd wel van engelse kaasjes en van blauwe kaasjes. En van blauwe engelse kaasjes..... Laatst had ik Shropshire Blue oid, zo lekker En witte stilton met blauwe bessen, apart, zoet natuurlijk, maar best lekker. Ook leuk/lekker om door de sla te doen.
-
lekker :
stukjes stokbrood met lookboter en mozzarella in de oven !
-
heel simpel eigenlijk, maar heel lekker: ananasroomkaas.
lekker op toast, stokbrood maar ook door een veldsla salade (of jonge bladspinazie).
Er zit wel bijna altijd gelatine in ananas roomkaas, ik was nogal verontwaardigd toen ik daar achter kwam >:(
-
De geitenbrie met fenegriek van de Natuurwinkel vind ik superlekker (en dan op een sesamtoastje :yummie:) en sinds de laatste vakantie in Frankrijk kopen we wel eens Lou Perac (2,98 euro) die we in Frankrijk hadden ontdekt maar die gewoon bij AH verkrijgbaar is, een zacht kaasje van geitenmelk.
Dat van gelatine in de ananasroomkaas is inderdaad heel erg irritant!. Net als de meeste merken roomkaas met zwarte peper aan de buitenkant trouwens.
-
oh ja, dat was ik vergeten te vermelden... let daar niet meer zo strikt op... hmmm, hehehe, lekker handig op deze site... :S
-
Ik vind Albert Heijn kaasjes trouwens vaak vies. Nou ja.. vies: niet zo lekker. En bij C1000 is het helemaal erg.
Gelukkig zijn er veel goede kaasmannetjes in de buurt.
-
kaasmannetjes
:heehee:
-
Pas bij de Natuurwinkel gekocht: gerookte geitenkaas. Erg lekker!
-
Voor wie van pittige kaasjes houdt: probeer eens een Maroille op de kop te tikken. In Nederland helaas nog niet gevonden, in België bij Delhaize wel in gepasteuriseerde vorm te krijgen (lekker, maar voor mij nog wat aan de flauwe kant), in de desbetreffende streek in Noord-Frankrijk bij de boer zelf als rauwmelkse kaas te krijgen.
Ook heerlijk verwerkt in een hartige taart met véél kaas en wat uien of op stokbrood en dan even onder de grill.
-
kaasmannetjes
Marsmannetjes komen van Mars en Kaasmannetjes komen van Kaas. ;D
-
De geitenbrie met fenegriek van de Natuurwinkel vind ik superlekker (en dan op een sesamtoastje :yummie:) en sinds de laatste vakantie in Frankrijk kopen we wel eens Lou Perac (2,98 euro) die we in Frankrijk hadden ontdekt maar die gewoon bij AH verkrijgbaar is, een zacht kaasje van geitenmelk.
Dat van gelatine in de ananasroomkaas is inderdaad heel erg irritant!. Net als de meeste merken roomkaas met zwarte peper aan de buitenkant trouwens.
Jaaaaaaren geleden was er eens een meneer Brusse op de tv die vanuit Frankrijk uitzendingen verzorgde. Ik vergeet nooit meer de uitzending waarin hij uitzinnig vertelde over de zachte geitenkaasjes die hij op het platteland kocht en zelf door specerijen en kruiden rolde: grof gemalen zwarte peper, tijm weet ik nog. Aangestoken door zijn enthousiasme heb ik zelf ook een aantal kaasjes opgeleukt: door de Provencaalse kruiden gerold, gekneusde groene peperkorrels erin geprakt, gemengd met peperoncino en gedroogde knoflook. Ik was toen nog niet klaar voor de echte geitenkaas, dus viel het tegen. Nu vind ik superverse geitenkaas heerlijk. Ik denk dat ik maar weer eens wat ga proberen.
-
't Is misschien een gekke combinatie, maar ik vind Blue Stilton met een likje van die Engelse pickles-achtige spread (bruin en verkrijgbaar in een dikke variant als chutney en een dunnere smeerbare variant als broodbeleg) errug lekker.
Maar er gaat niets boven een smeuiige gorgonzola.
Deze vakantie een gerookte pecorino ontdekt en gegeten, lekker!
Een variant op de bekende Franse kaas met stokbrood is Italiaanse kaas met bruschetta: stukken Fontina, Taleggio, Pecorino (affumicato), Stracchino, Gorgonzola Dolce op een plank met een mandje eigengemaakte bruschette (sneden zuurdesem pane in de grillpan in olijfolie roosteren, verse tenen knoflook erover schrapen en zeezout erover strooien) ernaast.
-
Rode Baron, mooie naam, mooi kaasje. Een zwarte korst en een bleke binnenkant. Volgens de omschrijving met rode wijn en kruiden. Dat proef je niet echt direct, maar het is in ieder geval een erg lekkere, zachte kaas die prima smaakt bij een glas rode Italiaanse wijn.
-
Gisteren ontdekt: Ofenkäse (http://www.ofenkaese.de/), een lekker luie variant op kaasfondue.
-
Gisteren ontdekt: Ofenkäse (http://www.ofenkaese.de/), een lekker luie variant op kaasfondue.
Ik heb het wel eens zien liggen maar nooit durven kopen. Toch maar eens proberen! :)
-
heel simpel eigenlijk, maar heel lekker: ananasroomkaas.
lekker op toast, stokbrood maar ook door een veldsla salade (of jonge bladspinazie).
Er zit wel bijna altijd gelatine in ananas roomkaas, ik was nogal verontwaardigd toen ik daar achter kwam >:(
Volgens mij zit er in de verse ananasroomkaas van de AH geen gelatine. Van die doorzichtige ronde bakjes, bij de kaasbediening.
-
:kwijl:
Hoe meer stank hoe beter (geldt alleen voor kaasjes)... hmmm kaasfondue, met verse ananas :kwijl:
(ik ga maar eens lunchen)
-
Vandaag zagen we in de vitrine bij één van de biotoko's een roodkorstkaasje met groene pepertjes uit madagascar, helaas heb ik niet gekeken hoe die heette.
Is dat niet de "L'Amour"? Ik ken 'm wel en geloof dat ie zo heet. Erg lekker idd, maar niet zo héél pittig, vond ik.
-
"Heeft u nog mozzarella" vroeg ik de dame van de Italiaanse winkel. "Nee alleen burrata". Daar had ik dan weer nog nooit van gehoord, maar het blijkt een extreem romige soort van mozzarella te zijn. "Nou doe dan maar" zei ik, waarop de dame van de winkel zei dat ik dan nooit meer van die gewone saaie buffelmozzarella hoefde. Pardon? Er was een tijd dat ik al blij was met een bitter, taai stukje mozzarella uit de eerste de beste super. Buffelmozzarella beschouwde ik tot vandaag al als bijzonder lekker en helemaal niet als gewoon en saai.
En dus ligt er nu een stukje burrata van 8,35 in mijn koelkast. Het kan financieel nog interessant worden als ik die 'gewone saaie buffelmozzarella' nu echt niet meer te pruimen vind.
-
:heehee:
-
Niet als de burrata verslavend blijkt...
-
Extreem romig.... :yummie:
-
begreep van een vriendin dat als je stilton hebt, en je zet er een fles wijn op de kop in zet, trekt de wijn er in een dag ofzo in. schijnt heel lekker te zijn.
heb je wel een hele grote kaas nodig, dus in winkel kopen die het verkoopt is handiger...
-
Blue stilton en port is ook erg lekker.
-
Kijk daar zeg je wat... Het moest ook idd een fles port zijn... Heb het verkeerd vermeld...
-
Stilton port is geen goed lunch idee voor op je werk, de rest van de middag stink je gi-gan-tisch uit je waffel.
Ik heb van de week van een ex-collega een paar lekkere kaasjes gekregen, zoals Riperkrite, kaas met mosterd en komijn en een of andere kruidenbrie. Voor het kaasplankje van een van de kerstmenu's heb ik pas wat lekkere kazen geproefd waaronder Belegen Leidse, Petit Doruval en Bleu Moulin. Allen lekker, hoewel ik van blauwe kaas nooit zo veel hoef, het gaat me snel tegenstaan.