Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Vegetarische producten => Topic gestart door: J@n op 24 juli 2006, 22:03:29
-
Friet wordt duurder door de droogte deze zomer (http://www.vegatopia.com/kokenenzo/ko&zo_nieuws.php?subaction=showfull&id=1153769938&archive=&start_from=&ucat=3). Vandaar dat we ons eens afvroegen: wat vind jij nog een acceptabele prijs voor een lekker patatje met?
-
Een euro.
-
Ik snap best dat ze het moeten doorberekenen aan de klant maar je zal altijd zien dat als de oogst weer normaal is ze wel die duurdere prijs aanhouden.En dan die absurde prijzen die ze vragen voor de mayonaise.50 cent is niks.Een vriend vertelde dat zijn baas zelfs 90 cent wou vragen.Dat is door zijn toedoen dan nog 70 cent geworden.Je kan al bijna beter gewoon uit eten gaan.1,50 dat vind ik wel mooi.Maar dan moet het toch zeker een middenmaat bakje zijn.
-
Nederlanders zijn gewoon gewend aan veel te lage prijzen voor hun voedsel. Als het moet betaal ik wel 2 euro, ik eet toch haast nooit friet.
-
Nederlanders zijn gewoon gewend aan veel te lage prijzen voor hun voedsel. Als het moet betaal ik wel 2 euro, ik eet toch haast nooit friet.
De frietkraam bij mij in de buurt draait anders toch niet slecht, bestaat al jaren en vaak 4-5 man achter de balie.
Ze hebben trouwens de groentekroket uit het assortiment gegooid vanwege hele slechte afname. Dus ik kan nu een kaassoufle of bamiblok kiezen, hoera. We halen altijd een gezinszak friet, meer friet voor je geld (ik blijf Nederlander he).
-
Volgens mij heb je nu al geen patat met onder de 1.60, behalve bij de Turkse doner tentjes.
-
Nederlanders zijn gewoon gewend aan veel te lage prijzen voor hun voedsel. Als het moet betaal ik wel 2 euro, ik eet toch haast nooit friet.
Veel te lage prijzen? :o Patat is extreem duur als je kijkt naar de prijs van de grondstof en de productie. 50 cent voor een kwak mayonaise is ook echt waanzin, dat kost nog geen 5 cent inkoop en kost ook niet meer dan 5 cent arbeidsloon (10 euro per uur, 10 seconden werk). Marge van 400%, is niet echt slecht. De patattent hier om de hoek (echt haags) bewijst dat het ook anders kan, hun prijzen liggen 50 cent tot 1 euro onder de prijzen van een gewone snackbar (patat 1,20) en ze leveren meer service en hoge kwaliteit.
-
De patattent hier om de hoek (echt haags) bewijst dat het ook anders kan, hun prijzen liggen 50 cent tot 1 euro onder de prijzen van een gewone snackbar (patat 1,20) en ze leveren meer service en hoge kwaliteit.
Zo'n frituur werkt natuurlijk op lucht, schoonmaken boeit niet, en alle snackbars zitten gekraakt en betalen dus geen huur.
Maar waar zit die snackbar van jou dan, ben wel benieuwd als echte Hollander :)
-
Waar ik nu wel eens patat haal daar is de prijs vs. kwaliteit ok: ik geloof 1,65 voor een patatje oorlog. Hiervoor (in de buurt van mijn vorige werk) betaalde ik 2 euro voor hetzelfde. En als ik dan uitjes er op wilde dan was dat 15 cent extra. Over onevenwichtigheid van inkoop vs. verkoop gesproken.
-
De patattent hier om de hoek (echt haags) bewijst dat het ook anders kan, hun prijzen liggen 50 cent tot 1 euro onder de prijzen van een gewone snackbar (patat 1,20) en ze leveren meer service en hoge kwaliteit.
Zo'n frituur werkt natuurlijk op lucht, schoonmaken boeit niet, en alle snackbars zitten gekraakt en betalen dus geen huur.
Maar waar zit die snackbar van jou dan, ben wel benieuwd als echte Hollander :)
Het is een soort grote keet, maar ze zijn schoon, heel service gericht, hebben een terras buiten en tafeltjes binnen, bezorgen gratis en voor niks bij bedrijven in de buurt. Ze zitten aan het Trekvlietplein, bij de Binckhorstlaan. Ze hadden fantastische bara's met bergen sambal voor 1,40 maar hun leverancier is met de noorderzon vertrokken. Broodje groentekroket kost maar 1,50, fris kost 1,20. Beroemd door hun, bij alle automonteurs en bouwvakkers favoriete, broodje speklap katjang (speklap, pindasaus, gefruite uitjes :nooo:) Helaas zijn ze op het moment met vakantie.
-
Ik maak zelf mijn friet :yummie:
-
Ik thuis ook, is veel lekkerder!
-
Ook als in: zelf schillen en twee keer in de frituurpan gooien?
-
Ze zitten aan het Trekvlietplein, bij de Binckhorstlaan.
Da's wel een beetje uit de buurt, maar ik zal eens kijken :)
-
Ook als in: zelf schillen en twee keer in de frituurpan gooien?
Ja zeker, hoe anders?
-
Doe ik ook vaak.En dan met een eveneens zelfgemaakt sausje van 2 delen mayo,1 deel yoghurt of kwark,3 dikke tenen knoflook uit de knijper en wat dille uit een potje.Mmmmmm!
-
Ook als in: zelf schillen en twee keer in de frituurpan gooien?
Ja zeker, hoe anders?
Het kon zijn dat je bedoelde dat je een zak diepvriespatat of verse patat kocht...
-
Nee joh zelf maken is veel lekkerder dan uit de diepvries :yummie:
-
Wat mij betreft mag het wel boven EUR 2,60 uitkomen. Niet dat ik anti-friet ben; ik mag graag en portie Vlaamse frites, maar ik ben er juist voor dat gezonde naturel-producten laag in prijs blijven en ongezonde producten duurder. Helaas zie je ook bij ons in 't bedrijfsrestaurant dat vet en ongezond goedkoper is dan gezonde fruit-mix.
Overigens neem ik zelf ook af en toe wel eens iets wat minder gezond is, zoals een Groenteburger-menu bij de Mac, of een zak Light chips.
-
Uit het Agrarisch Dagblad:
Fritesfabrikant McCain zal komende maanden de prijzen van frites en andere aardappelproducten fors verhogen. Er worden prijsstijgingen tot 25% verwacht. Dat is noodzakelijk door de slechte aardappeloogst en de hoge aardappelprijs. Pas in oktober is de exacte oogst bekend, maar McCain verwacht 15 % minder opbrengst.
-
Een euro.
Bij een snackbar bij ons in het dorp staat een bord : tussen 11 en 14.00 friet met voor 1 euro, alleen voor scholieren.. dat vind ik toch ook wel weer een beetje discutabel hoor ;) Zijn ze bezig om op de scholen gezonde voeding te promoten, doet de snackbar om de hoek dit..
-
De snackbar bij ons in de buurt heeft zijn prijzen niet gewijzigd ten tijde van de gulden-naar-euro. Het enige dat veranderde op de borden was het guldenteken dat werd vervangen door het euroteken. Dat is pas dure friet, daar zijn we dus nooit meer naar toe gegaan!