Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Thijs op 14 januari 2006, 13:24:32
-
Dag mensen,
Wat eten jullie voor snacks bij de friet? Sinds ik vegetarisch ben eet ik er alleen nog maar Vietnamese loempia's en/of kaassoufflees bij. Maar ik wil eigenlijk ook stoppen met het eten van kaassoufflees, ondanks dat ik ze erg lekker vind. :(
Is er iemand die wel eens zelf kaassoufflees heeft gemaakt met vegetarische kaas?
-
Je kan seitan kroketjes/bitterballen maken. Eerst seitan maken. En dan met panneermeel mengen tot een deeg. Wat kruiden erbij e.d. eventueel wat stukjes groente erdoor. bolletjes maken enzo. Door panneermeel rollen. En dan in de frituur gooien :)
-
Je kan zelf kaaskroket maken. Ik zou niet weten hoe je zelf kaassouflee maakt. Moet toch wel kunnen. Je kan ook falafel eten bij de friet.
En de natuurwinkel heeft vegetarische snacks van Vetara, waaronder lekkkere vegetarische kroket en bitterbal (en ik geloof ook dingen als nassischijven maar die heb ik nog nooit gehad). De snacks van Goodbite (o.a. C1000) schijnen geweldig te zijn maar mijn C1000 heeft dat niet.
Je kan ook een broodje groenteburger bij de friet eten. Met tomaat, augurk, jummie.
En Tivall heeft ook snacks voor bij de friet, in die diepvries bij AH. AH heeft van AH biologisch ook nuggets.
-
Je kan zelf kaaskroket maken. Ik zou niet weten hoe je zelf kaassouflee maakt.
Wat is eigenlijk het verschil tussen beiden?:bloos:
Ter verdediging van mijn onwetendheid ;): ik heb ze nog nooit gegeten en heb alleen nog maar een kaaskroket in levende lijve gezien.
-
Kaassouflee (http://www.frikandel.de/img/sonst01.jpg)
Kaaskroket (http://laansnacks.live.remotion.nl/gfx_content/laan_vegkrok_kaas.png)
Huh? De eerste link geeft opeens een forbidden. dit dan? (http://images.google.nl/imgres?imgurl=http://www.frikandel.de/img/sonst01.jpg&imgrefurl=http://www.frikandel.de/de/co/sonstiges.html&h=158&w=252&sz=6&tbnid=j7h7fAKwSXi8DM:&tbnh=66&tbnw=106&hl=nl&start=1&prev=/images%3Fq%3Dkaassouflee%26svnum%3D10%26hl%3Dnl%26lr%3D%26rls%3DSNYG,SNYG:2004-47,SNYG:en%26sa%3DN)
-
Je kan zelf kaaskroket maken. Ik zou niet weten hoe je zelf kaassouflee maakt.
Wat is eigenlijk het verschil tussen beiden?:bloos:
Ter verdediging van mijn onwetendheid ;): ik heb ze nog nooit gegeten en heb alleen nog maar een kaaskroket in levende lijve gezien.
Ja een kaassouflee is dus geen echte souflee, maar een rechthoekig (soms maanvorming) gepaneerd, beetje opgeblazen, gefrituurd stuk kaas (er zullen nog wel mensen zijn met aanvullingen, aangezien ik me nooit erin heb verdiept hoe je een kaassoufflee maakt, is mijn omschrijving vast ook niet 100%).
Een kroket weet ik wel goed: die maak je door het maken van een ragout (in dit geval: kaasragout) die laat je afkoelen, je vormt er kroketten van, die paneer je, die laat je opstijven, en dan frituur je ze (of je bakt ze).
-
Ja een kaassouflee is dus geen echte souflee, maar een rechthoekig (soms maanvorming) gepaneerd, beetje opgeblazen, gefrituurd stuk kaas
Er gaat over het algemeen ook nog een soort deeg omheen; of eigenlijk is het meer gepaneerd deeg met kaas ertussen.
Ik heb trouwens het liefst kroketten of bitterballen van Vetara (natuurwinkel), dan mogen van mij zelfs de frietjes eigenlijk wel achterwege blijven.
-
Bedankt voor de reacties, ik zal eens het een en ander gaan proeven.
Op internet krijg ik niets gevonden, alleen maar recepten van ‘echte’ kaasoufflee voor in de oven. Hier en daar nog wat informeren en als dat ook geen resultaat oplevert ga ik wel aan het experimenteren :)
Ik laat het wel horen als het iets is geworden…
-
bij diverse snacbarren heb je groente en kaaskroketten. Ik vind ze zo lekker na jaren lang kaassoulfees te hebben gegeten..Ik hoef voorlopig geen kaassouflees meer ;)
-
Je kunt op de volgende manier kaassoufle maken. Het ziet er niet hetzelfde uit als in de winkel, maar het smaakt goed.
Rol een klein circeltje met deeg, met een diameter van 9 centimeter. Leg er gerapste kaas op en vouw het circeltje door midden. Maak de randjes netjes dicht, door erin te knijpen. Rol het eventueel in paneermeel. :D
-
broodje vega-hamburger.. zelf gemaakt (samengesteld) of uit de frituur (een grote frituur heeft het vaak wel hoor)
vega-schnitzel met zigeunersaus
veel sla
gevulde bladerdeeg flapjes (met bijvoorbeeld geitenkaas, vega-gehakt, groente, champignons...)
-
Wat is zigeunersaus eigenlijk?
-
Hhhm, kaas in bladerdeeg kan ook. :P
-
Kaassouflee (http://www.frikandel.de/img/sonst01.jpg)
Kaaskroket (http://laansnacks.live.remotion.nl/gfx_content/laan_vegkrok_kaas.png)
Huh? De eerste link geeft opeens een forbidden. dit dan? (http://images.google.nl/imgres?imgurl=http://www.frikandel.de/img/sonst01.jpg&imgrefurl=http://www.frikandel.de/de/co/sonstiges.html&h=158&w=252&sz=6&tbnid=j7h7fAKwSXi8DM:&tbnh=66&tbnw=106&hl=nl&start=1&prev=/images%3Fq%3Dkaassouflee%26svnum%3D10%26hl%3Dnl%26lr%3D%26rls%3DSNYG,SNYG:2004-47,SNYG:en%26sa%3DN)
offtopic: dan verbied de hoster dat je afbeeldingen vanaf een ander domein dan het eigen bekijkt. Aangezien je linkje van vegatopia opent komt er referer mee. De hoster bekijkt of die referer van zijn eigen site komt. Zo niet, dan laat hij het plaatje niet zien.
Oplossing: enkele keren op (ctrl+) F5 drukken, of de adres van het plaatje kopieren en handmatig in je adresbalk plakken.
-
Of een kaasblokje met meel water en panneerpoeder paneren.
En dat ik de koekenpan.
-
Notenballetjes? Tofuballetjes (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=10158;start=0#msg284486)? Of (zelfgemaakte) burgers?
-
Je kunt op de volgende manier kaassoufle maken. Het ziet er niet hetzelfde uit als in de winkel, maar het smaakt goed.
Rol een klein circeltje met deeg, met een diameter van 9 centimeter. Leg er gerapste kaas op en vouw het circeltje door midden. Maak de randjes netjes dicht, door erin te knijpen. Rol het eventueel in paneermeel. :D
De eerstvolgende keer dat ik friet eet ga ik deze eens testen. Merci!
-
Sommige snackbars verkopen ook de cheesecrack, ik geloof van Mora. Die is iets pittiger dan de halve-maan kaassoufflé. Bij mijn ouders in het dorp hebben ze ook de sajoera. Heel erg lekker (met een pittige vulling van o.a. boontjes en mais) maar ik heb hem nog nooit ergens anders gezien. Ik weet eigenlijk niet of ze bij de supermarkt of groothandel te koop zijn, ze zijn wel een keer eerder besproken op het forum, ik geloof dat Bast ze ook kent.
-
Àls ik de vetsmelter aanzet is dat meestal omdat ik lui ben en dan ga ik meestal niet zelf mn snacks inelkaar draaien maar duik ik mn vriezer in.
Bij de Jumbo verkopen ze bitterballen (gisteren gegeten, best oke) en kroketten. Bij de toko haal ik altijd loempiaatjes en een soort "driehoekjes" (lijkt een beetje op samosa's maar dan met filodeeg).
Groeten (of andere) burger en daar een lekkere hamburger van brouwen gaat er ook altijd in.
En bij de AH verkopen ze vega frankfurters. Ideaal om notdogs mee te maken!
-
van dobben groentekroketten! die zijn zoooo lekker! en die lekkere grote mora-groenteloempia's, die zijn ook best goedkoop.
-
In Amerika hebben ze zoiets als chilli fries, patat met chili er overheen. Wil ik ook nog wel eens een keer pogen. Kan niet veel anders zijn dan een patatje oorlog, dunkt me.
Was er ook niet iets als patat met een soort ragout-achtig iets waarover iemand ons een tijdje geleden vroeg hoe dat vega kon?
Trouwens, patat met een kroket, dat is gewoon patat met in paneermeel gerolde dikke ragout die daarna gefrituurd is, dus an sich moet dat echt niet zo erg zijn, patat met ragout.
Hmmm. Paddoragout over de patatten.
-
Maudse notenkroketjes.
NOTENKROKETJES
Voor ca. 8 stuks:
200 g gekookte aardappels
50 g hazelnoten, grofgehakt
50 g cashewnoten, grofgehakt
½ dl. water
1 kleine ui 1 dessertl. thijm
3 eetl. sesamzaad
3 eetl. tarwemeel
2 eetl. sojasaus (tamari, shoyu of ketjap
1 dessertl. mosterd
Fruit de uit in 'n beetje olie; doe de nootjes en sesamzaad erbij en laat even meebakken. Dan de sojasaus erbij, even doorroeren en laten afkoelen. Prak intussen de aardappels met het water fijn; meng er de mosterd, thijm en het meel doorheen. Daarna het notenmengsel toevoegen. Goed mengen, kroketjes vormen en frituren of bakken in de koekepan.
Annemiekese notenkroketten kon ik niet meer vinden, maar mischien was dat ook te lang geleden. Volgens mij had ze het beschreven als : smelt margarine in een pan, goi er evenveel bloem bij, leng het aan met een vloeistof (ik dacht dat zij sojamelk had gezegd, maar ik denk dat melk of groentenboulion ook zou kunnen)tot een dikke pap, gooi daar gehakte noten door. Laat het opstijven en maak er staafjes van die je frituurt.
But correct me if im wrong.
link veranderd in een recept want link werkte niet
-
Ik maak mijn kaassoufle altijd op de volgende manier :
Men neme een plak kaas ongeveer 1cm dik in de vorm van een vierkant
dan haal je die door de ei en dan door paneermeel dan weer door de ei en weer door de paneermeel
Ik doe het dan altijd een tijdje in de koelkast daar word het steviger van en dan in de wok in een klein laagje olie ..
-
Jaaah, een kaasplak! :D
Die maakte mijn mamma altijd voor me toen ik klein was.
-
Jaaah, een kaasplak! :D
Die maakte mijn mamma altijd voor me toen ik klein was.
De mijne ook :D. Nou ja: wel eens.
-
een standaard maaltje die ik moest maken voor me zelf als ik kookles had in mijn opleiding toenertijd
-
Jaaah, een kaasplak! :D
Die maakte mijn mamma altijd voor me toen ik klein was.
De mijne ook :D. Nou ja: wel eens.
En de mijne ook! Wat was dat lekker :O
-
Jaaah, een kaasplak! :D
Die maakte mijn mamma altijd voor me toen ik klein was.
De mijne ook :D. Nou ja: wel eens.
En de mijne ook! Wat was dat lekker :O
En de mijne ook! Pfoe, ik was ze helemaal vergeten. En het is zoo lekker. Ik ga ze snel weer ns maken :)
-
patatje oorlog
???
-
Patatje oorlog is een patatje met een bepaalde mengeling van sauzen. Bij ons is het mayo, pindasaus en uitjes, maar ik heb wel eens gehoord dat dit per regio weer kan verschillen en het ook de combi van mayo met ketchup of curry kan zijn.
-
Ik ken het als: curry, mayo en uitjes en ik vind het zóóó ranzig en tegelijkertijd zóóó lekker...
-
Curry, mayo en uitjes: patat speciaal!
-
Maudse notenkroketjes
Klinkt goed ;)
-
De naam Patatje oorlog is niet zomaar een naam, er zit wel degelijk een illustratie achter: Patatje oorlog is de verbeelding van een slagveld met ketchup/curry (bloed), mayonaise (pus), pindasaus (de modder) en uitjes (de stukken bot) :pukey:
-
sow dat klinkt nog ranziger dan het smaakt....
-
De naam Patatje oorlog is niet zomaar een naam, er zit wel degelijk een illustratie achter: Patatje oorlog is de verbeelding van een slagveld met ketchup/curry (bloed), mayonaise (pus), pindasaus (de modder) en uitjes (de stukken bot) :pukey:
Hier is het frieten met ketchup, mayo, uitjes en stoofvleessaus. Ik had er nog nooit van gehoord tot ik een keer voorbij 'Je bent wat je eet' zapte. Blijkbaar is het heel erg populair bij dodelijk dikke mensen :heehee:.
-
jeetje als je de betekenis weet zou je het bijna niet meer willen eten ;)
-
Ik eet eigenlijk bijna alleen maar kaassoufflés als snack voor bij de friet. Ik eet ze nog niet zo heel lang (2 jaar, daarvoor at ik alleen friet of groente). Maar ik vind ze toch wel heel lekker. En het is jammer dat er geen van biologische kaas zijn, maar dat is gewoon niet anders.
Een groenteburger of een valess eet ik ook nog weleens, maar dan niet per se alleen bij de friet. ;)
-
En het is jammer dat er geen van biologische kaas zijn, maar dat is gewoon niet anders.
Sommige biologische winkels verkopen ze ook hoor!
-
Annemiekese notenkroketten kon ik niet meer vinden, maar mischien was dat ook te lang geleden. Volgens mij had ze het beschreven als : smelt margarine in een pan, goi er evenveel bloem bij, leng het aan met een vloeistof (ik dacht dat zij sojamelk had gezegd, maar ik denk dat melk of groentenboulion ook zou kunnen)tot een dikke pap, gooi daar gehakte noten door. Laat het opstijven en maak er staafjes van die je frituurt.
But correct me if im wrong.
Dat is een recept van Saena, geen idee hoe dat te maken.
-
Morgen wil ik verse frietjes maken. Vroeger kwam er een biefje bij en de laatste tijd een spiegelei, maar ja, dat verveelt ook.
Weet iemand wat echt lekker smaakt bij frietjes?
Thanks!!
parttime veggie = nu fulltime veggie ;)
-
Ik doe wel eens champignons en uien bakken en dan vegetarische jus(van tabletje)erbij.Soort van vegetarisch frietje stoofvlees.
-
Vegi bamihap
kaaskroket
quorn nuggets
-
Laatst een vetera bamihap gegeten was echt lekker ! Nu nog die tofu roll proberen
-
Egg and chips!
- verse, dikke patat
- azijn
- zout op de patat
- spiegelei (of twee) dat nog vloeibaar is van binnen
- zout op het ei
Ei kapot prikken en je hebt een sausje. 't Is jammer dat de meeste chippers tegenwoordig de eieren zo hard bakken. Bij de 'Hollandse' patat prefereer ik een vegetarische frikandel, tegenwoordig ook te verkrijgen bij Albert Heijn meen ik. Een ander vegetarisch vetfestijn is Canadese 'poutine':
- wederom verse, dikke patat
- zout
- geraspte kaas (allerlei soorten, liefst pittige)
- (vegetarische) jus, flink dik
Men neme een bord. Patat er op, zout er over, veel kaas, en afmaken met een flinke hoeveelheid jus. Klinkt smerig, is lekker.
-
Sommige snackbars verkopen ook de cheesecrack, ik geloof van Mora. Die is iets pittiger dan de halve-maan kaassoufflé. Bij mijn ouders in het dorp hebben ze ook de sajoera. Heel erg lekker (met een pittige vulling van o.a. boontjes en mais) maar ik heb hem nog nooit ergens anders gezien. Ik weet eigenlijk niet of ze bij de supermarkt of groothandel te koop zijn, ze zijn wel een keer eerder besproken op het forum, ik geloof dat Bast ze ook kent.
Sajoera kroketten zijn een van de weinige groentekroketten die ik wel lekker vind. Andere merken vind ik vaak echt flauwe meuk en die gooien er champignons enzo :nooo:
Nog zeldzamer dan de sajoera is de hot kaassouffle. Voorzien van een iets donkerder jasje en een pittigere kaasvulling, vind ik die lekkerder dan de cheese crack.
Mozzarellasticks zijn ook wel lekker, maar die gaan me snel vervelen.
De kroketten en bitterballen van Goodbite zijn ook heel goed te doen, maar ik zie ze praktisch nergens meer :-\
In de natuurwinkel en ook diverse toko's heb je diverse zakjes die je met water aan kan lengen en daarna de frituur in kan mikken. Falafel, dal vada (linzenballetjes met kruiden), bhaji's (kikkererwtenmeel met stukjes groenten en kruiden) etc. Ben je minder lui, dan kun je het zelf natuurlijk allemaal samenstellen. Verser, lekkerder en geen rare toevoegingen.
Kroepoek frituurt ook lekker snel. In een ander topic werden diverse vegetarische varianten besproken.
En je kan natuurlijk zelf van alles in een fillodeegje mikken.
Feta met wat kruiden, spinazie met dat stukje kaas wat in de koelkast uit ligt te drogen, linzen met kruiden, aardappel en doperwtjes met wat garam massala ofzo.
Of je haalt groente door een deegje. Bier- of tempura beslagje. Pepertjes vullen met kaas en dan in een deegje frituren (Jalapeñopoppers ook wel).
Krijg enorme zin in een uitstapje naar Bora Bora. Die hebben gefrituurde kaasstengels en spinaziekaaskroketjes :cheer:
-
Vegetarische bickyburger is ook heerlijk!
Broodje, vegiburger ertussen en bickysaus en ketchup
-
Bickysaus?
-
ja, is zo'n gele saus.. Ze noemen het hier zo =) Ik zal s ff gaan kijken of er nog iets anders op de fles staat.
Er staat gewoon op Bicky Dressing. Het is een gele fles. Normaal ook in NL te krijgen..
-
Zo'n gele saus met kleine stukjes ui? Ook wel joppie of smulsaus?
Er zijn trouwens ook nog Asia Kerry flapjes. In Leeuwarden at ik die weleens op de markt, maar een enkele Chinees heeft ze ook.
Heb ze al in geen jaren meer gegeten, maar het zijn een soort vegetarische vlammetjes, maar dan met vegetarische groentenvulling en minder pittig.
-
Vegetarische bickyburger is ook heerlijk!
Broodje, vegiburger ertussen en bickysaus en ketchup
En normaal ook nog augurk en gefrituurde stukjes ui (de enige manier waarop ik ui echt mag).
Gisteren nog gegeten.
-
Ik doe wel eens champignons en uien bakken en dan vegetarische jus(van tabletje)erbij.Soort van vegetarisch frietje stoofvlees.
Denk dat ik dit wel eens ga proberen omdat ik toch graag een sausje bij de friet wil hebben anders zijn ze zo droog. :P
En tja, satesaus kan ook natuurlijk met quorn ofzo maar niet altijd.
-
Bij de Jumbo hebben ze heerlijke vegetarische loempia's. Liggen in de koeling per twee verpakt en kunnen ook in de oven. Zijn van die rechthoekige, dus geen vietnamese.
-
En normaal ook nog augurk en gefrituurde stukjes ui (de enige manier waarop ik ui echt mag).
Gisteren nog gegeten.
Jaa!! Aan de uitjes had ik niet meer gedacht (en dat is ook de enige manier waarop ik ui lust). En augurk lust ik niet :p
-
Ook erg lekker: champignonkroketten, die eet ik er zelf altijd bij. En AH heeft vegetarische frituurhapjes met spinazie en zo gevuld, liggen in het vriesvak, ook mjammie
-
Egg and chips!
Grrrrrrrrrrom, :P dat klinkt lekker !! mmmm even lekker als chips met een gebakken ei, haha.
-
naast friet meestal groenten en quorn burger... lekker saai. :D
-
Ik kocht net bij de C1000 geitenkaasballetjes gevuld met honing voor in de frituurpan. Ik ben zoooo benieuwd, maar we eten deze week pas morgen friet. ;)
-
Bij de Lidl (of de Aldi, maar dacht echt de Lidl) hebben ze een soort oosterse snacks, zit in een rood met zwarte doos. Die zijn echt lekker! Zit ook volgens mij totaal niets dierlijks in.
-
geitenkaasballetjes gevuld met honing voor in de frituurpan
Lekker! :yummie: Maar eigenlijk meer als party-hapje, vind ik, dan als snack bij de friet.
-
geitenkaasballetjes gevuld met honing voor in de frituurpan
Lekker! :yummie: Maar eigenlijk meer als party-hapje, vind ik, dan als snack bij de friet.
Komen die van die kaasafdeling bij C1000?
-
Nee, uit de diepvries. Het merk is; La Petite Culinaire.
-
in bijna elke kaas snack zit stremsel ;p. 100% van de 99 kaas snacks zit stremsel ;p.
-
Ik zou ook zelf kroketjes maken, met kaas of met seitan. Volgens mij kan je met seitan prima ragout maken. Ik denk dat je met een beetje dikke puree of mousse - bijvoorbeeld van pompoen met cheddar erdoor, ik noem maar iets - ook uitstekend kroketten kan draaien. Ik mag zelf ook graag een gebakken ei eten bij mijn patat maar dat is in Nederland een beetje ongebruikelijk; lekker is het wel. Vroeger had je in het stadje Gorinchem trouwens een geweldige snackbar op de markt, het Centrum ofzo, waar ze standaard elf of twaalf vegetarische snacks hadden. Bloemkoolburgers hadden ze daar, erg lekker.
-
En niet te vergeten: het frietei! (friet ei). Dat is een kroket met een heel gekookt ei erin. In de zaanstreek in ieder geval eind jaren 70 zeer populair. Ik vind het heel lekker, ook met friet.
-
Ik heb gisteren rookkaaskroketten gemaakt. Wilde ik eerst doen voor de week van de smaak, maar dat nam teveel tijd in beslag met afkoelen van de ragout enzo. Maar gisteren dan toch maar eens gaan proberen.
30 gram boter
30 gram bloem
200 ml melk
200 gram rookkaas, velletjes er vanaf en in stukjes gesneden
eetlepel gehakte peterselie
peper
ei
bloem
paneermeel
frituurvet
De boter smelten en de bloem er even in bakken. Melk beetje bij beetje toevoegen tot je een dikke roux hebt. Dan de rookkaas erin smelten. peterselie erbij en peper naar smaak.
Af laten koelen en dan kroketten of balletjes ervan maken.
Dan door het ei halen, door de bloem, weer door het ei en dan door het paneermeel. Nog een half uurtje in de vriezer zetten. En dan bakken in het frituurvet. De kroketten deed ik in 3 minuten op 180 graden
Jaimy vond ze lekker. :D