Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Jacqueline op 30 april 2006, 13:51:55
-
Ik ben toe aan een nieuwe (inbouw) oven. Ik heb nu een elektrische maar ik heb gehoord dat hetelucht sneller werkt. Heeft iemand daar ervaring mee? Een magnetron hoef ik niet, het gaat dus alleen om de oven zelf..
-
Een heteluchtoven is gewoon een electrische oven met een ventilator. Dat heeft als voordeel dat je op verschillende niveaus in je oven dezelfde temperatuur krijgt. Je kunt bijvoorbeeld meerdere pizza's tegelijk bakken. Qua tijdwinst moet je er niet al teveel van voorstellen. Hij warmt iets sneller op en bruint sneller, maar dingen die moeten garen hebben toch hun tijd nodig.
-
Ik heb sinds een paar maanden een nieuwe inbouwoven (een Siemens) en deze is een stuk sneller dan de vorige (die ook een heteluchtoven was, maar oud). We hebben al een aantal keer iets te 'krokant gebakken' etenswaren gehad omdat we gewend zijn dat het voorverwarmen en het bakken zelf langer duurt. Het garen van bijvoorbeeld harige taart met spulletje (ei, kaas, room) gaat ook hardstikke goed en veel sneller. :)
-
Het garen van bijvoorbeeld harige taart met spulletje (ei, kaas, room) gaat ook hardstikke goed en veel sneller. :)
Heb je het dan over langharige of kortharige taart? :heehee:
-
Het garen van bijvoorbeeld harige taart met spulletje (ei, kaas, room) gaat ook hardstikke goed en veel sneller. :)
Heb je het dan over langharige of kortharige taart? :heehee:
;D Helaas meestal een kattenharige taart.
-
:o Dit is een vegetarische familie-site.
-
Een heteluchtoven is gewoon een electrische oven met een ventilator. Dat heeft als voordeel dat je op verschillende niveaus in je oven dezelfde temperatuur krijgt. Je kunt bijvoorbeeld meerdere pizza's tegelijk bakken. Qua tijdwinst moet je er niet al teveel van voorstellen. Hij warmt iets sneller op en bruint sneller, maar dingen die moeten garen hebben toch hun tijd nodig.
Aha, dat is helder. Dank voor je reactie :)
-
Ik heb sinds een paar maanden een nieuwe inbouwoven (een Siemens) en deze is een stuk sneller dan de vorige (die ook een heteluchtoven was, maar oud). We hebben al een aantal keer iets te 'krokant gebakken' etenswaren gehad omdat we gewend zijn dat het voorverwarmen en het bakken zelf langer duurt. Het garen van bijvoorbeeld harige taart met spulletje (ei, kaas, room) gaat ook hardstikke goed en veel sneller. :)
Ik heb je een pb-tje gestuurd voor het typenummer enzo, we willen natuurlijk geen reclame maken hier he ;)
-
Ik heb ook een Siemens en wel een Edition 150, maar dat is een heel electrisch fornuis. Ik kan het iedereen aanraden zo'n Siemens kooktoestel. Ik vind veel dingen van Siemens trouwens goed, hoewel mijn Bosch stofzuiger ook een trouwe metgezel is, maar Bosch= Siemens en Siemens =Bosch. Zo nu heb ik twee merknamen genoemd en dan mag het weer wel. ;D
-
Ik vind een gasoven het fijnste, maar mijn huis heeft geen gas.
Mijn elektrische oven kun je op 'conventioneel' zetten en op 'hete lucht'. Dat laatste gebruik ik nauwelijks, maar het kan wel lekker snel zijn.
-
Ik heb eigenlijk nog niks met de nieuwe oven uitgeprobeerd, behalve dan de hete lucht en de grill stand. :bloos: Ik was de gebruiksaanwijzing aan het zoeken (voor het typenummer) maar die zal J. wel ergens goed opgeborgen hebben, er zitten meer standen op maar ik heb geen idee waarvoor ze dienen.
-
Ik vind een gasoven het fijnste, maar mijn huis heeft geen gas.
Mijn elektrische oven kun je op 'conventioneel' zetten en op 'hete lucht'. Dat laatste gebruik ik nauwelijks, maar het kan wel lekker snel zijn.
De combinatie gasoven/heteluchtoven zal er in ieder geval nooit komen. ;)
-
Nou... gas onder glas is een nieuwe kookmanier voor gewone pitten. Dus als er een oven met dit principe komt... dan zou die op zich ook met een extra ventilator kunnen werken.
Niet dat ik er op zit te wachten ::)
-
Beetje moeilijk koken ook als je net als ik geen gas hebt. ;D
-
Ik zweer bij een hetelucht oven (een hetelucht oven is ook een electrische oven trouwens, maar dan eentje met een extra functie). Het eten wordt sneller gaar en bruin, veel kortere opwarmtijd dus economischer, en bij cake etc. veel minder kans dat de bovenkant te hard gaat. Ik heb een AEG, hij is al wat ouder maar doet het nog perfect. Ik gebruik nooit meer de "conventionele" stand, omdat het langer duurt en een ongelijkmatiger resultaat geeft.
-
Heb zojuist mijn nieuwe (Siemens)oven binnen gekregen :D
-
Leuk, je eet zeker pizza of een ovenschotel morgen? :)
-
Gefeliciteerd! Laat je weten hoe hij bevalt? :)
-
Maandag komt iemand hem inbouwen, maar ik laat het eerste resultaat weten ! :)
-
:hungry: :yummie:
-
Hij werkt fantastisch! Allereerst natuurlijk (?!) pizza gemaakt. Daarna ovenschotel met witlof en tegelijkertijd pommes duchesses. Ging echt supergoed, ben er echt blij mee :D
-
Klinkt goed Jacqueline, er gaat niets boven een goede oven.