Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: J@n op 12 april 2006, 10:12:17
-
Ik las - helaas wat te laat - over het hopscheutenfestival bij delicatessenwinkel Caulils in Amsterdam op 9 april j.l. Jammer, want het was misschien best wel leuk geweest om daar met een paar Vegatopia-fijnproevers naartoe te gaan. Heeft iemand ervaringen met hopscheuten? Hobbybrouwer Hans Aikema heeft er wat nieuwsgierigmakende informatie over verzameld op zijn website (http://home.wanadoo.nl/hoorns.hopbier/hopscheuten.htm).
-
Nee, ik heb vroeger wel eens bier gebrouwen met verse hop zo bij ons uit het bos. Dat mocht toen geloof ik ook al niet, maar wist ik veel. Hopscheuten klinkt wel interessant, ook als aandoening trouwens. Ik heb de laatste tijd zo'n last van hopscheuten in mijn rug, dokter. ;D
-
Oh Caulils is leuk! Jammer dat het al geweest is.
Het lijkt op die site alsof het in Belgie vaker wordt gebruikt?
-
hopscheuten zijn, heb ik begrepen, de asperges van Belgiƫ.
-
Schandalig om dat zo maar op te eten, terwijl er ook bier van kan worden gebrouwen! ;) :drink:
-
Ik krijg een verschrikkelijke uitslag van hopbladeren, zou ik de scheuten wel kunnen eten?
-
http://users.skynet.be/olo3000/hopscheuten.htm
Het ziet er niet echt smakelijk uit ;D. Ik wil ook een hopplantje kopen en tegen een boom aan laten groeien, maar zou je het voor de scheuten ook kunnen kweken in een bak? Voor je het weet trek je anders een aantal giftige stengels uit de grond. In een bak kan je dat wat beter controleren.