Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: elsimickey op 08 april 2006, 20:57:39
-
Ik zoek een receptje met chocolade, geen taart, maar cakejes, koekjes of iets anders!
het is voor een vriendin die heeel veel van chocolade houdt 8)
-
Brownies (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=8778;start=msg222738#msg222738)
-
Dit hieronder heb ik wel eens gemaakt ;) Wel een bbq nodig, al kan het vast ook wel met een pan of oven of zo.
Gebakken banaan
Neem een banaan, snij de steel eraf (hoeft niet, maar leek me wel handig) en snij 'm eventueel in twee helften. Dan snij je 'm over de lengte doormidden, maar niet helemaal, zodat je dus een soort V krijgt. De schil laat je erop.
Doordat de banaan nu een V-vorm heeft kun je er iets tussen leggen. Daar zijn verschillende opties voor. Ik heb voor deze mogelijkheden gekozen:
* Een halve bounty (dan krijg je dus banaan met chocola en kokos)
* Boter en suiker
* Alleen suiker (kaneel erbij zou vast lekker zijn maar had ik niet)
De bananen inpakken in aluminiumfolie en ongeveer een kwartier op de bbq leggen. Daarna kun je het folie en de schil erafhalen en smikkelen en smullen.
-
Je blijft hetzelfde recept ook maar steeds weer posten he? :heehee:
-
Op mijn vereniging maakten we het zo voor 25 man:
een snee in de schil, wat blokjes pure choc erin, in de oven tot de schil zwart is (oven niet te heet).
-
Je blijft hetzelfde recept ook maar steeds weer posten he? :heehee:
Hij heeft er dan ook maar twee, dit en zijn befaamde fruitpizza.
-
Ik zoek een receptje met chocolade, geen taart, maar cakejes, koekjes of iets anders!
het is voor een vriendin die heeel veel van chocolade houdt 8)
Mole!
Dat is een kruidig mexicaans hoofdgerecht. Ik heb ergens een receptje gepost, die ik even op ga zoeken. Ah, hier! (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=30;action=display;threadid=7598;start=0#msg174475)
-
truffels! 250 m; (sojaroom) verwarmen, beetje boter erbij, van het vuur af, 300 gr pure chocola erin oplossen en een scheutje van je favoriete drank (bv kahlua, cointreau, galliano), uurtje in de koelkast. dan balletjes ervan maken met twee lepeltjes, die door cacao rollen (of kokos als je daarvan houdt) en nog een uurtje in de koelkast. suuuperlekker!
-
Stoofpeertjes met chcoladesaus.
Stoofpeertjes schillen, en in een pan met een bodempje water, schepje suiker, lepeltje kaneel en evt een paar kruidnagels/peperkorrels op het vuur zetten. Gaar laten worden, en de peertjes eruit halen. In het kookvocht wat pure chocola oplossen (zoveel als je zelf lekker vindt), zodat je een chocoladesausje krijgt. Als je helemaal een wilde bui hebt kun je er zelfs nog een bolletje (chocolade-)ijs bij geven.
-
Chocolade au bain marie smelten. Er wat Baileys oid door doen en op een oppervlak gieten en hard laten worden.
Pas op dat je er niet teveel door doet, dan stolt het namelijk niet meer.
Ik zal nog even op zoek gaan naar dat recept van Mexicaanse chocosoep..
-
truffels! 250 m; (sojaroom) verwarmen, beetje boter erbij, van het vuur af, 300 gr pure chocola erin oplossen en een scheutje van je favoriete drank (bv kahlua, cointreau, galliano), uurtje in de koelkast. dan balletjes ervan maken met twee lepeltjes, die door cacao rollen (of kokos als je daarvan houdt) en nog een uurtje in de koelkast. suuuperlekker!
Ik houd niet zo van alcohol. Kan ik het weglaten, aangezien het maar een scheutje is? Of moet er iets in de plaats?
-
Je zou misschien een drupje goede sinaasappelessence kunnen doen, lijkt me.
-
Iets met mint lijkt me lekker....ben dol op mint/munt. Maar wat??
-
Muntsiroop? Is wel lastig te krijgen. Ik heb wel eens muntessence gehad maar omdat nu speciaal aan te gaan schaffen. Pepermuntjes verkruimelen is geen goed idee, en verse munt is te weinig sterk. Oh wacht je kunt natuurlijk verse munt en suiker en water in laten koken tot muntsiroop.
-
mmmmmmmmmmmmmmmm
-
bij de toko kun je altijd amandelessence enzo kopen, misschien hebben ze dat ook met mint?
er hoeft niet per se drank in hoor! maar het maakt het wel lekkerder, vind ik ;)