Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Vegetarische producten => Topic gestart door: Mysteriaaa op 30 maart 2006, 15:46:27
-
Hoi!!
voor mijn verjaardag feest wil ik een bavaroise met caragenine maken...
Hoe lang gaat ie stijf blijven, want ik heb ergens geleesd dat na 5 uur, woord het weer vloeibaar...
'nique
-
Bedoel je niet agar ipv carrageenaan?
Voor agar hebben we al een thread: http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=10906
Eet smakelijk!
-
niet agar agar...
Het is de fruitjel die ik heb van lekkervega besteld.
Hier staat ie: http://www.lekkervega.nl/lv/products_detail.php?v0=2
Ik wil een aardbei bavaroise maken...
'nique
-
Misschien kun je het vragen bij Lekker Vega of de Amerikaanse producent Pangea?
-
Carrageenan, by the way, is a seaweed extract (http://home.howstuffworks.com/question315.htm)
-
ooOOoo dus net als agaragar?...
Ik zie wel...
Ik ga, voor de zekerheid, ook een cake maken.
Lukt de bavaroise niet, dan zal de cake goed zijn.
'nique
-
Natuurlijk ook te vinden op wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Carrageenan).
Dan blijkt de naam een Ierse afkomst te hebben, vandaar dat die me enigszins vertrouwd voorkwam.
(Carraig betekent zoiets als rots of steen, en daarvan is er aardig wat te vinden in dit land. Ook vaak voorkomend in plaatsnamen)
-
Carrageen/ iers mos wordt ook wel bij brouwen gebruikt voor bier enzo
voor pudding werkt het niet echt geweldig zover als ik het heb geprobeerd, agar-agar werkt beter.