Vegatopia Forum

Vegetarisch - voor iedereen => Vegetarische producten => Topic gestart door: Mysteriaaa op 30 maart 2006, 15:46:27

Titel: Carageenaan / Fruit Jel
Bericht door: Mysteriaaa op 30 maart 2006, 15:46:27
Hoi!!
voor mijn verjaardag feest wil ik een bavaroise met caragenine maken...

Hoe lang gaat ie stijf blijven, want ik heb ergens geleesd dat na 5 uur, woord het weer vloeibaar...

'nique
Titel: Re:caragenine
Bericht door: Hizikigrrrl op 30 maart 2006, 15:49:50
Bedoel je niet agar ipv carrageenaan?

Voor agar hebben we al een thread: http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=10906

Eet smakelijk!
Titel: Re:caragenine
Bericht door: Mysteriaaa op 30 maart 2006, 15:53:39
niet agar agar...

Het is de fruitjel die ik heb van lekkervega besteld.

Hier staat ie: http://www.lekkervega.nl/lv/products_detail.php?v0=2

Ik wil een aardbei bavaroise maken...

'nique
Titel: Re:caragenine
Bericht door: Hizikigrrrl op 30 maart 2006, 15:57:29
Misschien kun je het vragen bij Lekker Vega of de Amerikaanse producent Pangea?
Titel: Re:caragenine
Bericht door: B@ñ@ñenschuimpje op 30 maart 2006, 15:58:37

Carrageenan, by the way, is a seaweed extract (http://home.howstuffworks.com/question315.htm)
Titel: Re:Carageenaan / Fruit Jel
Bericht door: Mysteriaaa op 30 maart 2006, 16:00:12
ooOOoo dus net als agaragar?...

Ik zie wel...

Ik ga, voor de zekerheid, ook een cake maken.

Lukt de bavaroise niet, dan zal de cake goed zijn.

'nique
Titel: Re:Carageenaan / Fruit Jel
Bericht door: B@ñ@ñenschuimpje op 30 maart 2006, 16:06:19
Natuurlijk ook te vinden op wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Carrageenan).
Dan blijkt de naam een Ierse afkomst te hebben, vandaar dat die me enigszins vertrouwd voorkwam.
(Carraig betekent zoiets als rots of steen, en daarvan is er aardig wat te vinden in dit land. Ook vaak voorkomend in plaatsnamen)
Titel: Re:Carageenaan / Fruit Jel
Bericht door: Anand op 03 april 2006, 08:04:38
Carrageen/ iers mos wordt ook wel bij brouwen gebruikt voor bier enzo

voor pudding werkt het niet echt geweldig zover als ik het heb geprobeerd, agar-agar werkt beter.