Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Vegetarische producten => Topic gestart door: santje19 op 21 maart 2006, 12:11:00
-
Hallo iedereen.
Op de meeste of zelfs alle pizza's zit naar mijn weten kaas. Wat doen jullie als je zin hebt in een pizza? Zelf maken, of zijn er speciale vega-pizza's?
Laat maar horen!
-
Als omnivoor, die een paar jaar in een natuurvoedingszaak heeft gewerkt, kan ik je vertellen dat er vega-diepvriespizza's in de handel zijn. Ik heb me er zelf nooit aan gewaagd, want ik maak ze liever zelf. Bovendien heeft Bio Idea strakke volkoren pizza bodems. Even beleggen met wat je wilt, vegetarisch gestremde kaas erover en smullen maar. Wel eerst even bakken natuurlijk. ;D
-
Hmm ze zijn er dus wel...maar de sauzen die je over de pizza bodem kan doen, zijn volgens mij ook niet altijd vegetarisch?
-
Eet je wel vegetarische kaas? Dan zijn volgens mij de pizza's van Dr Oetker wel geschikt (weet iemand dat zeker?) en de biologische pizza's van de AH (maar ik geloof dat ze niet met 100% zekerheid konden garanderen dat die kaas vegetarisch was).
Wat ik zelf doe: ik koop de verse pizza Marinara van de AH (ligt in het koelvak bij de zakken gesneden groente en de kant-en-klaar-maaltijden). Hier zit geen kaas op en is helemaal vegetarisch/veganistisch. Soms doe ik er sojakaas (die Mozzarella-variant van Redwood, te verkrijgen bij de Natuurwinkel) op, maar soms doe ik er alleen de olie en de oregano die er bij zitten op. Erg lekker!
Edit: En ze hebben ook erg lekkere verse steenoven-pizzabodems bij de AH die je zelf kunt beleggen. En natuurlijk die pizzabodems van de Natuurwinkel. Je kunt ook pakken pizzabodemmix van Honig kopen of zelf een deegje in elkaar flansen (da's niet moeilijk).
-
Ja ik eet wel vegetarische kaas..Ik zal eens bij de ah kijken wat er op de verpakking staat bij die pizza's! Bedankt voor de tip, ik moet eigenlijk een keer zelf een pizza maken!
-
Pizza maken is niet zo moeilijk, zelfs ik kan het (http://www.dimitri.org/fotoalbum/thumbnails.php?album=19)!
-
Ja ik eet wel vegetarische kaas..Ik zal eens bij de ah kijken wat er op de verpakking staat bij die pizza's! Bedankt voor de tip, ik moet eigenlijk een keer zelf een pizza maken!
Moeten, moeten? Mogen! Pizza maken is good, clean fun!
-
Haha dat bedoel ik ;)
-
En 'm opeten is nog leuker!GIECHEL
-
Hm.. op de een of andere manier krijg ik het idee alsof ik in de maling genomen wordt..zal wel niet toch ;)
-
is een bodem van een pizza eigelijk vega?
[edit: dan bedoel ik eigelijk of iemand weet wat een restaurant voor recept zou gebruiken.
-
AH heeft ook kant en klaar bodems ( per 1 verpakt uit koelvak) waar al sorot van tomatnespul opzit, je moet m dus nog verder bedekken en bakken, lijtk soort steenoven. nog nooit geprobeerd, maar wel veganistisch.
Bodems uit pizzeria horen normaalg epsroken vegan te zijn, maar uit ervaring weet ik dat veel pizzeria´s (de meerderheid van wie ik heb gebeld, met een allergie excuus omdat ze eerst spraken van ´het geheim van de kok´)) zuivel of eieren door de bodem hebben. dat zijn dus niet de échte Italiaanse pizza´s..!
-
Dat geheim van de smit verhaal loop ik ook tegenaan. Maar een "echte Italian Pizza bodem" zou dus ongeveer ok moeten zijn?
-
jep. das gist+meel/bloem+olie+water
ik heb gewoon pizzeria´s gebeld en gezegd dat ik moest weten of er dierlijke producten in zaten ivm allergie. op navragen kreeg ik dus wel antwoord dat het zo was. nu weet ik welke pizzeria´s ik wel en niet kan bezoeken in de buurt. maar je weet dus nooit zeker, de leukste/best bekend staande pizzeria´s kunnen dus ewl eieren/melk gebruiken.
-
AH heeft ook kant en klaar bodems ( per 1 verpakt uit koelvak) waar al sorot van tomatnespul opzit, je moet m dus nog verder bedekken en bakken, lijtk soort steenoven. nog nooit geprobeerd, maar wel veganistisch.
Die zijn toch per twee verpakt? Ze zijn erg lekker trouwens.
-
Ik had vandaag even bij de AH gekeken, en die pizza bodems waren inderdaag per twee verpakt. En de kaas bij de biologische pizza is helaas niet vegetarisch.
-
als ik pizza's bestel, vraag ik gewoon zonder kaas en gooi ik er zelf olijfolie overheen (heb ik in italië geleerd, echt lekker!)
en zelf maken is ook niet zo moeilijk, zeker niet als je kant-en-klare pizzabodems koopt (bij de digros, en volgens mij vegan!)
-
Van de dr. Oetkersite:
Bestaan er vegetarische pizza’s?
Natuurlijk, de volgende pizza’s zijn vegetarisch:
- Ristorante Pizza Quattro Formaggi
- Ristorante Pizza Funghi
- Ristorante Pizza Spinaci
- Ristorante Pizza Mozzarella
- Ristorante Pizza Vegetale
- Ristorante Pizza Pasta
In een eerder topic heeft ooit gestaan dat er echt vegatarische kaas wordt gebruikt.
-
- Ristorante Pizza Pasta
Weet iemand een supermarkt die deze verkoopt?
-
Van de dr. Oetkersite:
Bestaan er vegetarische pizza’s?
Natuurlijk, de volgende pizza’s zijn vegetarisch:
- Ristorante Pizza Quattro Formaggi
- Ristorante Pizza Funghi
- Ristorante Pizza Spinaci
- Ristorante Pizza Mozzarella
- Ristorante Pizza Vegetale
- Ristorante Pizza Pasta
In een eerder topic heeft ooit gestaan dat er echt vegetarische kaas wordt gebruikt.
Ik heb een mailtje gestuurd om te vragen of ze vegetarische kaas gebruiken, wacht op het antwoord
-
Dat heeft iemand al eens gevraagd en het antwoord was ja.
-
Echt ? ow hey dat is helemaal te gek ben gek op de mozzarella / pesto pizza die kan ik dus weer lekker veroberen :P
-
Dat heeft iemand al eens gevraagd en het antwoord was ja.
Er bestaat zelfs een Oetker Pizza draad.
Zie http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=3;action=display;threadid=7791 (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=3;action=display;threadid=7791)
-
Ik herhaal mezelf zie ik.
Die dingen klinken best interessant. Weet iemand een Nederlandse supermarkt waar ze te krijgen zijn?
Maar ik weet het dus nog steeds niet :( Ik heb alleen spinaci en Mozzarella gezien in de supermarkten hier geloof ik.
-
Ik vind de Oetker pizza's helemaal niet lekker trouwens.
Wat ik me herinner, vooral veels te zout (en/of overmatig veel smaakversterker).
Maar dat is alweer jaren geleden dat ik een Oetker pizza gegeten heb. Misschien zijn ze intussen verbeterd.
-
Ik herhaal mezelf zie ik.
Die dingen klinken best interessant. Weet iemand een Nederlandse supermarkt waar ze te krijgen zijn?
Maar ik weet het dus nog steeds niet :( Ik heb alleen spinaci en Mozzarella gezien in de supermarkten hier geloof ik.
ik ken de funghi en de quattro formaggi ook, en ik geloof dat ik ook eens een vegetale heb gegeten.
-
Hier hebben ze ze allemaal zag ik gister bij de ah behalve die pasta pizza
-
bij de hoogvliet zijn ze nu in de aanbieding! maar die met pasta heb ik niet gezien.
-
Die met pasta heb ik in België enkel nog maar bij O'Cool gezien.. Zijn er in Nederland O'cool winkels?
-
Die met pasta heb ik in België enkel nog maar bij O'Cool gezien.. Zijn er in Nederland O'cool winkels?
:ekflag: :nooo:Ik heb er nog nooit een gezien, maar misschien wel in het zuiden van het land of zo, dat weet ik niet! :nooo:
-
wat moet ik me voorstellen bij een pizza pasta? ben wel erg benieuwd.
-
Ik vind het een beetje klinken als pizza met friet er bovenop die ze in Italie serveren.
-
Sorry om de pret te drukken. Maar de OETKER pizza's zijn NIET vegetarisch. Ik heb zojuist antwoord gekregen van Oetker.
Zelfs pizza Ristorante Vegetale is NIET vegetarisch.
Ik heb hun gevraagd de misleidende informatie van hun site af te halen. Als anderen dit ook zouden vragen dan heeft het misschien iets meer impact.
-
als er nog mensen geinteresseerd zijn in een pizza pasta, mijn c1000 heeft ze in ieder geval (derde generatie)
-
Ik eet nooit pizza :O
-
:o
-
heb ik net voor het eerst van mn leven een oetker pizza gegeten.
ik had nl zin in een pizza funghi, eet normaal die van albertheijn met gegrilde groenten... :-\
-
Die prefab-pizza's hebben me nooit zo kunnen bekoren. Niets is leuker dan al kletsend een kleine tien minuten bloem, gist, zout, water en olijfolie te kneden tot een leuk deeg, vervolgens een half uurtje piano te spelen, dan het ding te beleggen met uit, veel tomaat, kaas en oregano, nog een kwartiertje piano te spelen, en dan eindelijk de langverwachte pizza naar binnen te werken.
-
Jammer dat ik geen piano kan spelen; zo'n zelfgemaakte pizza lijkt mij ook lekker (het is een brood tenslotte!). Maar ik wil nog altijd piano leren spelen; wat zijn de verhoudingen die jij aanhoudt voor het deeg?
-
Zo uit de losse pols, voor een eenpersoonspizza: kwart zak tarwebloem (250g), in een kuiltje giet ik een half zakje gist (even geweekt in warm water met een beetje suiker, dat rijst beter), scheut olijfolie, zout, en iets meer dan 100ml water. Onder het kneden proef ik of er nog wat van het een en ander bij moet ('aufschmecken' heet dat in het Duits, nog geen maand in Hannover en ik ben al volledig geïntegreerd ;D). Da's alles, voor mij werkt 'op gevoel' beter dan de 'ideale verhoudingen'.
En dat pianospelen is inderdaad wel erg fijn, als je dat een beetje kunt :D Ik hoop hier binnenkort een trio te vormen, ik heb al een geschikte naam: Treie (hoezo Fries).
-
Die prefab-pizza's hebben me nooit zo kunnen bekoren.
Ik vind het ook best vies. Vroeger at ik er nog wel 2x per jaar 1, maar nu alleen als het niet anders kan. En dat is gelukkig eigenlijkt nooit.
Pizza van de pizza-bezorgmeneer vind ik ook niet zo heel lekker. Pizza van een hele goede Italiaan vind ik wel lekker. Zelfgemaakte pizza ook.
-
Goed nieuws (denk ik althans...)
Wellicht hebben jullie de reclames van de nieuwe biologische dr Oetker Ristorante Biologica pizza's gezien. Dus ik heb direct navraag gedaan, aangezien hun andere pizza's niet vegetarische kaas bevatten, naar het stremsel van de Mozzarella Biologia variant. En kreeg dit als antwoord:
Hartelijk dank voor uw bericht over onze Dr. Oetker pizzas.
U vroeg ons of er inmiddels een pizza in ons assortiment is die 100% vegetarisch is. Ja, sinds kort hebben we Dr. Oetker Ristorante Biologica Mozzarella, waarbij de kaas niet dierlijk is gestremd. Deze pizza is verkrijgbaar bij Super de Boer.
Wij vertrouwen erop uw vraag hiermee voldoende beantwoord te hebben.
Met vriendelijke groet,
Dr. Oetker Consumentenservice
0800 022 0770
Ik heb 'm nog niet gegeten maar ga hem wel binnenkort proberen. Ben nu 27 jaartjes... en ga voor het eerst in mijn leven een vegetarische dr. Oetker pizza proberen. Wie weet vind ik het wel enooooooooorm goor :)
-
cooooooooool vega pizza's van doktr oetker :cheer: nooit gedacht dat ooit nog eens te vinden. PIZZA is mijn lievelingseten (volgens mij van best wel veel mensen)Ik maak mijn pizza's altijd zelf, dan kun je het precies naar je eigen smaak maken. ECHT HEERLIJK ;)
Ik gebruik altijd het volgende voor mijn pizza :
-zelfgemaakte pizzabodem
-jonge of belegen bio kaas van de AH
-tomaten puree uit blikje
-plakjes veg worst van de AH(er zijn verschillende soorten)
-stukjes paprika
-pizza kruiden
-champignonnen (in plakjes)
-zout/peper
-ui
-knoflook
En eet smakenlijk :D :vork:
-
Ik vond pizza nooit echt geweldig maar toen ik een bepaalde pizza die ze bij de AH verkopen tegenkwam was ik verkocht! Ik weet niet of jullie ze kennen, het merk weet ik niet meer maar het is een vierkante en ze hadden 2 varianten: eentje met spinazie en kip en een vega versie met paprika, tomaat, olijf en fetakaas. (Of de kaas echt helemaal vega is weet ik niet). Maar die pizza was zo verslavend!!
Maar nu verkopen ze 'm ineens niet meer (we hebben een AHXL dus als die het zelfs niet heeft...)
Ik ben niet te troosten :-\
-
ik denk niet dat de kaas van die ''vega'' pizza zonder stremsel is.
misschien zou je het kunnen vragen op een AH site .
-
Kent iemand kant en klare vegetarische pizza's ergens te koop dus zonder dierlijke stremsel in de kaas?
-
Natuurwinkel? Ik bak ze altijd zelf, is lekkerder.
-
Bij de Albert Heijn pizza's met een V op de verpakking.
-
Bij de Albert Heijn pizza's met een V op de verpakking.
Ja maar dar zit nog steeds kaas in en of het dierlijk of bac stremsel is staat niet op.
-
albert heijn doet niet aan dierlijk stremsel vega noemen ;D
-
Was dat niet veranderd?
In de Allerhande noemen ze gerechten met "gewone" kaas niet langer vega.
-
albert heijn doet niet aan dierlijk stremsel vega noemen ;D
vrij vertaald: ah noemt kaas waar dierlijk stremsel in zit niet vega
-
Ah, dus we bedoelen hetzelfde :nerd:
-
Beste medemensen,
Ik wil graag weten of de vegetarische pizza van "New York Pizza" werkelijk vegetarisch is.
Ik twijfel eigenlijk bij alle restaurants over de kwestie van wel of geen vegetarische kaas. Ik heb een vermoede dat grotendeels van alle mensen niet eens weten van de kwestie van stremstel. Ik heb het idee van dat restaurants gewoon altijd bestempelen als vega als er geen vlees en geen vis op zit, zonder na te denken over overige kwesties. Wat is jullie mening erover?
Link
http://www.newyorkpizza.nl/Default.aspx
-
Ik heb het idee van dat restaurants gewoon altijd bestempelen als vega als er geen vlees en geen vis op zit, zonder na te denken over overige kwesties. Wat is jullie mening erover?
Dat idee heb ik ook.
-
Ik denk dat ik voortaan vaker mijn eigen pizza dan maar moet maken. Is niet heel moeilijk, maar kost wel wat moeite soms.
Ik hoop dat Nederland snel veranderd met betrekking tot vegetarisch/veganistisch eten. Want ik vind dat Nederland wel achterloopt. Er is wel meer beschikbaar dan een paar jaar geleden, maar het kan veel beter.
-
Ik denk dat ik voortaan vaker mijn eigen pizza dan maar moet maken.
Kan je doen, maar als het je om ethische principes gaat is het een veel grotere stap om de pizza (of liever gezegd: kaas en zuivel in het algemeen) helemaal achterwege te laten, dan je druk te maken om die microscopische hoeveelheid stremsel die er door zit. Genoeg te vinden over de gevolgen van zuivelgebruik op (stier)kalfjes en zo, ook op dit forum.
-
Op dit moment eet ik alleen kazen met vegetarische stremsel.
Ik kan ook overstappen over veganistische kaas. Dit heb ik zelf nog nooit geprobeerd.
Dit is een voorbeeld war ze het verkopen. Ik heb alleen dit nog nooit in de winkel zelf gevonden.
http://www.veggiedeli.nl/webshop/kaas-vervangers
Ik had volgens mij een topic over veggiedeli gevonden hier op de forum ergens.
-
Ik kan ook overstappen over veganistische kaas. Dit heb ik zelf nog nooit geprobeerd.
Dit is een voorbeeld war ze het verkopen. Ik heb alleen dit nog nooit in de winkel zelf gevonden.
http://www.veggiedeli.nl/webshop/kaas-vervangers
In bijna alle biologische winkels hebben ze wel veganistische kaas van Cheezly (Redwood), Yakso (niet al hun kazen zijn veganistisch) of Tofutti (smeerkaas). Je kan alleen beter niet vragen naar veganistische kaas, dat begrijpen sommige medewerkers niet, namaak-kaas van soja wel.
De merken Vegusto No-Muh en Viotros die ze verkopen bij Veggiedeli, ben ik in fysieke winkels zelf nog niet tegengekomen.
-
In bijna alle biologische winkels hebben ze wel veganistische kaas van Cheezly (Redwood), Yakso (niet al hun kazen zijn veganistisch) of Tofutti (smeerkaas). Je kan alleen beter niet vragen naar veganistische kaas, dat begrijpen sommige medewerkers niet, namaak-kaas van soja wel.
De merken Vegusto No-Muh en Viotros die ze verkopen bij Veggiedeli, ben ik in fysieke winkels zelf nog niet tegengekomen.
ik moet helaas nog wat onderzoek doen welke biologische winkels bij mij in de buurt zijn. In andere topic zag ik ook al veel andere merken die ik ook niet ken. Mijn vrienden weten ook niet alles over vegetarisch zijn. Ik wil graag ook meer vegetarische vrienden. Maar ja niet echt gemakkelijk te vinden dan op internet.
-
ik moet helaas nog wat onderzoek doen welke biologische winkels bij mij in de buurt zijn.
Waar woon je?
-
Sorry om de pret te drukken. Maar de OETKER pizza's zijn NIET vegetarisch. Ik heb zojuist antwoord gekregen van Oetker.
Zelfs pizza Ristorante Vegetale is NIET vegetarisch.
Ik heb hun gevraagd de misleidende informatie van hun site af te halen. Als anderen dit ook zouden vragen dan heeft het misschien iets meer impact.
Zoals ik al dacht. Dit is een goed voorbeeld dat sommige bedrijven zomaar als vegetarisch bestempelen. Ieder bedrijf heeft een ander definitie van vegetarisch. Als ik zo bekijk kan je alleen officiële vega logo's vertrouwen.
-
Als ik zo bekijk kan je alleen officiële vega logo's vertrouwen.
Ook dan kan er nog wel es wat mis gaan in de fabriek :)
-
ik moet helaas nog wat onderzoek doen welke biologische winkels bij mij in de buurt zijn.
Waar woon je?
Ik woon in Amsterdam. Ik weet wel zeker dat er een paar zijn.
-
Frederik Bolstraat. Of hoe eet 'ie van de voornaam. Daar zit er in ieder geval eentje, een Ecoplaza.
En op de Overtoom, heb je de Marqt. En op de Amstelveenseweg, zit een kleintje.
-
Een paar dozijn biologische winkels in Amsterdam vermoed ik, o.a. diverse vestigingen van De Natuurwinkel. Maar goed, dat kan je zelf wel googlen.
-
Op de AJ Ernststraat zit nu ook een ecoplaza, vlakbij het gelderlandplein.
-
Frederik Bolstraat. Of hoe eet 'ie van de voornaam.
Bedoel je Ferdinand de schilder?
-
Als het Frederik Bol was geweest, had de Febo Frbo geheten ;)
-
Frederik Bolstraat. Of hoe eet 'ie van de voornaam.
Bedoel je Ferdinand de schilder?
Een F. Bol in ieder geval.
-
Wiki! (http://nl.wikipedia.org/wiki/Ferdinand_Bol)
-
Als ik zo bekijk kan je alleen officiële vega logo's vertrouwen.
Ook dan kan er nog wel es wat mis gaan in de fabriek :)
Daar heb je zeker ook gelijk in. Ik had gehoord dat bij bapoa van AH dacht ik of een ander huismerk iets was misgegaan. Ze hadden de machines niet goed genoeg schoongemaakt waardoor er restjes vlees in een vegetarisch bapao is terrecht gekomen. Laten we hopen dat dit niet meer gaat gebeuren.
-
ik moet helaas nog wat onderzoek doen welke biologische winkels bij mij in de buurt zijn.
Waar woon je?
Ik woon in Amsterdam. Ik weet wel zeker dat er een paar zijn.
Bijna overal in A'dam heb je wel een biologische winkel om de hoek.
-
Frederik Bolstraat. Of hoe eet 'ie van de voornaam. Daar zit er in ieder geval eentje, een Ecoplaza.
En op de Overtoom, heb je de Marqt. En op de Amstelveenseweg, zit een kleintje.
Een Ekoplaza in De Ferdi? Nooit gezien, vertel! Of bedoel je de biowinkel in de Scheldestraat?
Wel leuk om te lezen dat er nu eentje in de A.J. Ernststraat zit.
Ik zou even googlen op natuurwinkel, Dennis, dan vind je zo een lading biowinkels e.d. die bij je in de buurt zitten.
-
Pizza is een groente! (http://www.dailymail.co.uk/news/article-2062056/Pizza-vegetable-Congress-set-slices-school-lunch-menus.html)
-
Is dat afkomstig van de Engelse Speld ofzo?
Maar pizza's als schoollunch... zo'n luilekkerland heb ik niet meegemaakt in mijn schooltijd. Meegebrachte bammetjes en afentoe oneetbare (au)tomatensoep.
-
Zou het congress paprikachips ook als groente goedkeuren?
-
Natuurlijk, er zit aardappel in.
In Amerika heb je bijvoorbeeld bij de Subway dat je een zakje chips krijgt bij zo'n meal deal.
-
Ik was laatst Ristorante Pizza Mozzarella van Dr Oetker aan het eten en moest bijna overgeven. Had een dierlijke worstachtige smaak. Heb de rest weggegooid. Is die pizza wel gemaakt met vegetarisch gestremde kaas?
-
Sorry om de pret te drukken. Maar de OETKER pizza's zijn NIET vegetarisch. Ik heb zojuist antwoord gekregen van Oetker.
Zelfs pizza Ristorante Vegetale is NIET vegetarisch.
Ik heb hun gevraagd de misleidende informatie van hun site af te halen. Als anderen dit ook zouden vragen dan heeft het misschien iets meer impact.
Zoals ik al dacht. Dit is een goed voorbeeld dat sommige bedrijven zomaar als vegetarisch bestempelen. Ieder bedrijf heeft een ander definitie van vegetarisch. Als ik zo bekijk kan je alleen officiële vega logo's vertrouwen.
Net een medewerker gesproken die mij bevestigde dat alle Ristorante Pizza's microbieel gestremde kaas bevatten.
Dus o.a de Mozzarella zou vegetarisch moeten zijn......???
-
In Duitsland heeft Dr. Oetker iets nieuws gelanceerd: de Veggie Pizza (http://www.oetker.de/unsere-produkte/veggie-pizza/produktsortiment.html). Voor wie denkt dat een pizza margherita al 'vegetarisch' is: verkeerd gedacht. Een pizza is pas vegetarisch als er vleesvervangers op liggen - lijken de productontwikkelaars hebben gedacht. Dus liggen er nu de volgende vegetarische gedrochten in de supermarkt:
- Die Zarte: met vegetarische reepjes, net zo zacht en fijn als kipfilet. Ook nog spinazie, tomaten en een basilicum-roomsaus.
- Die Herzhafte: net zo krachtig van smaak ('herzhaft') als steak, maar dan met vegetarische filetstukjes. Verder groene paprika, rode ui en een jalapeñocrême.
- Die Würzige: net zo aromatisch als een goede chili (nee, heb ik niet bedacht, staat op de site) met vegetarisch gehakt als basis voor een bolognesesaus met mais en paprika.
Binnenkort vast ook in Nederland. Zijn jullie ook al zo enthousiast?
-
Ik zou het misschien wel proberen (hoewel, zie ik goed dat ie zonder kaas is?)
Onderstaande pizza, bij de Albert Heijn verkrijgbaar, gaat me te ver. Iemand anders 'm wel gegeten?
(http://cmgtcontent.ahold.com.kpnis.nl/cmgtcontent/media//001404000/000/001404090_001_377921_708.jpg)
-
(hoewel, zie ik goed dat ie zonder kaas is?)
'..... und einem Mozzarella-Edamer-Topping ......', hoef je niet echt lang naar te zoeken.
Mijn bezwaar is meer dat het van Oetker is, daar stoppen ze veel te veel zout in de pizza. Ik kan best wat zout verdragen, maar dat is echt niet lekker meer.
-
Doe mij dan toch maar gewoon een margherita :)
En die maak ik dan het liefst zelf of haal hem bij een echte Italiaan. Die dokter komt er niet in bij mij.
-
Ik liep toevallig gisteren langs het pizzaschap bij de AH en was toch ook even een paar seconden afgeleid door de chocladepizza. Ook verkrijgbaar als apple crumble, trouwens.
Het viel me op dat dr oetker groots aan het inzetten in op diversiteit in het pizzasegment, naast de pizzaburger, die er sinds dit jaar is, nu ook pizza-quiche (!?) en de zoete pizza's. De flammkuchen, die voorspeld waren als de trend voor dit jaar, was ook als pizza bianca te vinden (ook al is dat toch technisch ietsjes anders?), maar toch niet zo groots doorgebroken, als ik de hoeveelheid schapruimte moet geloven.
Ik vond het trouwens wel grappig, die pizzaburgers worden voor (luie) mannen in de markt gezet, de zoete pizza zal dan wel voor vrouwen zijn, en die pizzaquiche voor gezinnetjes?
Blijf het altijd fascinerend vinden hoe marktonderzoek en marketing werkt :)
-
Wij dachten laatst hetzelfde bij het pizzaschap, het wordt wel erg uitgebreid. Pizza bianca en pizzaquiche nog niet gespot, of die laatste moet zo'n deep dishachtig geval zijn van 2 stuks in 1 doos in kaas of salamismaak?
Ik denk dat de zoete pizza mede komt dankzij de nutellahype. Tenminste, ik kom de zoete pizza's met nutella ook wel op menukaarten tegen bij pizzeria's. Daarnaast lijkt het me bij uitstek een clichéhapje voor stoners en ken ik ook zat mannelijke zoetekauwen.
Wel leuk dat er steeds meer vega-opties komen, maar ik vind pizza leuker zonder vleesvervangende meuk denk ik. Al zou het wel een keertje op tafel komen hier als zoiets hier verkrijgbaar wordt. Die zoete appelpizza zal binnenkort hier getest gaan worden.
-
Zoete pizza's zijn heel normaal in Brazilië
http://www.vegatopia.com/vega/koken/specials/wk-2010/11000-pizza-doces-uit-brasil
En waarom ook niet? Het is een soort van brood, en dat kun je ook prima beleggen met Nutella, chocolade en jam.
-
Ik vind zoete pizza als toetje wel lekker, maar dan zelfgemaakt. Ik gebruik er wel ander deeg voor dan gewoon pizzadeeg, meer een brooddeeg. Ik doe het trouwens heel simpel: sausje van rood fruit (gepureerd en ingekookt) en dan blokjes witte chocola als mozzarella.
Diepvriespizza's koop ik echt niet meer, na iedere keer weer teleurgesteld te zijn. Zelfs voor een "vieze vette bek" vind ik ze te vies. Ik ben teveel verwend met mijn zelfgemaakte pizzas denk ik.