Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Vegetarische producten => Topic gestart door: Hizikigrrrl op 05 augustus 2003, 14:39:35
-
Welk merk maakt de beste vega-burgers/worstjes/gehakt/stukjes?
Je kunt kiezen uit:
Vivera (http://www.vivera.com)
Quorn (http://www.quorn.nl)
Vetara (http://www.vetara.nl/framesgen.asp?ond_id=2)
Healthy Planet (http://www.healthyplanet.nl/framesgen.asp?ond_id=2)
Tivall (http://www.tivall.co.uk)
GoodBite (http://www.goodbite.nl)
Planet Green (http://www.planetgreen.nl)
Of iets anders natuurlijk :).
En waarom vind jij dit merk het beste en wat is je favo produkt uit het assortiment?
-
Geen Ik hou niet van burgers.
-
Abinda is the best
www.abinda.be
De noten, sesam, seitan en pompoenburgers...
Is allemaal errug lekker!
-
Welk merk maakt de beste vega-burgers?
Je kunt kiezen uit:
Vivera (http://www.vivera.com)
Nog nooit iets van op.
Quorn (http://www.quorn.nl)
Hebben die vegaburgers dan?
Verder ben ik wel dol op hun rul gehakt!
Vetara (http://www.vetara.nl/framesgen.asp?ond_id=2)
Que???
Healthy Planet (http://www.healthyplanet.nl/framesgen.asp?ond_id=2)
???
Tivall (http://www.tivall.co.uk)
Die ken ik wel! (heb ik ook op gestemd, de enige burger die ik ooit op heb)
Verder zijn hun nuggetdingen heerlijk!
\GoodBite (http://www.goodbite.nl)
Veel over gehoord, nooit tegengekomen.
Planet Green (http://www.planetgreen.nl)
Idem, nog nooit gezien.
groeten,
Nicky
-
Nog maar voor de duidelijkheid: het gaat dus om burgers, worstjes, gehakt, stukjes etc. Wat je naast de aardappels en groente kan leggen op je bordje :).
-
Nog maar voor de duidelijkheid: het gaat dus om burgers, worstjes, gehakt, stukjes etc. Wat je naast de aardappels en groente kan leggen op je bordje :).
Worstjes, gehakt en stukjes zijn geen burgers, hoor!
groeten,
Nicky
-
Zucht:)
Ik vond burger beter bekken, maar ik heb het al veranderd:).
-
Aha als worstjes ook mag:
Die van Sanvian en Granovita zijn ook lekker
Ik denk dus wel dat de merkenlijst nu wat te beperkt is...
-
Dan wil ik stemmen voor de worstjes van Tivall!
En alles van Quorn, want die vind ik over het geheel genomen beter.
Maar ik heb al gestemd...
groeten,
Nicky
-
Tivall, vanwege de lekkere italiaanse burger, griekse burger, de sateballetjes, de spinazie-kaasburger en de brocoli-kaasburger. Allemaal heerlijk! Op zich gebruik ik niet zo heel vaak vleesvervangers, meestal niet meer dan 2 keer per maand (krijg er nu wel trek in :) ). Ze zien er goed uit, hebben een goede bite, en zijn erg lekker gekruid. Het assortiment is groot, en er komen vaak nieuwe dingen bij. Zelfs enorme vleesters kunnen ze wel waarderen.
-
Abinda is the best !!
www.abinda.be
De noten, sesam, seitan en pompoenburgers...
Is allemaal errug lekker!
Ja!! Vooral de hazelnotenburger.
-
Ken eigenlijk alleen de tivall producten. De andere heb ik nog nooit gehad.
-
Zonder twijfel:
La vie est belle (http://www.lavieestbelle.be)
-
Maak zelf falafel. In plaats van balletjes platte schijf van maken.
Week een broodje in knoflooksaus en probeer daarmee de balletjes op te eten.
-
waarom is dat Abinda niet hier in NL te krijgen? Hazelnootburger en pompoenburger klinkt goed.
-
waarom is dat Abinda niet hier in NL te krijgen? Hazelnootburger en pompoenburger klinkt goed.
Ze zijn ook vegan
-
Ken eigenlijk alleen de tivall producten. De andere heb ik nog nooit gehad.
Wow, je kent Quorn toch wel? Jammer dat je nu vegan bent, want nu kan je 't nooit proeven, Dragon....
Errug lekker, ik houd er echt van. Tivall vind ik eigenlijk ranzig, maar de 'worstjes' zijn nog wel oke. Lekker krokant bakken bijv. En daarnaast hebben ze van Tivall sinds kort een champignon burger, die is écht lekker. Gewoon een soort champignonragout in een burger, verder geen 'vlees wannabee', zoals hun andere burgers. Ik kan bijv. echt kosten van die Grieke feta burger of die spinazieburger... :pukey:
Verder heb ik wel eens wat prut (lees: burgers) gegeten van de Super de Boer, Java burgers e.d. maar die waren niet zo droog en smaakloos als de rest: zonder een flesje cocktailsaus niet weg te werken!!
-
Wow, je kent Quorn toch wel? Jammer dat je nu vegan bent, want nu kan je 't nooit proeven, Dragon....
Ken het alleen bij naam. En ik zal zulke dingen niet missen hoor :)
-
Maak zelf falafel. In plaats van balletjes platte schijf van maken.
Week een broodje in knoflooksaus en probeer daarmee de balletjes op te eten.
Welke balletjes?
-
Verder heb ik wel eens wat prut (lees: burgers) gegeten van de Super de Boer, Java burgers e.d. maar die waren niet zo droog en smaakloos als de rest: zonder een flesje cocktailsaus niet weg te werken!!
Zouden dat de burgers van Vivera kunnen zijn? Ik heb maandag een stukje Javaanse schijf gehad. Dat ging nog. Maar de Vega-schijf :o :o :o Dat dat nog bestaat! Gatverdamme.
-
Tivall heeft mijn stem gekregen. In de zin van "minst vies" :)
-
gestemd op quorn, dat vind ik wel eetbaar.
de rest ken ik niet of vind ik vies.
-
Ik heb op vetara gestemd :)
-
Zouden dat de burgers van Vivera kunnen zijn?
Ja, volgens mij wel. Echt zum :pukey:
-
Verder heb ik wel eens wat prut (lees: burgers) gegeten van de Super de Boer, Java burgers e.d. maar die waren niet zo droog en smaakloos als de rest: zonder een flesje cocktailsaus niet weg te werken!!
Zouden dat de burgers van Vivera kunnen zijn?
Waarschijnlijk wel ja, want dat zijn meestal de enige burgers die ze bij Super de Boer verkopen (naast Quorn dan).
Ik heb maandag een stukje Javaanse schijf gehad. Dat ging nog.
Die Javaanse Schijf is echt lekker, vind ik. Bij sommige groothandels verkopen ze ook Javaanse Schijven, en die zijn eigenlijk nog lekkerder! Er is in Tilburg een groenteman die ze per 3 verkoopt, en een snackbar die voor € 2,05 een broodje Javaanse Schijf verkoopt. :vork:
Maar de Vega-schijf :o :o :o Dat dat nog bestaat! Gatverdamme.
Die is inderdaad Smerig ja, net als de Groenteschijf. Laatst een BBQ gehad, en toen werd er vantevoren al trots aangekondigd dat er rekening met me werd gehouden (soms heb ik echt het idee dat ik de enige vego in Tilburg ben :nosmile:). De boel werd verzorgd door een slager, dus ik verwachtte er al niks van. En natuurlijk was het slagertje de spulletjes voor de vego 'vergeten', dus hij weer terug. Volgens mij is hij snel naar de dichtstbijzijnde supermarkt gereden om daar wat troep te halen, want hij kwam terug met een schaal met daarop wat sla, een Vivera Hamburger, een Vivera Cheeseburger, een Vivera Groenteschijf (:pukey:) en een sate-stokje met daaraan 3 Vivera Balletjes. Had er dan op z'n minst ook wat groentes aan gehangen! :smeerie:
Maar goed, ik krijg steeds meer moeite met uit beleefdheid zeggen dat het wel lekker was, want ze komen natuurlijk altijd wel even vragen of het gesmaakt heeft...
-
Maar goed, ik krijg steeds meer moeite met uit beleefdheid zeggen dat het wel lekker was, want ze komen natuurlijk altijd wel even vragen of het gesmaakt heeft...
... en dan gaan ze overal rondbazuinen dat die veggies toch smerige dingen eten! ;D
-
Diplomatiek antwoord: "Je moet eens bij mij komen eten!"
-
Standaard antwoorden in Tilburg:
- "Quorn? Ow, ik dacht al, sinds wanneer eet Sander gehakt!" (of kip)
of
- "Het was heel lekker, maar ik mis toch wel iets hoor!". Dit is puur psychisch, want mensen uit beschaafdere contreien vinden hetzelfde ook lekker maar klagen niet over 'iets' dat ze zouden missen. Hoe lekker het ook is, een maaltijd zonder vlees is voor velen geen volwaardige maaltijd. Hetzelfde geldt voor veel limbo's, trouwens. Die praten tijdens de lunch ook graag over schnitzels van een halve meter groot en zo.
-
In de acht jaar dat ik vegetariër ben, heb ik toch wel al een hele ontwikkeling gezien in de vleesvervangers. In het begin had je alleen van die puree-groentenburgers met voedingswaarde 0,0, die helemaal uit elkaar vielen als je ze bakte. De diversiteit is nu groot. Een nadeel is dat ze in die burgers toch ongelofelijk veel zout kieperen. Dat beloofd als je een stokoud mens wordt dat aan een zoutarm dieet moet ;D
-
Mijn favoriete merk hamburger is van het merk FitFood, de burger is veganistisch en in verschillende smaken verkrijgbaar o.a. champignon, pesto, mexican en nog een paar meer.
Ze zijn te koop bij de GB (België) Gefrituurd zijn ze het lekkerste !!
-
Ik denk dat je "burgers" het beste zelf kunt knutselen op basis van het simpele rijfkoek/Reibekuche-recept, want die smaken REEDS in hun simpelste vorm gewoon erg goed.
De paar (afschuwelijke) vega-burgers die ik een jaar of 10 geleden proefde om weg te gooien, waren VAST niet door de bedenkers zelf ooit geprobeerd te eten.
-
De paar (afschuwelijke) vega-burgers die ik een jaar of 10 geleden proefde om weg te gooien, waren VAST niet door de bedenkers zelf ooit geprobeerd te eten.
En uiteraad is er in 10 jaar tijd niks veranderd.
-
Bedoel je dat ze inmiddels wel zelf voor-proeven?
-
Ik eet niet zo vaak meer van die vegaburgers. De meeste uit de supermarkt zijn niet vegan of ronduit vies. Bij de natuurvoedingswinkel zijn nog wel een paar aardige exemplaren te krijgen. Het lekkerst vind ik nog steeds de falaffel van de Vuurdoop (heet nu geloof ik anders), maar de schijfjes van de Hobbit zijn ook wel te pruimen (maar best wel prijzig).
-
hey, ik heb een vraagje...
Heeft iemand eigenlijk ooit al eens producten van goodbite gevonden in de supermarkt of natuurwinkel ?
waar dan wel ? En misschien ook in België?
Ik heb die nl. nog nooit ergens gezien......
-
Ik heb de produkten van 'goodbite' nog maar in 1 supermarkt gezien. (Hier in België :) )
-
Wij hebben hier in de Super GoodBite producten, maar geen vegan. Alleen worstjes, gehakt en hamburger. Verder ook nog nergens anders gezien :(
-
GoodBite verkooppunten: http://www.goodbite.nl/frame%20verkoop.htm
-
Sta wel steeds voor zo een schap met van die vegan knakworstjes enzo, maar kan het gewoon niet meenemen. Ik vorm me er een raar beeld bij.
-
Zit er een "vel" om die vegan knakworstjes?
Zo niet, dan hadden ze er net zo goed kubussen, bollen of sterren van kunnen maken.
-
Zit er een "vel" om die vegan knakworstjes?
Ze, ze worden met behulp van gaffer-tape bij elkaar gehouden.
-
Ik heb de produkten van 'goodbite' nog maar in 1 supermarkt gezien. (Hier in België :) )
En weet ge toevallig ook nog in welke supermarkt die "onverwachte ontmoeting" met goodbite plaatsvond? (en hebt ge toen daar misschien ook iets van gekocht en opgegeten, of was dat teveel schokkends in 1 keer? ;-)
)
-
En weet ge toevallig ook nog in welke supermarkt die "onverwachte ontmoeting" met goodbite plaatsvond?
Yep, ik weet het nog. Was in Spegelaere in Oostende. (Spegelaere heeft maar 3 vestigingen - Oostende/Jabbeke/Oudenburg - dus ik hoop dat je een beetje in de buurt woont ;D )
Ik heb toen de balletjes gekocht. Kan me echter niet meer herinneren of ze lekker waren. :-\
-
hmmm...oostende is nu niet echt bepaald bij mijn deur (ik woon in vlaams brabant ) en ik weet precies ni echt of ik zo'n reisje voor die goodbite-créaties overheb...
hoewel, ze zien er wel lekker uit op de site en elke reden om een uitstapje naar de zee te maken is wel een goeie reden hé ? ;D
Toch maar eerst effie kijken waar jabbeke en oudenaarde zich in Belgie bevinden... ;)
-
Ik heb alleen de braadworsten van GoodBite gehad en ze waren erg waterig. Tis wel lekker op een broodje met sla, tomaat, ui, knoflook, mayo en ketchup enzo.
-
Toch maar eerst effie kijken waar jabbeke en oudenaarde zich in Belgie bevinden... ;)
Ik zei dus wel Oudenburg en niet Oudenaarde, hé. Jabbeke ligt tussen Oostende en Brugge.
Oudenburg ligt op zo'n 10 minuten rijden van Oostende
-
hhhmmm oudenburg of oudenaarde...maakt ni uit, allemaal nogal ver...dat worden dan nogal dure veggiespulletjes hé >:(
Ik vind dat ze in België ook zo'n super "natuurwinkel-warenhuis" zoals in Amsterdam moeten hebben
Maar nog effie geduld...want later open ik mijn mega-overweldigende "veggie-studentensnackbar" ::)en misschien kan ik er ook zo'n supermarktje aanzetten?? ;D
Wie doet mee?? :)
-
Marieketje,
Colruyt heeft in België twee biosupermarkten. Eèn in Kortrijk en ééntje in Gent, kijk es op de site van Colruyt als je meer wil weten. Ik dacht zelfs ook dat je alles online kan bestellen.
-
oe :o dankuwel;-) da wist ik nog ni! Zit ik te klagen, en hebbe wij, die goeie ouwe belgen, het zelf ;D
k zal daar eens gaan kijke dan ;)
-
Sta wel steeds voor zo een schap met van die vegan knakworstjes enzo, maar kan het gewoon niet meenemen. Ik vorm me er een raar beeld bij.
Hoezo? Omdat het op vlees lijkt?
Daar heb ik mezelf nog geen 1 tel van onthouden ooit. Trouwens...leek het (qua smaak) maar op vlees! Al smaakte het exact hetzelfde, het is toch geen vlees??
Wat ik ooit al zei: Als is het een sojakip met plastic botjes! Ik ga lekker kluiven
-
nou kheb de marokkaanse burger van tivall op maar dat was geen succes... van de week ga ik de griekse proberen...
-
nou kheb de marokkaanse burger van tivall op maar dat was geen succes... van de week ga ik de griekse proberen...
Ik ben juist wel fan van de Marokkaanse burger. De Griekse en Indiase vind ik ook lekker. En mijn all-time favourite de maisburger (al begint die onderhand een beetje saai te worden, maar ja). Ik moet wel zeggen over Tivall dat het me een beetje tegen begint te staan dat ze overal ei erbij gooien. Maar verder zijn het gemiddeld genomen wel lekkere burgers (en anders gooi je er wat ketchup overheen :P).
-
Ja de Griekse heb ik nu ook op van de week... Vond ik ook niet geslaagd... Ik vind die burgers wat muf en zompig... Kweenie... Van de week eet ik verder weer vlees en vis, dus voorlopig geen vegetarische experimenten... K vond vier keer vegetarisch proberen wel weer even genoeg voorlopig...
Oh nee, wacht, ik ga vanavond nog het SoFine fijngehakt proberen.
-
nou kheb de marokkaanse burger van tivall op maar dat was geen succes... van de week ga ik de griekse proberen...
Ik ben juist wel fan van de Marokkaanse burger. De Griekse en Indiase vind ik ook lekker. En mijn all-time favourite de maisburger (al begint die onderhand een beetje saai te worden, maar ja). Ik moet wel zeggen over Tivall dat het me een beetje tegen begint te staan dat ze overal ei erbij gooien. Maar verder zijn het gemiddeld genomen wel lekkere burgers (en anders gooi je er wat ketchup overheen :P).
De maisburger is inderdaad lekker. Maar de Griekse vind ik juist absoluut niet om te eten...
-
vivera heeft de lekkerste vind ik. En dan vooral de vegetarische balletjes en de Javaanse schijf. Verder vind ik quorn ook erg lekker. tis echt een nek aan nek race tussen deze twee merken.
-
Vandaag een tomatenburger van Evernat gegeten.
Erg lekker
-
Ik ben erg onder de indruk van de GoodBite bitterballen.
Het blijft wel een dure hobby.
-
nou kheb de marokkaanse burger van tivall op maar dat was geen succes... van de week ga ik de griekse proberen...
Ah toe, probeer de brocoli-kaasburger of de spinazie-kaasburger :) Die zijn echt lekker
-
sorry, kan pas weer als m'n ouders er niet zijn... die zijn soort van geestelijk allergisch voor vegetarische producten... Als ik een patatje met vegetarisch noem eten ze dat waarschijnlijk ook niet meer hahaha =)
-
sorry, kan pas weer als m'n ouders er niet zijn... die zijn soort van geestelijk allergisch voor vegetarische producten... Als ik een patatje met vegetarisch noem eten ze dat waarschijnlijk ook niet meer hahaha =)
En wat vinden ze van vegetarische groente?
-
nou ik heb ze nog niet durven vertellen dat sla van planten gemaakt wordt ;-)
-
Ik ben erg onder de indruk van de GoodBite bitterballen.
Same here. :yes:
Inmiddels ben ik ook erg onder de indruk van de Goodbite kroketten. En ze zijn nog 100% plantaardig ook!
Die dikke drollen met die rare 'eiwitblokjes' van Van Dobben, die ik vroeger best lekker vond maar gaandeweg steeds minder, blijven voortaan lekker liggen waar ze horen, in het vriesvak van de lokale supermarkt dat is...
-
Vandaag Italiaanse pesto tofuburgers bij ah
gekocht. Heeft iemand ze al geprobeerd?
-
Ik heb de poll maar eens gesloten. Je kunt verder nog wel posten over je favo burgers!
-
De countryburger van Burgerking is lekker (helaas niet in Nederland te krijgen, wel in Duitsland).
-
Ik heb een paar keer zo'n burger gehad, weet niet meer welk merk. In het begin vond ik ze heel lekker, maar ongeveer na 5x smaken ze totaal niet meer. Volgens mij kun je zelf veel lekkere burgers maken, er zit toch iets van surrogaat aan die dingen waardoor ze vervelen vind ik.
-
op de elandsgracht
en ik ontdekte hem ook pas, toen ik hier al 3 jaar woonde ;)
-
op de elandsgracht
en ik ontdekte hem ook pas, toen ik hier al 3 jaar woonde ;)
hij is toch pas een jaar geleden geopend? Daarvoor zat er een Edah of iets dergelijks.
-
dat kan wel, zoals ik al zei, heb hem nog niet zo lang geleden ontdekt
-
Bij de Burger King in Duitsland hadden ze tot dit jaar een heerlijke Country Burger.
Wat bedoel je met 'tot dit jaar'? Ik heb hem (zoals je een paar berichten hierboven kunt lezen) in oktober nog gegeten.
-
Ik heb niet gemerkt dat ie anders is, en vond hem in october nog steeds veel lekkerder dan de groenteburger.
-
falafelburgers van Sofine zijn ook lekker!
-
Ik stemde op Quorn, maar vind falafelburgers ook erg lekker.
Cheeseburgers en cordon bleu zijn de smerigste vind ik..
-
Ik ben nu gek op de healthy planet gehaktbal. Mijn zusje ook. Nu moet ik steeds weer een stukje afstaan... Heb dan ook maar een extra pak meegenomen laatst. :)
-
Voor mij is het Goodbite, Goodbite en Goodbite.
Vooral de kroketten en bitterballen zijn fantastisch. En de Mozarella-kaas sticks. Maar ook hun worstjes vind ik de beste die ik tot nu toe heb kunnen vinden.
Ik heb toevallig laatst aan de mensen van dit geweldige merk gevraagd bij welke winkels het in de schappen ligt (met name omdat ik 't altijd bij Super kocht, maar er steeds minder in de schappen ligt, daar). Toen begreep ik dat vanaf week 11 (volgende week dus) de Goodbite producten ook bij C1000 verkocht gaan worden.
Verder zouden ze nu in de schappen moeten liggen bij Deen (hebben we niet in Gouda) en Konmar (hebben we wel, maar kom ik nooit, ga ik dus dit weekend toch maar even langs). :chef:
-
Ik ben sinds kort fan van de vega rookworst van Albert Heijn. En de Smoked Tofu (van Planet Green) is echt goddelijk
(Ik hou van gerookt, da's duidelijk.)
-
Ik heb vandaag een een burger op van Burgamix (http://www.goodnessdirect.co.uk/cgi-local/detail/420604.html).
Ik was al nooit zo'n hamburgerfan...
-
De vegaworsten van appie hein zijn inderdaad lekker maar ontzettend vet.......
ps wie kan me vertellen waar in Antwerpen of omgeving er een natuurwinkel is?
-
ps wie kan me vertellen waar in Antwerpen of omgeving er een natuurwinkel is?
Je hebt er in Antwerpen verschillende waaronder de Bioshop in de Paleisstraat en in de nationalestraat en de Belgiëlei moet je er ook één vinden.
-
- BIOLOGICA Waterhoenlaan 9 2050 Antwerpen
- BIOS Vondelstraat 26 2060
- DE BRANDNETEL Consciencestraat 48 2018
- DE HEILBRON Steenhouwersvest 50 2000
- TERRASANA Brederodestraat 101 2018
- FRANK CV Kielsbroek groothandelsmarkt mag 70/71 2020
- VIA NOVA Boomsesteenweg 375 2020
- ZONNEDAUW Nationalestraat 126 2000
- ’t KLEIN BEERTJE Kleine Beerstraat 29 2018
- DE KIEM Xaveriusstraat 10 2140 Borgerhout
- BETER LEVEN Gitschotellei 261 2140
-
Brent Johan, bedankt voor jullie antwoord, ik heb gezien dat er dicht bij de Rijnkaai een natuurzaak is dus dat word zaterdag een leuk dagje Antwerpen....
-
vandaag groentensticks van Tivall gegeten, volgens mij iets nieuws. Het was niet vies, het smaakte erg vettig (maar het vetgehalte viel wel mee) maar ze waren nogal zout.
-
Mijn favo vegaburger is toch die van vivera. De balletjes vind ik van Tivall het lekkerst. En de vega sate van planet green(denk ik, komt in ieder geval bij c1000 vandaan) ben ik erg verzot op.
-
Ik meende op Vegatopia eens gelezen te hebben dat een deel van de opbrengsten van Tivall naar de oorlog in Palestina/Israël gaan??? Iemand enig idee? Want om die reden boycotten Di. en ik ze al geruime tijd...
Edit: :-[ Gevonden...
http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=3;action=display;threadid=6790;start=msg156912#msg156912
-
Planet Green heeft zag ik vandaag in de C1000 (ik ga verhuizen en word in mijn nieuwe buurt opeens niet meer klant van dat mini albert heijntje in mijn huidige buurt, maar van een supergrote uitgebreide C1000) vegetarische sate met saus. Het ziet er erg vies uit, en lijkt een beetje op van die vleesstate die Mora in de diepvries heeft (in het studentenhuis waar ik ooit woonde werd dat door iedereen altijd gegeten, maar dan niet van Mora, maar van het goedkoopste merk van de Dirk). Afijn, heeft iemand die planet green sate al geprobeerd?
-
Ben benieuwd wat je er van vindt!
-
Als enthousiast kant en klaar product koper heb ik bijna alles al wel een keer gehad. Sjonge, dat sommige zaken nog steeds in de vakken te vinden zijn. Bijvoorbeeld de hamburgers van AH: brrr. Of de worstjes van Zonnatura: brrrrrrrrrr. Daar helpt zelfs geen liter ketchup tegen. De Quorn in satésaus daarentegen is een topper, net als de satéballetjes van Vivera. Meeste schijven met indiaase/italiaanse of mexicaanse toevoegingen probeer ik 1 keer, veel te duur en niet écht lekker.
Heeft iemand trouwens wel eens tofu in sesamolie van de Toko geprobeerd. Ik durfde het eerst niet op te eten, zo vies. Toen poging gedaan, aiaiaiai, viessssss.
-
Ik vind alle vegetarische burgers e.d van de natuurvoedingswinkel erg lekker. Beter dan die van bv. de AH. Bovendien zijn ze vaak ook helemaal plantaardig, in tegenstelling tot veel andere merken waar dan vaak ei inzit.
Vandaag eet ik een curry/ananasburger van "Taifun", op basis van tofu en rijst. Echt super lekker!
-
Ik zie dat de Quorn Thaise stijl-burger er ook uit is... :( Die was met limoen en rode peper.
-
ik stem voor de quorn peppersteak en de linda mc Cartney-worstjes. Helaas zijn beide in nederland niet meer verkrijgbaar.
Linda McCartney producten schijnen verkrijgbaar te zijn in Leiden, zie hier (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=3;action=display;threadid=6257)
-
Ik ben nu gek op de healthy planet gehaktbal. Mijn zusje ook. Nu moet ik steeds weer een stukje afstaan... Heb dan ook maar een extra pak meegenomen laatst. :)
Ja, maar hij is zo plat dat ie eigenlijk ook een hamburger is. Ik vind hem ook erg lekker. Jammer dat ie zo duur is :(
-
Ik ben nu gek op de healthy planet gehaktbal. Mijn zusje ook. Nu moet ik steeds weer een stukje afstaan... Heb dan ook maar een extra pak meegenomen laatst. :)
Ja, maar hij is zo plat dat ie eigenlijk ook een hamburger is. Ik vind hem ook erg lekker. Jammer dat ie zo duur is :(
Voor de smaak wil ik wel wat betalen :)
Morgen maar weer een lading halen denk ik :)
-
Ik ken niet alle genoemde merken. Heb de merken Tivall, Quorn en Vivera geprobeerd en vind dan Quorn de beste. Echt lekker vind ik Quorn rendang, waar je zelf nog sperciebonen en pandanrijst bij moet doen. Vrienden van me die niet vegetarisch eten vonden dit ook erg lekker.
-
Van Quorn vind ik alle burgers/schnitzels/sticks ed hetzelfde smaken. Alleen de vorm is anders. Ik ben wel blij met het gehakt en de stukjes. Veel mensen die ik het voorschotel zijn er erg over te spreken. Behalve mijn zwager, want die bleek zwaar allergisch voor Quorn. Oeps.... Ik vind ook de hacheestukjes een aanrader, maar die heb je volgens mij alleen in de winter.
Tivall vind ik ook best te eten, en dan vooral de spinaziedinges.
Planet Green --> daar heb ik niet echt een mening over. Sommige dingen vind ik absoluut ranzig, maar de champi krokant is best lekker. Een jaar terug eens bitterballen en andere gevulde dingen gekocht, maar ik twijfel of die ook van planet green waren.
Vivera: de schnitzel en de burger vind ik best oké en het is het enige merk dat in de dichtsbijzijnde supermarkt hier verkocht wordt.
-
witte bonen in tomatensaus,
Uit blik? :o
:pukey:
-
:frusty:
-
Ik weet 't, niet zo wholesom wholesome als het voorgekookt is, maar Rainman is lui. :smeerie:
Wie heeft het over gezond als het niet eens lekker is?
NB: The Marriage of Heaven and Hell, Plate 7 (http://www.blakearchive.org/cgi-bin/nph-dweb/blake/Illuminated-Book/MHH/mhh.d/@Generic__BookTextView/2246;cv=java#X).
-
Ik vind de producten van Goodbite erg lekker.
Kroketten, bitterballen en braadworstjes.
En de veganistische gehaktbal(kiem)
Quorn is ook erg lekker vooral de schnitzel.
En de hachee stukjes.
De Javaanse schijf is ook erg lekker, en de Mexicaanse mais burger.
Planet Green is inderdaad wat minder.
Maar ik lus die sate(groente)stokjes wel, daar zit heerlijke sate-saus bij, alleen wat weinig.
-
daar zit heerlijke sate-saus bij, alleen wat weinig.
:O Ja, dat vind ik ook altijd! Sterker nog; ook G. (=vleeseter) vindt die saus lekkerder dan de saus die bij de niet-vegetarische saté zit!
-
die worstjes (en de rest van de OQ-man) is allemaal biologisch!! maar hij is ook slager >:( *very sad*...
en dus zijn ze niet vegetarisch, dat snap je toch wel :P
-
Vroeger(11 jaar geleden ongeveer)hadden ze die saus altijd bij de Chinees.
Of ze die nu nog hebben weet ik niet want ik kom daar nooit meer.
Ik eet namelijk geen vegetarische Foe Young Hai meer(daar zit ei in en ik eet geen ei meer)
-
Wat voor saus heb je het over? Die satésaus? Bij foe jong hai zit rode zoetzure saus toch?!
-
Ik bedoel de Satesaus bij de satestokjes van Planet Green die komt behoorlijk overeen met de saus van de Chinees.
En Foe Young Hai is inderdaad Zoet-Zuur met gigantiscahe stukken ei.
-
Ik kan die troep (helaas) toch nooit eten want er zit altijd schimmel, ui, ei of knoflook in verwerkt. Als iemand ooit een vegetarische burger vind waar dit niet in zit, dan Rainman graag direct inlichten!:smaail:
Ik denk dat de burgers van fitfood zonder zijn, ingredienten kun je vinden op www.fitfood.be
-
Van Vetara zijn er kaaskroketten. Die zijn zááálig!
Toedels!
-
Ik had pasgeleden van mijn moedertje een pakje met gemarineerde tofublokjes gekregen van een bio-winkeltje.
Die dingen waren zo lekker, dat ik het pakje eenmaal opengemaakt achterelkaar opsnoepte. Ik heb mijn moeder dan ook maar verteld dat spul niet meer te kopen, het is té lekker...!
Roerbak Fricassoo heet het spul.
-
die worstjes (en de rest van de OQ-man) is allemaal biologisch!! maar hij is ook slager >:( *very sad*...
en dus zijn ze niet vegetarisch, dat snap je toch wel :P
stel je voor ,je denkt dat het vegetarisch is wat je eet en het is gewoon echt vlees.. :devil:
-
Vandaag de Toscaanse Rondo van Tivall gehad en goedgekeurd! Die ga ik vaker eten. Het had wel iets pittiger mogen zijn, maar door de kaas is het heel romig.
-
Sinds kort kan ik REDWOOD producten met het veganisisch keurmerk in de natuurwinkel krijgen.
De veganistische nuggets, vissticks en rosbief zijn erg lekker.
www.redwoodfoods.co.uk
-
Hmm...ik kan niet stemmen maar ik ben zelf dus he-le-maal gek op quorn ;D Ooit eens bij Bas een of andere vegetarische burger gekocht en die was echt zum kotzen :pukey:
Tofu ben ik over het algemeen niet erg dol op dus producten op basis van tofu vallen voor mij af. De meeste merken heb ik nog niet geprobeerd maar Tivall is ook wel aardig. Tenminste, het broodbeleg dan want de vleesvervangers heb ik ook nog niet geprobeerd.
Edit: O ja, en hoewel het ook geen vleesvervanger is, wil ik de paté van Zonnatura een eervolle vermelding geven. Errug lekker spul! Het is vegetarisch en biologisch en komt in 3 smaken: tomaat, pesto en champignon. Mjammie! :-*
-
Net voor het eerst de braadworsten van Tivall gehad. Kan ik ook aanraden! Erg worsterig, ik vind ze lekker.
-
De vleesvervangers van Damhert zijn ook lekker, en ze hebben ook snoepies zonder gelatine :yes:
-
eindelijk uitgeprobeerd vandaag (gewoon in de bakpan). Lekker man!
In de bakpan is misschien nog wel lekkerder, op de BBQ worden ze snel droog (tenzij je ze net als ik eerst in de olijfolie dompelt).
Maar leuk om te lezen dat joe ze ook lekker vindt. :)
-
IK blijf de javaanse schijf toch echt erg lekker vinden. Van planet Green vind ik de knakworsten erg grappig, wellicht een beetje droog. Verder is Quorn erg goed. Ik ben fan van de Italiaanse stukjes door de pastasalade. Heerlijk. Het Quorn gehakt en de sate stukjes zijn ook super. Ik wil binnenkort wel iets van gekruide tofu stukjes proberen. Dat ziet er in de winkel steeds smakelijker uit. Welke zijn aan te raden?
-
die stukjes tofu zijn heel erg lekker (maar de standaard kruiden vink niet zo, gelukkig kan je de smaak heel erg makkelijk aanpassen :) )
de 'mild pikant' van soFine vind ik het best.
-
waarom zijn zo'n beetje alle producten van Vivera droog en taai? Vanavond de kaasburger gehad en die sloeg echt alles. Alleen helemaal binnenin zat een beetje smakeloze kaas en de randen waren echt gortdroog :(
-
Hoe zou dat gaan in zo'n fabriek? Meneer Vivera bedenkt wat, laat het aan zijn medewerkers proeven en zolang ze het niet bij de eerste hap al uitspugen is het goedgekeurd?!
-
Die ballen van Vivera worden een stuk beter als je ze in heet water opwarmt ipv ze te bakken, lekker sappig, niet droog. Durf dat alleen niet met een burger of schijf aan
-
Tivall blijft toch de absolute topper voor mij. Na ooit een keer bij de bron geweest te zijn van de Tivall fabrikant (een biologische kibboets) en doordat ze al het langst op de markt zijn en zich daardoor het meest zijn gaan ontwikkelen is dit nog steeds mijn favoriet. Nu moet ik zeggen dat vleesvervangers uit de natuurwinkel een goede tweede blijven maar die zijn volgens mij geinspireerd op Tivall burgers.
-
Ik zag dat er in de bitterballen van Goodbite een behoorlijke portie ijzer en B12 zit, nml. 50% vd ADH per 100 gram!
-
De hazelnotenburger en de groenteburger van Abinda zijnerg lekker en verantwoord ( bio en veganistisch).
-
De hazelnotenburger en de groenteburger van Abinda zijn erg lekker
zijn die al ergens in NL te krijgen
-
Binnenkort!
-
:-X Jakkie bakkie! Er zijn een heleboel goede vleesvervangers op de markt, maar vegap-burgers vind ik toch zó onsmakelijk!
-
de Maaslander kaasburger heeft vegetarisch stemsel!
-
Ik vond Quorn Rendang errug lekker, maar die is uit het assortiment.
Ik vond vroeger de worstjes van Linda McCartney errug lekker, maar die gingen uit het assortiment en woon niet zo dicht bij Leiden.
Ik vond de Tivall Crodon Blue en de rookworst erg lekker, maar nu eet ik vegan.
:'(
-
De hazelnotenburger en de groenteburger van Abinda zijn erg lekker
zijn die al ergens in NL te krijgen
Ja binnenkort in Gorinchem en wellicht in Leiden, Haarlem en Amsterdam.
-
binnenkort in Gorinchem en wellicht in Leiden, Haarlem en Amsterdam.
als het in Amsterdam te krijgen is, is dan al bekend waar dat zal zijn?
-
de Maaslander kaasburger heeft vegetarisch stemsel!
oei maar het is veel te zout :(
-
binnenkort in Gorinchem en wellicht in Leiden, Haarlem en Amsterdam.
als het in Amsterdam te krijgen is, is dan al bekend waar dat zal zijn?
Misschien bij NW Weteringsschans.
-
:thumbsup: ik zal het assortiment in de gaten houden :)
-
En in Leiden?
-
En in Leiden?
Misschien De Heliant, Herenstraat 5
-
Uit het Rotterdams Dagblad van vandaag:
"Zuivelconcern Campina is bezig met de ontwikkeling van een vleesvervanger met magere melk als grondstof. Het bedrijf zou plannen hebben de vleesvervanger volgend jaar op de markt te brengen, Campina wil dat niet bevestigen. Het experimentele stadium is zo ver gevorderd dat personeelsleden proefpakketjes mee naar huis krijgen om te proeven."
-
HealthyPlanet, echt heerlijk, en veganistisch
-
Wakker Dier heeft ook een onderzoekje (http://www.wakkerdier.nl/main.php?curl=campagnes/persbericht.php?ID=201) gedaan naar vleesvervangers.
-
Wakker Dier heeft ook een onderzoekje (http://www.wakkerdier.nl/main.php?curl=campagnes/persbericht.php?ID=201) gedaan naar vleesvervangers.
Is dat gebruikelijk bij Wakker Dier, liegen in persberichten? Of vinden zij dat een 6.5 gemiddeld hetzelfde is als een 7 gemiddeld? Ik vind dat nogal kwalijk: het betekent dat hun uitspraken niet te vertrouwen zijn.
-
Dat is toch geen liegen? Je kunt cijfers op verschillende manieren weergeven. Ze hadden er ook een 6,52335 van kunnen maken. Afronding is kwestie van smaak. Als ik mij goed herinner dan werden eindcijfers op de middelbare school ook afgerond op gehele getallen.
En in het kader van het promoten van minder vlees vind ik het alleen maar slim van wakker dier om het af te ronden op een 7.
-
Ik vind het wel liegen. Ze schrijven nota bene 7 in plaats van zeven. Verder, op basis van de genoemde gemiddelden zou het een zes moeten zijn (6.48).
En of het slim is: ze laten zien dat ze zeer subjectieve bron van informatie zijn. Is dat een goede promotie?
-
Leuk dat je het even berekend hebt, maar jij middelt op basis van cijfers die al zijn afgerond op één decimaal. Wie weet komt het middelen van onafgeronde cijfers wel uit op 6,51.
Iets wat 100% plantaardig is is niet persé volledig plantaardig. En dat mag binnen regelgeving.
En iedereen is een subjectieve bron van informatie, ook wetenschappers. Is dat nou zo verbazingwekkend? Jij bent weliswaar bewust van een 'propagandistische afronding' (dat vind ik trouwens nog wel een mooie term om op de valreep voor 2005 nog te introduceren) maar de meeste mensen niet. Tenzij jij aan de wereld gaat verkondigen dat Wakker Dier een subjectieve bron is. :P
-
Ik heb toch liever een organisatie die in ieder geval probeert objectieve informatie te geven, in plaats van 'het klopt niet helemaal maar dat weten mensen toch niet dus wat maakt het uit?' als attitude te hebben. Als je niet probeert objectief te zijn ben je namelijk gewoon niet te vertrouwen.
-
Ik vond Quorn Rendang errug lekker, maar die is uit het assortiment.
Ik vond vroeger de worstjes van Linda McCartney errug lekker, maar die gingen uit het assortiment en woon niet zo dicht bij Leiden.
Ik vond de Tivall Crodon Blue en de rookworst erg lekker, maar nu eet ik vegan.
:'(
Oooh ja die worstjes waren zalig en waren perfect om 'hotdogs' mee te maken en natuurlijk bij de stamppot.
Ik heb begrepen dat alle producten uit de handel zijn genomen omdat er genetisch gemanipuleerde voedingsstoffen in zaten verwerkt...
Nu eten wij vooral Healthy Planet producten maar ik probeer wel zo vaak mogelijk zelf burgers en balletjes te maken en dan maak ik er meteen een stuk of 20 (of meer)die ik meteen in vries.
-
Van Pelt Vlees (http://www.peltvlees.nl/indexnl.htm) heeft sinds dit jaar vier verschillende vegetarische schnitzels in het assortiment. Waarschijnlijk zullen veel vegetariers enige weerstand moeten overwinnen om ze te kopen, maar op zich is het een goed teken, dat wijst erop dat de markt voor vleesvervangers aan het groeien is. En degene die ik geprobeerd heb (met italiaanse kruiden) is best lekker.
-
En in Leiden?
Misschien De Heliant, Herenstraat 5
Vanaf 6 januari zijn de Abindaburgers bij De Heliant Verkrijgbaar.
-
maar nog niet in Amsterdam?
Laatst van de Paddestoel een spinazieburger gegeten. Lekker wel
-
Van Pelt Vlees (http://www.peltvlees.nl/indexnl.htm) heeft sinds dit jaar vier verschillende vegetarische schnitzels in het assortiment. Waarschijnlijk zullen veel vegetariers enige weerstand moeten overwinnen om ze te kopen, maar op zich is het een goed teken, dat wijst erop dat de markt voor vleesvervangers aan het groeien is. En degene die ik geprobeerd heb (met italiaanse kruiden) is best lekker.
waar koop je dat?
-
Gokje: Coop?
-
Gokje: Coop?
zit de coop in a'dam?
-
Gokje: Coop?
zit de coop in a'dam?
Blijkbaar wel (http://www.coop.nl/index.cfm?fuseaction=winkels.main&Id=73a9c130-a763-4ce3-bd3b-b976212b9479)
-
De Coop zit in Amsterdam, dat had ik nota bene nog gepost in de supermarktdraad! Maar deze kwam ik toevallig tegen bij de buurtsuper op de hoek van de Kerkstraat en Weesperstraat.
-
oh die ken ik :)
-
maar nog niet in Amsterdam?
Laatst van de Paddestoel een spinazieburger gegeten. Lekker wel
Die waren zeker van Planet Green (Bakker Lekkerkerk)?
Toen ik bij Planet Green werkte heb ik heel wat van die Lupine
groente-en spinazieburgers gegeten. Nu zijn ze helaas uit mijn gezichtsveld verdwenen.
Natuurwinkel Weteringsschans of te wel de (assistent)bedrijfsleider
was erg enthousiast over de Abinda-producten. Wellicht gaan ze binnen kort ook de halfharde sojakaasjes en de jong belegen sojakaas
van Soyabiofun opnemen. Hij moest nog overleg plegen!
-
Laatst van de Paddestoel een spinazieburger gegeten.
Die waren zeker van Planet Green (Bakker Lekkerkerk)?
Nee van 'de Paddestoel'. Misschien wordt dat ook bij Bakker Lekkerkerk gemaakt weet ik niet, ze hadden ook een champignon- en een kaasvariant. Niet met Lupine.
Natuurwinkel Weteringsschans of te wel de (assistent)bedrijfsleider
was erg enthousiast over de Abinda-producten.
mooi
-
Beetje off-topic, maar ik heb ondervonden dat zelfs de allerslechtste vegaburger/schnitzel godenvoer wordt indien je er wat Hunts Hickory BBQ saus over kapt. Ik heb deze gevonden in de importsectie van Carrefour in Evere(Brussel). Kost wel 5€ voor een fles van 18 oz (oz is een middeleeuwse maat voor vloeistof die in sommige ontwikkelingslanden nog gebruikt wordt :devil: ) wat neer komt op 1/2 liter.
Dit produkt bevat wel de kunstmatige smaakversterker 'liquid smoke', waar sommige mensen allergisch voor zijn naar't schijnt.
-
Als hoogbejaarde vegetariër (ik ben 55) heb ik nogal wat van die dingen achter de knopen. De meeste vind ik eigenlijk maar zo zo. Vooral de genapeerde versies zijn voor mij vaak te droog of worden te vet bij het bakken. Quorn producten gaan er meestal wel in, zeker de laatste, southern style of zo iets. Lekker pittig, maar helemaal als je die aan stukjes doet en verwerkt in een groenteschotel. De stukjes van quorn vind ik erg lekker klaar te maken, alleen soms vind ik ze wat klein. Voor sommige gerechten wil ik graag wat ter grootte van de quorn filet, maar dan zit er weer van dat paneermeel omheen. In reepjes gebakken en dan met een zoetzure saus, lekker.
De tivall balletjes gebruik ik meestal aan stukjes gesneden, dan hebben ze meer "beet" dan het fijngehakt. Hetzelfde doe ik met de hamburgers, die zijn nogal eens in de 35% omdat die blijkbaar in mijn wijk niet veel gegeten worden. Bij BBQ zijn geen van de producten een succes, vind ik. Gauw droog en ook met en sausje niet te verbeteren. Dus een uitnodiging voor de BBQ sla ik meestal af. Hoewel dat in deze tijd van het jaar uiteraard niet van toepassing is. Ook vind ik het kort verwarmen in de magnetron van de producten zonder paneermeel altijd lekkerder dan gebakken.
-
Mijn moeder had vandaag een vegaburger van de Aldi meegenomen. Er zaten allerlei groenten in en kaas en hij was erg lekker!
-
Mijn moeder had vandaag een vegaburger van de Aldi meegenomen. Er zaten allerlei groenten in en kaas en hij was erg lekker!
Dat is een verrassing! En had die ook een Aldiprijs?
-
Ik was ook blij verrast. De prijs weet ik niet zo. Midden bovenop stond iets van Volwaardig.
-
Willem, ze kosten 1.19 euro. Daarvoor heb je 2 groenteburgers of 4 bloemkoolmedaillons of 4 spinaziemedaillons.
-
Wow, daar fiets ik wel voor naar de Aldi!
-
Ze liggen in het vriesvak. Mag ik je ook de Aldi-bloemen van harte aanraden? :D
-
Willem, ze kosten 1.19 euro. Daarvoor heb je 2 groenteburgers of 4 bloemkoolmedaillons of 4 spinaziemedaillons.
Dank je, ik zal het eens proberen. De Aldi is vrij ver fietsen van hier dus ik moet er apart heen. Maar als ik het heb gehad dan zal ik verslag doen.
-
De Aldi bij mij in de buurt had ze nog niet. Een van mijn huisgenoten gaat er wekelijks heen, dus ik zal hem vragen of hij eens in de gaten wil houden of ze ze daar krijgen.
-
Willem, ze kosten 1.19 euro. Daarvoor heb je 2 groenteburgers of 4 bloemkoolmedaillons of 4 spinaziemedaillons.
Nee, hoor gewoon vier van elk. Wij eten ze regelmatig (behalve die met spinazie, want daar is manlief allergisch voor) en vinden ze erg lekker smaken. Veel voordeliger dan die dingen van Albert Heijn, hoewel ik daar soms voor de afwisseling kom (als ze aanbiedingen hebben). In Duitsland bestonden ze trouwens al. Mijn moeder had er wel eens een paar uit Emlicheim meegenomen (10 km bij Coevorden vandaan) en die waren ook lekker. Dat vond zelfs mijn vader. Ik geloof dat die trouwens van Lidl waren. Ik heb er mijn zusje en mijn vriendinnen ook al eens over getipt.
Mirjam
-
Ah sorry, ik dacht dat daar er maar 2 van inzaten.
Over de spinazieburger wil ik even mijn mening bijstellen: hij smaakt ineens wel erg naar vis :-X.
-
Gisteren de nieuwste tivall burger uitgeprobeerd: de Thaise rondo met kokos en waterkastanje. Tja. Ik vond em een beetje slap, het ding is zo dik dat je em wel krokant kan bakken maar de binnenkant dan sponzig blijft. Qua smaak was het best aardig maar niet geweldig. Grappig dat er sesamzaadjes op de buitenkant zitten.
-
Laatst de Marokkaanse schijf van Tivall geprobeerd maar vond em :-X
-
Laatst de Marokkaanse schijf van Tivall geprobeerd maar vond em :-X
ja die is veel te droog
-
die 'gehaktballen' van Healthy Planet zijn echt te lekker.
-
Willem, ze kosten 1.19 euro. Daarvoor heb je 2 groenteburgers of 4 bloemkoolmedaillons of 4 spinaziemedaillons.
Dank je, ik zal het eens proberen. De Aldi is vrij ver fietsen van hier dus ik moet er apart heen. Maar als ik het heb gehad dan zal ik verslag doen.
De Aldi heeft het hier niet. Alleen in het westen?
-
Bij de Aldi's in Breda en omstreken ook niet :(
-
Hizikigirl had ze ook bij haar Aldi dacht ik, en zij woont ook niet in de randstad..
-
Ik woon in de Achterhoek.
Misschien vragen of ze het willen bestellen?
-
Zo vaak kom ik er niet, maar kan er ns naar vragen.
-
Ik woon in de Achterhoek.
Misschien vragen of ze het willen bestellen?
Als het je lukt om die naar Assen te laten gaan? Ik heb gevraagd daar en ieder filiaal had een eigen beleid zeiden ze!
-
Van ik geloof tivall hebben ze nu ooksate stukjes met saus.. Lekker bij de nasi
-
Van ik geloof tivall hebben ze nu ooksate stukjes met saus.. Lekker bij de nasi
Ik ken de Quorn satéstukjes (bedoel je die misschien?), en die zijn inderdaad erg lekker. Ze hebben ze ook in pangangsaus. Ook wel lekker, maar de saté blijft toch wel favoriet. ;D
-
Mijn moeder had vandaag een vegaburger van de Aldi meegenomen. Er zaten allerlei groenten in en kaas en hij was erg lekker!
Bij een Aldi in Amsterdam, waar ik vandaag was, heb ik ze niet zien liggen.
-
Kijken jullie wel goed? Het ligt in de vriezer.
-
Hee kiwi. Ik bedoelde sate op een stokje... Er stond ook op dat het nieuw was
-
O nee, die ken ik inderdaad niet. Maar ik word er nu wel erg nieuwsgierig naar!
-
Ja, me too!
-
Kijken jullie wel goed? Het ligt in de vriezer.
Nou, ik heb nogal de neiging om over dingen heen te kijken, dat weet ik. Daarom heb ik ook bewust niet gezegd dat ze ze niet hadden, alleen dat ik ze niet heb gezien. ;)
Ik had wel m'n aandacht geconcentreerd op het vriesvak, dus tot zover ging het goed. :)
Maandag opent er een nieuwe Aldi bij me om de hoek, daar zal ik er eens echt naar gaan zoeken/vragen. Alhoewel ze vast wel niet vegan zijn (of wel?), maar het is misschien wel handig voor anderen om te weten of ze ze hebben.
-
Nee, er zit veel kaas in.
-
volgens de tivall site is er geen vega sateh. (hoewel hun site wellicht niet up to date is). Er is ook nog een ander merk dat vega sateh heeft, volgens mij Planet Green, bij C1000 te krijgen, lekker wel, we hebben het op het forum er wel es over gehad. AH heeft dat niet.
-
O, nu je het zegt... die heb ik wel eens op geloof ik. Lekkere saus erbij ook. Volgens mij verkopen ze die ook bij de Konmar.
-
Hij lijkt wel op planet green maar smaakt heel anders.. Hij is ook wat steviger, valt niet direct van het stokje. Ik heb hem laatst bij de ah gehaald en ik vond hem wel erg lekker
-
Dus het is echt van Tivall??
-
volgens de tivall site is er geen vega sateh. (hoewel hun site wellicht niet up to date is). Er is ook nog een ander merk dat vega sateh heeft, volgens mij Planet Green, bij C1000 te krijgen
Planet green en Vivera zijn samen 1 geworden, de producten die eerst van Planet Green waren vallen nu onder de naam Vivera
Er zijn een aantal producten verbeterd Qua smaak, en ze hebben een aantal uit het assortiment gehaald, die komen namelijk niet meer terug.
Waaronder: De Champi-burger en de boerensmeerworst.
-
Ik heb even het 1 en ander gewijzigd ik had het over Tival, maar het moest Vivera zijn.
Ik heb de wijzigingen aangebracht.
Oeps...... :-X :-[
-
http://www.vivera.com/produkten/sateh.html
http://www.vivera.com/produkten/balletjes_sate.html
-
Dan zal ik volgende week eens opletten of ik ze ergens zie! :thumbsup:
-
Ik heb nog zitten kijken op de site van tivall en daar stonden die satestokjes niet op..
Als ik binnenkort weer vegt moet halen ga ik nog weer ff kijken. Ze lijken in ieder geval niet op die van planet green/vivera
-
Viana verkoop nu vegetarische (tevens vegan) Doner Kebab. Lekker! Het zijn een soort roerbakstukjes met lekkere saus, het lijkt niet zo veel zo'n pakje, maar dat valt erg mee: ik kon er 4 pita's mee vullen en dan kon er nog wat sla en saus enzo bij. Het is wel duur 3,15 ofzo. Het enige nadeel is dat het tamelijk zout is.
Te krijgen in natuurwinkels.
-
Ik heb nog zitten kijken op de site van tivall en daar stonden die satestokjes niet op..
Als ik binnenkort weer vegt moet halen ga ik nog weer ff kijken. Ze lijken in ieder geval niet op die van planet green/vivera
De brochetten (satéstokjes met seitan, tofu en ajuin) van Soja-Form
zijn erg lekker met de satésaus van Yakso. Ze zijn verkrijgbaar in enkele
natuurvoedingswinkels.
-
Kijken jullie wel goed? Het ligt in de vriezer.
Nou, ik heb nogal de neiging om over dingen heen te kijken, dat weet ik. Daarom heb ik ook bewust niet gezegd dat ze ze niet hadden, alleen dat ik ze niet heb gezien. ;)
Ik had wel m'n aandacht geconcentreerd op het vriesvak, dus tot zover ging het goed. :)
Maandag opent er een nieuwe Aldi bij me om de hoek, daar zal ik er eens echt naar gaan zoeken/vragen. Alhoewel ze vast wel niet vegan zijn (of wel?), maar het is misschien wel handig voor anderen om te weten of ze ze hebben.
Ook bij mijn vlakbije Aldi trouwens geen watzijnhets.
Ehm, niet gezien, bedoel ik dan (ik durfde er niet naar te vragen, want ik word altijd een beetje kriegel van de Aldi...), maar ik heb het vriesvak wel plekje voor plekje gescand.
Ze hadden er trouwens wel nootjes/zoutjesdingen met gelatine. ???
-
verkopen ze vivera in Belgie ??
Want in de AD Delhaize in onze buurt verkopen ze geen Javaanse schijfjes meer, en dat vond ik nu het allerlekkerst :(
-
bij mijn c1000 staan op alle planet green producten (sateh, broodbeleg, knakworstjes) opeens stickers dat dat voortaan een vivera-product is :-\. Iemand die daar iets van weet? Ik vind al die Vivera dingen niet lekker, maar ja als ze bij die oude planet green spullen gewoon dezelfde receptuur blijven gebruiken is er niks aan de hand.
Oh wacht ik heb ff op de site gekeken van Planet Green, daar staat: "De merken Vivera en Planet Green hebben de handen ineengeslagen. Er is besloten als één sterk merk verder te gaan en de producten vanaf April van Planet Green over te zetten naar Vivera."
Hmm ik heb geen hoge pet op van Vivera
-
Nee ik ook niet :pukey: Vivera burgers krijg ik regelmatig voorgeschoteld als ik bij andere mensen eet die dan niet zo goed weten wat ze moeten maken. Droog, saai, goor etc etc.
-
Ik weet dat ze iig de PG-pate iets gingen veranderen. Ik had het op hun site nml. een laag cijfer gegeven en daar emeelden ze me netjes over terug.
-
Ze hebben nu van Quorn (naast de losse stukjes in satésaus) ook stukken saté op stokjes, met de saus er apart bijverpakt. Ik heb het van de week gekocht bij AH, heb het verder nog nergens gezien. Ik zal het deze week proberen en daarna verslag uitbrengen.
-
jaaaaa kiwi, die bedoelde ik... Ik dacht dat ze van tivall waren, maar dat maakt niet uit :-[
-
Jeuj, raadsel opgelost! :cheer:
-
Gisteren de Quorn satéstokjes met losse saus geprobeerd. Wegens tijdgebrek (ik was laat thuis en G. moest weer snel weg) de stokjes met saus in de magnetron opgewarmd, zoals volgens de verpakking ook mogelijk is. Het waren vijf stokjes, met elk drie sukjes saté eraan. Ik vond de satéstukjes ietwat aan de droge kant, maar wel lekker. Ik denk dat ze nog lekkerder geweest zouden zijn als ik ze in mijn grillpan had bereid. De saus was lekker.
Conclusie; zeker voor herhaling vatbaar!
-
Conclusie; zeker voor herhaling vatbaar!
Oke dan! Even mijn moeder op attenderen als ik van het weekend thuis ben! ;)
-
Conclusie; zeker voor herhaling vatbaar!
Oke dan! Even mijn moeder op attenderen als ik van het weekend thuis ben! ;)
Die hebben ze dus weer niet bij mijn AH :(
Wel alle andere quorn-producten in de bonus-aanbieding :D
-
Ik heb hem vandaag weer gehaald bij de ah :D
-
klopt het dat er dierlijke produkten in groenten burgers zitten (vind niets in het forum of ben te snel met zoeken)
probeer zelf ook geen dierlijke producten te eten en te gebruiken mr dat lijkt moeilijker dan ik eerst dacht
-
Alle groentenburgers die hier te koop zijn zijn geheel vegetarisch. Er zitten alleen in sommige merken wel dierlijke bestanddelen zoals ei of melk. Dus het hangt er van af of je ook geen zuivel en eieren meer wilt eten, of alleen geen bestanddelen van dode dieren.
Hier (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=3;action=display;threadid=5946) is een heel onderwerp over vegetarische burgers.
-
ja dat wou ik dus weten
bedankt he
-
Vanavond heb ik voor het eerst de braadworstjes van Goodbite gehad (die waar er 4 van in een pak zitten) en ik vond er een heel vreemd smaakje aanzitten.
-
Heeft iemand de Thaïse rondo al geproefd?
-
De Volkskrant meldt vandaag dat in het eerste kwartaal van het jaar de verkoop van vleesvervangers met 23% gestegen is. De verkopen van rood vlees zijn met 3.1% gedaald. Gedeeltelijk wordt de groei toegewezen aan het succes van Valess.
-
Maar op de lange termijn trekt het wel weer terug in nagenoeg oude verhoudingen, ongetwijfeld.
-
Heeft iemand de Thaïse rondo al geproefd?
Gisteren de nieuwste tivall burger uitgeprobeerd: de Thaise rondo met kokos en waterkastanje. Tja. Ik vond em een beetje slap, het ding is zo dik dat je em wel krokant kan bakken maar de binnenkant dan sponzig blijft. Qua smaak was het best aardig maar niet geweldig. Grappig dat er sesamzaadjes op de buitenkant zitten.
-
Vanavond heb ik voor het eerst de braadworstjes van Goodbite gehad (die waar er 4 van in een pak zitten) en ik vond er een heel vreemd smaakje aanzitten.
Er zijn twee soorten, welke had jij?
-
Op de site zie ik maar 1 type braadworst: http://www.goodbite.nl/index.php?page=13&id=18 en deze had ik ook.
Had jij er ook last van?
-
ik vond de thaise rondo best wel lekker: lekker sappig, niet zo droog dus als veel burgers. ik houd normaal niet zo van kokos, maar hierin vond ik het lekker en die waterkastanjes zijn altijd lekker knapperig...
-
waterkastanjes
Wat is dat dan voor iets? Kastanjes groeien aan bomen, right?
-
Op de site zie ik maar 1 type braadworst: http://www.goodbite.nl/index.php?page=13&id=18 en deze had ik ook.
De site loopt helaas een beetje achter qua produkten en ook verpakkingen.
Had jij er ook last van?
Wat betreft de braadworst'n die jij bedoelt, een volmondig "ja". Inderdaad een raar bijsmaakje, maar ik vind het wel wat hebben. De nieuwe variant echter, is echt verschrikkelijk lekker. Volgens mij heet 'ie "Mild Gekruid". :yummie:
-
Quorn. Koop ik bij AH.
Afgelopen Kerst was ik in Londen.Toen ik daar bij de Mc Donalds een vegetarische burger bestelde kreeg ik een Quorn-burger. Deze was prima in te nemen.
-
waterkastanjes
Wat is dat dan voor iets? Kastanjes groeien aan bomen, right?
ja maar waterkastanjes zijn afkomstig van een waterplant. In blikjes te koop in de toko. Doet het goed in roerbakschotels. Heeft niet veel smaak maar veel bite. hier (http://minsong.en.alibaba.com/product/0/50034404/Canned_Water_Chestnuts/showimg.html) is een plaatje.
hier (http://oh.essortment.com/whatiswaterch_rkap.htm) vind je meer info over waterkastanjes in het algemeen.
-
Het bedrijf dat de vleesvervangers van het merk Sanvian maakt (Crea Foods) is afgebrand. Geen Sanvian meer dus :nopompom:
-
Het bedrijf dat de vleesvervangers van het merk Sanvian maakt (Crea Foods) is afgebrand. Geen Sanvian meer dus :nopompom:
Misschien dat ze vanaf nu bij de BBQ-spullen liggen?
-
Het bedrijf dat de vleesvervangers van het merk Sanvian maakt (Crea Foods) is afgebrand. Geen Sanvian meer dus :nopompom:
Misschien dat ze vanaf nu bij de BBQ-spullen liggen?
:schater:
-
leuk heb even de hele draad doorgenomen
en zie grote verschillen wat mensen lekker vinden!
heleboel wat ik geproefd heb vond ik ronduit vies oa. de groenteballetjes van tivall oei zo vies!
en veel dingen van vivera blegh zo droog!
maar tivall springt er bovenuit
indiase rondo bijv mmmm!!
en bij de super de boer halen we weleens van die nuggets met rode peper scherp maar lekker ;D
-
Ik vind de kaasburger van de AH heel lekker. Er staat groot AH op en in het klein staat er Tivall. Lekkere zachte burger met een dikke laag kaas.
De spinazierondo van AH is ook lekker.
Van Valess heb ik alleen de gepaneerde burger gehad, die is wel te doen. Ik vind eigenlijk alles met een krokant laagje wel lekker, maar de binnenkant moet natuurlijk ook goed zijn. Zo had ik eens een kaasburger die echt te hard was...
Verder heb ik al wel vaal dingen geprobeerd, zoals stukjes van quorn en de grillworstjes. Die worstjes vind ik heel erg vies. De sateballetjes, van vivera geloof ik, zijn wel oke. Javaanse schijven ook wel, maar vaak wat droog.
Tot nu toe bevallen de AH/tivall merk dingen erg goed. Neem niet elke dag een burger, maar als er een aanbieding is sla ik vaak wel in en dan eet ik wel zowat elke dag iets, anders komt het niet op.
-
Neem niet elke dag een burger, maar als er een aanbieding is sla ik vaak wel in en dan eet ik wel zowat elke dag iets, anders komt het niet op.
Alle soorten vegaburger zijn ook heel goed in te vriezen, zodat je altijd een voorraadje in huis kunt hebben!
-
Neem niet elke dag een burger, maar als er een aanbieding is sla ik vaak wel in en dan eet ik wel zowat elke dag iets, anders komt het niet op.
Alle soorten vegaburger zijn ook heel goed in te vriezen, zodat je altijd een voorraadje in huis kunt hebben!
yep alleen ik woon op kamers en heb een klein koelkastje zonder vriesvak :(
-
vandaag voor het eerst de Healty Planet knakworstjes gegeten. Best lekker. Goed gekruid. Beetje zout, maar net wat te taai. De worstjes van tivall zijn toch lekkerder qua structuur
-
Ik zag ergens een link naar de top 10 lekkerste burgers, maar die link was dood. Ben toch wel nieuwsgierig naar wat de lekkerste vega burger is. Ik heb van de week (euh ja, ik eet pas (parttime) vegetarisch sinds vorige week) de vegaburger van Vivera gegeten, en om het subtiel uit te drukken vond ik hem echt heel vies, smaakloos, en het beetje smaak dat er aan zit is niet lekker, ook behoorlijk droog :-X Zijn alle vega burgers zo, of is er iets beters te krijgen?
Miriam
-
ik vind de roebak tofu wel erg lekker want die is al wat voor gekruid, maar die kun je natuurlijk ook nog tijdens het bakken bij kruiden met (hoe verrassend) kruiden, of ketjap/soyu bijv. (het is geen burger, dat weet ik, maar aan gezien je net begint) en voor vegetariers is quorn in veel variaties een goede optie, die hebben ook burgers dacht ik.
verders eet ik niet zo veel van dat gedoe, maar ik denk dat anderen wel meer id-en hebben.
:)
-
Miriam, ik heb je thread even gemerged met een al bestaande thread over hetzelfde onderwerp.
Ik kan je aanraden om de Tivall/AH-burgers eens te proberen. Die zijn hier, denk ik, ook favoriet.
-
Die van Vivera vind ik ook heel vies en taai.
AH verkoopt Tivall spullen. Wel lekker.
Er zijn ook burgers van Valess maar die vind ik zelf te zout. Ook heeft Quorn burgers.
Natuurwinkels hebben ook wel lekkere burgers en in het diepvriesvak dingen als kroketten van Vetara.
-
Ik vind de vleesvervangers meestal of te zout (zoals vales) of het smaakt helemaal nergens naar. Het nepgehakt van quorn en tofugehakt vind ik echt een verschrikkelijk. Des van qourn vind ik wel lekker, is gemaakt op basis van paddestoelen, heeft een goede bite. Van de week had ik zit in een gehaktbal, dus heb ik simpelweg tofu geprakt en net zo gekruid en gedaan en gebraden als ik dat vroeger met echte gehaktballen deed. Ik moet zeggen, dat was het lekkerste nepgehakt wat ik ooit heb gegeteb ;)
-
Ik heb vanmiddag de groenteburger bij de Mac gegeten, en ik vond hem erg lekker, lekker krokant van buiten, smeuig van binnen, en een goede smaak (beetje a la nasischijf, wat smaak betreft). Zijn de groenteschijven van Vivera/Tivall vergelijkbaar, of wordt dat een grote teleurstelling?
-
Veel mensen zijn juist niet zo dol hierop :-\ Ik vind hem ook wel lekker. De groentenburgers van Tivall zijn niet zo smeuig van binnen en die groentenburger van de Mac wordt denk ik half gefrituurd, vandaar dat ie krokrant is. Tot slot zit er denk weinig in wat eiwitrijk is, dus als vleesvervanger is ie niet zo geschikt, wat die dingen van o.a. Tivall wel zijn. Je moet denk ik gewoon wat uitproberen. De Tivall dingen kunnen ook in de vriezer.
En ook wennen aan andere dingen dan het aardappel-groenteburger-groente concept, maar ook 1 pansgerechten en ovendingen etc. maken. Misschien even goed rondneuzen in het kookforum?
Edit: en als je tijd hebt en van koken houdt, kun je natuurlijk ook zelf burgers maken :)
-
Oh en probeer ook eens een keer falafel te maken/kopen (te koop bij toko's en natuurwinkels). Erg lekker, met pitabroodjes, knoflooksaus en salade.
-
Ik houd juist helemaal niet van aardappel-groente-"vlees", ben een echte rijst en in mindere mate pasta eter, mijn vriend is helaas een echte vleeseter, en houdt dus niet echt van rijst/pasta, en ik heb niet zo'n zin om elke avond twee totaal verschillende dingen te maken, dus af en toe moet er ook een traditioneel aardappel-groente-plus op tafel.. :-\
-
Hoe en waarvan kan je zelf burgers maken?
-
Ja dat probleem van niet 2 maaltijden willen maken komt meer voor. We hebben het er in een draad ergens best uitgebreid over gehad maar die kan ik niet vinden. >:( Wel kan ik de zelfmaak veggieburgerdraad vinden, nl. hier (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=8215;). Op google zal ook wel wat te vinden zijn.
-
We hebben het er in een draad ergens best uitgebreid over gehad maar die kan ik niet vinden. >:(
Ik denk dat je deze draad (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=33;action=display;threadid=8378;start=msg279042#msg279042) bedoelt?
Nee een draad waarbij iemand problemen had dat ze niet 2 maaltijden elke dag wilde koken.
-
Bedoel je dan misschien dat draadje in Mensen, over of je partner vlees eet? Die heb ik gelezen, maar schijnbaar eten ongeveer iedereens partners vegetarisch mee :-\ Ik heb in ieder geval een boekje gevonden 101 vegetarische recepten, waarin allemaal *zeer* basic eenpersoons receptjes staan ;D Daar kan ik voorlopig wel wat leuks mee doen ;D
-
Mijn partner eet idd bijna altijd vega mee. Hij eet overdag vleeswaren op brood en daar heeft ie dan blijkbaar verder wel vrede mee. Lastiger is het altijd na dagen als kerst enzo, wanneer hij overal bergen vlees heeft gegeten, dan is de vleesbehoefte altijd hoger. Overigens heb ik geluk aan het feit dat ik wel erg dol ben op 'aardappels/vlees en groente en hij of ik wel appart een stukje vlees meebakken. Dat doen we trouwens ook met pasta als hij echt vlees erbij wil, dan bakken we dat appart en gooit hij het er op z´n bord doorheen
-
Wat is die zooi toch allemaal smerig :-X Ik heb nu Vivera vegaburger, Vivera nuggets chicken style, Vivera fijngehakt en Quorn stukjes gegeten, ik vind het allemaal heel vies, er zit echt een vies smaakje aan... bleeegh... Voortaan alleen maar tofu, peulvruchten, noten en ei voor mij...
-
Waarom post je in de Tivall draad dat je vivera en Quorn vies vindt? Of bedoel je dat je tivall ook vies vindt?
Ik denk dat er hier sprake is van een vooroordeel tegenover 'nepvlees' (iets wat vooral voorkomt bij vleeseters) en dat ze met 'die zooi' alle vegetarische burgers, nuggets, gehakt, ... bedoeld en ze haar mening baseert op enkele negatieve ervaringen (waarvan de meeste met producten van hetzelfde merk) met zulke producten.
Als dat het geval is er sprake van een zeer grote veralgemening (want er zit een zeer groot smaakverschil tussen al dat 'nepvlees') maar misschien vergis ik me en schat ik Miriams mening verkeerd in.
-
Er was een draad over vleesvervangers in het algemeen, dacht dat dat deze was... (heet dan wel Tivall, maar dacht dat het uitgegroeit was tot algemeen vleesvervangers-draad), oeps dus dan ;) Maar aangezien ik verschillende dingen geprobeerd heb, en ze allemaal vies vond (er zit zo'n raar smaakje aan, en naast het smaakje is het vrij smakeloos), kan ik me niet zo goed voorstellen dat Tivall dan wel lekker is.. Smaakt Tivall echt anders/ beter dan de anderen? (zo, heb ik het toch weer mooi omgebogen naar passend in de Tivall-draad ;) )
-
en ze haar mening baseert op enkele negatieve ervaringen (waarvan de meeste met producten van hetzelfde merk) met zulke producten.
Als dat het geval is er sprake van een zeer grote veralgemening
O jee, dat is natuurlijk zeer ten onrechte, en daarmee wordt quorn gediscrimineerd! :smaail:
-
Smaakt Tivall echt anders/ beter dan de anderen?
Ja. :)
-
Ow ja... dat was 'em... snap niet dat ik hem niet meer kon vinden... Anyway, ik vind dat quorn (stukjes iig) dat zelfde vreemde smaakje hebben als de vivera burger en nuggets... Ik zal de Tivall burger nog een kans geven...
-
Vandaag had ik een soort groenten-in-een-jasje wat je vroeger had, maar dan bio, van Hansel und Gretel http://www.bio-haensel-gretel.at/vegan.html (ik had de groente-aardappelvariant). Best lekker. Uit de diepvries van de Natuurwinkel.
-
Ik vind de reacties best een beetje negatief over de schijven en worstjes. De meesten zijn best lekker en goed te eten vooral Tival. Wij eten bijna elke dag gewoon aardappel, groente, "vlees" en dan een vegetarische burger. Lekker met een uitje en champignons. Houd niet van kikkererwten en alleen maar dingen met roerbakgroente, rijst, noten. En vooral met kinderen gaat een burger of worstjes bij de aardappels er prima in. Maar ik denk dat het verschil maakt, met of zonder gezin. EN smaken verschillen nu eenmaal. Wij vervangen gewoon alle vlees door de vegetarische versie, macaroni dan vegetarische blokjes erdoor. Maar geen noten ofzo. ;) Trouwens, vriendjes en vriendinnetjes die niet weten dat het vegetarisch is eten lekker mee. Hebben het niet eens door. :D
-
Tivall moet ik zeggen. Wel heb ik periodes dat ik gek van van de hamburgers, dan weer filet en dan weer wat anders. Vivera vind ik ernstig droog.
Quorn vind ik ook wel lekker (die stukjes) om te kruiden als shoarma :) mmm
-
Ik at gister de Koolen champignonburger die je bij Marqt kunt kopen. Er waren er drie, maar twee waren op, dus ik na de variant waar ook pijnboompitten inzitten. Ik vond de burger goed bakken, maar wat te dik, zodat het middenste niet echt gebakken was, en de smaak en structuur vielen me ook wat tegen, een beetje muf.
-
Ik maak ze wel eens zelf, dan weet ik tenminste wat er in zit.
Ik experimenteer , en maak er dan wat meer zodat ik de dag erna nog heb, ofwel dat ik ze kan invriezen..
dus mijn favoriete merk is die van mezelf.
Maar ik noem ze geen vegiburger, maar gebakken snacks..
Ik persoonlijk vind ook dat je als vegetarier loskomt van het idee dat er een afweerspiegeling van een stuk vlees op je bord moet..
Met andere woorden, er moet geen derde ding op m'n bord dat het vlees zou moeten vervangen kwa vorm, of kwa inhoudt.
Dus al die vormen van "worstjes" , " burgers"... ect... dat is niet meer voor mij.
Ik denk dat mettertijd alle vegetarier het idee van vleesvervanger, of vegiburger loslaat... maar dat de consumptie maatschappij daar toch op inspeelt en je aan het kopen wil zetten.
-
Tival burgers waren altijd mijn favoriet maar sinds de vegetarische slager is dat: de vegetarische slager. Echt superieure burgers en gehacktballen.
-
Tival burgers waren altijd mijn favoriet maar sinds de vegetarische slager is dat: de vegetarische slager. Echt superieure burgers en gehacktballen.
Als je die laatste maakt zoals voorgeschreven doen ze me zelfs denken aan de gehaktballen van mijn oma vroeger zo lekker, maar dan zonder een unheimische vleeslucht. (Daar had ik vroeger nog geen last van.) Wat betreft de burgers ben ik er nog steeds niet helemaal uit of ik die van Tivall of die van de Vegetarische Slager nou het lekkerst vind.
-
Tival burgers waren altijd mijn favoriet maar sinds de vegetarische slager is dat: de vegetarische slager. Echt superieure burgers en gehacktballen.
Als je die laatste maakt zoals voorgeschreven doen ze me zelfs denken aan de gehaktballen van mijn oma vroeger zo lekker, maar dan zonder een unheimische vleeslucht. (Daar had ik vroeger nog geen last van.) Wat betreft de burgers ben ik er nog steeds niet helemaal uit of ik die van Tivall of die van de Vegetarische Slager nou het lekkerst vind.
Ik heb nooit van het echte spul gehouden, zowel ballen als burgers niet, nu vind ik het een traktatie.
Burgers worden hier altijd in de contactgrill klaargemaakt, dus zonder vet, en dan zijn die van Tivall net wat minder mals en sappig en die van de vegaslager net wat lekkerder gekruid. Maar ze ontlopen elkaar niet veel he.
-
Ik heb nooit van het echte spul gehouden, zowel ballen als burgers niet, nu vind ik het een traktatie.
Ik vond vroeger (dierlijk-) gehakt altijd erg lekker. Nu vind ik de lucht walgelijk. ;-) Het heeft wel de nodige jaren geduurd trouwens voordat ik die lucht weerzinwekkend ben gaan vinden.
De 1e week dat ik vegetarier werd (ik was toen 15) heb ik zelfs nog macaroni met gehakt gegeten. Dat was omdat ik het lastig voor mijn moeder vond omdat ze anders 2 potjes moest gaan koken. Ik vond dit echter zo'n raar idee dat je stukken van een dier gaat eten dat ik daar toch maar vanaf ben gestapt en sindsdien helemaal geen vlees of vis meer eet.
Terug naar het subject was ik dolblij toen de eerste veggie hamburger bij de appie opdook. Heerlijk vond ik dat toen om eindelijk weer een broodje met allemaal vieze smurrie (ketchup enzo) en uitjes met zo'n burger te eten. Idem met de frikadellen trouwens, maar die zijn helaas weer uit het assortiment.