Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Annemieke op 31 januari 2006, 12:02:17
-
Jullie hebben vast ook wel bepaalde gerechten die je in de winter niet meer maakt, omdat je er minder zin in hebt of omdat het gewoon niet past.
Wat ga ik weer maken zodra de thermometer weer 15 graden aangeeft?
Verse focaccia! Dat laat ik namelijk in een kom rijzen en die zet ik in de kruidenbak, waar de zon uren op schijnt. Daarna hoef ik het alleen nog plat te duwen, zodat het mooi plat is en op de bakplaat in de oven gaar kan worden.
Maaltijdsalades en sandwiches zijn ook dingen die ik in de zomer wel eet en 's winters niet.
En risotto met mais en doperwten.
-
Ik zit vooral te denken aan echt koude dingen, ijskoffie, smoothies van diepvriesframbozen en bosvruchten e.d. Heb nu een recept voor een koude avocado-komkommersoep, die ga ik ook pas maken als het weer warm is. Maaltijdsalades eet ik ook 's winters wel, alhoewel ik toch minder snel een pastasalade zal maken, dat is dan weer voor van de zomer.
-
Ik ging ook (koude) advocado-komkommersoep zeggen! En salades met watermeloen, munt en feta bvb. Of gazpacho, of koude rode bieten soep. Of zelf limonade maken... En pastasalade.
-
Tomatensalade; in de winter zijn tomaten vies
Koude soep en maaltijdsalades
Asperges :yummie:
Tuinbonen in de risotto, met citroen.
Vaak dingen die er in de winter gewoon niet zijn, of alleen van erbarmelijke kwaliteit.
-
in de zomer eet ik toch heel wat vaker een maaltijd salade, vooral op vakantie...
-
Ja, dingen die er gewoon niet zijn in de winter (Selly had gelijk: tuinbonen :yummie:).
En in de zomer eet ik volgens mij nóg meer pasta-met-gebakken-groente-en-lekkere-kaas, maar ja, dat had ik gisteren ook. Ik heb geloof ik meer dingen die ik in de winter wel en in de zomer niet maak... (Soep, stamppot, dat soort dingen.)
-
Hmmm, maaltijd salades smaken idd lekkerder op een warme zomeravond...Pasta saldades ook trouwens. Vind een geroosterde boterham met knoflookchampinons ook lekkerder zomers.
In de winter eet je vaak wat zwaarder als in de zomer
-
Bruschetta!
-
Maaltijdsalades en Gazpacho :)
-
Broodjes met tomaat en mozzarella en basilicum.
-
Maaltijdsalades, ratatouille en houmous
-
Ik vind ratatouille juist heel winters.
-
Ik heb er in de winter nooit zin in
-
gegrilde aubergines zijn in de zomer toch het allerlekkerste! Zeker als ze direct van de bbq komen en in een olijfoliedressing kunnen afkoelen... hmmm
Edith
-
Bruschetta!
Maar die eet ik nu ook wel hoor, lekker bij de pasta. :vork: Maar dan wel graag warm, niet met koude waterige wintertomaat bijvoorbeeld.
-
ijs
-
pastasalade, rijstsalade
en ijsjes en verse fruitsalades en broodjes aardbei (daar kan ik gelijk een half brood van eten)
en in de zomer maak ik ook niet zo vaak aardappelpuree en stamppot en heftige ovenschotels terwijl ik dat nu heeeel lekker vind!
en barbecuen in de winter is ook wel een aanrader, heb een keer achter de bbq gestaan terwijl het sneeuwde (wel onder een afdakje natuurlijk, anders hadden we het ding nooit aangekregen), dat was een groot succes! En dichtbij is het toch wel lekker warm :)
-
Eten weet ik zou gauw niet... maar ik drink nu heel wat minder rosé dan 's zomers ;)
-
Ik eet niet echt meer koude pastaschotel of italiaanse salade of zo in de zomer.. Ik pas me enkel aan wat er te krijgen is van groenten en fruit en zo, maar ik denk dat iedereen dat wel doet. Ik ga niet de eerste aardbeien kopen, bvb.
-
er liggen nu alweer aardbeien in de supermarkt ;)
-
ik geloof dat ik me maar niet afvraag of er uberhaupt smaak aan zit en wie ze durft te kopen/waar ze vandaan komen...
dat is de voornaamste reden waarom ik nauwelijks/geen ' zomer' producten in de winter eet. Ok, ik moet toegeven da thet soms wat saai wordt dan in de winter... in februari is mijn pompoenverslaving ook wel weer verdwenen voro een aantal maanden..