Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Piek op 18 januari 2006, 17:12:07
-
Ik wissel redelijk af in mijn ontbijt. Boterhammen of ontbijtgranen en in iedergeval 1 stuk fruit.
Ik vraag me af welke ontbijtgranen bij jullie favoriet zijn?
Ik gebruik afwisselend All Bran of Special K. Soms ook muesli van de natuurwinkel en ook wel eens een periode havermout.
-
Ik wissel redelijk af in mijn ontbijt. Boterhammen of ontbijtgranen en in iedergeval 1 stuk fruit.
Ik vraag me af welke ontbijtgranen bij jullie favoriet zijn?
Ik gebruik afwisselend All Bran of Special K. Soms ook muesli van de natuurwinkel en ook wel eens een periode havermout.
Special K met chocolade-dingetjes.
-
Ik eet meestal brood, maar soms heb ik een periode dat ik aan de ontbijtgranen ga. Dan koop ik gewone cornflakes of naturel cruesli. Maar wat ik echt heel lekker vind, is iets wat ik een keer bij de natuurwinkel gehaald heb. Het heette granola en het was heel lekker met yoghurt.
-
Ik eet bijna elke morgen (warme) havermoutpap met kaneel. Ik wil wel afwisselen en dat neem ik me ook voor, maar dan heb ik toch weer zo'n zin in havermout... En er zijn slechtere gewoontes...
Frosties vind ik trouwens ook erg lekker, maar omdat daar zoveel suiker in zit koop ik het bijna nooit (en als ik het dan koop is in maximaal drie dagen de zak leeg).
Jordan's Luxury Crunchy Maple & Pecan is trouwens ook lekker. Weetabix ook. En Cheerios, maar die kun je hier niet bij de supermarkt kopen.
-
Ik ben dol op cruesli met yoghurt en geraspte appel en extra rozijnen.
(Maar meestal hou ik het bij brood, dat neem ik mee en dan ontbijt ik op mijn werk)
Ik heb nog nooit havermout gegeten, gek eigenlijk...
-
Maple&Pecan is idd errug lekker, met biologische naturel yoghurt van de boer, yoghurt met pezmek, pollen en abrikozen of yoghurt met honing, geroosterde pecannoten en lecithine. Soms ook wel eens havermoutpap met stroop en boter of witte rijst van de vorige avond met basterdsuiker en kaneel. Maar meestal is het gewoon thuis eerst een glas versgeperste sinaasappel, citroen en grapefuit en meegenomen boterham op werk.
-
Meestal eet ik Creusli met noten van Quaker met sojamelk. Soms heb ik die van Jordan's ook wel eens.
-
ik wil 's ochtends nog niet al te vast voedsel, en ik vind cornflakes in sojamelk niet zo lekker (is er een manier om dat wel lekker te maken?) dus ik eet brinta
-
Weetabix (naturel) koop ik ook nog wel eens.
Het grootste probleem van de ontbijtgranen vind ik, is dat ze vaak te zoet zijn (cruesli, frosties, ga zo maar door). 's Ochtends kan ik amper zoetigheid aan. Ik durf daardoor niet echt te 'experimenteren'. On/ampergezoete ontbijtgraantips zijn dus welkom :)
-
Brinta?
Fem, misschien als je van die chocoladecornflakes neemt? Dan krijgt de sojamelk een chocoladesmaakje.
-
ehm, ik mag dus geen chocola
-
Je kan ook gezoete sojamelk of met een vanillesmaakje nemen. Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, want ik eet geen ontbijtgranen, maar het klinkt niet slecht.
-
ik vind frosties echt superlekker! maar ik eet er geen melk bij want dan worden ze slap. ik eet altijd gewoon losse cornflakes :)
-
ik vind frosties echt superlekker! maar ik eet er geen melk bij want dan worden ze slap. ik eet altijd gewoon losse cornflakes :)
oja, dat doe ik ook, als chipjes. Ik vind vooral de meergranen erg lekker. Maar ik ga voor het ontbijt toch geen chipjes eten.
Ik denk nog na over de vanillesmaak-optie. Ik denk namelijk dat je dan heel erg moet uitkijken wat voor cornflakes je er dan ingooit om het niet misselijkmakend zoet te laten worden.
-
Hoe kan iets nou te zoet worden?
Ik eet vaak havermout, met wat suiker en een sloot kruidenthee als ontbijt, of yoghurt, maar dat is geen graan.
Mischien dat ik ook maar eens brinta ga proberen.
-
ik vind frosties echt superlekker! maar ik eet er geen melk bij want dan worden ze slap. ik eet altijd gewoon losse cornflakes :)
oja, dat doe ik ook, als chipjes. Ik vind vooral de meergranen erg lekker. Maar ik ga voor het ontbijt toch geen chipjes eten.
chipjes zijn altijd goed!
frosties met cola is echt wel een verantwoord ontbijt ;)
-
eet vaak iets van musli/crusli. Maar dan vaak als toetje 's avonds. Ik moet 's morgens echt brood hebben, want ik verbrand veel energie op mijn werk. Ik red dan echt het einde van de ochtend niet...
-
Ik ontbijt vaak met muesli met yoghurt en sinaasappelsap.
Liefst zonder al te veel toegevoegde suiker, dus geen cruesli of frosties enzo.
Favoriete mix hier in huis: muesli van AH huismerk (de fruit en noten variant) in mix met Allbran fruit and fibre cornflakes.
-
net als linz ga ik voor de (magere) yoghurt met muesli. Meestal een biologiese variant. Dan doe ik er nog een klein schepje home-made jam bij en soms een kiwi of banaan.
In de zomer maak ik ontbijtshakes, sinaasappeltje persen, kiwi of banaan dr bij en een beetje yoghurt, ff in de blender en slurpen maar.
Ik moet vroeg de deur uit (uur rijden naar mn werk) dus dan vind ik zo'n vloeibaar ontbijt wel te doen. In de auto neem ik dan een beker kruidenthee mee en gaat mn eerste bammetje dr al in....
Ik ontbijt alleen in het wiekent met brood, meestal van die afbakbroodjes maar soms ook vers gebakken brood uit mn broodmasjientje.... nu ik er zo over denk doe ik dat eigenlijk veeel te weinig :-\
-
Ik eet brood als er iemand naar de bakker is geweest en dat is dan dus meestal in het weekeinde (en soms op maandag nog).
Als er geen brood is eet ik chocoladecruesli met yoghurt. Met soms een appel of peer erdoor.
-
eigenlijk eet ik meestal tosties 's ochtends. met pesto of hummus of tapenade ofzo. ik hou nl niet van oud brood en krijg in mn eentje ook niet een half brood per dag weg. maar vanmorgen heb ik lekker een turks brood bij de bakker gehaald! (en ik heb 'm al voor driekwart op :))
misschien moet ik maar weer eens cruesli halen, is wel heel lekker. ik vind sojayoghurt alleen zo vies! vroeger at ik altijd muesli als ik 's avonds thuis kwam, voor ontbijt vind ik het echt te weinig vullend.
-
Mijn favoriet wisselt met periodes. Momenteel heb ik iets in huis gehaald van mais met honing en noten, soort frosties dus. Smacks vond ik ook altijd lekker, of honey pops. Ik hou niet van muesli.
-
Als ik moet werken gaat het snel en ontbijt ik met cornflakes van all bran fruit n fibre.Als ik vrij ben eet ik havermoutpap of brinta
-
Ik heb net ontdekt dat ik brinta erg lekker vind, en aangezien het beter houdbaar is dan brood ga ik dat nu maar een tijdje als ontbijt eten. Mischien een keer met jam ofzo erdoor, mischien ga ik eens proberen het aan te maken met jus d'orange.
-
Weetabix Crunchy Bran heb ik laatst voor het eerst gekocht (volgens mij ook nieuw in assortiment ontbijtgranen van ah). Vrijwel ongezoet en daardoor lekker (simpel)!
-
Bij de Edah hebben ze zo weinig... Eigenlijk alleen cornflakes en muesli/cruesli. Ik wil die andere dingen die jullie noemen ook wel eens uitproberen, dus ik moet maar weer eens naar de AH.
Toen ik 11 was zijn we op vakantie geweest naar Canada. Daar aten alle achterneefjes en -nichtjes graag ontbijtgranen en ik vond het heel vies. Vooral roze, gele en oranje rondjes die je met melk moest eten en die binnen no time zompig waren maar toch een droge klodder gingen vormen in je mond. De supermarkt heeft wel heel veel indruk op me gemaakt. Meters en meters ontbijtgranen, het een nog feller gekleurd dan het ander, net zoals je wel eens in een film ziet.
-
Tis dat ik allergisch ben voor mais want cornflakes is toch wle het lekkerst.
Maar nu eet ik vaak all-bran van de natuurwinkel met sojamelk (die uit de koeling).
Daar ben ik wel helemaal verzot op!
-
Meestal eet ik brood, maar de laatste tijd had ik wat meer ontbijt nodig en dan begon ik met yoghurt met muesli (met goed geroosterde, niet van die ouwe muffe havervlokken, en met veel nootjes en vruchtjes) en soms nog wat vers fruit erin. Na de yoghurt had ik dan genoeg energie verzameld om te gaan douchen en aankleden, en daarna ging ik dan verder met de boterhammetjes!
Bij andere ontbijtgranen dan muesli heb ik toch erg het gevoel dat ik aan het snoepen ben ipv een verantwoord ontbijt tot me neem... Maar misschien is dat een vooroordeel. Brinta en andere papachtige dingen vind ik gewoon niet lekker.
-
Ik ga voor het zelfgebakken brood of voor de havermoutpap met sojamelk en kaneel. Havermoutpap met (gezoete) sojamelk is veel zoeter dan pap met gewone melk, en veel lekkerder.
-
muesli (met goed geroosterde, niet van die ouwe muffe havervlokken, en met veel nootjes en vruchtjes)
Heet het dan niet cruesli? Ik dacht dat dat het verschil was.
-
Het wordt cruesli genoemd wanneer de geroosterde havervlokken gesuikerd zijn, de ongesuikerde vorm is dus muesli. Zowel cruesli als muesli komt 'naturel' voor of in varianten met noten, gedroogde vruchten, chocolade, etc.
-
zaterdag at ik bij 'enig alternatief' weer eens een bakje yoghurt met meusli. Lekker, dus hebben we vandaag noten-vruchten meusli (ekoland) en yoghurt gekocht. Lekker makkelijk sochtends.
-
*schop*
Alle tijd voor ontbijt, altijd in het weekend, maar de komende weken iedere dag (vakantie :D )
Dus sinaasappels geperst, fruit gesneden (kersen, pruim, aardbeien, druiven) portie kwark erover, havermout (gewoon zo uit de zak), chiazaadjes en wat fijn gesneden nootjes.
Lekker!
-
Ik eet elke morgen muesli van Dorset. Bij de AH hebben ze veel lekkere smaakjes, helaas wel veel met paranoten en daar is M. allergisch voor. Ik zag op hun website dat ze nog meer varianten hebben, hopelijk zijn die ook binnenkort in Nederland verkrijgbaar.
-
Ik heb graag de muesli van Zonnatura. Vooral de variant 'rijkgevuld' heeft een heel goede prijs/kwaliteit verhouding vind ik. Bestaat uit stevige havermout met behoorlijk veel noten en gedroogd fruit erdoor. Geen suiker en dergelijke toegevoegd. Lekker met yofu of sojamelk.
-
Soms brinta. Kan het niet als ontbijt doen als ik werk want dan krijg ik te snel weer trek ;)
Vaak een paar broodjes en een cracker
-
Op de camping eten we brinta, als er geen brood is. Handig met bewaarmelk.
-
Of poedermelk. En dan cruesli erdoor, om ook nog iets te kauwen te hebben. En rozijnen en kaneel en veel bruine suiker.
-
Ik hou niet zo van melk (en bewaarmelk gebruik ik alleen als het (nogmaals) verwarmt moet worden, zoals in chocolademelk of pannenkoeken) dus brinta eet ik met water, en suiker, en soms iets als fruit erdoor, of erbij.
-
Mijn standaard ontbijt: fruit met kwark en mijn eigen gemengde powermüesli en Chiazaadjes vult echt beduidend beter dan geroosterde boterhammen, knåckbrød, suikerbrood en müeslibrood heb ik afgelopen weekend proefondervindelijk vastgesteld. Allemaal loze koolhydraten en ondanks het gebunker had ik gewoon de hele dag honger.
Gister en vandaag dus weer mijn eigen vertrouwde ontbijtje.
-
Alpro sojamelk, rijstvlokken, gierstvlokken, quinoavlokken, tarwekiemen, gebroken lijnzaad, lecitine, brinta/couscous, rozijnen en dat bijelkaar koken en je hebt een voedzame pap.
-
Bah, pap. Als ontbijt wil/moet ik iets om op te kauwen. Iets hartigs. Meestal dus brood (lekker Duits volkorenbrood, een Angeschobenes, of ook eens een Kruste) met kaas of ander beleg. Bij tijd en wijle vind ik muesli met yoghurt ook een lekker alternatief (de lekkere zelfgemaakte muesli die Maartje! en Selly jaren geleden hebben meegebracht, is sinds een paar maanden op).
Vraag van de dag: ontbijt je het liefst hartig of juist zoet?
-
Bah, pap. Als ontbijt wil/moet ik iets om op te kauwen. Iets hartigs.
Klonterige pap dan iets voor jou?
-
Havermout kun je ook ongekookte eten en smaakt dan prima m.i.
Gedurende twee dagen Terschelling weer ontbeten met brood en bij de lunch idem en weer de hele dag door honger. Echt niet normaal. Nu thuis weer kwark met fruit, mijn eigen powermüesli en chiazaadjes en niks aan de hand. Of zou zeelucht echt hongerig maken?
-
Ik heb precies hetzelfde. Op vakantie probeer ik in ieder geval mijn ontbijt hetzelfde te houden als thuis (kwark, muesli, chia). Ik heb ook veel minder snel honger dan mijn vriend die gewoon brood eet. Komt volgems mij vooral door de chia.
-
Wat is chia?
-
Dat zijn zaadjes, schijnen mega-gezond te zijn.
-
Als het koud wordt, ga ik misschien weer aan de brinta. Op campings zonder broodverkoop vind ik dat ook altijd wel lekker.