Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Vegetarische producten => Topic gestart door: veertje op 18 januari 2006, 09:43:33
-
kan je sojadrink verwarmen?om bijvoorbeeld is warme chocomelk te kunnen maken?of gaat het dan schiften?
-
Je kan het zonder problemen verwarmen. Ik gegruik Alpro Soja drink om havermoutse pap te maken en dat gaat prima.
-
kan je sojadrink verwarmen?om bijvoorbeeld is warme chocomelk te kunnen maken?of gaat het dan schiften?
Nee hoor, dat gaat goed!
-
Volgens mij hangt het wel van bepaalde factoren af.....
Ik heb sojamelk gehad die wel schiftte en ook sojamelk die niet schiftte.
Heb eigenlijk geen idee waar het aan ligt.
-
Alpro sojadrink schift in ieder geval niet. Ik heb deze zelfs al gebruikt in bereidingen: gebak, rijstpap, pudding. Gaat allemaal prima. Het enige wat schift is de sojaroom wanneer je die in de koffie doet.
-
SoGood sojadrink schift ook niet.
-
ik maak altijd rijstpap en warme choco met alpromelk, dat is heeel lekker alleen brandt het altijd gigantisch aan, ook als ik het heel langzaam op de allerlaagste pit verwarm :-\
-
Ik heb een steelpannetje met anti-aanbaklaag. Ideaal!
-
dat ik daar niet zelf opgekomen ben :o ik ben nl in staat om alles aan te laten branden :-[
-
Als je melk verwarmt op het vuur, kun je voorkomen dat het aanbrandt door een heel klein laagje water in de pan te doen voordat je de melk er in gooit. Misschien helpt dat ook wel bij sojamelk?
-
Heb je ook tips om overkoken te voorkomen?
Dat sojamelk is daar ook een partijtje goed in, net als koeimelk.
-
Een héél grote pan met anti-aanbaklaag kopen? ;D
-
dat ik daar niet zelf opgekomen ben :o ik ben nl in staat om alles aan te laten branden :-[
Ik ook. ;D
Scheelt heel veel boenwerk zo'n pan.
-
Bij gewone melk schijnt de rand van de pan insmeren met boter de truc te zijn om overkoken te voorkomen.
-
Hebben jullie geen magnetron?
-
ik maak altijd rijstpap en warme choco met alpromelk, dat is heeel lekker alleen brandt het altijd gigantisch aan, ook als ik het heel langzaam op de allerlaagste pit verwarm :-\
Ik heb zo'n roostertje dat je onder de pot legt op het vuur. Brandt dan niet meer aan.
-
Hebben jullie geen magnetron?
ik heb ook in de magnetron wel eens melk laten overkoken, maar in de magnetron krijg je er altijd zo'n vel op (in een pan waarschijnlijk ook wel, maar dan roer je het eraf)
-
Voor de koemelkdrinkers onder ons: volle melk brandt ook minder snel aan dan halfvolle of magere melk. Handig om te weten als je bijvoorbeeld zelf Indiase kaas (panir) gaat maken.
-
Je kunt ook pannenkoeken maken met sojamelk, of brinta. Bij dat laatste proef je het verschil, bij het eerste niet.
-
op de site van edev staat dat sommige soya melk producten die niet gezoet worden met suiker gezoet kunnen worden met appelsap (???) en dat dat weer geklaard kan zijn met gelatine e.d.
staat onder het kopje "dieren in dranken"
maar dat hoeft dan kennelijk weer niet op de inhouds opgave van het product te staan wat we naar binnen smikkelen. :-X
-
met appelsap (???)
Appeldiksap, that is.
En verder mogen de lieve mensen hier 'schiften' niet verwarren met de vlokjes die wel eens durven komen bovendrijven, een residu.
De zuurtegraad van koffie is te hoog voor sojamelk, daarom het schiften. Er bestaan allerlei diervrije koffiemelkjes, meestal met extra vet en bindmiddelen om het schiften tegen te gaan.