Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Apraxia op 12 december 2005, 16:11:18
-
Ik maak wel eens bananenvla:
- 4 of 5 bananen in de blender
- hierbij beetje suiker en citroensap voegen
- pakje sojaroom erbij
- op laten stijven in koelkast
Zou dat ook met mandarijntjes/appels gaan? Zonder schil(letjes) uiteraard.
Keb een overschot aan mandarijnen :)
-
Mandarijntjes wordt denk ik een beetje waterig, maar dat weet ik niet zeker.
Wat in elk geval wel lekker is met appel: custardvla met appel en kaneel erdoor. 's Winters warm erg geslaagd.
Maak custardvla zoals op de verpakking staat, maar dan met sojamelk (custardpoeder kun je gewoon in de winkel kopen, ik weet alleen niet of de kleurstoffen vegan zijn), en gooi er stukjes appel en kaneel bij.
Erg simpel dus :)
-
Oh, en stoofpeertjes met chocoladesaus natuurlijk!
-
En ik heb laatst een heel erg lekker toetje met peer gemaakt:
voor 2 personen:
- 1 peer halveren en het klokhuis eruit scheppen
- vullen met goede marsepein (ingr. amandelen, citroen, suiker)
- in een ingevette schaal in de oven op 180 graden, ongeveer 15 min.
- ondertussen amandelschaafsel roosteren
- op een bordje serveren, amandelschaafsel erover strooien en evt nog met likeur besprenkelen (ik had speculaaslikeur)
Mjum!
-
Ik bedenk me nog iets:
gebakken en geflambeerde ananas:
voor 4 personen
- 4 verse ringen ananas
- poedersuiker
- rum
- een anti aanbakpan goed heet laten worden
- ananasringen met poedersuiker bestrooien
- in de hete pan om en om bakken
- scheut rum erbij en de vlam in de pan
- op een bordje serveren en bv nog een bolletje ijs in het midden leggen.... of pecannootjes.....of kokos!
-
Pannekoek met warme kersen
Banaan met rum, choco en kokos uit de oven.
@Apraxia: ik denk dat dat bananentoetje iig wel met mango kan.
-
Maak custardvla zoals op de verpakking staat, maar dan met sojamelk (custardpoeder kun je gewoon in de winkel kopen, ik weet alleen niet of de kleurstoffen vegan zijn)
als je de custard zonder poeder maakt, gaat er ei in. Dus ik vermoed dat er ook ei in zo'n pak zit.
-
Nee, dat is maiszetmeel met een gele kleurstof.
-
Nee, dat is maiszetmeel met een gele kleurstof.
dat vind ik best een vies idee eigenlijk.
-
:heehee:
-
ik maak vaak fruit met chocola, gewoon chocola smelten en over fruit(stukjes) gieten en dan af laten koelen. met aardbeien of banaan of chocola ofzo
wat ook erg lekker is: ananas gemarineerd in rode port!
-
Zelfgemaakte appelcompote..
-
Ik wilde als toetje een ijstaartje maken. Nu heb ik dat vanavond even uitgeprobeerd (ben stiekem een beetje trots dat ik al zo volwasen en wijs ben dat ik dit soort dingen tegenwoordig eerst test als ik alleen ben ipv andere mensen er gelijk mee op te zadelen ;) ). Nu heb ik een bodem gemaakt met zo'n zakje van Baukje voor kruimelbodem (ja, ik weet dat ik dat ook zelf veel goedkoper kan maken). Daaroverheen heb ik twee laagjes sorbetijs gesmeerd en in de vriezer gezet. De bedoeling was dat er dan ook nog een laagje fruit met taartina (zodat het dus taartgelei zou worden) over zou komen.
Het probleem: de bodem bevriest ook, waardoor de lekkere kruimelbodemdeegsmaak een beetje weg is. Iemand een idee wat voor soort bodem het wel aankan om bevroren te worden?
-
Het probleem: de bodem bevriest ook, waardoor de lekkere kruimelbodemdeegsmaak een beetje weg is. Iemand een idee wat voor soort bodem het wel aankan om bevroren te worden?
Het enige wat in me opkomt is iets fabriceren van dat 'koek' waarvan ze wafeltjes en hoorntjes van maken voor softijs.
Maar dat zal wel niet vegan zijn.
-
Het probleem: de bodem bevriest ook, waardoor de lekkere kruimelbodemdeegsmaak een beetje weg is. Iemand een idee wat voor soort bodem het wel aankan om bevroren te worden?
Hmm een niet vegan zou ik merengue adviseren.
Wil je wel perse een bodem?
Als je verkruimelde koekjes doet met gesmolten chocolade misschien? Zal ook wel redelijk hard worden.
De taart omgekeerd maken, de bodem er pas het laatste half uur op doen, en hem daarna omkeren? Of laat je die taartgelei ook invriezen? Dan kan dat weer niet.
-
Misschien kan de dadelbodem (http://www.lekkerplantaardig.net/kwark_taart.htm)van lekker plantaardig ook wel, omdat dat niet alleen koek is maar ook dadel die misschien wat zachter blijft. Is wel ff wat werk.
-
Misschien kan de dadelbodem (http://www.lekkerplantaardig.net/kwark_taart.htm)van lekker plantaardig ook wel, omdat dat niet alleen koek is maar ook dadel die misschien wat zachter blijft. Is wel ff wat werk.
Ik pleur voor die bodem altijd alles in de blender en dan is het in een keer een stuk minder werk ;)
Luiheid dient de mens!
(en je kan de stukjes nog best grof houden door ze minder lang te blenden)
-
appeltaart is ook heel makkelijk vegan te maken! en heel erg lekker.
-
Of een crumble, nog makkelijker dan appeltaart en minstens zo lekker.