Vegatopia Forum

Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Piek op 27 november 2005, 22:56:32

Titel: Lokum (turks fruit)
Bericht door: Piek op 27 november 2005, 22:56:32
Ik wil turks fruit maken!
Denken jullie dat als ik de gelatine in dit recept (http://www.ah.nl/allerhande/recepten/recipe.jsp?dishtype=gebak&id=178188&offset=0) kan vervangen door agar agar?
Titel: Re:Lokum (turks fruit)
Bericht door: Selly op 27 november 2005, 23:32:16
Denk van wel. Let op dat je de agar agar laat meekoken, dus eerder er in doen dan het recept zegt.
Turks fruit is uitermate lekker met rosenbloesemwater erin.
Titel: Re:Lokum (turks fruit)
Bericht door: Christiaan op 27 november 2005, 23:36:41
Het moet ook zonder kunnen. Althans, ik heb ooit eens met een vriend een heleboel verschillende soorten Lokoum geprobeerd en het enige probleem was "geplette luis" in ééntje.

O ja, en dat het nogal taaiklef kon zijn :heehee:
Titel: Re:Lokum (turks fruit)
Bericht door: Ligfietsertje op 28 november 2005, 00:05:16
Het moet ook zonder kunnen. Althans, ik heb ooit eens met een vriend een heleboel verschillende soorten Lokoum geprobeerd en het enige probleem was "geplette luis" in ééntje.

Het lijstje met ingrediënten van de (gemengde noten) Lokum die ik altijd koop in 'den Delhaeze' bevat: suiker, maïszetmeel, vanillepoeder, kokosnoot, hazelnoot, banaan, amandel, walnoot, pistache, pistache aroma, cacao, karamelaroma, honing en abrikoos.
Dus zonder gelatine, agar-agar of iets vergelijkbaar moet het zeker ook kunnen.