Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Apraxia op 25 november 2005, 11:55:52
-
Heeft iemand nog een leuke/originele variatietip op (vegan) champignonragout?
-
Ik weet het recept niet meer precies maar ik kocht altijd champignons (of andere paddo's) en het kwam er op neer dat ik ze roerbakte en vervolgens liet inkoken met wat bloem en sojaroom. Uiteraard met wat lekkere smaakmakertjes. (Lekker bij rijst)
-
Geweekte, gedroogde paddestoelen en hun weekwater smaken nog iets paddestoeleriger dan gewone champignons (wel ook verse gebruiken), of een blokje paddobouillon (maar dat is hier soms lastig te krijgen...)
-
Met witte wijn en tijm misschien?
Of met noten erdoor...
-
veel lenteui erdoor? Rode wijn/port?
-
Thanx allemaal. Zag reaxies pas vandaag:
Uiteindelijk heb ik het gemaakt (half internetrecpet half eigen recept) met:
- gefruite ui/knoflook/rode wijn
- witte saus van sojamelk/bloem/bouillon/wajang
- zwarte peper/zout/peterselie
-
Thanx allemaal. Zag reaxies pas vandaag:
Uiteindelijk heb ik het gemaakt (half internetrecpet half eigen recept) met:
- gefruite ui/knoflook/rode wijn
- witte saus van sojamelk/bloem/bouillon/wajang
- zwarte peper/zout/peterselie
Hoe smaakte het? want ik heb enige tijd geleden ook ragout gemaakt maar de smaak van soja bleef overheersen, en dat vind ik nogal jammer, ik heb met bloem, soja melk en boter een papje gemaakt en daar wat groentebouillion doorheen gekieperd en wat peper, het was overigens redelijk te eten ik mocht niet klagen :)
-
Het was lekker. Volgens mij gaat de soja smaak wel weg naarmate je het langer laat sudderen/staan.
Toch?
-
Het was lekker. Volgens mij gaat de soja smaak wel weg naarmate je het langer laat sudderen/staan.
Toch?
daar heb ik eigenlijk helemaal geen weet van.
Iemand????? :-\
Als dat zo is dan zal ik de prut in het vervolg wat langer door laten koken.
:chef:
-
Met sommige dingen met tofu erin heb ik die ervaring. Bijv. met eivrije eiersalade.
-
Gisteren had mijn moeder heerlijke vegan ragout gemaakt. Ze had er kerrie doorheen gedaan. Iets wat niet in me op zou komen maar wel lekker is (mits niet overmatig).
-
eivrije eiersalade.
:o
Hoe doe je dat?!
Nog even en je maakt vegan Haagse bluf.
-
eivrije eiersalade.
:o
Hoe doe je dat?!
Er is een draadje (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=7599) over.
-
met cashewnoten (fijnstampen) vind ik het erg lekker
-
Champignonragout met mosterd en crème fraîche
Met deze champignonragout kun je alle kanten op. Zo kun je de champignons vervangen door gemengde paddenstoelen en 50 ml witte wijn toevoegen voor een luxe tintje. Eet het als hoofdgerecht over aardappelpuree of bij pasta en rijst, of serveer het in pasteibakjes als (retro) voorgerecht.
Source: Champignonragout met mosterd en crème fraîche (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/13093-champignonragout-met-mosterd-en-creme-fraiche)
-
Gelukkig maar dat er geen dakje meer op ragoût hoeft, he Eelco? ;)
-
Gelukkig maar dat er geen dakje meer op ragoût hoeft, he Eelco? ;)
:P