Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Anya op 16 november 2005, 21:12:18
-
Ik ben op zoek naar een paar Italiaanse klassiekers, dus heeft iemand een goed recept voor:
- Arabbiata
- Dat pastagerecht met sperziebonen, aardappelen en pesto (waarvan ik de naam niet weet)
-
Dat pastagerecht met sperziebonen, aardappelen en pesto
Oh die is lekker. En makkelijk, ook voor veel personen, hoewel ik niet zeker weet of je dezelfde bedoelt.
Voor elke persoon 100 g pasta (penne is het best). Die gaar koken in flink wat zout.
Voor elke persoon 100 g haricot verts of anders sperciebonen. In tweeen hakken, beetgaar koken.
Voor elke persoon 1 kleine geschilde gare aardappel, liefst een beetje een lekkere aardappel. Die in hele kleine blokjes hakken.
Voor elke persoon 2 el pesto. Het liefst versgemaakte, of anders de beste die je kan krijgen.
Voor elke persoon 1 el Parmenzaanse kaas, liefst versgeraspt van een blokje.
Zodra de pasta gaar is die afgieten en alle andere ingredienten er door mikken. Even 3 minuten doorwarmen en dan serveren. Verse peper erover malen.
De volgende dag ook nog lekker. Ook goed in te vriezen.
-
Dat pastagerecht met sperziebonen, aardappelen en pesto
Oh die is lekker. En makkelijk, ook voor veel personen, hoewel ik niet zeker weet of je dezelfde bedoelt.
Voor elke persoon 100 g pasta (penne is het best). Die gaar koken in flink wat zout.
Voor elke persoon 100 g haricot verts of anders sperciebonen. In tweeen hakken, beetgaar koken.
Voor elke persoon 1 kleine geschilde gare aardappel, liefst een beetje een lekkere aardappel. Die in hele kleine blokjes hakken.
Voor elke persoon 2 el pesto. Het liefst versgemaakte, of anders de beste die je kan krijgen.
Voor elke persoon 1 el Parmenzaanse kaas, liefst versgeraspt van een blokje.
Zodra de pasta gaar is die afgieten en alle andere ingredienten er door mikken. Even 3 minuten doorwarmen en dan serveren. Verse peper erover malen.
De volgende dag ook nog lekker. Ook goed in te vriezen.
Ook in een veganistische versie goed te makken.
-
Ook in een veganistische versie goed te makken.
Ja! Dan moet je wel ff opletten als je kant en klare pesto hebt want daar zit vaak kaas in.
-
Oh die is lekker. En makkelijk, ook voor veel personen, hoewel ik niet zeker weet of je dezelfde bedoelt.
Bedankt Selly, dat is 'm. :)
-
Hee, dat ken ik niet.
Pasta en aardappels samen vind ik maar gek, ben het ook nog nooit tegengekomen in mijn Italiaanse kookboeken.
Was je op zoek naar nog meer klassiekers?
-
Was je op zoek naar nog meer klassiekers?
Dat mag altijd, want Italiaans eten = :kwijl:
-
Als toetje vind ik panforte (http://images.google.nl/images?hl=nl&q=panforte&btnG=Google+zoeken&sa=N&tab=wi)erg lekker. Dat is een soort grote koek van noten, gedroogde zuidvruchten en honing.
En venkelrisotto is :kwijl:
-
Pasta en aardappels samen vind ik maar gek, ben het ook nog nooit tegengekomen in mijn Italiaanse kookboeken.
Ik geloof dat het een recept uit Genua is.
-
Dat is heel goed mogelijk, want daar doen ze sperziebonen in de pesto Genovese.
Leuk om hier (http://www.pestogenovese.com/default.asp) te snuffelen. Ik wou dat ik kon bestellen ...
-
Ik ben op zoek naar een paar Italiaanse klassiekers, dus heeft iemand een goed recept voor:
Klik hier (http://www.kookjij.nl/kookboek/show/recept/134/15/0) eens
-
Arrabiata is niets minder en niets meer (more is less) dan een eenvoudige tomatensaus met knoflook en rode peper. De (goede) smaak wordt bepaald door de kwaliteit van de tomaten, en de hoeveelheid knoflook en peper.
Een heerlijk recept is van verse rijpe (!) pomodori (2 kg, inkruisen, 15 seconden in kokend water, ontvellen en in blokjes aanfruiten met 4 eetlepels olijfolie op niet te heet, middelhoog vuur ), rode/roze knoflook (4 grote tenen, pas op het laatst uit de knoflookpers erin doen, als de saus nog 5 minuten moet) en peperoncino (1 theelepel gedroogd produkt), zeezout naar smaak (liever (1 of) 2 Italiaanse groentenbouillonblokken voor soep (brodo).
Wat er eventueel ook nog wel in kan, is een eetlepel gedroogde oregano (halverwege mee laten pruttelen).
Saus laten inkoken tot gewenste dikte, proeven en een eventueel scherp zuurtje temperen met een eetlepel rietsuiker (in principe niet nodig bij rijpe tomaten, maar zijn ze iets minder rijp dan zijn ze ook zuurder). Buon appetito!
-
Als iemand nog een goed recept weet voor tomatenbruschetta of minestrone...
-
Dit is trouwens een geweldig lekker Italiaans recept. En dat terwijl er pijnboompitten in zitten.
Saffraanpasta met sperzieboontjes
500 g penne
300 g haricot verts/sperzieboontjes, zonder puntjes en in drieën gesneden
400 ml slagroom
0,10 g saffraan (2 Silvo zakjes)
100 g pijnboompitten
scheutje olie om in te bakken
zout, peper
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie op een hoog vuur, roer ze goed om want anders branden ze aan. Verhit in een koekenpan wat olie, voeg de sperziebonen en pijnboompitten toe, bak 10 minuten, voeg de room en saffraan toe, en laat te room ongeveer 10 tot 15 minuten inkoken. Kook intussen de penne in veel zout gaar. Giet de penne af, en roer het room-groentemengsel erdoor.
-
Als toetje vind ik panforte (http://images.google.nl/images?hl=nl&q=panforte&btnG=Google+zoeken&sa=N&tab=wi)erg lekker. Dat is een soort grote koek van noten, gedroogde zuidvruchten en honing.
Recept?
-
Google?
-
Google?
Natuurlijk, maar ik dacht dat jij misschien een succesrecept in bezit had.
-
Als ik via Google naar recepten voor panna cotta zoek, kom ik steeds gelatine tegen. Heeft iemand van jullie het al eens zonder gelatine (of agar agar, want daar ben ik eigenlijk niet zo handig mee, leidt tot klonters) gemaakt?
-
Als ik via Google naar recepten voor panna cotta zoek, kom ik steeds gelatine tegen. Heeft iemand van jullie het al eens zonder gelatine (of agar agar, want daar ben ik eigenlijk niet zo handig mee, leidt tot klonters) gemaakt?
Zie hier (http://chocolateandzucchini.com/archives/2005/05/strawberry_panna_cotta.php) voor een goed recept met precieze verhouding agar agar. Neem agar agar poeder, geen staven of korrels, en erg goed roeren.
-
Gevulde portobello op z'n Italiaans
Ze stonden op mijn lijstje om te maken met kerst, deze smaakvolle gevulde portobello’s. Maar ik was duidelijk niet de enige die iets met portobello's wilde doen tijdens het kerstdiner, want nergens waren ze nog te krijgen. Niet onder de naam portobello en ook niet onder hun alternatieve naam, 'XXL champignon'. Helaas… Gelukkig waren er wel oesterzwammen en dus ben ik overgestapt op oesterzwamkroketjes (dat recept komt een andere keer!). Ook erg lekker, maar wel ietsje meer werk!
Source: Gevulde portobello op z'n Italiaans (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/13588-gevulde-portobello-op-z-n-italiaans)