Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: channguyet op 07 oktober 2005, 15:12:01
-
Hoi, vandaag is heel erg mooi weer en heb vandaag verse mango gekocht, dus het wordt een Mango salade voor vanavond. Eet smaakkelijk.
Leuk om iedereen kennis te maken.
Mango salade ( Goi soai song )
Aantal personen: 2
Keuken: Vegetarisch
Techniek: N.v.t.
Smaak: Zoetzuur
Soort gerecht: Salades
Hoofdingrediënt: Groenten
In combinatie met: Groenten
Bereidingstijd: 10-20 minuten
Ingrediënten:
- 200 gram Thaise roerbakmix groenten (AH) -
-1/2 komkomer
-1 klein onrijp mango een reepjes snijden
-1 stuk gedroogde tahu veld ( Chinese Toko)of fijn gehakte gerooster pinda's
-1/2 verse citroensap
-2 eetl. suiker
-4 takken verse munt
-4 eetl. lichte sojasaus
-1 rode fijn gehakte spaanse peper of 2 eetlepel Sweet chilisauce
Olie om te bakken
Voorbereiding:
- Bak de gedroogde tahuveld in hete olie tot knapperig en mooi geel, (het wordt heel snel bruin )zet apart laten afkoelen en dan kleine grove stukjes drukken
- roer suiker in verse citroensap tot opgelost, voeg daarna sojasaus en verse Spaanse peper erbij en blijven voeren tot een sojasaus.
- snijd de mango in dunne reepjes.
- snijd komkomer in dunne reepjes
- snijd verse munt grove reepjes.
Bereidingswijze:
- Alle groenten en Mango in de slakom, giet de sojasaus overheen en mengen alles door en direct opdienen.
Serveertips:
- Schep de salade in de diepe bord en strooi de grove gehakte pinda's of egebakken tahuveld over het salade
Dit recept is zelfbedacht
-
Welkom!
Het ziet er lekker uit, dat recept. Wat is Tahuveld?
-
Verse mango heerlijk. lekker zomerse salade :D
-
hoi, Laurita tohuvel is gemaakt van soja melk en wordt per velletje gedroogd, tahuvelletjes wordt veel gebruik in vegetarische Aziatische keuken , daarmee kun je koken, stomen, frituren, bakken .... het recept komt nog als ik even tijd heb, ga ik mijn verzamelingen recepten in Nederland taal vertalen
hieronder zijn mijn verzamelen te zien, In Vietnamese taal natuurlijk.
http://www.benxua.com/AspNetForums/ShowPost.aspx?PostID=102895&PageIndex=1
http://www.benxua.com/AspNetForums/ShowPost.aspx?PostID=107711
http://www.benxua.com/AspNetForums/ShowPost.aspx?PostID=108949
Alvast fijne weekend
-
ga ik mijn verzamelingen recepten in Nederland taal vertalen
Leuk!
-
Gebakken rijst met kerrie en Tahu
Aantal personen: 3
Keuken: Vegetarisch
Techniek: Bakken
Smaak: Pittig
Soort gerecht: Vegetarisch
Hoofdingredient: Rijst
In combinatie met: N.v.t.
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Ingredienten: 1 stuk verse tahu ( chinese toko)
1 bakje rijst voor 2 persoon
100 gram groenten mix (AH) 2 theelepel kerrie poeder
4 stuk witte champion
1 snufje zout
1 beetje sambal
1 thee lepel verse citroensap
1 eetlepel sojasaus
Hulpmiddelen:
Voorbereiding: - meng kerrie poeder met 1 snufje zout en 2 eetlepel olie tot een mengsel
- snijd tahu in 2 cm dikke plak en haal tahu door het kerrie mengsel, laten 10 min. marineren.
- kook rijst voor 2 persoon laat afkoelen.
- snijd champion in plakjes
Bereidingswijze:
- bak de tahu plakken in wok met een beetje olie tot licht bruin kleur met gemiddel vuur (niet te vak keren), uithalen, laten afkoelen en snijd in blokjes.
- voeg een beetje in de wok die we net gebruik om tahu te bakken, voeg de groenmix en champion toe even bakken, voeg daarna de tahu blokjes erbij, en roeren, daarna zout, citroensap, 1 eetlepel sojasaus, sambal tot nasi met kerrie smaak.
Serveertips: eet met salades
-
Gebakken tahu met aubergine in Soja saus .
Aantal personen: 3
Keuken: Vegetarisch
Techniek: Wokken
Smaak: Pittig
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Hoofdingredient: Groenten
In combinatie met: N.v.t.
Bereidingstijd: 10-20 minuten
Ingredienten:
3 kleine Aubergine
1/2 zak gebakken tahu ( Chinese toko)
2 steen knofloof
1 koffie lepel gesneden gember
2 schuin gesneden lente uien
2 eetlepel oestersauce ( chinese Toko )
1 koffielepel sambal
2 koffielepel zweet chili saus (Thaise merk)
1 theelepel azijn
2 eetlepel water
3 eetlepel olie
1 theelepel suiker
Hulpmiddelen: wok
Voorbereiding:
- Snijd de aubergine in schuine, grote stukken.
- meng oestersaus, sweetchilisaus, suiker, azijn, water tot opgelost mengsel
- Gebakken tahu schuin snijden.
Bereidingswijze:
- voeg de olie in de wok, fruit de 1/2 fijn gesneusde knofloof in de olie tot geurig, voeg de gesneden aubergine 3 min.roeren, dek de deksel ongeveer 2 min. weer roeren en laat even doorkoken tot gaar, uitscheppen, zet apart.
- gebruik die wok voeg de 1/2 fijn gesneusde knofloof en gember in de olie tot geurig, voeg daarna de gebakken tahu even roeren, voeg de oestersaus mengsel erbij op zachte vuur, laat even sudderen zodat tahu de smaak intrekken, laat de gebakken aubergine erbij alles gelijkmatig roeren en op het laatste moment gesneden lente uien, roer alles door elkaar, uitscheppen en direct opdienen. Deze gerecht is combinatie met witte Rijst
Serveertips:
Dit recept is aangepast
Zie Foto's helemaal onderaan met blauwe borden.
http://www.benxua.com/AspNetForums/ShowPost.aspx?
PostID=102895&PageIndex=4
-
Wat een leuke recepten! :D
Ik heb weleens een Chinees aubergine gerecht gegeten, waarbij de aubergine héél erg zacht was, in een saus, als ik het zelf lang stoof wordt het nooit zó zacht (en het blijft ook niet zo mooi paars). Weet jij hoe je dat voor elkaar krijgt?
-
hoi ... in het Chinese Restaurant koken op een heel erg hoge vuur daardoor de groenten in korte tijd gaar en toch knapperig blijven.. en vooral kleuren vd groeten blijven mooi
Wat je kun doen is, de aubergine een paar minuten frituren in de in de wok met vele, hete olie., uithalen en laten uitlekken.
oké .... ik ben heel blij dat je hierover vragen, ineens schiet bij mij een favoriete recept binnen.
Vese Tahu met hoisinsausce
- 1 gemidelde aubergine
- 1 kleine paprika in plakjes
- 1/2 blok verse tahu in dikke plakjes
- een kleine wortel in dun plakjes snijden,
- 3-4 champigon in dun plakjes snijden,
De Hoisin saus mengel:
- 1 beetje de gesneden gember
- 1/2 gesneden ui
- 1 1/2 hoisin sauce
- 1 lente uien.
- 1/2 soja sauce
- snufje peper en zout
- 1 stengel gesneden lente ui
- 1/2 theelepel sesamolie
-2/3 kop water met 1 eetlepel maizena mengen tot opgelost,
- de aubergine en paprika een paar minuten frituren in de in de wok met vele, hete olie., uithalen en laten uitlekken
- giet de olie uit die wok, fruit de gesneden gember en uien glazig, de gebakken tahu met De Hoisin saus mengel alles even roeren tot tahu tot de smaak intrek, voeg daarna de gefrituurde aubergine, een paar minuten roeren voeg dan de laaste moment maizena mengsel, de schuine gesneden 1lente ui en 1/2 theelepel sesamolie erbij roeren voor een paar minuten en dan direct opdienen
mengsel zorg ervoor dat gerecht gaat licht binden. de vorige recept is droog bakken.
- Dit is een kleurrijke gerecht en minder vet door verse tahu gebruiken ( niet frituren ) licht mee bakken met groenten.
Ik heb nog een aubergine gerecht, heeft iemand interest !
-
Ik heb nog een aubergine gerecht, heeft iemand interest !
Altijd! :D
-
Ik heb nog een aubergine gerecht, heeft iemand interest !
:yes:
En welke recepten zijn nou specifiek Vietnamees? De Vietnamese keuken is erg vleesgericht heb ik wel eens gehoord?
-
Hoi ... nee en ja .. tegenwoordig is er zoveel nagemaakt vegetarische produkten zoals vegatische ham, kip, vlees, worst.... waardoor steeds meer mogelijkheid biedt. Vaak verander ik gewone recept naar vegaterische ...
Verder maak ik vegetarische zoveel mogelijk verse groeten en verse tahu... gezonder vind ik ...
He ... mijn gasten zijn er, tot volgende keer fijn weekend nog...
-
Wordt dat nepspul ook veel in Vietnam verkocht dan?
fijn weekend nog...
Insgelijks.
-
Ja, indendaad dat is de nieuwe trend in Asia keuken in laatste tien jaren, dankzij nieuwe uitvinden, gingen veel mensen vegetarische maaltijd eten.... gelukkig
In het beging ben ik ook heel erg blij mee dat veg. gerecht aantrekellijker maken en smaakte ook lekker.
-
Tahu met vegetarische oestersaus
Aantal personen: 2
Keuken: Vegetarisch
Techniek: Wokken
Smaak: Neutraal
Soort gerecht: Vegetarisch
Hoofdingredient: Paddestoelen
In combinatie met: Paddestoelen
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingredienten:
-1 bak 300 gram gemengde champigon (kastanje-,
shitake- en oester) ah merk
- 1/2 blok verse tahu (Chinese toko)
- 1-2 dunne plakjes verse gember
- 1 lente ui
- 1.5 eetlepel vegetarische oestersaus (Chinese toko)
- 1/3 eetlepel sojasause
- 1/2 theelepel sesam oli - peper -
Hulpmiddelen: wok
Voorbereiding:
- grote champigon in de helf snijden
- tahu in blokjes snijden
- gember in dunne reepjes snijden
- lente in kleine ringen
Bereidingswijze:
- Fruit de gember en lente in beetje olie tot geurig, voeg de champigon af en toe roeren voor ong. 3 min., voeg daarna de tahu erbij samen roeren.
- voeg veg. oestersause, soja-saus even laten bakken zodat champigon en tahu de smaak opnemen ong. 3min. dan voeg de sesam olie voor het laatst even alles roeren en opdienen, strooi het peper over het gerecht. Het ruikt heerlijk, dankzij de veg.oestersause maakt de sap vd champigon licht gebonden sause ( daarom vind ik maizena pap erbij doen is overbodig).Deze gerecht eet met rijst.
- Dit recept is zelfbedacht
-
Hallo iedereen, vandaag had ik een website gevonden waarmee je meer dan 200 foto's van Oosterse en westerse veganische gerechten ..... lekker zoveel variatie's ... nou veel succes met koken en eet smakkelijk ... en vooral prettige feestdagen .... doei
http://www.flickr.com/photos/tofu/tags/vegan/show/
http://www.flickr.com/groups/veganyum-yums/pool/show/
hoi, mischien is dit een idee voor gegrild halve gevulde pompoen, succes
http://www.flickr.com/photos/kyuteepy/70149974/
http://www.flickr.com/photos/quintanaroo/66486203/
-
-
Als er word uitgenodig voor feestje of party, maakte ik had vaak veg. susie, want het is zo makkelijk om overal mee te nemen, zodra je bij hun aankom, hoeft je nog alleen maar in gelijk stukken snijden en dan opdienen.
- wortel reepjes
- rode paprika's
- radzit reepjes
- bleekselderij reepjes of komkomer reepjes
- gebakken tahu reepjes ( gebakken tahu gekookt met sojasaus, sesam olie, zout, peper, verse gember, laten afkoelen en dan in reepjes snijden)
- Pandan rijst of zilverrijst ligt het aan wat ik aan wat ik zin in had
hihihi....tijdens susie rollen strooide ik ook een laagje fijn gemalen gerooster pinda's en gebakken sesamzaad , oh ja ... soms een laagje veg. mayonaise
succes
http://www.flickr.com/photos/quintanaroo/66486203/
Fruiten susie
http://www.flickr.com/photos/ultrateg/41757252/in/pool-tooprettytoeat/
-
Afgelopen vrijdag heb ik iets aparts gemaakt. Ik weet niet of het Chinees of Vietnamees is maar in ieder geval Aziatisch. Nou ja laten we het 'fusion' noemen.
Men neme:
-Chili saus (circa 7 a 8 eetlepels)
-Een half blik cocosmelk + santen
-een kwart zakje Thaise groentemix
-Tofu roerbak stukjes (pittig gekruid)
-(Kastanje) champignons/zwammen
-Cashewnoten
-Gele (saffraan) rijst
Bereiding:
Kook de rijst zo'n 8 minuten en laat het nog een kwartier staan met de deksel op de pan.
Doe eerst de tofustukjes in de wok, zorg dat ze enigzins goudbruin worden, doe vervolgens de groentemix erbij samen met de champignons bak dit circa 5 minuten mee en doe dan de chilisaus en de cocosmelk erover heen. Laat dit nog even sudderen. Om het geheel ietsje te binden kan er nog wat santen-schaafsel aanworden toegevoegd (naar believen).
Doe de rijst in een klein kommetje stamp het goed aan en plaats het kommetje omgekeerd op het bord. Schenk daarover heen de saus en doe er een handjevol cashewnoten overheen.
-
Rijst poffetjes met gelebonen en soja saus
-
Wat zijn rijstpoffe(r)tjes ? ??? Maak je dat zelf, of kan je dat ergens kopen ?
-
Rijst poffertjes (Bánh Khot chay)
1 zak rijst meel 300 gr
1/3 blik cocomelk
2 glas lauw warme water
1/2 koenjit meel ( hoeft niet )
2 ring gesneden stengel lente ui
50gr gele bonnen in het water kweken
1 snufje zout, peper, groeten boullilon
1 heel fijn gesneden tofu
1/2 blik kidney bonnen
- meel, cocosmelk, zout, peper, groeten boullilon, koenjit meel met een beetje water roeren tot een dunne beslag en een beetje gesneden lente uien ... leg opzij voor half uur
- kook gele bonen tot gaar
- frituur lente uien n beetje olie in de wok tot glazig, bakt klein gesneden blokjes tahu en gele bonen en kidney bonnen ... een paar keer roeren en beetje zout, peper tot geheel warm ...leg op zij
-
- de poffertjes pan opwarmen, schep een theelepel de bonne mengel in elke vakjes , daarna de rijstpoffetje beslag tot vol.... bak hiermee tot gaar is . het eerst 4 min met de dekstel erop ... daarna zonder deksel bakt poffertjes tot gaar en droog ...
- Deze gerecht eet met gemenge salades en soja dressing ( gemaakt van 2 eetlepel sojasaus, 1/2 citroen sap, suiker, verse gehakte peper en fijn reepjes wortel )
Eetsmakkelijk
Foto banh khot chay
http://www.hoasontrang.ws/phorum/topic.asp?TOPIC_ID=8367&whichpage=2
,
-
Ooooh, dat ziet er wel heel lekker uit.
Ga het ook eens proberen. ;D
-
Maar wat zijn de gele bonen?
-
wat is koenjit meel en hoeveel is 1/2?
-
wordt er niet koenjit poeder en een halve tl bedoeld? Dat dacht ik.