Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Annemieke op 21 september 2005, 15:56:36
-
Over een aantal weken, als de pompoenen weer goedkoop zijn, ga ik weer de heerlijke bladerdeegflapjes met pompoen en cottage cheese maken.
Tot die tijd probeer ik me nog krampachtig vast te houden aan de nazomer en zoek wat zomerse recepten met cottage cheese. Ik heb een kuipje waar ik graag twee keer van eet.
Verder heb ik ook nog een romanesco, andijvie, avocado, tomaat, bietjes, prei, raapsteeltjes, en beetje spitskool en wortels.
-
Cottage cheese is lekker in salades. Je neemt gewoon wat chinese kool, andijvie of kweenie-wat-als-het-maar-groen-is, je snijdt het fijn en mengt het met stukjes ananas uit blik en cottage cheese. Populair in Scandinavië.
-
bedoel je hutenkase?
-
Dat is hetzelfde geloof ik ja..
-
ah. Dat is heerlijk op een gepofte (zoete) aardappel. Erdoorheen wat roze en Spaanse peper
-
En verder nog?
-
het is een beetje jaren 80 maar toch wel lekker: grote kerstomaten vullen met een mengsel van cottage cheese en tuinkers.
-
Jaren 80 is wel erg hoor.
En warm met pasta?
-
met pasta, misschien met citroenschil ofzo en gegrillde jonge courgette.
Is vast lekker
-
p de AH-site staat een recept voor gevulde courgette met hüttenkäse. Wel met ham, maar die vervang je gewoon door iets anders (vega-ham met vismaak ofzo ;)).
Ik heb 'm gelijk ff opgezocht voor jullie.
Courgette gevuld met hüttenkäse en ham
Wereldkeuken, hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd in minuten
40 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 555 kCal - eiwit 30 g
vet 33 g - koolhydraten 35 g
Ingrediënten
2 courgettes
1 grote ui, gesnipperd
3 eetlepels olijfolie
1 dikke plak ham (100 g), in kleine blokjes
1 bakje hüttenkäse (200 g)
1 zakje verse peterselie (30 g), fijngesneden
150 g geraspte belegen kaas
1 voorgebakken boulogne stokbrood
Materialen
lage ovenschaal
Bereiden
Oven voorverwarmen op 225 ºC. Courgettes in lengte halveren en met lepel of meloenboor uithollen tot op 1/2 cm van wand. Vruchtvlees kleinsnijden en met ui in 2 el olie 3 min. zachtjes bakken. Ham toevoegen en 1 min. meebakken. Courgettehelften bestrooien met zout en peper. Hüttenkäse mengen met peterselie en helft van geraspte kaas. Courgettemengsel erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Uitgeholde courgettes in ingevette ovenschaal leggen en vullen met courgette-kaasmengsel. Rest van kaas erover strooien en rest van olie erover druppelen. Schaal in midden van oven schuiven en courgettes in 20-25 min. goudbruin en gaar bakken. Stokbrood ernaast leggen en in 6-8 min. afbakken. Stokbrood in plakjes snijden en bij courgettes serveren.
-
Op brood met tomaat en een beetje peper, heerlijk!
-
Op brood met fruit (perzik, peer, aardbeien). Ik heb er ook wel eens courgette mee gevuld. Het smelt onder de grill niet echt. Maar met pompoen in bladerdeegflapjes.....MMMM :D!
-
Ik heb er ook wel eens courgette mee gevuld. Het smelt onder de grill niet echt.
Nee, lekker smelten doet het niet inderdaad, voor het smeltgedeelte moet je toch wel gewone kaas er doorheen mengen of overheen strooien ofzo.
-
In 10-minuten-klaar-recept met Cottage Cheese als hoofdingredient:
Een grote of 2 kleine bakjes Cottage Cheese
2 bakjes kerstomaten
1 pak gnocchi (iig AH heeft het) klaarmaken en af laten koelen
flink wat verse basilicum gescheurd
zakje Parmezaanse kaas (niet de "droge" poeder!)
Peper
Dat doe je door elkaar: de gnocchi en tomaatjes op het laatst er doorheen scheppen.
Lekker met een baguette uit de oven met kruidenboter erbij bijvoorbeeld.
-
Ik gebruik Cottage Cheese altijd in (koude) pasta salade :kwijl:
-
Ik maak op feestjes altijd het volgende smeersel:
1 bak huttekase
2 el mayo
1 teen knoflook, geperst
hand verse peterselie, gehakt
peper en zout
Dit alles meng ik en serveer het met warm stokbrood. Het is altijd een succes!
-
Gewoon op een dikke plak bruinbrood met lekker veel zout en 4 seizoenen peper uit een molentje hmm.. echt smullen vind ik dat! Ik ken een meisje dat huttenkase op d'r brood doet en dan poedersuiker erover heen ??? Zal best lekker kunnen zijn!