Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Vegetarische producten => Topic gestart door: J@n op 03 september 2005, 13:17:59
-
Vanaf 14 september gaan de Smullers-kiosken op de NS-stations Pita Falafel van Falafun verkopen. En Albert Heijn schijnt nu ook Falafun-falafel te verkopen. Ik ben 't nog niet tegengekomen, maar het schijnt er echt te koop te zijn. De falafelballetjes van Falafun zijn trouwens, in tegenstelling tot die van andere merken, een diepvriesproduct.
-
Die waren vorig jaar toch ook op V-Day? Smaakte goed, iig. Ik ga ze zeker uitproberen.
-
Falafun
:roodmannetje:
-
interessant
-
Klinkt goed
de smullers is wel duur, voor een bakje patat (die niet eens lekker is) 3 euro :o
-
En het is niet eens echt lekkere patat.
-
(die niet eens lekker is)
En het is niet eens echt lekkere patat.
Spuit elf! ;D
-
Dat die friet goor is kan niet vaak genoeg gezegd worden.
Falafun bij de AH is tof! Ik zal de eerstvolgende keer dat ik daar ben kijken of ik het kan vinden.
-
ik vind de friet van Smullers best okee. Volgens mij kan het ook aan de Smullers vestiging liggen. In Zwolle is ie iig prima.
Schoon frituurvet ook.
-
gebruiken ze bij de smullers geen dierlijk frituurvet? ik heb daar wel eens mensen over gehoord, maar die wisten het niet zeker.
-
Heej, Falafel op het station, dat is leuk! :D
(Alhoewel je op CS Amsterdam natuurlijk ook even de straat over kan steken om een falafel bij Maoz te halen.)
Ik ben trouwens wel benieuwd naar het frituurvet van Smullers, want als dat dierlijk is ben ik niet blij...
-
Ik ben trouwens wel benieuwd naar het frituurvet van Smullers, want als dat dierlijk is ben ik niet blij...
Jan gaf laatst het linkje van verantwoord frituren in de horeca (http://www.friturenindehoreca.nl) van zaken die met plantaardig frituurvet frituren. Smullers staat daar ook bij
-
ik heb op aantal stations weleens een patatje daar gehaald en was er altijd ontevreden over
vet, en slap bah en nog duur ook
dan ga ik liever naar de ah to go voor een lekkere wrap of salade ofzo ;)
-
ah heeft nu ook falafel, in een pakje (zoals de natuurwinkel) en in een zwarte bak
maar t is allebei ontzettend duur, duurder dan bij de natuurwinkel of maoz, dus dat zal de falafun ook wel worden
-
Mmm, ben erg benieuwd
-
Ik ben trouwens wel benieuwd naar het frituurvet van Smullers, want als dat dierlijk is ben ik niet blij...
Jan gaf laatst het linkje van verantwoord frituren in de horeca (http://www.friturenindehoreca.nl) van zaken die met plantaardig frituurvet frituren. Smullers staat daar ook bij
Maar, ehm, vast een domme vraag: is vloeibaar frituurvet altijd plantaardig? Ik zag namelijk nergens op die website staan dat het om plantaardig frituurvet moest gaan...
-
Maar, ehm, vast een domme vraag: is vloeibaar frituurvet altijd plantaardig? Ik zag namelijk nergens op die website staan dat het om plantaardig frituurvet moest gaan...
Hier (http://www.friturenindehoreca.nl/verantwoordfrituren.php) staat op de website dat het plantaardig is
-
Dacht al dat het een domme vraag was en dat ik er overheen aan het lezen was... ;)
-
Zou die falafel nu al bij de AH te koop zijn? Ik ben gisteren bij mijn AH geweest, en daat kon ik het niet vinden. Ik moet er wel bij zeggen dat ik alleen bij de diepvries afdeling heb gekeken, niet in de koeling.
-
op station eindhoven is nu een kebab-zaakje met fallafel!
-
Zou die falafel nu al bij de AH te koop zijn?
Ik zal thuis mijn mail nog eens checken, maar ik dacht dat ze meldden dat het vanaf week 35 verkrijgbaar zou zijn. Hoewel... nu suist ook de datum 17 september door mijn hoofd. Dat kan dus ook.
-
vanaf week 35 is het bij AH te krijgen
-
vanaf week 35 is het bij AH te krijgen
Enig idee bij welke afdeling? Zodat ik niet loop te zoeken bij de diepvries, 'vlees'waren, kant en klaarproducten of tussen alle karbonades, biefstukken en andere 'enge' dingen.
-
Diepvries vermoedelijk.
-
En koeling, vermoedelijk.
-
Ik heb gisteren bij mijn AH gekeken, in zowel de koeling als de vriezers, maar ik heb geen falafel gezien.
Op de falafun (http://www.falafun.com/index.html) website staat dat het verkocht zal worden in AH XL winkels. Of die van mij een AH XL is, is me niet helemaal duidelijk...
-
Op de falafun (http://www.falafun.com/index.html) website staat dat het verkocht zal worden in AH XL winkels. Of die van mij een AH XL is, is me niet helemaal duidelijk...
Ik denk van niet.
Hier (http://www.ah.nl/winkelformules/index.jsp?id=186272&trg=winkelformules/index.ahxl) uitleg over XL-winkels, hier (http://www.ah.nl/aanbiedingen/ah_xl.jsp) de adressen.
-
Een XL o die hebben we hier in het noorden niet...
jammer ;)
-
Calimero, bedankt voor de link met de adressen. Die andere link had ik wel gevonden, maar daar stonden geen adressen bij. Gelukkig kom ik wel eens in Middelburg, dus kan ik makkelijk eens langs de AH XL van Vlissingen.
-
Nou, ik heb ‘m gehad, bij een Smullers op een station. En ik begrijp nu ineens het voordeel van zelf salade mogen scheppen. Bij Smullers kan dat dus niet en krijg je ongevraagd wat groenvoer in je pita gekwakt. Met als niet onlogisch gevolgd dat de temperatuur van je broodje in duizelingwekkende vaart begint te dalen. Tja en als je dan nog een paar minuten met een strippenkaartautomaat gaat worstelen, is je pita natuurlijk lauwwarm en voelt ie wat slap aan. De falafelballetjes waren op zich best redelijk gelukt. Niet te droog of snel uit elkaar vallend en heel behoorlijk van smaak. De rode saus vond ik wel wat eigenaardig. Het leek wel gewoon ketchup. Ze zouden toch niet... Nou ja, een zesenhalfje deel ik uit. Met als belofte dat het experiment zeker herhaald zal worden.
-
zit er wel ook knoflooksaus bij? Want dat is toch wel een vereiste
-
zit er wel ook knoflooksaus bij? Want dat is toch wel een vereiste
Die heb ik niet waargenomen.
-
Ik ben bij Smullers geweest voor mijn 'diner' vanavond. Broodje was wat taai, saus niet super. Maar verder een redelijk broodje falafel voor 2,50.
Al heb ik toch liever die van de donerking, die zijn groter (voor vijftig cent meer).. Met wel wat doner-stukjes-gevaar.
-
Vorige week heb ik een diepvries pakje spiesjes gekocht. (AH XL Eindhoven)
Je kan ze volgens de verpakking op verschillende manieren klaarmaken,: oven, koekepan of frituur.
Ik heb de pan gekozen, een paar mm olijfolie in de pan, flink opwarmen en volgens de verpakking 4 minuten bakken.
De spiesjes regelmatig omrollen en bij mij waren ze in minder dan 3 minuten al goed.
Inderdaad heerlijk van smaak, pittig genoeg.
Een ideale uitbreiding van het menu. Zag dat ze ook grotere verpakkingen hadden met alleen balletjes en saus, jammer dat ze alleen in de AH XL te koop zijn, moet daar toch even voor om rijden.
-
Ze zijn ook bij de Hanos te krijgen. Daar ga ik binnenkort maar eens langs :D
-
zullen ze niet alleen een mega verpakking hebben bij Hanos? Dan heb je falafel voor een weeshuis :heehee:
-
Ik denk dat ik morgen eens langs Rijswijk ga om een pakkie te halen.
-
Een paar dagen geleden ben ik bij een nieuwe AH in Rotterdam geweest (waar vroeger De Toom (?) was), en daar hadden ze de falafel wel! Gewone balletjes, balletjes aan een stokje, en losse saus.
-
Het is een heel kort flirt geweest van Smullers met de Falafun falafel, want ze verkopen het inmiddels al niet meer. Tenminste niet op het station waar ik het twee keer heb gehad. Kostte te veel tijd om te bereiden op een station waar alles vlug-vlug-vlug moet, zei het kiosk-meisje, waardoor het relatief te weinig opleverde.
-
Jammer! Ik heb ze nog niet eens geprobeerd bij Smullers, te laat dus :-\
-
Zo dat is wel erg vlug.
-
In Rotterdam hebben ze de falafel nog wel. Het bord hangt er ten minste nog.
Toen ik ze kocht werd mij wel verteld dat het zo'n 5 minuten zou duren, dus het kan zijn dat dat te lang suurt voor de gemiddelde reiziger.
-
Dierlijk frituurvet!? :o En ik dacht al 2 jaar vegetarisch te zijn!! Moeten er voor frietjes in ieder cafetaria dieren dood??
-
De meeste frietzaken in Nederland bakken tegenwoordig in plantaardig vet, maar er zijn er idd nog wel die in dierlijk vet bakken. (k heb trouwens het idee dat dit in het Belgische nog vaker gebeurt, klop dat??)
-
volgens mij moet je tegenwoordig goed zoeken naar zaken die nog in dierlijk vet bakken.... maar ik kan me vergissen.
ik heb gisteren wat van die falafun balletjes op (waarom noemen ze dat balletjes? 't zijn schijfjes bij mij....) en vond ze ietwat pittig en heavy on the cumin, maar da's beter dan flauw natuurlijk. Ook heb ik ze in de oven gebakken ipv frituren (wegens dieet redenen).
overigens, het knoflooksaus gooien over dit soort dingen (ook shoarma en kebab, voor de vleeseters) is, voor zover ik weet, een puur Nederlandse trend.
dat hoort helemaal niet bij falafel etc. Eerder tomatensaus, uiensaus, tahine of van die lekker groene pittige saus die ze bij moaz hebben ::)
Wat er bijvoorbeeld in turkije het dichts bij knoflooksaus in de buurt komt, is Gaçic (sla me niet als ik het verkeerd spel), dit is op yoghurt basis met peper, knoflook en komkommer. Beetje de turkse versie van tzatziki, als je wil.
enfin, niet om te zaniken, maar als je knoflooksaus bij je falafel wil, dan moet je dus tussen de andere schappen zoeken. ;D
-
Ik vond knoflooksaus niet eens lekker bij de Falafun balletjes, maar bij zo'n groot pak zit veel te weinig van die rode saus.
-
Ook heb ik ze in de oven gebakken ipv frituren
Wordt de falafun-falafel een beetje lekker als je het in de oven bakt? Ik heb de falafun vandaag eindelijk ontdekt bij de AH en bij gebrek aan een frituurpan zal ik het ook in de oven moeten bereiden. Ik vind het best duur spul, dus om het nou zomaar te gaan testen :eh:
-
Nee je kan de falafel wel in de wok( met beetje olie frituren) of de Falafelsticks in de oven bereiden.
-
Nee je kan de falafel wel in de wok( met beetje olie frituren) of de Falafelsticks in de oven bereiden.
Dus de falafelsticks kunnen wel in de oven, maar de balletjes (die in feite eerder schijfjes zijn) niet? Die sticks heb ik nog niet gezien, zouden die ook in de supermarkt verkrijgbaar moeten zijn?
(Werk je bij / voor Falafun?)
-
Een XL o die hebben we hier in het noorden niet...
jammer ;)
Ik dacht dat ik er bij de adressen één zag staan aan de Tijnjestraat in Leeuwarden?!
-
ja ik ben van Falafun..... de sticks kun je dus wel in de oven gebruiken.de balletjes/schijfjes moet je frituren(wok).
en ja in de Tijnjedijk 76.Leeuwarden zijn ze ook te koop .(diepvries)
-
ik heb de balletjes (schijfjes ja) vooralsnog steeds in de oven bereid en vind dat prima. Ik heb ze een keer in de koekenpan proberen te bereiden aar dat viel helemaal uit elkaar en werd een soort van røsti....
ik vind ze overigens net iets te pittig en flauw van smaak.
ook ben ik gewend dat de vulling van falafel wat groenig is, dat is deze niet.
ik had twee van die dozen gekocht, ze zijn wel op nu. wel handig voor als ik niet wil koken... ff frietje en rauwkost halen bij de friture op de hoek, terwijl de falafel schijfjes in de ove liggen...
als je ze in de oven wil bereiden: ff de onderkant in olie dippen, op aluminium folie leggen... werkt prima, de oven kan redelijk heet.
Ik bezit geen frituur pan en om ze nu in een halve fles zonnebloem olie te gaan frituren vind ik ietwat zonde en onnodig vet.
-
Zelf falafel maken is zó simpel en toch lekkerder dan kant en klaar hoor...
-
ik heb het 1 keer zelf gemaakt maar dat was niet zo'n succes.
dan heb ik het over gebrekkige structuur, niet smaak.
heb je een goed recept ?
overigens zij de falafel balletjes van de natuurwinkel (niet ver bij mij vandaan) ook helemaal niet mis.
-
Vaak wordt de Bloem vergeten die geeft houvast.
en Falafel simpel zelf maken .......eh je moet kikkerewten minstens 20 uur laten staan in badje met water .....dan de kikkererwten afschonen en malen in gehaktmolen om hem fijn te krijgen dan uien erbij ook fijn gemalen en je kruiden natuurlijk dan de goede verhoudingen weten vormen en frituren........is dat simpel??
ja uit een pakje gedroogd falafelmix met water dat is simpel ja.......
-
Gebruik je alleen kikkererwten, Paul? Ik lees hier en daar ook weleens dat men in het Midden-Oosten een mengsel van kikkererwten en een gedroogde tuinbonen-soort ('ful nabed') gebruikt. In Egypte zouden ze zelfs alleen maar die tuinbonen gebruiken voor hun falafel.
-
Vaak wordt de Bloem vergeten die geeft houvast.
.......eh je moet kikkerewten minstens 20 uur laten staan in badje met water .....
20 uur is nogal overdreven, een nachtje is meer dan genoeg. Of je een berg ingrediënten in de keukenmachine gooien en dat frituren moeilijk vind ligt aan jezelf. Ik vind persoonlijk een overschotel of stamppot meer werk.
-
Vaak wordt de Bloem vergeten die geeft houvast.
.......eh je moet kikkerewten minstens 20 uur laten staan in badje met water .....
20 uur is nogal overdreven, een nachtje is meer dan genoeg. Of je een berg ingrediënten in de keukenmachine gooien en dat frituren moeilijk vind ligt aan jezelf. Ik vind persoonlijk een overschotel of stamppot meer werk.
Je kan zelfs nog op het laatste moment beslissen falafel te willen en de kikkererwten overgieten met kokendheet water om zo de weektijd tot een uur terug te brengen. De Bloem is ook helemaal niet nodig.
-
ok, ben ik echt de enige die kikkererwten en linzen nooit in de gedroogde versie koopt ???..... die dingen heb je gewoon in blik of pot hoor.
dat wellen allemaal, waarom zou je?
dus, op die fiets heb ik hummus in 5-10 minuten gemaakt.
dus falafel beslag vast ook.
nogmaals, heeft iemand een recept dat in de buurt komt van the real thing ?
-
ok, ben ik echt de enige die kikkererwten en linzen nooit in de gedroogde versie koopt ???..... die dingen heb je gewoon in blik of pot hoor.
dat wellen allemaal, waarom zou je?
Omdat je falafel niet van ongeweekte gedroogde kikkererwten moet maken en ook niet van gare kikkererwten. De textuur is omdat de kikkererwten geweekt maar niet gekookt zijn als ze tot het deeg worden verwerkt. Voor de rest zijn de toevoegingen eigenlijk uiterst simpel: ui, knoflook, komijn, (chili)peper, zout, en peterselie/koriander en munt. Alles samen hakselen en voorzichtig balletjes van vormen, want het is inderdaad niet heel erg stevig.
-
nogmaals, heeft iemand een recept dat in de buurt komt van the real thing ?
We hebben ook een falafeldraad (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=256)met recepten, je moet er ff doorheen worstelen, maar het levert wel een goed idee op van hoe en wat.
-
Gebruik je alleen kikkererwten, Paul? Ik lees hier en daar ook weleens dat men in het Midden-Oosten een mengsel van kikkererwten en een gedroogde tuinbonen-soort ('ful nabed') gebruikt. In Egypte zouden ze zelfs alleen maar die tuinbonen gebruiken voor hun falafel.
ja wij gebruiken alleen Kikkererwten 100% verder geen bonen , elk land en elke (huis)kok heeft zijn eigen recept ,het gaat erom dat je ergens moet beginnen, de basis dus en die maken we.
-
nogmaals, heeft iemand een recept dat in de buurt komt van the real thing ?
We hebben ook een falafeldraad (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=256)met recepten, je moet er ff doorheen worstelen, maar het levert wel een goed idee op van hoe en wat.
ik dank u hartelijk
-
ik heb gisteren en vandaag weer erg genoten van de falafel balletjes die ze bij de natuurwinkel hier verkopen. Ze zijn per 12 verpakt, liggen in de koeling en zijn afkomstig van dit bedrijf (http://www.florentin.nl)
ik heb niet op de prijs gelet maar ze zijn vast een stuk prijziger dan de falafun dingen, het is daarom niet helemaal eerlijk ze te vergelijken.
MAAR de smaak van de florentin falafel komt op mij veel authentieker over dan die van falafun. ze zijn minder pittig, fijner gekruid en voller van smaak.
wellicht slim om ze eens te proberen, falafun paul.
Geen zorgen hoor, ik heb ook weer een doos falafun gekocht, erg handig om in de diepvries te hebben.
-
Ik was gisteren toevallig in Amsterdam op het Amstelstation en daar zag ik bij de Smullers de reclame voor Falafel hangen, dus ik vermoed dat ze het daar (weer? nog?) verkopen. Even verderop bleek ook Shakies nu in de falafel-verkoop te zijn gestapt. Wel veel duurder dan bij Smullers (€ 3,70). Helaas was de falafel al op toen ik wilde bestellen.
-
Even verderop bleek ook Shakies nu in de falafel-verkoop te zijn gestapt.
Cool. Die wil ik uitproberen.
-
Is die falafel van shakies vegan?
-
Is die falafel van shakies vegan?
Ik heb daar verder geen navraag naar gedaan. De meeste falafel wordt zonder dierlijke ingrediënten gemaakt, maar dat zegt natuurlijk niks over dit specifieke geval. Ik heb ook geen idee wat voor sauzen ze hebben en of je die zelf kunt kiezen of niet (bij Smullers pleurden ze dat er voor je in, wat ik wel een nadeel vond).
-
# NIEUW: een falafel broodje, een pitabroodje gevuld met falafel, tomaat, ui en aïoli-chilisaus. Voor € 3,70.
Wat is dat aoli?
-
soort knoflooksaus
-
ik heb mailtje naar shakies gestuurd.
-
Beste Alex,
Je kunt het broodje eten zo lang je maar geen saus erop neemt, de rest is helemaal veganistisch! Iets minder smeuïg maar toch ook erg lekker. Ik hoop dat je het lekker vindt.
Met vriendelijke groeten,
-
Ze hebben het in Leiden ook al, heb het nog niet geprobeerd. Ik ben er alvast erg happy mee :D Ze zullen het alleen wel niet hebben op het moment dat ik er trek in heb, half 9 's morgens. Dan hebben ze ook nooit seitanbroodjes of samosa's :(
-
In Eindhoven is het al weer geschrapt >:(
-
In Eindhoven is het al weer geschrapt >:(
Bij de Smullers, de Shakies of de Albert Heijn XL?
-
bij shakies in eindhoven hebben ze nog falafel iig
-
Dat Falafun "geschrapt"is op het staion komt omdat het een Pilot (eff proberen)was.
Het was een mega succes die we nu gaan bij schaafen,olm het snel te kunnen serveren.
in Maart gaan we weer een pilot doen op 3 stations met deze snelle versie. om het daarna vast in het assortiment op te nemen.
-
Kan iemand me zeggen wat eigenlijk falafal is? Ik weet dat er op het Binnenwegplein in Rotterdam ook een stalletje staat, die dat verkoopt, maar wat is het?
-
Heel simplistisch gezegd: gefrituurde kikkererwtenballetjes.
-
wat falafel is dat moet je zelf ervaren ,omdat je er je eigen smaak aan kan geven door sausjes en salades er bij kan voegen.
-
ik heb 13 jaar geleden eens falafel balletjes voorgezet gekregen, maar wist niet hoe ik het moest eten. ik vond het maar droge troep. sinds ik het 7 jaar geleden voor het eerst bij maoz heb gegeten en nu dus weet hoe je het moet eten, met veel verschillende rauwkost, sausjes en in een pitabroodje, vind ik het heerlijk
-
Nou de Smullers heeft de falafel weer/nog steeds hoor. (http://www.vegatopia.com/kokenenzo/ko&zo_kantenklaar.php?subaction=showfull&id=1215543585&archive=&start_from=&ucat=31&)
-
In Eindhoven is het al weer geschrapt >:(
In Eindhoven zit er een andere (shoarma) zaak op het station, kom, hoe heet die ook al weer die lekker falafel verkoopt.
-
Nou de Smullers heeft de falafel weer/nog steeds hoor. (http://www.vegatopia.com/kokenenzo/ko&zo_kantenklaar.php?subaction=showfull&id=1215543585&archive=&start_from=&ucat=31&)
Na het lezen van de laatste zin van dit stukje kwamen bij mij herinneringen op van mensen met friet in dezelfde trein als ik.
Ik ga over m'n nek als iemand friet zit te eten naast me in de trein.
Brr!
-
Oh, ik heb juist het tegenovergestelde, dan krijg ik ook ongelooflijk zin in frites als ik het ruik. ;D
Maar die falafel balletjes van AH, wij vinden ze NIET te eten. Zo vies en het stinkt al bij het bakken. Nee, niets voor ons, brbrbrbr. :(
-
Heb vandaag falafel van Smullers in Den Haag gehad. Zonder saus overigens, maar het was geen 3, 50 maar 3 euro hier. Wel ok, grappig broodje en er een beker Swirl bijgegeten ;)
-
AH to go verkoopt nu een sandwich met falafel en humus. Ik at het zondag. Het was wel ok, maar wel wat droog. Zeker vergeleken bij een soortgelijke sandwich die ik laatst at in Londen.
Als je op de lijn let, is het wel een goede keuze. Ik geloof dat er volgens de verpakking 300 en nog wat calorieen inzaten.
-
En nu ook wrap met falafel en iets van tomaat bij de AH to go. Heb hem nog niet geprobeerd, want vond inderdaad de sandwich wat tegenvallen.
-
die falafunrommel blijf k smerig vinden, flauwe droge troep...
heb daardoor ook mijn twijfels bij die sandwich, hoewel ik hem morgen vast ga proberen tijdens het reizen en ik hem vinden kan bij de AH
-
Die falafelsandwhich vond ik ook niet zo briljant nee, daarom had ik ook de wrap laten liggen vooralsnog.
-
Ik at laatst ook de wrap met falafel en vond 'm wel ok: inderdaad de balletjes zijn wat droog. Ik vind het wel fijn dat er een broodje/wrap is zonder kaas. Nou vind ik kaas wel heel lekker, maar soms wil je eens wat anders. :)
-
Nou de Smullers heeft de falafel weer/nog steeds hoor. (http://www.vegatopia.com/kokenenzo/ko&zo_kantenklaar.php?subaction=showfull&id=1215543585&archive=&start_from=&ucat=31&)
Magnetron broodje :(