Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Annemieke op 15 april 2003, 12:33:05
-
Het soja-ijs is wel lekker, maar ook duur.
Het zal vast heel simpel zijn, maar ik heb toch geen idee.
Hoe maak ik ijs zoals die van alpro enzo, beetje creamy. En hoe maak ik sorbetten?
Alvast bedankt!
-
Oja! Ik heb nog een half blok kokos in huis...
-
Met een ijsmachine ;D
Ik heb een mooi kookboek (of eigenlijk dus een vriesboek :)) boordevol met ijsrecepten en als ik het goed heb staan daar ook een aantal veganistische recepten in. Ik zal een dezer dagen eens kijken.
Sorbet-ijs is sowieso vegan en is vrij eenvoudig te maken. Ik vrees wel dat je zonder ijsmachine alleen keiharde ijslollies kan maken.
Ikzelf hou meer van yoghurtijs, maar op dezelfde manier kun je misschien iets op sojabasis maken? Ik ken al die producten niet zo maar met een vla op sojabasis, wat sojaroom of kokosmelk, en de smaakjes naar wens moet je een heel eind komen. Wat voor soort ijs had je zelf in gedachten?
-
Als het maar ijs is.
Ik weet wel inmiddels hoe ik kokosijs moet maken, door de kookworkshop, maar gaat alles op die manier?
-
Je kunt het ook wel in de koelkast maken, maar dan moet je elke drie kwartier ff roeren om suikerkristallen te voorkomen. Je kan het in principe doen zoals op de kookworkshop: suiker smelten en dan allerlei soorten gepureerd fruit er doorheen roeren. Je moet geen glazen bak gebruiken om het ijs in de vriezer te bewaren, want glas vertraagd het vriesproces, roesvrijstaal of plastic is beter.
-
Sorbetijs maak ik altijd door eerst een suikerstroop te maken: 200 g suiker in 200 ml water oplossen, aan de kook brengen en enkele minuten door laten koken. Je krijgt dan 300 ml suikerstroop. Dit laat je goed afkoelen.
Hierbij doe je naar smaak gepureerde vruchten (staafmixer heb je al dus dat komt goed), ik weet niet precies hoe veel want het hangt er ook van af hoe zuur de vruchten zijn. Zeg bijvoorbeeld 300 gram aardbeien. Dit meng je goed en laat je bevriezen. Af en toe doorroeren net als bij het kokosijs of vraag een ijsmachine voor je verjaardag!
Voor romig ijs zonder zuivel zal ik nog eens in mijn boek kijken!
-
Mijn ijsboek (kheb ook ijsmachine) heb ik gekocht in de 'witte-boekenwinkels' voormaar 6 euro ofzo. Er staan inderdaad heeeel veel recepten in. Met zonder melk/eidooier/drank :) . Als je een philips ijsmachine koopt (niet zo duur) zit er ook een klein receptenboekje bij. Mijn favoriet is aardbei-mango ijs :D mjammjam! :)
-
Deze recepten komen van Smulweb (http://www.smulweb.nl).
Ze zijn vegan of makkelijk te veganiseren.
Granita van limoen
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Ingrediënten: 175 ml water 300 gram fijne tafelsuiker 8 limoenen verse munt om te garneren limoenschil om te garneren =eventueel 1-2 dl witte rum.
Bereidingswijze: Stap 1: Kook het water met de suiker tot de suiker is opgelost. Laat de siroop afkoelen. Stap 2: Rasp de schil van de twee limoenen en pers de limoenen uit. Meng de siroop met het sap en het raspsel. Stap 3: Doe het mengels in een platte bak in de vriezer en maak het met een vork om het uur los tot het een grove, korrelige structuur heeft. Serveer meteen of bewaar de granita in de vriezer. Haal de granita dan 30 minuten voor het serveren uit de vriezer en zet de bak in de koelkast. Garneer met verse munt en limoenschil en schenk er eventueel nog wat rum overheen. Of draai het mengsel 40 minuten in de ijsmachine tot limoensorbetijs
Serveertips: Doop de rand van een glas eerst in eiwit en daarna in een mengsel van fijne tafelsuiker en limoenraspsel.
Koude ananasbolletjes met warme vruchtensaus
Bereidingstijd: 10-20 minuten
Ingrediënten: 2 literblikken ananas op zoete siroop. sap van 1/2 citroen, blik gemengde vruchten op siroop
Voorbereiding: Giet de ananas in een zeef en vang het sap op. Zet de blokjes ananas een paar uur in de diepvries zodat ze bevroren zijn. Zet het sap ca. 30 min. in de vriezer om het goed koud te laten worden
Bereidingswijze: Doe de ananas in de foodprocessor en laat kort draaien tot het een grofkorrelig mengsel is. Laat het gekoelde sap kort meedraaien. Laat het mengsel bevriezen. Bereiding saus: laat het blik vruchten uitlekken. Warm siroop op in een pannetje, maak het vocht aan met een beetje maizena. Voeg de vruchten toe en warm het geheel op.
Serveertips: Serveer het 'ijs' in bolletjes in een ijscoupe en doe de warme saus erover. Extra lekker met wat slagroom.
Limoen-kokosijs
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Ingrediënten: 100-150 gr. suiker * 3 dl. kokosmelk (blik) * 4 eetl. limoensap * 1 eetl. geraspte limoenschil * 1 eetl. sinaasappellikeur
Hulpmiddelen: ijsmachine
Bereidingswijze: Suiker met 2 dl. water aan de kook brengen tot suiker is opgelost. Mengsel iets laten afkoelen en mengen met kokosmelk, limoensap, limoenschil en sinaasappellikeur. Mengsel in ijsmachine in 30 min. tot ijs draaien of mengsel in ijslaatje bevriezen in 6 uur. Bij bevriezen in ijslaatje mengsel elke 2 uur met vork doorscheppen.
Meloen-Gember Sorbetijs
Bereidingstijd: 10-20 minuten
Ingrediënten: 1 Galia meloen 25 ml. gembersiroop 1/2 citroen 1 eetl. poedersuiker 2 takjes munt (Men kan ook de gember weglaten)
Hulpmiddelen: Keukenmachine-diepvriezer
Bereidingswijze: Halveer de meloen en schep de zaadlijsten eruit. Schep voorzichtig het vruchtvlees uit de meloen en pureer het in de machine. Bewaar de meloenhelften.Was en rasp de schil van de citroen en pers hem uit.Roer de gembersiroop, het citroensap, citroenrasp en de poedersuiker door de meloenpuree.Schenk het meloenmengsel in een afsluitbare diepvroesdoos en laat het 4 uur in de diepvriezer staan. Roet het mengsel om het half uur met een vork door.
Serveertips: Was de munt. Schep bolletjes van het ijs en verdeel ze over de meloenhelften. Garneer met muntblaadjes.
Ananas-sorbetijs met tropisch fruit
Bereidingstijd: langer dan 2 uur
Ingrediënten: 1 blik ananas op zware siroop(nettogewicht ca. 850 gram); 275 gram witte basterdsuiker; 2 eetlepels citroensap; 50 gram gemalen kokos(klapper, Conimex); 1½ dl pinacolada; 1 zakje santen(conimex); 2 mango's; 2 peren; 3 bananen
Hulpmiddelen: mes; keukenmachine of staafmixer; diepvriesbakjes; koekenpan; pan met dikke bodem; schaal; schaaltjes; ijsschep
Voorbereiding: Snijd de ananas uit het blik in stukjes. Pureer de ananas met het vocht in de keukenmachine of staafmixer. Meng er 200 gram basterdsuiker en het citroensap door. Schep dit ananasmengsel in twee diepvriesbakjes en laat het ijs in ca. 4 uur bevriezen. Schraap elk half uur het ijs van dewanden en schep het ijsmengtsel goed door. Rooster de gamalen kokos in een droge koekenapan goudbruin. Laat de kokos afkoelen. Verwarm de pinacolada zachtjes en los de santen en 75 gram basterdsuiker er al roerende in op. Laat dit sausje afkoelen. Maak de mango's, peren en bananen schoon en snijd ze in stukjes. Schep het fruit en het sausje in een schaal door elkaar.
Bereidingswijze: Zet het ananas-sorbetijs ca. 30 minuten voor gebruik in de koelkast. Schep het fruit in tien schaaltjes en schep er een bolletje ananasijs op. Strooi de geroosterde kokos erover.
Tomaten korrelijs
Bereidingstijd: langer dan 2 uur
Ingrediënten: 1 kilo heel rijpe tomaten, 3 sjalotten, 2 teentjes knoflook, 2 dragonblaadjes, water, zout, peper.
Bereidingswijze: De tomaten pellen ( dat gaat gemakkelijk als u ze eerst in kokend water onderdompelt) het vruchtvlees door het groentenmolentje halen. De sjalotten en de knoflook pellen, mixen en bij de tomatenpuree voegen. Het volume afmeten en aanlengen met de helft van dat volume aan water. In de ijsmachine laten bevriezen. Opdienen in coupes, naar smaak garneren met dragonblaadjes.
Granite Van Frambozenbier
Bereidingstijd: langer dan 2 uur
Ingrediënten: 100 g. suiker
sap van 1 citroen
1 klein blikje frambozen op siroop(inh.200 gr.)
1 flesje frambozenbier(3dl)
1 dl. lobbig geklopte slagroom
enkele schijfje limoen
Bereidingswijze: Suiker met 1.5 dl. water en citroensap in een steelpan verhitten. Frambozen met siroop door een zeef drukken en bij de suikerstroop doen. Frambozen puree mengen met het frambozenbier. Frambozenmengsel in ruime, platte schaal schenken, afdekken met plasticfolie en in de vriezer plaatsen. Na 2 uur het half bevroren puree met een vork losmaken en door het nog niet bevroren deel van de frambozenpuree roeren. Dit elk uur herhalen tot na ca. 6 uur al het vocht bevroren is. Voor het serveren de granite in coupes scheppen. Serveren met de slagroom en een schijfje limoen.
Sorbet van Camparie en passievruchten
Bereidingstijd: langer dan 2 uur
Ingrediënten: 3 dl water 200 gram suiker 15 passievruchten 1 wijnglas Campari
Bereidingswijze: Doe het water en de suiker in een pan, breng aan de kook en laat 5 minuten prutellen. Zet de pan van het vuur en laat de siroop een tijdje afkoelen. Snijd de passievruchten doormidden en schep en vruchtvlees, de zaadjes en het sap eruit met een lepel. Roer het door elkaar. Je kan het door een zeef halen maar ik vindt de pitjes in het ijs heerlijk. Meng de passievruchten met de campari en de suikersiroop in een plastic bak of aardewerken schaal en zet die in de vriezer. over het allgemeen duurt het ongeveer 2 uur voordat de sorbet bevroren is maar probeer wel om om elk half uur even te roeren.
Serveertips: Met seizoensfruit of in een hoorntje me vanilleijs of in compinatie met een heerlijk chocolade taartje.
Citroensorbet
Bereidingstijd: 10-20 minuten
Ingrediënten: 1 liter water, 600 g suiker, citroenrasp van 4 citroenen en 6 dl vers citroensap (van ongeveer 10/12 stuks)
Voorbereiding: 1 nacht in de vriezer
Bereidingswijze: Breng het water met de suiker aan de kook. Blijf roeren totdat de suiker is opgelost. Haal dan de pan van het vuur en roer het sap en de citroenrasp erdoor. Schaaf er net voor gebruik stukjes af voor in een cocktailglas of schep er bolletjes uit.
Serveertips: Opmaken met een stukje fruit (uit blik).
-
En nog wat recepten van Smulweb (http://www.smulweb.nl):
Limoenijs
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Ingrediënten: 12 tot 15 mooie limoenen met gave schil 220 gram fijne tafelsuiker
Hulpmiddelen: zeef, ijsmachine of diepvriezer
Bereidingswijze: Borstel 12 limoenen goed schoon en snijd de kapjes eraf. Lepel het vruchtvlees uit de limoenen boven een zeef en vang het sap op. Druk het sap goed uit het vruchtvlees. Meet het sap af, u heeft zo'n 1,8 deciliter limoensap nodig. Pers eventueel wat extra limoenen uit. Zet de lege limoenen in de diepvriezer. Breng 4 deciliter water met d suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat het suikermengsel direct afkoelen en roer het limoensap erdoor. Draai het limoenmengsel in een ijsmachine tot ijs of laat het in circa 6 uur in een bakje bevriezen. Roer het mengsel, als u het in een bakje bevriest, elk uur door met een vork. Vul de limoenen met het ijsmengsel en zet de kapjes erop.
Serveertips: Bewaar de gevulde limoenen tot het moment van serveren in de diepvriezer. Serveer 2 limoenen per persoon.
Italiaanse sorbet
Bereidingstijd: 0-10 minuten
Ingrediënten: 500 g vers zomerfruit (aardbeien, frambozen, bosbessen, aalbessen), ¼ l water, 250 g suiker, sap van 1 citroen
Hulpmiddelen: Vergiet, mes, steelpan met dikke bodem, zeef, ronde kunststof kom,
Voorbereiding: Was het fruit, maak schoon en laat uitlekken. Snijd de grote aardbeien in tweeën of vieren.
Bereidingswijze: Breng het water met de suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Voeg het fruit toe en laat ca. 5 min meekoken. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Roer het mengsel door een fijne zeef en voeg dan de citroensap toe. Zet de vruchtenpuree in de koelkast om af te koelen. Schep de vruchtenmassa in een kom en zet die in de vriezer. Klop ieder uur goed door om kristallen fijn te maken.
Serveertips: Zet het ijs 20 min. voor serveren in de koelkast.
Granité van aalbessen
Bereidingstijd: langer dan 1 uur
Ingrediënten: 500 g aalbessen, ½ vanillestokje, 5 el honing, 4 dl tokayer (Hongaarse witte wijn)
Hulpmiddelen: Pan, zeef, platte doos, spatel, coupes
Voorbereiding: Was de aalbessen en houd een paar trosjes apart en ris ze.
Bereidingswijze: Breng de aalbessen met 1 dl water en een opengesneden vanillestokje aan de kook en laat op laag vuur 10 min. trekken. Giet door een fijne zeef en vang het sap op. Meng het sap met honing en laat in een platte doos bevriezen.
Serveertips: Schep als het ijs hard is met een metalen spatel af, verdeel over coupes en vul aan met wijn. Garneer met een trosje bessen.
Kiwi sorbet
Bereidingstijd: 0-10 minuten
Ingrediënten: 400 g kiwi, 100 g suiker, 1 dl water, 1 el limoensap, 1 el witte rum
Hulpmiddelen: Staafmixer, ijsmachine, pan
Voorbereiding: Pureer de kiwi's.
Bereidingswijze: Doe het water en de suiker in een pan, roer goed en kook 1 min. Laat afkoelen en voeg toe aan het limoensap en de kiwipuree. Voeg de rum toe en doe het mengsel in de ijsmachine en laat draaien.
Bosbessenijs
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Ingrediënten: * 1kg bosbessen * 250 gram basterdsuiker * 50 gram honing
Hulpmiddelen: Ijs machine
Voorbereiding: Kneus de bosbessen. Doe de basterdsuiker en de honing erop. Mengsel een nacht laten staan. Even de kook er overheen laten gaan. Mengsel zeven of met staafmixer bewerken.
Bereidingswijze: In ijsmachine het mengsel tot ijs maken
Serveertips: Opdienen met stijf geklopte slagroom
-
Dat kookworkshopkokosijs moet overigens wel wat langer dan 3 uur in de vriezer, het zit hier sinds 14:30 in de vriezer, en inmiddels (22:20) begint het een beeetje minder vloeibaar te worden.
-
Sorbet-ijs is sowieso vegan en is vrij eenvoudig te maken.
Wel oppassen als je sorbet in de supermarkt koopt: Die is meestal niet vegan.
-
Dat kookworkshopkokosijs moet overigens wel wat langer dan 3 uur in de vriezer, het zit hier sinds 14:30 in de vriezer, en inmiddels (22:20) begint het een beeetje minder vloeibaar te worden.
Yeah. Ik heb het twee keer gemaakt, één keer thuis waar het in ongeveer drie uur klaar was, en één keer bij mijn vader, waar het een nacht in moest vriezen. Maakt blijkbaar nogal uit hoe zwaar je vriezer staat.
-
Mijn ijsexperiment gaat geloof ik wel lekker. Het staat er nu drie uur in, en het is nu vast aan het worden.
Volgens mij is het ook best zoet.
Ik heb suiker op het vuur opgelost in wat water. Toen heb ik er sojamelk bijgedaan en een half blok kokos. Dat laten smelten, even laten koken, wat sinaasappelsap en citroenconcentraat (daar werd het direct dikker door) erdoor en even laten afkoelen en toen de vriezer in.
-
Toen heb ik er sojamelk bijgedaan [...] en citroenconcentraat (daar werd het direct dikker door)
was citroensap geen manier om sojamelk te stremmen bij het maken van tofu?
-
Je hebt nu al genoeg recepten voor sorbetten e.d. lijkt me! Daarom een heel ander recept, uit het boek “IJs en ijsdesserts” van Joanna Farrow en Sara Lewis
Dadel-tofu ijs
voor 4 personen:
250 g ontpitte dadels
6 dl appelsap
1 tl kaneelpoeder
285 g koude tofu, uitgelekt en in blokjes gesneden
1,5 dl ongezoete sojamelk
1. Doe de dadels en 3 dl appelsap in een steelpan en laat dit 2 uur weken. Laat het dan 10 min. sudderen en daarna afkoelen. Haal met een schuimspaan een kwart van de dadels eruit, hak ze in grove stukken en leg opzij.
2. Pureer de rest van de dadels in de keuekenmachine. Voeg de kaneel en een beetje appelsap toe en roer tot er een smeuïge pasta ontstaat.
3. Voeg steeds een paar blokjes tofu toe en laat dan de machine draaien. Voeg tenslotte de rest van het appelsap en de sojamelk toe.
4. Giet het mengsel in een plastic diepvriesbak en zet het 4 uur in de vriezer, maak de ijskristallen eenmaal fijn met een vork, mixer of keukenmachine. Klop na de vriestijd het mengsel smeuïg. (Met een ijsmachine: laat het mengsel draaien tot het dik, maar nog niet stevig is)
5. Roer de meeste dadels erdoor en zet het ijs 2-3 uur in de vriezer.
6. Serveren gegarneerd met de rest van de dadels.
Bovenstaand recept heb ik zelf nooit geprobeerd, dus ik ben benieuwd...
Er staat ook nog een recept in op basis van soja-vla, maar ik zou zeggen als jouw eigen recept lekker is, ga hiermee dan verder varieren!
-
Ik heb ergens op het forum wel eens gelezen dat je soja-yoghurt ook tot ijs kan transformeren door het in de vriezer te zetten en het af en toe door te roeren. Of staat dat al ergens?
Ik weet niet hoe lang het totale proces dan duurt. Dat zal idd wel afhankelijk zijn van je vriezer.
-
Nou Annemieke, wat ben jij meer dan ik ;)
Ik heb dezelfde vraag een paar maanden geleden gesteld en kreeg welgeteld slechts 1 reactie. :sadley:
-
Nou Annemieke, wat ben jij meer dan ik ;)
Ik heb dezelfde vraag een paar maanden geleden gesteld en kreeg welgeteld slechts 1 reactie. :sadley:
Denk dat het weer daar aan ten grondslag ligt. Mensen zijn nu meer 'bezig' met ijs.
-
Nou Annemieke, wat ben jij meer dan ik ;)
Ik heb dezelfde vraag een paar maanden geleden gesteld en kreeg welgeteld slechts 1 reactie. :sadley:
Jammer dat de Karma-funktie uitstaat, die had misschien meer duidelijkheid kunnen geven... ;)
-
Ik heb het geprobeerd. En het is lekker.
Je zet een potje soja yoghurt (met smaak) in de vriezer, je roert het af en toe door en voegt eventueel wat suiker toe. We hebben het meteen opgegeten dus ik weet niet hoe die zich manifesteert wanneer je hem heel lang in de vriezer stopt.
:yummie:
-
ik was gisteren in de toko in Hengelo en daar zag ik een aantal variaties op het kookworkshop-kokosijs liggen: met chocolade, jackfruit en durian (!), en, raar genoeg, ook kokos in kokosijs... ???
daar moet dus wel op te varieren zijn...
-
Ik heb vorige week het kokosijs van de workshop gemaakt. Redelijk lekker, ik was helaas iets te gortig geweest met de limoen, wat het bitter maakte. En mijn ijs werd bruin door de oersuiker :)
Nu wil ik een Maya Chocolate Bar door de kokos heen doen. Weet iemand of dit bij het afkoelen nog vloeibaar blijft? Of worden het weer brokken chocolade?
-
Bij mij wordt dat ijs echt keihard!
-
dan koelt je diepvries waarschijnlijk te diep en te snel. bij mij duurde het meer dan een dag maar toen was het mooi zacht... er zaten wel een paar grote ijskristallen in, maar ja...
-
Nu wil ik een Maya Chocolate Bar door de kokos heen doen. Weet iemand of dit bij het afkoelen nog vloeibaar blijft? Of worden het weer brokken chocolade?
wil je het niet chunky hebben dan?
als je chocoladeijs wilt zou ik gewoon cacao gebruiken.
-
Ik wilde graag een ijsmachine maar........nergens te krijgen althans niet de winkels waar ik geweest ben oa , Blokker V en D Megapool enz ... weet iemand van jullie waar je zo'n apparaat kunt kopen?
Zonnige groeten van Floor..... ;)
-
Ik heb er een van de bijenkorf.
Hoe duur het was weet ik niet, want ik heb het als kerstprecentje van mijn werk gekregen.
Groetjes,
Dick
-
Jammer genoeg is er geen Bijenkorf hier in de buurt,ik hoop nog dat iemand een winkel weet die wat dichter bij ons in de buurt is.(in de buurt = Zeeland/Noord-Brabant).
Leuk cadeautje trouwens Dick, gebruik je hem vaak?
Groeten Floor.
-
Jammer genoeg is er geen Bijenkorf hier in de buurt,ik hoop nog dat iemand een winkel weet die wat dichter bij ons in de buurt is.(in de buurt = Zeeland/Noord-Brabant).
Leuk cadeautje trouwens Dick, gebruik je hem vaak?
Groeten Floor.
Nog niet gebruikt, i.v.m. ruimtegebrek tijdelijk in een doos gestopt en daar zit de ijsmachine nog steeds in. :-\
Maar ik ga het zeker gebruiken, want lekker is ijs wel en de keus aan biologisch ijs en dan nog eens veganistisch is wel heel beperkt.
-
Zie voor recepten:
http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=5031
-
Ik weet niet of deze winkeliersclub echt voordelig is, maar als je "ijsmachine" in de zoeker zet komen ze steeds tevoorschijn en je kunt de provincie kiezen waarin je een winkel zoekt.
http://www.electrolokaal.nl/
-
De Consumentenbond heeft vorig jaar een test gedaan om de beste ijsmachine te vinden. Een Moulinex van zo'n 55 euro kwam als beste uit de test. Helaas is die op het moment nergens te krijgen, omdat Moulinex van de een naar de andere fabrikant gaat.
Schijnbaar heeft de Consumentenbond de test nu vd site gehaald, want ik kan het niet meer terugvinden.
-
Vorig jaar heb ik er een gekocht (als kado, want zelf heb ik 'm al langer) en toen hadden ze ze bij Megapool, Expert en Scheer en Foppen. Raar dat je ze niet kan vinden. Misschien uitverkocht vanwege het warme weer?
Ik heb een Philips en ben er best tevreden mee. Ik gebruik hem ook best vaak. Je moet wel een vriezer hebben met genoeg ruimte voor de bak. Als je de bak standaard in de vriezer hebt staan zul je zien dat het een fluitje van een cent is om ijs te maken en dat je hem best vaak gebruikt.
-
Ik heb een "Le Chef Gourmet" van 1.1 liter en daar ben ik best tevreden over. Alleen een iets grotere inhoud, iets van anderhalve liter, was handiger geweest.
-
Allemaal bedankt voor de tips ik ben er zeer mee geholpen,vooral aan de recepten heb ik veel ,ik ben voor de ijsmachine geslaagd op marktplaats, voor een prikkie een gloednieuwe!!
Alleen de zon is nu vertrokken :-[
Groetjes Floor.........
-
IJs smaakt op een winteravond ook prima. Liefst neem ik dan een soepkom of iets groter, met enige bolletjes vers blank schepijs, een royale plas "zware" vruchtenlimonadesiroop erbij, slagroom hoeft niet per se maar gaat goed, een zeer flinke slok hoog-alcoholische drank erin waarvan ik weet dat die nooit een bittere bij-of nasmaak levert (de meeste cognacs en vooral de Duitse Weinbrand gaan goed, rum o.k, sommige whiskies, Duits blank appelen/peren-stooksel "Obstwässerle"gaat zeer goed).
Dan flink wat prikwater, half-ruw opgieten om het spul mooi te laten opwolken en met 1 of 2 buigrietjes onder het ijs langs slurpen, eventueel vloeistoffen bijvullen ....
Vooral Citroensiroop maakt dit "zuchtend lekker" (maar alle smaken gaan).
-
Zeg Willem,
word jij soms gesponsord door de Duitse alcoholische branche....?! ;D
-
't is er in ieder geval één die aan 1940 geen hekel aan Duitsers heeft overgehouden ;)
-
Als je op de kaart kijkt, zie je dat Sittard bijna 1 gemeente vormt met Tüddern. Toen ik in 1980 grenslandbewoner werd ging ik al snel even rondsnuffelen, in Maaseik-België en Duitsland: Tüddern, Süsterseel, Heinsberg.
Tamelijk veel producten zijn daar net even anders dan bij ons, vergen soms smaak-omstelling. Prijzen kunnen op productgroepen vrij sterk verschillen. Aan sommige origineel-Duitse producten ben ik in het bijzonder gewend geraakt, omdat ze behalve van zeer goede kwaliteit ook nog eens gunstig in prijs zijn.
Tja, als je hier toch eenmaal woont zou ik het dom vinden om die paar voordelen niet mee te pakken.
Veel van mijn buren en kennissen weten niet eens dat Weinbrand technisch gezien cognac is; de Duitse Aldi levert een heel mooie kwaliteit voor 4,99 euro per fles van 0,7 liter en veel mensen hier op een steenworp afstand van de vindplaats drinken het dure Nederlandse surrogaat "Vieux" dat ik écht allang niet meer lust ...
Duits Pilsnerbier vond ik al bij de eerste slok lekkerder dan Nederlands bier, hoewel 2 of 3 Limburgse merken tamelijk in de buurt komen. Misschien heeft dat Reinheitsgebot daar wel effect op, hoewel toch alle gevestigde Nederlandse brouwerijen, naar mij verteld werd, ooit gestart zijn met een Duitse Braumeister. De kwaliteit van het water zou doorslaggevend zijn. Prijzen variëren meest tussen 6 en 14 euro's per 10 liter (krat van 20x0,5) en die pijsverschillen proef je, van Echt Goed tot Voortreffelijk ....
Duitse jenever-typen zijn duidelijk anders van smaak dan Nederlandse maar het lukt wel om daaraan te wennen. "Wacholder" (in 2 sterkten) is een bijzonder type, aromatisch, bereid met "bessen" van een conifeer (Juniper, Jeneverbesboom).
Duits brood kent veel soorten, de meeste aangezuurd. Prachtige structuren, vakmanschap; ovens zijn voorzien van een stoom-installatie. Als een Duitse bakker een graan afkeurt dan kan echt niemand daar een behoorlijk brood van bakken.
Nee, ik heb geen hekel aan Duitsers, trouwens aan geen enkel volk; mensen ontmoet je per 1.
-
Jullie hebben me op een idee gebracht, ik ga straks een ijsmachine kopen. Als ik er net zo verslaafd aan raak als aan de broodmachine, is het in ieder geval een zinvole uitgave. Ik ben stapelmesjokke op ijs, maar eet het eigenlijk niet ivm (tja) de calorische waarde en de troep die er vaak inzit. Nu kan ik lekker zelf aankloten. Lijkt me heerlijk en heel eerlijk! Jammie!!
-
Een heel goed idee, en fijn dat ie op de markt goedkoop is!
Misschien ga ik er ook wel een halen. Veel plezier ermee, frommes.
-
Als je op de kaart kijkt, zie je dat Sittard bijna 1 gemeente vormt met Tüddern. Toen ik in 1980 grenslandbewoner werd ging ik al snel even rondsnuffelen, in Maaseik-België en Duitsland: Tüddern, Süsterseel, Heinsberg.
Tamelijk veel producten zijn daar net even anders dan bij ons, vergen soms smaak-omstelling. Prijzen kunnen op productgroepen vrij sterk verschillen. Aan sommige origineel-Duitse producten ben ik in het bijzonder gewend geraakt, omdat ze behalve van zeer goede kwaliteit ook nog eens gunstig in prijs zijn.
Tja, als je hier toch eenmaal woont zou ik het dom vinden om die paar voordelen niet mee te pakken.
Weet je wat ook lekker is bij de Aldi in Tüddern (nou ja, in Duitsland, als je in Oldenzaal woont hoef je niet per se naar 't zuiden te rijden hoor!)? Esrom-kaas! Een pittige soort kaas, ik geloof oorspronkelijk uit Denemarken.
Af en toe vind ik het jammer dat ik nu in het midden van het land woon en niet meer de kans heb om dat soort produkten even met de fiets bij de supermarkt te halen. Ik heb 500 m van de Duitse grens gewoond, dus dat was wel makkelijk.
Maar goed, ijsmachines dus...
Ik denk dat je hem veel zult gebruiken Helena, want als ik al zie hoe veel je de broodmachine gebruikt... Zo'n ijsmachine is nog makkelijker in 't gebruik (vind ik dan) en je kunt altijd je favoriete combinaties maken. Ik had zaterdag raberber-ijs, met gember en mascarpone. Niet geschikt voor mensen die op de calorieën letten dus, maar goddelijk lekker!
-
Ik had zaterdag raberber-ijs, met gember en mascarpone. Niet geschikt voor mensen die op de calorieën letten dus, maar goddelijk lekker!
Dat klinkt heel erg lekker (en heel apart trouwens). Recept??
Of misschien ook leuk voor het Vegatopia-kookboek? ;)
Ik heb zojuist de nieuwe aanwinst uitgeprobeerd. Ik heb aardbeien-yoghurtijs gemaakt. Natuurlijk heb ik een klein beetje geproeft, en het smaakt errug goed (maar wel mierzoet).
Voor de lijners onder ons (en de mensen die op hun gewicht moeten/willen blijven letten) en alle anderen: Het is erg low-calorie!
Recept:
250 ml magere yoghurt, 200 gr verse Holl. aardbeien, 2 eetlepels citroensap, 10 ml vloeibaar zoetstof (maar volgende keer gebruik ik niets). Alles mengen/pureren en 35-40 minuten in de ijsmachine.
-
Dit weekend naar mijn ouders, die in het bezit zijn van twee ijsmachines. Kan ik eindelijk kijken of mijn zelfbedache doperwtjes-muntijs lekker is. Ik hou jullie op de hoogte.
-
Ik vermoed dat witte bonen geschikter zijn om ijs mee te maken (zitten ook in de goedkopere spijs-soorten in koekjes, vaak in smaak opgepept met abrikoospitjes).
-
Dit weekend naar mijn ouders, die in het bezit zijn van twee ijsmachines. Kan ik eindelijk kijken of mijn zelfbedache doperwtjes-muntijs lekker is. Ik hou jullie op de hoogte.
Doperwtjes puree met munt is iig mjummie!
-
Kan ik eindelijk kijken of mijn zelfbedache doperwtjes-muntijs lekker is. Ik hou jullie op de hoogte.
Wauw ijs met groenten erin. Ik kwam ook nog recepten tegen voor
wortelhazelnootijs (http://www.wholehealthmd.com/hk/recipes/details/0,1465,524,00.html)
avocadoijs (http://www.ice-cream-recipes.com/ice_cream_recipe_avocado.htm)
pompoenijs (http://www.dsuper.net/~zaz/icecream/ice2.html#pumpkin)
bierijs (http://www.beercook.com/articles/beericecream.htm)
knoflookijs (http://www.algy.com/herb/RECIPES/baked/9.html)
hete peperijs (http://chef-of-the-month.com/recipes-2/wilder/serrano-chili-ice-cream.htm)
-
Dat knoflookijs hebben ze ook bij de Garlic Queen in Amsterdam. ben ik echt heel erg nieuwsgierig naar! Op hun website http://www.garlicqueen.nl/indexnew.html, staat er ook een recept voor.
Ik heb ook eens wat gelezen over dropijs, niet uitgenipt natuurlijk :( .....
Edit: heb een recept gevonden -> http://www.ijskraam.nl/HTML/drop.htm
Op die site ook nog veel meer ijsrecepten.
Nog een pobleempje: heb helaas geen ijsmachine, en alleen een heel slecht, klein vriezertje dat constant dichtvriest. :( :(
-
Wortel-hazelnootijs oké!! Maar de rest... ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken, doppers/knoflook en wat voor groente dan ook in mijn ijs, gatver :pukey:! Misschien dat ik het nog eens probeer (je moet per slot van rekening eerst proeven voordat je kan zeggen dat het vies is...) maar ik denk dat ik het toch liever bij zoet/fris ijs hou. Vanmiddag ga ik in ieder geval advocaatijs maken, lijkt me veel lekkerder :kwijl:
-
Ja maar dat is nou net de hele grap.
Weet je nog, van Vroegah? Toen alle groenten minder zoet waren?
De doperwtjes van tegenwoordig zijn bijna snoep. En ze hebben toch een frisse smaak, die goed combineert met munt.
Beetje suikerstroop erbij, en het zou moeten werken als ijs. Maak me alleen zorgen om de consistentie.
-
Nog even, en ik ben (misschien) overtuigd. Maar wat doe je er allemaal doorheen? Alleen doppers, mint en suikerstroop? Of gaat er ook nog iets van melk ofzo bij? Het moet toch in eerste instantie smeuiïg zijn?
-
Hier nog wat recepten:
http://home.wanadoo.nl/edwinwildeman/receptenweb/ijs.htm#L18 (http://home.wanadoo.nl/edwinwildeman/receptenweb/ijs.htm#L18)
-
Ik denk dat het best kan, peulvruchten als ijsbasis. Veel mensen weten niet eens dat ordinaire banketspijs van witte bonen wordt gemaakt.
-
We hebben vanmiddag bananenijs gemaakt. Ook heel errug lekker (het is al weer op, dus).
-
Dat knoflookijs hebben ze ook bij de Garlic Queen in Amsterdam. ben ik echt heel erg nieuwsgierig naar! Op hun website http://www.garlicqueen.nl/indexnew.html, staat er ook een recept voor.
Ja ik wil daar ook nog steeds eten, maar het komt er steeds niet van. Ze hebben al heel lang het zelfde menu online staan, dus ik wil er een keer op de kaart kijken of ze nog steeds wel vegetarisch hebben. Dat knoflookijsrecept staat trouwens ook op hun site.
In Rotterdam zit ook een knoflookrestaurant.
-
Dit weekend naar mijn ouders, die in het bezit zijn van twee ijsmachines. Kan ik eindelijk kijken of mijn zelfbedache doperwtjes-muntijs lekker is.
En, is het gelukt?
-
Hmmm.
Niet iets om grote hoeveelheden van te eten, maar wel heel hip als voorgerecht, denk ik. Salade van bietenloof met een bolletje munt-doperwtenijs of zo. En omdat het zo vult, heb je aan een klein bolletje per persoon genoeg. Misschien zet ik het in Ekko nog wel eens op de kaart.
Recept:
1/2 bosje verse munt
250 gram diepvriesdoperwten, ontdooid
1/8 liter slagroom
ongeveer 3 el poedersuiker
Pureer de munt en de doperwten.
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker.
Spatel de erwtenprut door de room.
Kwak in de vriezer en roer het om de zoveel tijd om.
-
Salade van bietenloof met een bolletje munt-doperwtenijs of zo. En omdat het
hip!
-
Misschien moet ik nog even vermelden dat mijn vader+stiefmama het uitgesproken vies vonden :)
-
Nu in de ijsmachine:
mengsel van soja-yoghurt naturel (Provamel), advocaat, gehakte wal- en hazelnoten en vanillepoeder. Nog een kwartiertje en dan is het klaar. Ben benieuwd!
-
Hmmm, wel lekker, maar toch een zeer aanwezige soja-smaak. Volgende keer dus nog meer drank ( ;D) en noten.
-
Is dat advocaat zonder eieren? Anders hoef je ook geen soja-spul te nemen.
-
Is dat advocaat zonder eieren? Anders hoef je ook geen soja-spul te nemen.
*uche* lactoseintolerantie *uche* koemelkeiwitallergie *uche*
-
Nou ja, meer Drank is natuurlijk altijd goed.
-
Nou ja, meer Drank is natuurlijk altijd goed.
Toof? ;)
-
Het ijs met de soja-yoghurt was een probeerseltje van mij. Sinds ik mijn nieuwe ijsmachientje heb, probeer ik gewoon zoveel mogelijk mengsels uit.
Morgen neem ik de lavendel uit de tuin voor een recept van honingijs met lavendel. Jullie horen wel weer hoe het heeft gesmaakt.
-
Kids gaan vanmiddag sojayoghurt-ijs maken met verse, gisteren uit de tuin geplukte, aalbessen, wat honing, sojaroom en evt. citroensap erdoor. Hoewel... kan dat eigenlijk, citroensap door sojaproducten of gaat het dan raar doen?
-
Ik denk dat citroensap zo goed als overal bij/in kan. Ook Ketjap Manis heeft soja als basis en daar gaat gewoonlijk ook citroen in.
-
Oké, dan ga ik het vanmiddag gewoon uitproberen. Tnx!
-
Ik zit er over te denken om de Philips HR nog wat te kopen (dezelfde die Helena heeft), maar kun je er eigenlijk wel sorbetijs in maken? Dus gewoon fruit, suiker en water? De meneer van de winkel wist het ook niet.
-
JA hoor, sorbetijs maken kan ook in een ijsmachine.
Ik heb onlangs een ijsboek gekocht, het heet IJs & Zo en is van Shona Crawford Poole. In dit boek staan verschillende recepten voor sorbetijs, met bijv. vruchtensappen en vers fruit, of nog lekkerder, met drank (zoals wodka of champagne).
Hier een simpel sorbetrecept uit dit boek:
Citroen-wodka sorbet:
Ingredienten:
4 citroenen, bij voorkeur zonder waslaagje
200 gr. kristalsuiker
6 eetlepels wodka
4,5 dl. water
Schil twee citroenen met een scherp mes of met een dunschiller zonder het wit mee te schillen. Verhit de schillen samen met de suiker en 4,5 dl. water langzaam en al roerend in een pan tot de suiker helemaal is opgelost. Laat het mengsel dan nog 5 minuten sudderen. Laat de siroop enkele uren en het liefst de hele nacht trekken.
Pers de citroenen uit en zeef het sap. Zeef de siroop, gooi de citroenschillen weg en meng de siroop met het citroensap. Roer de wodka erdoor.
Vries het mengsel in in de ijsmachine volgens de aanwijzingen van de fabrikant.
Note: IJs met alcohol wordt nooit helemaal hard, dus eet het ijs binnen 48 uur na de bereiding.
-
Owkee, mijn eerste ijsmachine-avontuur zit erop!
Ik wilde dus ananas-sorbetijs maken, maar het is vooral heeele koude ananasprut geworden..... Daar moet dus nog even aan gewerkt worden ::).
Over die suikerstroop: moet dat echt stroopachtig worden? Bij mij was het meer suikerwater (200ml water en 200 gr vruchtensuiker).
Morgen ga ik bananenijs maken, met melk of met amandelmelk.
-
IJsavontuur #2:
Zonet heb ik het bananenijs gemaakt dat in het boekje bij de masjiene stond. HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERLIJK! Ook mijn ouders en de hond waren er erg enthousiast over :D.
Recept:
1 banaan (200 gr), 150 ml melk, 50 ml room, 75 g fijne suiker.
Banaan pureren, overige ingredienten erdoor roeren, en ijsmachine gieten, wachten en smullen.
Nog een vraagje: ik kon niks vinden over het schoonmaken vd koeldinges. Mag je em gewoon met water afspoelen als ie ontdooid is?
-
En vandaag issie weer aan het werk gezet!
Er ging in: een mengsel van 250 ml yoghurt, 50 ml slagroom (dat werd ietsje meer ;D), suiker en een flinke scheut Voelkel Frambozensiroop (http://www.voelkeljuice.de/dom/dom_showdetail_content.php?id=115&group=Getr%E4nke+-+Frucht-Sirupe).
Jammie! Echt een aanrader :D
Nog een technisch vraagje: als je ijs te lang in de machine laat zitten (maar nog voordat het ijs weer gaat smelten), wordt het dan ... oud, net zoals slagroom 'oud' wordt als je het te lang klopt?
PS: ik noem het maar oud, zo smaakt die slagroom dan, vinnik.
-
Maar ijs zonder room (sorbetijs) is dus nog niet gelukt?
-
Ik heb em vandaag pas voor de 3e keer gebruikt (er kwam iets tussen :-\), dus het is bij de ananasprut gebleven.
Misschien dat ik morgen vegan kulfi maak of frambozensorbetijs, maar dan met framboos uit de fles.
En als het lukt dan kom je langs ;)
-
En als het lukt dan kom je langs ;)
Jaaaaa :) !
Ik zag in de Allerhande nog een recept staan voor sinaasappelsorbetijs:
In een pan 300 ml bloedsinaasappelsap (Sanguinello) verwarmen met 125 g suiker en 300 ml. Blijven roeren tot de suiker is opgelost (niet laten koken).
Iets af laten koelen. Vervolgens doen zij het in de vriezer in diepvriesdoos, na 2 uur mengsel met vork loshalen, en daarna elk half uur. Na 4-5 uur heeft het de juiste structuur.
Maar ik neem aan dat het dan ook (veel makkelijker) in een ijsmachine kan.
Edit: ik moet toch weer eens het vriesvakje fixen in de koelkast, het lijkt me erg lekker om een keer te maken.
-
In een pan 300 ml bloedsinaasappelsap (Sanguinello) verwarmen met 125 g suiker en 300 ml.
300 ml water neem ik aan?
-
In een pan 300 ml bloedsinaasappelsap (Sanguinello) verwarmen met 125 g suiker en 300 ml.
300 ml water neem ik aan?
Ehh, ja!
-
Weet iemand hier hoe rijstijs gemaakt wordt?
-
Weet iemand hier hoe rijstijs gemaakt wordt?
ik denk op basis van dessertrijst die met suiker wordt gekookt, laten afkoelen, room en kaneel erdoor, pureren en invriezen.
-
Ik heb een ijsmachine geleend voor onbepaalde tijd. Binnenkort maar eens experimenteren!
-
Weet iemand hier hoe rijstijs gemaakt wordt?
ik denk op basis van dessertrijst die met suiker wordt gekookt, laten afkoelen, room en kaneel erdoor, pureren en invriezen.
Dank je; kan ik eens proberen.
Maar komt dat iets vastere jasje rondom de bolletjes (weet niet goed hoe ik het moet noemen) er dan automatisch rond als je ze zo invriest, of hoe werkt dat dan? In het restaurant waar ik het laatst nog heb gegeten wilden ze niets lossen...
-
Maar komt dat iets vastere jasje rondom de bolletjes (weet niet goed hoe ik het moet noemen) er dan automatisch rond als je ze zo invriest, of hoe werkt dat dan? In het restaurant waar ik het laatst nog heb gegeten wilden ze niets lossen...
hmm ik weet niet precies wat je bedoelt. Ik heb proberen te googlen maar ik vind niets
-
Maar komt dat iets vastere jasje rondom de bolletjes (weet niet goed hoe ik het moet noemen) er dan automatisch rond als je ze zo invriest, of hoe werkt dat dan? In het restaurant waar ik het laatst nog heb gegeten wilden ze niets lossen...
hmm ik weet niet precies wat je bedoelt. Ik heb proberen te googlen maar ik vind niets
Bedoel je toevallig niet daifuku (http://www.eatsquid.net/html/snack_mochi.html), ijs in een rijstjasje?
-
Dat zal het zijn, ja. Alleen ziet het er met die snoepkleurtjes wel wat minder lekker uit... Op de menukaarten van de restaurants hier die het serveren heet het gewoon 'rijstijs'.
Goed, hoe kom ik dus aan dat rijstjasje?
-
ff gegoogled:
1 kop rijstebloem van glutineuze rijst en een halve kop suiker mengen en er dan een kop kokend water bijgieten. kwartier stomen, in balletjes verdelen en platrollen, vulling erin (oorspronkelijk rode-bonenpasta) en klaar!
-
Dank je!
-
bij Scheltema in Amsterdam, maar misschien dus ook wel bij andere boekwinkels met zo'n sterretje *) ligt bij de Ramsj voor 9 Euro een ijskookboek. Zag er best o.k. uit.
-
Groene appel sorbet ijs
uit Desserts van een Meesterchef van Gordon Ramsay
4 Granny Smith appels
400 ml water
200g suiker
sap van 1 citroen
Snijd de appels in 4en, verwijder klokhuis en smeer ze in met citroensap. Leg ze een uur in een doosje in het vriesvak.
Los de suiker op in het water en kook het 5 minuten op halfhoog vuur. Laat het helemaal afkoelen.
Pureer appels met siroop in de keukenmachine.
Duw met de bolle kant van een lepel de appelprut door een fijne zeef tot al het vocht eruit is. Doe het appel-suikerwater in de ijsmachine en draai het tot het ijs is.
Je kunt de appelprut die je overhoudt evt. gebruiken voor appelflappen.
-
En ik weet nu ook waarom dat ananassorbetijs een half jaar geleden niet lukte: ik had het mengsel na het pureren door een zeef moeten drukken!
-
In ons nieuwe huisje gaat mijn ijsmachientje een prominente plaats innemen op het aanrecht! :D
Mango-aardbeienijs... mjammajmjam....
-
Re:Wat eten we vandaag
« Antwoord #924 Gepost op: Ma 17 mei 2004, 12:42:47 »
------------------------------------------------------------------------
Ik heb sinds vorige week een ijsmachine. Nu was ik op zoek naar recepten, en in deze draad zag ik regelmatig het befaamde kokosijs van de workshop ergens in 2003, maar het recept vind ik nergens. Wie helpt me?
-
Ik heb sinds vorige week een ijsmachine. Nu was ik op zoek naar recepten, en in deze draad zag ik regelmatig het befaamde kokosijs van de workshop ergens in 2003, maar het recept vind ik nergens. Wie helpt me?
voor een halve liter, lijkt weinig, maar het spul is debiel machtig:
sap en rasp van 1 limoen
1 vanillestokje (ikzelf skip die altijd)
100 g suiker
1 blik kokosmelk
kokosrasp (skip ik ook altijd)
Suiker in pan op laag vuur smelten, als het vloeibaar is kokosmelk toevoegen (kan een sissend effect te weeg brengen, maar dat geeft niet, het kan ook dat de suiker nu weer enigszins vast wordt, geeft ook niet, gewoon op het vuur blijven doorroeren gedurende een minuut of 5). Rest van de ingredienten behalve kokosrasp toevoegen, af laten koelen en in vriezer zetten in plastic bakje. Af en toe roeren, bij mij duurde het bevriezen een dag, maar als je een goede vriezer hebt gaat het vlugger. Voor serveren ff met keukenmachine fijnmalen, nog tien minuten laten bevriezen en op eten, evt. met de kokosrasp.
-
Ik ben verzot op ijs en jullie maken mij wel heel lekker, maar ja met mijn broodbakmachine had ik niet veel succes (ik denk dat ik het maar weer eens ga proberen)zal het met een ijsmachine dan wel gaan lukken?
-
Ik ben verzot op ijs en jullie maken mij wel heel lekker, maar ja met mijn broodbakmachine had ik niet veel succes (ik denk dat ik het maar weer eens ga proberen)zal het met een ijsmachine dan wel gaan lukken?
let in ieder geval op dat je vriesvak er geschikt voor is, als het niet koud genoeg kan worden heb je echt niets aan een ijsmachine. Het moet een goed functionerend vriesvak met 3 sterren zijn geloof ik
Er zijn trouwens ook wel ijssoorten die je zonder ijsmachine kunt maken :)
-
Ik heb zo'n grote koelkast en met onder drie laden, maar of het 3 sterren is geen flauw idee. Was vier jaar geleden wel een duur ding. Ik denk als mijn keukenweegschaal het weer doet ik eerst weer met broodbakken ga knoeien en als dat een beetje lukt ik aan een ijsmachine ga denken. Nu heb ik alleen maar zelf gefabriceerde ijslollies in de ijskast ( gewoon met ranja).
-
Ik heb sinds vorige week een ijsmachine. Nu was ik op zoek naar recepten, en in deze draad zag ik regelmatig het befaamde kokosijs van de workshop ergens in 2003, maar het recept vind ik nergens. Wie helpt me?
voor een halve liter, lijkt weinig, maar het spul is debiel machtig:
[snip recept kokosijs]
Ik heb dees vanavond es geprobeerd. Dit ondanks dat ik geen al te beste vriezer heb, en ook geen ijsmachine, en eigenlijk niet eens echt van ijs houd (ja sorry hoor, maar ik vind dat dus veel te koud! :-[, alhoewel de smaak op zich heel goed kan zijn natuurlijk).
Maarja, any excuse om wat te prutten met kokosspul, natuurlijk! :heart:
Ik heb het om half 8 in de vriezer gezet en dacht er pas net weer aan, dat is vier uur later, en ik had dus helemaal nog niet geroerd, en eigenlijk was het al genoeg bevroren. Kennelijk doet dat vriesvakje het best aardig, dan. Of het gaat veel sneller als je maar een kwart liter maakt, dat kan ook.
Bij gebrek aan keukenmachine duw ik het spul morgen wel door de mini-chopper, denk ik (de mini-chopper is Heel Lawaaiig, en onze flat is Heel Gehorig, dus nu is geen optie). Hoe lang kun je het eigenlijk bewaren?
(Dat was niet bedoeld als een belediging hoor; het kruimeltje dat ik al heb geproefd was erg lekker. :D)
-
Nu heb ik alleen maar zelf gefabriceerde ijslollies in de ijskast ( gewoon met ranja).
Doe ikzelf ook, maar dan met zo'n ijsblokjesvormdinges; een klein laagje siroop, dan water erbij en een uur of wat in de vriezer. En dan gewoon die ijsblokjes uit de vorm floepen en opsnoepen.
-
Dat deden mijn broertje en ik vroeger als kind al met van alles: ranja, cola, gepureerd fruit, appelmoes. Je kon het zo gek niet verzinnen of wij maakten er ijslollies van. Vooral de appelmoesijsjes waren favoriet kan ik me herinneren!
-
Cola heb ik vroeger ook geprobeerd. Maar ik kan me er alleen van herinneren dat het geen succes was. Yoghurt heb ik dezelfde ervaring mee, dat bevroor niet eens, maar werd drap...
-
Mijn zus zette vroeger vaak glazen yokidrinkachtig spul in de vriezer. Dat bevroor best goed, geloof ik.
Ik heb het zelf nooit geprobeerd eigenlijk, want zoals dat hoort bij zusjes, hadden wij meestal ruzie en vond ik alles stom wat zij deed en vice versa. ::)
-
Cola heb ik vroeger ook geprobeerd. Maar ik kan me er alleen van herinneren dat het geen succes was. Yoghurt heb ik dezelfde ervaring mee, dat bevroor niet eens, maar werd drap...
Cola gaat goed als er niet meer zoveel geen prik meer in zit. En drabbige koude yoghurt kan ook best lekker zijn!
-
Mijn zus zette vroeger vaak glazen yokidrinkachtig spul in de vriezer. Dat bevroor best goed, geloof ik.
Danoontje heeft zelfs speciale zakjes met yoghurt-achtig spul die bedoeld zijn om in de vriezer te stoppen, zodat het ijslollies worden. Die zijn best lekker.
-
mmmmmmmmmmmm appelmoesijs ;)
-
Perzik ijs
(uit Toetjes en Desserts van het NL Zuivelbureau)
325 g perziken uit blik
1 eetlepel citroensap
125 ml slagroom
4 dl yoghurt
125 g suiker
Suiker, perziken en citroensap in de blender fijnmaken. Mengen met room en yoghurt, in de ijsmachine en klaar!
-
Ik heb een recept voor rabarber-honing ijs. In het boekje gaan ze uit van verse rabarber. Zou rabarbercompote ook werken??
-
je kunt nu toch wel aan verse rabarber komen? volgens mij hadden wij t twee weken geleden nog
-
Kunnen, willen ;)
-
Ik heb een recept voor rabarber-honing ijs. In het boekje gaan ze uit van verse rabarber. Zou rabarbercompote ook werken??
rabarbercompote vind ik toch wel een stuk zoeter dan verse rabarber. Ik denk dat de smaak van honing niet meer echt terugkomt als je rabarbercompote in dit ijs gebruikt, hoewel je op zich van rabarbercompote denk ik wel lekker ijs kan maken.
-
Gisteren light-stracciatelle-ijs gemaakt, maar halfvolle i.p.v. volle melk, en Solo (plantaardig 5% vet) room. Was zalig, en niet te zwaar. Voor herhaling vatbaar... ::)
-
IK heb vanmiddag een ijsmachine gekocht. Die van €49 van Philips. Eigenlijk had ik dat eerder moeten vragen, maar zijn er mensen die deze kennen en hoe bevalt ie?!
Morgen ga ik eerst het bananenijs uit het bijgeleverde boekje maken, daarna lekker experimenteren uiteraard! Nu las ik positieve verhalen over mango-aardbei ijs: lijkt me super! maar wat is het recept? het is namelijk precies de tijd voor mango's en aardbeien!
Bedankt vast,
Eva
-
Peperijs
1 rood spaans pepertje, ontdaan van zaden en zaadlijsten, in kleine stukjes
schil en sap van 2 citroenen
schil en sap van 2 limoenen
2 theekopjes suiker
6 theekopjes water
Breng het water met de suiker, de geraspte schil van de citroenen en limoenen en het fijngesneden rode pepertje aan de kook en laat het even pruttelen. Giet er dan het sap van de citroenen en limoenen bij. Laat het afkoelen en draai het door de ijsmachine (kost meer tijd dan normaal), of zet het in een lage bak in het vriesvak en bewerk het af en toe met een vork.
Vloeibaar en zonder het pepertje is dit trouwens gewoon echte limonade. Ik ga zaterdag als ze op de markt grote zakken citroenen hebben er eentje scoren.
-
Deze week in de aanbieding bij de AH:
Philips Cucina ijsmachine
Met deze multifunctionele ijsmachine wordt ijs maken kinderspel. U kunt het schep- of softijs helemaal op uw eigen smaak afstemmen, want de ingrediënten bepaalt u zelf. Bij de ijsmachine zit een boekje met lekkere ijsrecepten om u op weg te helpen. Met de modern vormgegeven machine kan 1.2 liter softijs of 1 liter schepijs worden gemaakt. De machine werkt op een zeer stille motor.
van 109.95 voor 79.95.
-
Peperijs
1 rood spaans pepertje, ontdaan van zaden en zaadlijsten, in kleine stukjes
schil en sap van 2 citroenen
schil en sap van 2 limoenen
2 theekopjes suiker
6 theekopjes water
Breng het water met de suiker, de geraspte schil van de citroenen en limoenen en het fijngesneden rode pepertje aan de kook en laat het even pruttelen. Giet er dan het sap van de citroenen en limoenen bij. Laat het afkoelen en draai het door de ijsmachine (kost meer tijd dan normaal), of zet het in een lage bak in het vriesvak en bewerk het af en toe met een vork.
Vloeibaar en zonder het pepertje is dit trouwens gewoon echte limonade. Ik ga zaterdag als ze op de markt grote zakken citroenen hebben er eentje scoren.
Ik ben dit aan het maken. :D
Alleen dan met een pepertje dat al bijna dood is, en verder heb ik nog een spriet sereh, wat djeroek poeroetblaadjes en een paar plakjes gemberwortel meegekookt. Alle vaste delen zeef ik er zo nog uit.
Ben benieuwd, de warme versie smaakte al best spannend!
-
Hihi, ik was vergeten dat ik het nog een paar keer wilde doorroeren. Ik heb het nul keer doorgeroerd, uiteindelijk, dus vanmorgen trof ik twee ijsklompjes aan (die overigens wel erg lekker roken).
Vriendje heeft één ijsklomp met de kaasschaaf bewerkt, dus die is nu op. :) Er zat eigenlijk totaal geen pepersmaak aan, maar verder was het wel aromatisch en erg lekker.
Overigens had ik ook nog een beetje van de vloeibare versie aangelengd met water en als limonade opgedronken, dat vond ik eigenlijk lekkerder dan het ijs, nog. (Oké, ik zal er eerlijk over zijn: dit was echt geweldig lekker!) Dusssssss! Die houden we er zeker in! :D
-
Ah kakifruit dus. Ik heb daar nog een klein jeugdtrauma van. maar je kunt er dus sorbet van maken. Hoe doe je dat en is het lekker?
Ik had er 5 gekocht en na 3 weken had ik er nog 2 over. Ik vond ze zo uit het handje niet lekker, maar als sorbet zijn ze dat wel :)
2 stuks van die dingen, het witte nerfje eruit gesneden en uit het vel geschraapt, en dan in het bakje van mijn staafmixer gepureerd met een theelepel citroensap. Suikersiroopje gemaakt van 2 eetlepels suiker en 4 eetlepels water, dat er bij en in mijn vriesvakje.
Net als met mango eigenlijk, die vind ik zo ook een tikkie te weeig zoet maar dat komt helemaal goed in sorbet :)
Thanks :)
Ik wil de komende tijd ook nog mandarijenijs maken. Zoo lekker :yummie:
-
En hoe pakken we dat aan?
-
dat moet ik nog ff uitvinden (het is lekker, want ik heb het vaak gegeten maar niet vaak gemaakt). Maar ik ben van plan mandarijen te persen in de sinaasappelpers en daar dan suikersiroopje van te maken/door te roeren en dan bevriezen.
Avontuurlijke mensen kunnen er natuurlijk nog een winterskruid als kaneel of speculaas of sinaasapellikeur door mikken maar mij lijkt het fruitige lekker.
-
En kaneelijs? Zonder zuivel?
-
Mijn mandarijnijs wordt nogal waterig en korrelig in de ijsmachine. Weet een ijsmachine expert of langer door laten gaan helpt (was nu voor kleine hoeveelheid 25 minuten). Hiziki?
-
Ehm.. ik zou het ook niet weten. Maak je het net zoals anders? Met puur sap/vocht?
Misschien moet je het weer laten smelten en opnieuw proberen.
Edit: anders noem je het gewoon granita:).
-
hmm ik wil het juist 'romiger'... ik had er niet echt een suikerstroop door (want het was al erg zoet), misschien helpt dat?
-
Ik had het ook met mijn rode peper-citroenijs. Ik vermoed dat het er aan ligt dat citrusvruchten geen echte pulp hebben, want bij mango en kaki werd het dus wel heel mooi.
-
hmm ik wil het juist 'romiger'... ik had er niet echt een suikerstroop door (want het was al erg zoet), misschien helpt dat?
In dat geval misschien glucosestroop gebruiken?
-
Ik wil zelf ooit nog eens een keer mango-ijs proberen te maken. Iemand een recept?
-
Op www.vegatopia.com/kerst staat bij het Indiaase kerstmenu van dit jaar het recept voor een mangosorbet met gember.
-
ja en die is superlekker!!
-
Mijn dank is groot.
-
Zoals al eerder vermeld op de site heb ik sind zaterdag een ijsmachine. Mijn eerste ijs (banaan) heb ik zojuist gemaakt. Er staan niet zoveel recepten in het boekje wat erbij zat en ik heb maar 1 boek voor de ijsmachine op internet gevonden,maar die is nog niet uit en kan ook niet zoveel recepten op internet vinden. Iemand een idee? En dan niet van die recepten in de al bestaande ijsmachinedraad met knoflook en pepermunt,maar meer met fruit.
-
het mangoijs van christiaan van het kerstmenu:
Mangosorbet
1 grote mango
1 citroen
½ el geraspte gember
3 el suiker
125 ml water
Breng het water met de suiker en de gember aan de kook en laat het 5 minuten trekken. Laat het suikerwater afkoelen en voeg dan het sap en de rasp van de citroen toe. Schil ondertussen de mango, snij het vruchtvlees van de pit af en pureer het. Meng het suikerwater met de mangopulp, laat het in de vriezer afkoelen en doe het in de ijsmachine.
En ipv die mango en gember kun je ook veel andere vruchten doen.
Sinaasappel en mandarijnijs is ook erg lekker.
-
Ik zou ook wel willen weten hoe ik sinaasappelijs, citroenijs en aardbeienijs kan maken. De bananenijs was trouwens super.
-
Uit: "desserts, nieuwe stijl" van Time Life
aardbeienijs
voor 8 personen
750 g rijpe aardbeien
100 g suiker
1,5 el verse citroensap
2 el Grand Marnier of 1 el geraspte sinaasappelschil
350 g ricotta
1,25 dl magere yoghurt
2 eiwitten
Aardbeien pureren met de suiker, citroensap en likeur/rasp in keukenmachine. Doe de puree in een kom en zet die weg.
Mengkom van keukenmachine omspoelen, dan ricotta met yoghurt erin pureren. Klop de ricottapuree en de eiwitten door de aardbeienpuree. Draai dmv de ijsmachine tot ijs.
-
Voor citrusvruchtensorbet pers je de citrusvruchten uit en maak je een suikersiroopje door water met suiker aan de kook te laten komen. Het sap en de siroop meng je (en de verhoudingen hangen helaas helaas van je smaak en de zoetheid van de vrucht af) en die dump je in de vriezer cq. ijsmachien. Uitgeperste citroen toevoegen aan een vruchtensorbet is altijd wel een goeie, denk ik. Je kan ook de rasp van citrusvruchten meekoken met de siroop voor toegevoegde smaak.
-
Ik heb sinds vorig jaar ook een ijsmachine, met name met het doel om suikervrij ijs te maken. Als zoetstof gebruik ik agavesiroop, rijststroop, diksap en/of stevia. Als het net gedraaid is ziet het er perfect uit, en de smaak is voorals nog niks mis mee, maar invriezen zit er niet in. Dan verliest het al z'n schepbaar en korreligheid. Volgens mij komt hier het gebrek aan suiker(korrels) om de hoek kijken...
-
Ik denk dat ik gewoon maar dingetjes ga uitproberen en kijken of het lukt. Zo ben ik tenslotte ook met mijn broodbakmachine begonnen.
-
Ik heb sinds vorig jaar ook een ijsmachine, met name met het doel om suikervrij ijs te maken. Als zoetstof gebruik ik agavesiroop, rijststroop, diksap en/of stevia. Als het net gedraaid is ziet het er perfect uit, en de smaak is voorals nog niks mis mee, maar invriezen zit er niet in. Dan verliest het al z'n schepbaar en korreligheid. Volgens mij komt hier het gebrek aan suiker(korrels) om de hoek kijken...
Ik heb al heel wat soorten ijs geprobeerd, dus ook met suikerstroop, en heb de ervaring dat het zelfgemaakte ijs na invriezen altijd had weordt, niet meer schepbaar; als je het wat laat ontdooien om beter te kunnen scheppen wordt het vaak gelijk vloeibaar. Ik denk dus niet dat het aan het gebrek aan suiker ligt. Fabrieksijs bevat nog allerlei verdikkingsmiddelen die het beter schepbaar maken vanuit de vriezer.
Er zit dus niets anders op: direct uit de machine opeten dat ijs! :kwijl:
-
Selly ik heb het boek : De ijsmachine van Rosemary Moon gekocht en daar staat een recept voor mandarijnijs in. Hier is ie:
Ingrdiënten:
6 dl melk
125 gr fijne tafelsuiker
2,5 dl gezeefde mandarijnenpuree(circa 4 middelgrote mandarijnen)
het sap van 1/2 citroen
Maak een siroop met de melk en suiker. Vehit de suiker langzaam met water tot de suiker is opgelost. Breng dan aan de kook. Laat 15 min. sudderen. Neem de pan van het vuur en laat de siroop volledig afkoelen.
Pureer de mandarijnen in een blender of keukenmachine en passeer de puree dan door een roerzeef of zeef. Schep er vlak voor u de puree door de siroop schept citroensap door. Draai in de ijsmachine volgens de aanwijzingen van de fabrikaat.
-
Recept ondekt van Koritofu, Japans ijsgerecht zonder zuivel. De basis is met honing dus niet vegan, maar gemakkelijk te vervangen door stroop denk ik.
1 blok tofu
8 eetl. honing
mespunt zout
2 1/2 eetlepel citroensap
4 verse muntblaadjes
350 gram aardbeien
geraspte schil van citroen
poedersuiker
Tofu in kleine stukjes snijden en fijn maken met blender en samen met de smaakmakers (honing, zout en cirtroen) tot een smeuïge massa vormen.
Driekwart van de massa in wijde kom doen en afdekken met folie. Vier uren in de vriezer.
Het restant in de koelkast doen.
De bevroren tofu in kleine stukjes breken en samen met de koele tofu een gladde massa ervan maken. Opnieuw vier uren in de vriezer.
Munt gebruiken voor garneren. Verse aardbeien erom heen. De poedersuiker en citroenschil er over.
Ik heb het zelf op die manier gemaakt en de structuur is redelijk als ander ijs. Zat wel tofusmaak aan, maar verder prima. Smaken zijn uiteraard heel erg te variëren. De truc zit hem in de driekwart eerst invriezen en daarna mengen met het koele deel.
-
Ik heb een heel simpel recept van bananenijs.
Voor ongeveer 4 personen en je moet een dag van te voren beginnen:
4 goed rijpe bananen afpellen, goed kijken of je de draden er allemaal afhebt (anders wordt het ijs wrang). Dan in grove stukken snijden en in een sterke plastic zak (bv. broodzak) in de vriezer doen.
De volgende dag de stukken bevroren banaan in de keukenmachine doen en er een scheut bananensojamelk, of gewone melk of sinaasappelsap bij doen en even goed door elkaar mixen.
Voor een milkshake gewoon wat extra vocht toevoegen en evt. ander fruit zoals aardbeien. :-*
-
E. heeft me vandaag nog even laten proeven van aarbeien-rabarber-anijs-sorbetijs dat hij had gemaakt voor ik met 'm naar Star Wars ging. Dat was best wel lekker!
Ik kan geen verhoudingen geven omdat hij het ergens had gelezen en op goed geluk wat gemaakt had.
-
Mijn mandarijnijs wordt nogal waterig en korrelig in de ijsmachine. Weet een ijsmachine expert of langer door laten gaan helpt (was nu voor kleine hoeveelheid 25 minuten). Hiziki?
Misschien moet je meer in de ijsmachine doen. Het zou wel eens te snel kunnen bevriezen als je een te kleine hoeveelheid gebruikt. Het kan zijn dat het roeren niet zoveel uithaalt als de hoeveelheid te klein is.
-
nee zo'n kleine hoeveelheid was het ook weer niet, ik schat voor 5 bollen, best wel veel ml
-
Ik wil graag ook zelf ijsjes maken maar ik heb geen ijsmachine en wil er ook helemaal niet veel aan dood doen :-\
Zou het eetbaar zijn om stukken fruit op spiesjes te doen en dit dan in te vriezen? Ik dacht dat dat misschien wel op een ijslolly zou gaan lijken? Ik had watermeloen in gedachten als eerste proefproject.
-
Je kan ook gewoon vruchtensap invriezen of siroop verdunnen met wat water.
In de huishoudwinkel kan je vast nog wel van die ijsjesmakers kopen waarin je het sap doet en er dan een stokje in kan zetten.
Je kan natuurlijk gewoon proberen of het smaakt om fruit te bevriezen. Persoonlijk zou ik dan het bevroren fruit daarna pureren met de staafmixer, het lijkt me dat een stuk bevroren fruit nogal hard en koud is. Bij grotere stukken is de buitenkant dan ontdooit en de binnenkant nog keihard.
-
Hallo! :)
Kan iemand mij helpen met een recept voor chocolade ijs die ik kan maken in een ijsmachine? ???
-
Ik wil een ijsmachine. Maar zijn er ook ijsmachines waarvan niet eerst grote onderdelen in de vriezer gestopt moeten worden? Onze vriezer is namelijk nogal klein en vol, maar 1 a 2 bakjes ijs kunnen er meestal wel bijgeperst worden (mits ze worden opgegeten voordat er weer boodschappen gedaan worden), maar een halve ijsmachine?
-
Ja die zijn er! Lees erover (http://www.vegatopia.com/kokenenzo/ko&zo_spullen.php?subaction=showfull&id=1153433453&archive=&start_from=&ucat=34) in Koken & zo.
-
Oeps, honderden euro's. Kan ik beter af en toe de patat weggooien en dan een nieuwe zak kopen voor mijn ouders.
Maar dankje voor de link, erg handig.
-
Oeps, honderden euro's.
Deze (http://www.kieskeurig.nl/product/F7188CEB0D2FB462C125716C004A6A2E.htm) zou je voor minder dan €200 moeten kunnen krijgen.
-
Maar er was ergens deze week een aanbieding voor 15 euro ofzo, das nog steeds een enorm verschil.
-
Ja, voor dat verschil kan je ongeveer 200 zakken patat weggooien. :heehee:
-
Waar is die aanbieding?
-
De gamma.
Zie http://www.gamma.com/index.jsp pagina 24. Het is vast geen erg goede ijsmachine, maar ik wil toch niet iedere dag ijs maken, dus ik denk dat ik hem wel ga kopen.
-
Ach, voor 15 euro hoeft ie ook niet zo heel goed te zijn. Ik weet nl. nog niet zo goed of ik wel echt een ijsmachine wil en of ik er veel gebruik van ga maken, dan is dit wel een goede om mee te beginnen. En als ik 'm nou echt veel gebruik, kan ik altijd nog een goede/dure kopen.
-
Ja, dat dacht ik ook.
-
Nou, ik heb 'm hoor! Volgens een meisje dat bij de Gamma werkt maakt ie erg lekker ijs, dus ik ben benieuwd. Ik heb de bak gisteren gelijk in de vriezer gezet, dus vanavond maar eens wat uitproberen.
-
Ik heb hem ook en ik las gister in het NRC dat Wouter Klootwijk er blij mee is.
Ik kan hem nu nog niet gebruiken omdat de hele keuken (inclusief vriezer) volstaat met verjaardagsfeestje-ingrediënten, maar ik denk dat ik voor mijn verjaardag lekker ijs ga maken.
-
Heb 'm nog niet gebruikt, 't gaat vanavond worden. Ik heb nu een sinaasappel-mandarijnmengsel in de koelkast staan, ben heel benieuwd of het wat wordt.
-
Meloen-Gember Sorbetijs
Bereidingstijd: 10-20 minuten
Ingrediënten: 1 Galia meloen 25 ml. gembersiroop 1/2 citroen 1 eetl. poedersuiker 2 takjes munt (Men kan ook de gember weglaten)
Hulpmiddelen: Keukenmachine-diepvriezer
Bereidingswijze: Halveer de meloen en schep de zaadlijsten eruit. Schep voorzichtig het vruchtvlees uit de meloen en pureer het in de machine. Bewaar de meloenhelften.Was en rasp de schil van de citroen en pers hem uit.Roer de gembersiroop, het citroensap, citroenrasp en de poedersuiker door de meloenpuree.Schenk het meloenmengsel in een afsluitbare diepvroesdoos en laat het 4 uur in de diepvriezer staan. Roet het mengsel om het half uur met een vork door.
Serveertips: Was de munt. Schep bolletjes van het ijs en verdeel ze over de meloenhelften. Garneer met muntblaadjes.
Dit kan toch ook wel in de ijsmachine, of moeten dat per se recepten zijn met zo'n suikersiroop?
-
Nee hoor, je kan het ook in de ijsmachine draaien.
-
Ik gooi dit topic maar weer eens omhoog. Wordt er nog weleens ijs gemaakt?
Ik wil binnenkort zelf een ijsmachine aanschaffen maar vraag me af of het net zo gaat als met mijn broodbakmachine (eerst heel enthousiast gebruiken maar na een tijdje laten verstoffen in de kast).
-
Ik heb sinds deze week een nieuwe koelkast / diepvriezer en het eerste dat er in ging is het element van mijn ijsmachine. Als je dat element altijd diepgevroren hebt liggen, is de drempel om ijs te maken heel laag, maar als het altijd ergens in een kastje rondslingert wegens gebrek in de vriezer, en je moet hem eerst invriezen, dan is de drempel heel hoog. Ik heb dus weer allemaal goede voornemens qua ijs :D Voor zaterdag staat gepland: marguarita sorbet met limoenschijfje en een zoutrandje op het glas.
-
ik wil daar heus wel het recept van! 8)
-
Ik gooi dit topic maar weer eens omhoog. Wordt er nog weleens ijs gemaakt?
Ik wil binnenkort zelf een ijsmachine aanschaffen maar vraag me af of het net zo gaat als met mijn broodbakmachine (eerst heel enthousiast gebruiken maar na een tijdje laten verstoffen in de kast).
De broodmachine heeft hier een vaste plek in de keuken en wordt (bijna) dagelijks gebruikt. De ijsmachine is een ander verhaal: ik heb het element altijd in de vriezer liggen, maar denk er toch niet zo vaak aan om ijs te maken; komt denk ik omdat vriendlief niet zo'n ijseter is, en met dit weer vind ik het ook niet zo aantrekkelijk!
-
Ik was heel in de wolken toen ik mijn ijsmachine kreeg 3 jaar geleden en braaf heb ik telkens ik ijs maakte een streepje getrokken op de doos. Ik kom toch al aan 15 keer op 3 jaar. Dus ja, in het begin enthoesiast en nu komt het er niet meer van. Trouwens als de nood voor een ijsje hoog is, neem ik vlugger een kant-en-klaar....
-
Voor mij is er (bijna) geen kant en klaar, dat scheelt. ;)
-
Ik vind dat er altijd zulke enorme hoeveelheden suiker in (sorbet)ijs gaan, dan heb ik al geen zin meer, mijn ijsmachine is in die 5 jaar denk ik maar 3 keer gebruikt, een beetje zonde >:(
-
Kun je dan niet gewoon minder suiker erin doen, of wordt het dan geen ijs meer?
-
Kun je dan niet gewoon minder suiker erin doen, of wordt het dan geen ijs meer?
ja zou misschien best moeten kunnen maar daar was ik nog niet echt opgekomen :bonk:
-
Oudste dochter heeft onlangs appelsiensorbet gemaakt, met het recept van citroensorbet... je kan al raden, niet te eten, mierzoet.
-
Ik maakte vroeger nog wel eens chocoladesorbetijs, wat dan weer heel lekker combineerde met honingcognacijs. Waarom ik dat niet meer doe weet ik eigenlijk niet.
-
Ik gebruik m'n ijsmachine niet zo heel vaak op het moment (m'n broodmachine wel), maar de bak staat standaard in de vriezer, dus als ik zin heb...... Ik maak meestal iets op basis van kwark of yoghurt ofzo en dan vruchten erdoor blenderen en dan in de machine. Hoeft niet zoveel suiker bij, en als je vruchtenyoghurt of -kwark neemt hoeft er helemaal niks meer bij, vind ik.
In het begin heb ik ook wel sorbetijs proberen te maken, maar dan was het resultaat toch wat minder vond ik. Kan aan de machine liggen, maar kan ook aan mij liggen (ik kan tenslotte ook geen koekjes bakken....).
-
Ik vind dat er altijd zulke enorme hoeveelheden suiker in (sorbet)ijs gaan, dan heb ik al geen zin meer, mijn ijsmachine is in die 5 jaar denk ik maar 3 keer gebruikt, een beetje zonde >:(
Als je die frequentie wil volhouden mag hij, nadat je hem de volgende keer gebruikt hebt, wel even bij mij logeren! (Volgens mij moet je geen ijsmachine hebben, maar er af en toe een te logeren krijgen...)
-
Ik vind dat er altijd zulke enorme hoeveelheden suiker in (sorbet)ijs gaan, dan heb ik al geen zin meer, mijn ijsmachine is in die 5 jaar denk ik maar 3 keer gebruikt, een beetje zonde >:(
Als je die frequentie wil volhouden mag hij, nadat je hem de volgende keer gebruikt hebt, wel even bij mij logeren! (Volgens mij moet je geen ijsmachine hebben, maar er af en toe een te logeren krijgen...)
Ik ga Nevyns yoghurt truc nog even proberen, maar daarna kan ie inderdaad misschien wel even uit logeren.
-
Nevyns yoghurttruc ???
-
ca. 5 berichten hierboven :)
-
Ik maak meestal iets op basis van kwark of yoghurt ofzo en dan vruchten erdoor blenderen en dan in de machine. Hoeft niet zoveel suiker bij
Gister geprobeerd. Helemaal niet verkeerd! Hier ga ik verder op studeren, thanks!
-
http://www.aldi.nl/OFFER_NL/OFFER_32/OFF01.HTM
vanaf 8 augustus in uw ALDI-markt
Roomijsmachine RVS
per stuk
39.99
• voor het zelf maken van roomijs
en softijs, ca 1 liter in 30 minuten
• RVS-behuizing
-
Als het maar ijs is.
Ik weet wel inmiddels hoe ik kokosijs moet maken, door de kookworkshop, maar gaat alles op die manier?
ooeh! Recept please! Ik zoek al zolang een succesrecept voor kokosijs. Het lukt echt nooit! Het wordt of te vet/zoet (met gecondenseerde melk) of te waterig. En ik wil echt van dat Australian kokos-ijs effect bereiken (voor mij hoeft dat overigens niet vegan te zijn)
-
hier staat het kokosijs recept (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?action=display;board=5;threadid=10398;start=90#msg182998) :)
-
men kan in de delhaize en het ijsboerke soya ijs vinden, maar er zit wel suiker in. hoe kan ik dat laatste vervangen ?
groetjes,
mail
-
Als je zelf soya-ijs maakt, bedoel je?
Je zou het met kunstmatige zoetstoffen kunnen proberen, maar die smaken niet altijd even lekker. Stevia kun je proberen.
Ik vermoed dat je wel veel van de vervanger nodig hebt, om het soja-smaakje te onderdrukken.
-
Ik zou Vanille en Steranijs gebruiken om de Sojasmaak te onderdrukken. Mischien werkt zout ookwel om de smaak van de soja weg te krijgen.
Mischien dat Ahornsiroop of gembersiroop een optie is als alternatief voor geraffineerde suiker?
Recept bananenbitterbal:
Prak 1 grote rijpe banaan met 1 eetl arachide olie, daarna (1 eetlepel bruine suiker optioneel) met 3 eetl soyamelk en 1/2 eetlepel bloem door elkaar slaan met garde(evt vulling dikkere stukjes banaan). Vries dit in kleine balletjes ter grootte van een halve bitterbal. Laat nachtje opstijven.
Doorhaalvloeistof:
Aardappelzetmeel aanmengen met koud water.
Panneerlaag:
Fijngemalen amandelschaafsel of pistachenoot. Evt kan bijvoorbeeld fijngemalen cornflakes of iets dergelijks ook.
Het bananenbolletje diverse malen panneren (mag niet lekken!)tot klein formaat balletje. Affrieturen op ongeveer 180c.
Buitenkant moet krokant, binnenkant beetje bevroren.
-
Vandaag bij de dirx een ijsmachine voor het luttele bedrag van 14,95 aangeschaft. Voor dat geld kon ik hem echt niet laten liggen!
-
Wij hebben onze ijsmachine weer eens uit de kast gehaald: Kristof heeft kaneelijs gemaakt :yummie:.
-
Jammie!
-
Wij hebben onze ijsmachine weer eens uit de kast gehaald: Kristof heeft kaneelijs gemaakt :yummie:.
Mijn aller aller aller liefste lievelingsijs.
Kan niet wachten tot het weer winter is en de Swirls weer kaneelijs verkoopt.
-
En, om je extra jaloers te maken, dit kaneelijs is gemaakt met de extra sterke kaneel van de Indialaden in Hannover. Niet te vergelijken met de kaneel die je in de supermarkt krijgt.
-
Ja bedankt he. Daar heb ik echt behoefte aan. midden in de nacht trek hebben in iets dat ik overdag niet eens kan krijgen.
Klinkt wel erg jammie.
Wat is het verschil in kaneelsmaak eigenlijk?
-
Wat is het verschil in kaneelsmaak eigenlijk?
Een beetje het verschil tussen komijnpoeder dat al vijf jaar in een potje wordt bewaard en versgemalen komijnzaad uit de vijzel.
-
Ahh er zit smaak aan dus.
-
Maar smaakt/ruikt het ook ánders, of is het alleen maar sterker?
Ik ben niet zo'n kaneelfan, als het ergens door zit vind ik het al gauw te veel. En als primaire smaakmaker (in ijs of waarin dan ook) moet ik er eerlijk gezegd helemaal niet aan denken.
-
Tja, ánders, eh... kaneliger dus 8). Sterker, maar vooral een rijkere smaakschakering.
-
Kaneleriger klinkt mij hemels in de oren. Verbazend om te horen dat een ander misschien geen kaneelfan is. Hoe kan dat nou?!
;)
-
En waar blijft dat recept nu toch?
-
ik heb mijn eigen ijsmaakopzetonderdeel van mijn kitchen aid keukenmachine nog nooit gebruikt, het wordt toch een tijd zo te lezen...
-
Binnenkort hebben we op de voorpagina een ijsspecial en nu ben ik benieuwd naar jullie ervaringen met ijsmachines!
Welke merk hebben jullie en wat voor type (zelfvriezend of met een bak die in de vriezer moet), zijn jullie tevreden, wat zouden jullie graag anders zien, gebruiken jullie de machine uberhaupt, etc.
-
Joepie! Ik krijg een ijsmachine! Een bekende koopt een grotere en geeft de hare weg.
Ik praat dus binnenkort ook lekker mee.
-
Ik zou eigenlijk voordat de zomer helemaal voorbij is nog watermeloen ijs willen maken :) Wie heeft er voor mij een recept zonder ei?
-
ik, maar dat komt uit een boek.... en ik wil geen plagiaat gaan plegen... hoe kan ik dat toch aan je geven?
-
ik, maar dat komt uit een boek.... en ik wil geen plagiaat gaan plegen... hoe kan ik dat toch aan je geven?
Per PB?
Google anders eens op watermeloen sorbet, daarvoor heb je geen eiwit nodig.
-
Een PB! ja, dat ga ik doen. Uniflame, hij komt eraan...
-
Ik zou eigenlijk voordat de zomer helemaal voorbij is nog watermeloen ijs willen maken :) Wie heeft er voor mij een recept zonder ei?
Als je bij google zoekt op vegan watermelon ice vind je er een aantal, zoals deze:
http://www.addictedtoveggies.com/2011/07/easy-watermelon-ice-cream-with-no-ice.html
http://aricooks.wordpress.com/2010/08/17/watermelon-sorbet-no-ice-cream-maker-necessary/
http://www.veggie-wedgie.com/?p=2102
http://chubbyvegetarian.blogspot.com/2009/07/watermelon-ice-honeydew-melon-ice.html
-
Dank je wel!
-
Joepie, zomer, ijs! (Al hoef ik daar eigenlijk geen excuus voor te hebben ;)).
Ik wilde net voor het eerst ijs gaan maken, maar het koelelement zit er eigenlijk nog te kort in. Morgenvroeg dan maar.
-
Heb je er al eentje geprobeerd (en goedgekeurd)? Ik heb een watermeloen en een diepvries in huis, volgens mij gaan die goed samen (en dan heb ik ineens nog een deel van het dessertje vanavond)
-
Greet, maak jij al je ijs zonder ijsmachine?
-
Heb je er al eentje geprobeerd (en goedgekeurd)? I
Ik heb erg lekker ijs gemaakt van witbier :) Binnenkort vast meer experimenten :)
-
Greet, maak jij al je ijs zonder ijsmachine?
Ja. Ik wil wel graag een ijsmachine, maar dan wel een zonder koelelement, ik denk dat ik die ga vragen voor kerst of mijn verjaardag, want die zijn behoorlijk prijzig. Ik heb nu trouwens een wit yoghurtje met 2 en een halve keer zoveel watermeloenslurrie, 2 theelepels bloemsuiker en wat munt in de vriezer om af te koelen. Al eens geproefd, wordt een heel verfrissende zaak :) Heerlijk denk ik om te laten drijven in de roze alcoholvrije bubbeltjes die nog in de ijskast staan.
Dadelijk beginnen aan nog wat kokosijs, want nog geen romig ijs gemaakt, en vorige keer heeft F. hier de overschot in 1 keer naar binnen gewerkt. ;D
Benieuwd trouwens naar dat witbier ijs, lekker luchtig gok ik :)
-
Ik maak vaak romig sorbet ijs in mijn vitamix blender: 200 gram bevroren fruit naar keuze (banaan, aardbei, mango, peer etc), wat zoetmiddel en een paar eetlepels yofu of wat notenpasta en water erbij, 30 seconden BZZZZZZZ en het is klaar. Heel lekker.
-
Aangestoken door diverse mensen hier op vegatopia heb ik vanmiddag een poging gedaan. Er staan nu drie bakjes in de vriezer: kokosijs van Greet (http://www.vegatopia.com/smf/index.php/topic,18449.80.html), kwarkijs met meloen-druif en kwarkijs met aardbeien. Ben benieuwd, heb geen ijsmachine, dus ben steeds braaf aan het roeren met een vork.
Oh, en er is ook chocoladeijs uit de winkel voor het geval het niks mocht worden ::)
-
Als het niet goed genoeg gemixed is, zet er dan een mixer in, dat wil ook wel eens helpen ;)
-
Ik heb vier keer geroerd, maar alle drie zijn ze toch behoorlijk kristallig. De kokosversie is nog het best (en het lekkerst 8) ). De kwarkversies zijn niet heel zoet, maar wel lekker zo. Daar had ik ook ei doorgedaan.
Die mixertip ga ik bij de volgende porties doen, bedankt!
-
Je kan het nog steeds doen, een (half) uurtje eruit, en dan bzzz :)
-
Ik heb vier keer geroerd, maar alle drie zijn ze toch behoorlijk kristallig.
Binnen hoeveel tijd? Een van mijn ijsboeken raadt het volgende aan als je geen ijsmachine hebt:
* Giet de mix in een diepvriesdoos (het liefst zo plat mogelijk, dan bevriest het beter) en laat het 1 tot 1,5 uur opvriezen. Er moet dan een rand van ijs om het mengsel zijn ontstaan.
* Roer alles heel goed door elkaar (evt. in een blender) en zet de bak meteen weer terug in de vriezer.
* Herhaal stap nr.2 nog twee keer, telkens na 1 tot 1,5 uur (dat is afhankelijk van de temperatuur van je vriezer. Hoe kouder, hoe beter).
* Na de derde keer laat je het ijs nog 30 tot 60 minuten invriezen, daarna kun je het serveren.
Uit: http://www.vegatopia.com/vega/producten/kookboeken/11543-ice-creams-sorbets-a-gelati-the-definitive-guide
Verder kan het aan je vriezer liggen. Het is het beste om het ijs zo snel mogelijk op een hoge temperatuur in te vriezen. Ook de ingredienten kunnen een rol spelen, bv. te weinig suiker.
-
Ik had de vriezer extra koud (invriesstand) en vond het ook best snel bevriezen. Ik heb vier keer geroerd in 2 1/2-3 uur tijd. De laatste keer kostte dat al de nodige moeite. Daarna ging ik weg en bij thuiskomst was het kristallerig.
Er zat wel vrij weinig suiker in, volgende keer verplicht wat meer dus.
En er gaat straks gestaafmixerd worden.
-
Goh, wat vervelemd nou dat ik alle drie opnieuw moest proeven 8)
Blijft kristallig, wel iets beter dan voor de staafmixer.
-
Op de voorpagina hebben we nu een uitgebreide handleiding voor ijsmakers:
http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/12037-ijs-maken-voor-beginners
-
:D
-
ik heb nu 2 verschillende smaken ijs zelf gemaakt,
met een ijsmachine en daarna moet het in de vriezer, want het is dan nog geen schepijs.
maar hoe lang moet het bij jullie dan in de vriezer ?
bij mij duurt het 7 uur ....
-
ik heb nu 2 verschillende smaken ijs zelf gemaakt,
met een ijsmachine en daarna moet het in de vriezer, want het is dan nog geen schepijs.
maar hoe lang moet het bij jullie dan in de vriezer ?
bij mij duurt het 7 uur ....
En is het na die 7 uur echt goed stevig?
Het kan aan het recept dat je gebruikt liggen, maar ook aan je vriezer. Meestal heeft het na de ijsmachine nog een uurtje of 2-3 in de vriezer nodig.
Hoe komt het uit de ijsmachine? Op z'n minst lobbig en half bevroren?
-
Ik heb zo'n ijsmachine waarvan de binnenste bak eerst echt 24 uur in de vriezer moet.
Als je niet teveel ijs maakt, dan is het eigenlijk meteen wel te eten. Als je het iets steviger wil, dan nog een uurtje in de vriezer?
Het ligt ook aan de verhouding vocht-vet-suiker hoe snel iets bevriest, ik geloof dat teveel suiker het bevriezen moeilijker maakt. Alchol heeft ook een anti-vrieseffect ;)
Mocht je het ijs wat zachter van structuur willen hebben, dan kan je een beetje maizena door je basismengsel roeren.
Ik heb al lang geen ijs meer gemaakt, weer eens een keertje doen als het weer eens zomerweer wordt 8)
-
Ik heb al lang geen ijs meer gemaakt, weer eens een keertje doen als het weer eens zomerweer wordt 8)
Heb je die twee dagen deze maand van dertig graden gemist?
-
Twee dagen ja, maar de rest was redelijk aan de koude kant. En tien het warm was heb ik een ijsje gekocht :P
Maar nee, ik denk dat de zee nog steeds te koud is om in te zwemmen, en dat is het meestal tegen eind juni al wel zo.
-
Bij een derde smaak ijs pas geleden duurde het 4 uur. Maizena kan bij mij denk ik niet omdat ik het fruit niet kook. Ik heb een dik maar zacht ijsmengsel als het de vriezer in moet
-
Bij een derde smaak ijs pas geleden duurde het 4 uur. Maizena kan bij mij denk ik niet omdat ik het fruit niet kook. Ik heb een dik maar zacht ijsmengsel als het de vriezer in moet
Dat kan wel kloppen. Zeker met dit weer blijft het ijs in de ijsmachine nog zachter dan normaal. Wat je nog kunt proberen is het ijsmengsel voordat het in de ijsmachine gaat, eerst nog een uurtje of 2 in de vriezer te zetten. Vervolgens goed doorkloppen zodat het wel ijskoud maar nog steeds vloeibaar is, en dan in de ijsmachine.
Het zal daarna nog in de vriezer moeten, maar de duur wordt dan verkort. Grosso modo schiet je er dan qua tijd nog niets mee op;).
-
Volgens mij deed ik de maïzena er gewoon doorheen, dus ongekookt. Maar dan zal ik even mijn recept moeten nalezen, het is dus al een tijdje geleden ;)
-
Fruitijsjes (en een smoothie)
Zomer in Nederland. Heerlijk! Lange avonden buiten zitten met een glaasje rosé, dagjes naar het strand, de Nijmeegse Vierdaagse, muziekfestivals en zonder jas op de fiets. Genieten! Maar we kunnen ook overdrijven. Tijdens de recente hittegolf was het om te puffen zo warm. De bekende Kennedymars in Someren werd ingekort van 80 naar 50 kilometer en in mijn appartement was het al snel boven de 27 graden. Om half tien ’s morgens. Dat vroeg om drastische maatregelen. IJs!
Source: Fruitijsjes (en een smoothie) (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/13046-fruitijsjes-en-een-smoothie)
-
Pijnboompittenijs en komkommergranita uit de kleurige ijsmachine
Mijn ijsmachine ging stuk. Hij was er eentje van het knullige soort: grauwig wit en met een vrieselement waar af en toe wat vocht uit lekte. Kon geen kwaad, stond in de handleiding, maar na een paar jaar klooien en steeds slechter ijs, was ik klaar met dat ding. De ijsmachine trouwens ook met mij, want er brak spontaan een stuk plastic af.
Source: Pijnboompittenijs en komkommergranita uit de kleurige ijsmachine (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/13083-pijnboompittenijs-en-komkommergranita-uit-de-kleurige-ijsmachine)
-
Meloengranité met basilicum
Met de zomer komt er ook weer zomerfruit: nectarines, aardbeien, bessen, ik ben er dol op! Vandaag stopte ik meloenen in mijn mandje van de supermarkt en maakte er deze verfrissende traktatie van. Heerlijk om mee af te koelen op hete zomerdagen!
Source: Meloengranité met basilicum (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/13769-meloengranite-met-basilicum)
-
Kristof wil voor zijn verjaardag graag een zelfvriezende ijsmachine (met compressor dus, geen koelelement dat je eerst in de vriezer moet doen). Nu heb ik wat rondgekeken en ben toch wat van de prijzen geschrokken. Zo'n 150 euro moet je er wel voor uittrekken, en dat zijn nog maar de instapmodellen. Heeft iemand goede ervaringen met ijsmachines in deze prijscategorie?
Of heeft iemand goede ervaringen met een goedkopere ijsmachine met koelelement, die ook echt koud genoeg zijn en waarvan de koelelementen niet snel lek raken (dat was bij onze vorige ijsmachine het geval)?
-
Dit lijkt me echt zo'n ding dat je goedkoop en zo goed als nieuw (met doos en gebruiksaanwijzing) van marktplaats kan halen.
-
Ik heb al 10+ jaar een ijsmachine met koelelement, dit ligt gewoon altijd in de diepvriezer dus ik hoef het niet te plannen. Perfect ijs, geen lekkage van het element. Het is een Philips Delizia Duo. Ik gebuik hem eens in de twee maanden ofzo dus hij heeft niet veel te lijden.
Edit: niet meer te krijgen zie ik net :-/
-
Dit lijkt me echt zo'n ding dat je goedkoop en zo goed als nieuw (met doos en gebruiksaanwijzing) van marktplaats kan halen.
Valt tegen, het is niet zoals bij broodbakmachines. Ik heb er eerder ook geregeld naar gezocht, maar ook voor 2ehandsjes betaal je nog altijd een behoorlijk percentage vh aankoopbedrag.
Zelf heb ik er 2 gehad met losse vrieselementen. Van lekken geen last gehad. Is dat een veelvoorkomend probleem?
-
Ik heb een Kenwood. Fijn ding, maar ik weet niet of die nog verkrijgbaar is, en ik vermoed dat hij niet in de door jou gezochte prijsklasse valt. Heb hem voor mijn verjaardag gekregen.
-
Ik geloof dat de Magimix ijsmachine wel goed is, en niet zo heel duur. Het kleine model heb je al voor 89 euro.
Heb hem zelf niet, maar een vriendin wel en die is er erg tevreden mee.
https://www.kookpunt.nl/magimix-le-glacier-ijsmachine-15l-rood/nl/product/5890/?gclid=EAIaIQobChMI_ICurMqs2gIVRLgbCh3cXQC9EAQYBCABEgJQovD_BwE (https://www.kookpunt.nl/magimix-le-glacier-ijsmachine-15l-rood/nl/product/5890/?gclid=EAIaIQobChMI_ICurMqs2gIVRLgbCh3cXQC9EAQYBCABEgJQovD_BwE)
Edit: er moet wel een deel in de vriezer zie ik nu.... dat zal in prijs wel aanzienlijk schelen.
-
Dank voor de reacties. Ik maak uit op jullie antwoorden (en had zelf ook al het idee) dat het beter is een goede machine met koelelementen te halen dan een instapmodel met compressor. Die Magimix ziet er goed uit.
-
Is ook wel een fijn, betrouwbaar merk vind ik.
Ik bedacht nog dat Annemieke die Magimix volgens mij ook heeft. Je zou haar nog kunnen vragen hoe haar ervaringen zijn....
-
Ik vraag me af of een Magimix per se beter is dan een Braun/Philips/etc, hoewel ze er wel mooier uitzien.
Tip: als je een vriezer met laden hebt, meet dan eerst op of het losse vrieselement er in gaat passen. Je zult niet de eerste zijn die zo'n apparaat aanschaft en thuis pas ontdekt dat het niet in de vriezer past.
Kijk ook goed naar de recensies op Kieskeurig en Bol. Deze Krups bv lijkt erg goed te scoren: https://www.bol.com/nl/p/krups-gvs241-ijsmachine/9000000011035001/?suggestionType=browse&bltgh=2ec78348-cbbf-4f77-b66c-199e8d0cade5.1.2.ProductTitle
-
Kijk ook goed naar de recensies op Kieskeurig en Bol. Deze Krups bv lijkt erg goed te scoren: https://www.bol.com/nl/p/krups-gvs241-ijsmachine/9000000011035001/?suggestionType=browse&bltgh=2ec78348-cbbf-4f77-b66c-199e8d0cade5.1.2.ProductTitle
Die Krups hem geworden, trouwens! Stak met kop en schouders boven de andere machines uit, ook boven duurdere met compressor. En Kristof heeft er al heerlijk kaneelijs mee gemaakt.
-
Kijk ook goed naar de recensies op Kieskeurig en Bol. Deze Krups bv lijkt erg goed te scoren: https://www.bol.com/nl/p/krups-gvs241-ijsmachine/9000000011035001/?suggestionType=browse&bltgh=2ec78348-cbbf-4f77-b66c-199e8d0cade5.1.2.ProductTitle
Die Krups hem geworden, trouwens! Stak met kop en schouders boven de andere machines uit, ook boven duurdere met compressor. En Kristof heeft er al heerlijk kaneelijs mee gemaakt.
Wij kijken er ook naar: kun je me vertellen hoe groot het deel is, dat ingevroren wordt?
-
Kijk ook goed naar de recensies op Kieskeurig en Bol. Deze Krups bv lijkt erg goed te scoren: https://www.bol.com/nl/p/krups-gvs241-ijsmachine/9000000011035001/?suggestionType=browse&bltgh=2ec78348-cbbf-4f77-b66c-199e8d0cade5.1.2.ProductTitle
Die Krups hem geworden, trouwens! Stak met kop en schouders boven de andere machines uit, ook boven duurdere met compressor. En Kristof heeft er al heerlijk kaneelijs mee gemaakt.
Wij kijken er ook naar: kun je me vertellen hoe groot het deel is, dat ingevroren wordt?
13 centimeter hoog, doorsnede 21.5 centimeter.
-
Dank je!
Kan je ook minder dan een liter maken?
-
13 centimeter hoog, doorsnede 21.5 centimeter.
Wat ontzettend 'plat'! Die 2 van mij zijn veel hoger, zo'n 18-19 cm. En doorsnede hetzelfde.
-
Dank je!
Kan je ook minder dan een liter maken?
Jazeker.
13 centimeter hoog, doorsnede 21.5 centimeter.
Wat ontzettend 'plat'! Die 2 van mij zijn veel hoger, zo'n 18-19 cm. En doorsnede hetzelfde.
Ja, erg handig.
-
Oh jakkes nu heb ik ook zin om die ijsmachine te bestellen.
-
Dan doe je dat toch? Wat let je?
-
Dan doe je dat toch? Wat let je?
Wij gaan hem eerst een tijdje lenen.
-
Dan doe je dat toch? Wat let je?
Ik heb er net 5 jaar geleden eentje naar de kringloop gebracht. Die deed het ook niet heel fantastisch, ik hou eigenlijk helemaal niet zo heel erg van ijs (mijn man is er wel superdol op), grote unit in de vriezer, de recepten waren niet je-van-het, het is toch wel een gedoe, enzovoort.
Maar nu jullie er zo enthousiast over zijn, lijkt het me toch wel weer heel leuk. En de zomer komt eraan etc. Gelukkig heb ik de keukenkasten vol allerlei apparatuur en past ie er niet bij (en de unit ook niet in de vriezer).