Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: ineke op 18 augustus 2005, 11:00:16
-
ik eet nu een paar weken vegetarisch en dit vind ik zo lekker.....fou-yong-hai van conimexx (op het pakje staat de bereidingswijze), vond het altijd al lekker heb enkel de kip verwisseld voor valess blokjes....
ja het is niet echt een culinair hoogstandje omdat het uit een pakje is en zo maar ik vind het echt heerlijk voedsel lekker met rijst...jammie
-
De vegetarische versie bij de Chinees is lekkerder (en wat duurder, vast ook).
-
ah ja wel lekker om bij de chinees te bestellen....ik ben dól op fou-yong-hai én op chinees....
groetjes ineke
-
Nouja bij de Chinees weet je natuurlijk nooit zeker of er geen dierlijk vet o.i.d in verwerkt is.... :-\
-
Heeft er niet iemand toevallig een goed doe-het-zelf recept voor Fou-yong-hai? Want het is wel erg lekker inderdaad.
-
Waaruit bestaat Fou-yong-hai? Ik eet nooit bij chinees dus weet nooit wat al die namen betekenen :)
-
Niks voor jou Draakje!
(er zit ei in, heel veel ei)
-
Niks voor jou Draakje!
(er zit ei in, heel veel ei)
Fou yong hai is ei!
-
Met dingen er door. En saus eromheen. Dus niet alleen maar ei. :P
-
ah dacht het al.. :) En de veganistische versie is dan alleen saus en dingen er door? :)
-
de veganistische versie
Dan zou ik het geen fou yong hai meer durven noemen hoor! :O
-
Dan zou ik het geen fou yong hai meer durven noemen hoor! :O
Nee, dan heet het fou yong ::)
-
Zucht... :bonk:
-
Ik heb (naast het recept voor niet vega-fou yong hai), ook een simpel recept voor wel vegetarische fou yong t'sai (http://home.tiscali.be/mathieu.donne5/receptenalle/receptnternatgerecht/fouyounghai.htm) gevonden.
-
Is dat een echt zjinees recept? Ik kan me nl niet voorstellen dat de chineez ketchup gebruikt?
-
Is dat een echt zjinees recept? Ik kan me nl niet voorstellen dat de chineez ketchup gebruikt?
Het is allemaal vast zo "echt Chinees" als wat je bij de Chinees krijgt ;D
-
het is toch een omelet met dingen erin (zoals prei, maar vaak ook spekjes) en een zoet-zure, gelatine-achtige saus?
-
fou-yong-hai van conimexx
Is lekker, als je het geen bezwaar vindt dat er wat garnalen in zitten. De meeste Conimex-producten, waaronder de foo yong hai, bevatten namelijk trassie (garnalenpasta).
-
Is dat een echt zjinees recept? Ik kan me nl niet voorstellen dat de chineez ketchup gebruikt?
Ik keek laatst een kookprogramma en daar deed aan Aziatisch meisje ook ketchup door een curry. Zij vertelde dat in de Aziatische keuken veel ketchup gebruikt wordt, vanwege de ietwat zoete smaak en de mooie rode kleur. Of ik dit moet geloven weet ik niet, want erg professioneel vond ik haar er niet uitzien.
-
Dan zou ik het geen fou yong hai meer durven noemen hoor! :O
Nee, dan heet het fou yong ::)
Ik denk dat je nu aan de verkeerde kant aan het schrappen bent. :P
Fou yong kai is bijvoorbeeld met kip, en zo zijn er talloze varianten.
Er staat me iets van bij dat er krab in 'echte' fou yong hai zit.
-
fou-yong-hai van conimexx
Is lekker, als je het geen bezwaar vindt dat er wat garnalen in zitten. De meeste Conimex-producten, waaronder de foo yong hai, bevatten namelijk trassie (garnalenpasta).
Idd, heb me ook scheel gekeken op die conimex pakjes, maar ze flikkeren t werkelijk overal door... :(
-
Is dat een echt zjinees recept? Ik kan me nl niet voorstellen dat de chineez ketchup gebruikt?
Ik keek laatst een kookprogramma en daar deed aan Aziatisch meisje ook ketchup door een curry. Zij vertelde dat in de Aziatische keuken veel ketchup gebruikt wordt, vanwege de ietwat zoete smaak en de mooie rode kleur. Of ik dit moet geloven weet ik niet, want erg professioneel vond ik haar er niet uitzien.
hihi.. ik heb t toevallig ook een stukje gezien en vond t nogal amateuristisch
-
tja foe yong hai. Ik ben er niet dol op. Maar het is niet moeilijk om zelf te maken. eieren loskloppen met gembersaus, sojasaus, en lenteuim, knoflook. Je kan evt ook nog wat room door het eimengsel doen. Goed schuimig kloppen. Bakken in sesamolie.
Een tomatensaus maken, zelf met gedoe en ontvelde tomaten, of juist makkelijker met tomatenpuree, water, chilisaus, vegetarische oestersaus en inderdaad ketchup. Een gefruit uitje erdoor eventueel. En de eeuwige doperwten die bij foe yong hai schijnen te horen. Eventueel de saus wat binden met wat aardappelzetmeel.
van een beetje goede tofu kan je ook een foe yong hai achtig gerecht maken trouwens.
-
Dan zou ik het geen fou yong hai meer durven noemen hoor! :O
Nee, dan heet het fou yong ::)
Net als saté zonder vlees gewoon pindasaus heet zeker.
-
Is dat een echt zjinees recept? Ik kan me nl niet voorstellen dat de chineez ketchup gebruikt?
Ik keek laatst een kookprogramma en daar deed aan Aziatisch meisje ook ketchup door een curry. Zij vertelde dat in de Aziatische keuken veel ketchup gebruikt wordt, vanwege de ietwat zoete smaak en de mooie rode kleur. Of ik dit moet geloven weet ik niet, want erg professioneel vond ik haar er niet uitzien.
hihi.. ik heb t toevallig ook een stukje gezien en vond t nogal amateuristisch
Ja inderdaad, heel weird... ???
-
Fou yong hai is officieel met krab inderdaad. bij de chinees gooien ze er vaak van die surimisticks in.. niet vegetarisch dus
maar..makkelijk zelf temaken volgens mij ;)
-
fou-yong-hai van conimexx
Is lekker, als je het geen bezwaar vindt dat er wat garnalen in zitten. De meeste Conimex-producten, waaronder de foo yong hai, bevatten namelijk trassie (garnalenpasta).
NEE NEEE NIET MIJN FOU YONG HAI...snik snik wat een verlies....
die garnaaltjes...zijn die niet minder zielug...tzijn maar garnaaltjes... :O
snik snik dag fou yong hai...dahaaag...dahaaag....
-
snik snik dag fou yong hai...dahaaag...dahaaag....
Je hebt nu toch wel genoeg tips om het voortaan ook zonder pakje te kunnen maken? :P
-
snik snik dag fou yong hai...dahaaag...dahaaag....
Je hebt nu toch wel genoeg tips om het voortaan ook zonder pakje te kunnen maken? :P
ja dat wel...maar ik vond die uit het pakje zooooo'n lekkere smaak hebben....
ik moet dus even rouwen om het verlies van mijn lekkere conimexx fou yong hai voor ik kan denken aan vervanging...snik...zo snel gaat dat niet...snik...vaarwel..;-)