Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Mensen => Topic gestart door: ineke op 17 augustus 2005, 18:27:28
-
maar wil vegetarisch eten.....(doe dit pas een paar weken). hebben jullie tips voor het afkick proces?? Ik lees hier veel over mensen die er van walgen...ik probeer dit ook te doen...maar dan zie ik een lekkere braadworst ofzo en dan jammie krijg ik er zo'n zin in. Ik ben ook een altijd een echte vlees en vis eter geweest....als ik iemand vraag 'wat eten we?' bedoel ik het vlees...
Wat voor dingen eet ik misschien nog meer waar ik aan moet gaan twijfelen....jullie hebben het hier over e-nummers...zijn die allemaal ook van dieren gemaakt die daarvoor moesten sterven?
in mijn omgeving (fam + beste vriendin) vind iedereen vegetariers lachwekkend en irritant....lekker is dat. Kan er soms wel om lachen, maar ze raken al geirriteerd als ik het er even over heb...niemand denkt dat ik het vol kan houden (omdat ik zo'n vleeseter ben) maar ik meen het echt serieus, en eigenlijk hoe langer ik geen vlees eet hoe serieuzer het wordt bij mij.
groetjes ineke.
-
Wat is precies je motivatie om vegetarisch te gaan eten?
Weegt die dan niet op tegen de verleiding om vlees te kopen?
-
Het is niet helemaal met elkaar te vergelijken, maar er is al een draad over kwelling en principes (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=32;action=display;threadid=7025).
-
nou ik stond in een dierentuin en ik dacht, wat gedragen we ons toch walgelijk tegenover dieren...
ja dit weegt er tegenop...anders at nu wel vlees of vis.....maar ik heb er gewoon moeite mee...waarmee ik niet wil zeggen dat ik vlees of vis ga eten...
-
Probeer gewoon vol te houden. Koop vegetarische braadworsten enzo. Eet vaker vegetarisch eten waarvan je erg houd.
E-nummers zijn toevoegingen in voedsel. Deze kunnen dierlijk zijn.
Kijk hier: http://www.food-info.net/nl/index.htm
En dan onder e-nummers. Daar kan je zien welke dierlijk zijn enzo.
En je omgeving kan misschien lachwekkend doen, maar daar moet je je gewoon niks van aantrekken. Voor hun is waarschijnlijk alles wat anders is dan hoe hun zijn lachwekkend. Wees blij dat je in ieder geval niet zo bent als hun.
-
In de natuurwinkel heb je ook visvervanger van het merk Redwood. Deze is dus net echt. Maar wel vegetarisch.
-
bedankt voor de reactie...
hmmm die e-nummers moet ik nog wel overna denken. misschien dat ik me eerst even op de gelatine en de geen vlees +vis ga richten...anders wordt het zoveel tegelijk.
ik hoop wel dat het op ten duur wat makkelijker gaat worden door gewenning ofzo...
en mijn omgeving mag zeuren daar luister ikniet naar (al is het wel minder leuk natuurlijk). Het ergste gedeelte heb ik al gehad...vertellen dat ik geen vlees meer eet...
-
Als je stopt met roken, kan je het radicaal doen ('cold turkey') of het afbouwen. Welke methode het beste is weet ik niet, zal van de persoon afhangen.
Stoppen met dierlijke producten kun je ook via de cold turkey methode doen, of afbouwend. Denk er eens over na welke methode voor jou beter werkt.
-
hey poek,
in iedergeval ben ik een paar weken geleden (ja nog erg kort dus niet echt indrukwekkend...) van de ene op de andere dag gestopt met vlees en vis....afbouwen....hmmm ik ben niet zo goed in matigen denk ik...vlees en vis smaakt naar meer voor mij
-
Ik zou je aanraden om eerst te stoppen met vlees en vis. Neem even je tijd om daaraan te wennen en beslis dan wanneer je ook op E-nummers, gelatine e.a. wil gaan letten. Als je vlees en vis lekker vindt, is het begin al vrij moeilijk; al dat detailwerk er nog bij zou je misschien kunnen ontmoedigen.
Veel succes!
-
Ik herken het wel, ik vond vlees ook heel erg lekker en ben alleen uit principe gestopt met vlees eten. De oplossing was bij mij om heel veel aandacht aan koken en vegetarische lekkere dingen te besteden zodat ik altijd heel erg lekker at. Als je nu gewend bent aan een maaltijd met aardappels, groente en vlees is het moeilijk om vlees door vleesvervangers te vervangen, omdat die echt heel anders smaken dan het vlees wat je gewend bent. Verandering van eetpatroon (meer rijst, pasta, cous-cous etc) kan de overgang een stuk leuker en makkelijker maken. Er staan heel veel lekkere recepten hier op de site om mee te experimenteren!
-
Ja, zoals Sam zegt, ga veel experimenteren met koken! Je moet er waarschijnlijk even aan wennen dat er dus geen vlees of vis meer in zit, dus je kunt proberen andere dingen te zoeken waar je net zo naar uit kan kijken (bij mij zijn dat bijvoorbeeld zongedroogde tomaten en pijnboompitten). Ik zou in ieder geval even wachten met het klaarmaken van alleen gekookte aardappels en wat groente. Dan lijkt je bord inderdaad zo leeg en saai in vergelijking met toen je nog wel vlees en vis at.
Ik denk dat de meeste vegetariërs hetzelfde wel (eens) gehad hebben. Ik was 10 of 11 toen ik vegetariër besloot te worden. Als ik dan door de keuken liep en mijn moeder was shoarma of snitzel aan het maken, dan baalde ik ook altijd dat ik dat niet meer kon eten. Tot ik standaard elke keer dat ik dat dacht, ging denken aan het leed dat aan zo'n stukje vlees kleeft. Toen was het snel over en nu denk ik absoluut nooit meer: zou ik dat maar kunnen eten. Zoals je zelf al zei, ik walg er ondertussen van. Dus er is hoop ;)
Verwacht trouwens niet dat als je een vegetarische braadworst ofzo gaat eten, dat je braadworst gaat eten. Dan kan het alleen maar tegenvallen. (Heb je wel eens gedacht een druif te gaan eten, terwijl je een olijf in je mond stopte?) Na een tijd weet je niet eens meer hoe vlees smaakt en dan denk je dat de smaak van een vegetarische worst de smaak van echte worst is (ik vind 'vervangers' altijd erg lijken op echt vlees, maar vleeseters vinden dit zelden...)
En ben je een beetje koppig? Als mensen tegen mij zouden zeggen dat ik het niet vol zou houden, zou ik het eigenlijk alleen om die reden al vastbelsoten zijn het vol te houden :-X
Succes ermee!
-
In de natuurwinkel heb je ook visvervanger van het merk Redwood. Deze is dus net echt. Maar wel vegetarisch.
Hé dat is weer nieuwe informatie ook voor mij. Dank je Alex. Ik zal eens kijken. Staat er ook iets op dat het duidelijk een visvervanger is?
-
Klik! (http://www.redwoodfoods.co.uk/content.php)
-
Prima adviezen van de anderen. Nog één ding: stel niet te hoge eisen aan je zelf. Het afhaken zal dan veel eerder gebeuren. Vlees en vis laten staan is al een heel grote stap. Ik heb niet gelezen of je nog thuis woont, want dat kan een stuk lastiger zijn.
Probeer ook eens in een restaurant vegetarisch te eten, misschien kom je op ideeën.
Er blijven een heleboel lekker dingen over. Ik heb eens iemand in huis gehad die wat langere tijd bleef wonen. Pas na 14 dagen stelde ze de vraag of we vegetarisch aten. Ze had het tot die tijd niet door gehad.
-
Ineke, kan je niet beter eerst het vlees laten staan en dan misschien later vis.
Tja en die E-nummers. Persoonlijk let ik daar niet op, al ongeveer 30 jaar niet. Vind dat gezocht. In een blikje tomatenpuree zitten ook heel wat restanten van insecten, daar vorig jaar nog eens over gelezen. Ga daar geen discussie over houden trouwens ;)
-
in mijn omgeving (fam + beste vriendin) vind iedereen vegetariers lachwekkend en irritant....
Wees blij dat ze hier niet komen :devil:
lekker is dat. Kan er soms wel om lachen, maar ze raken al geirriteerd als ik het er even over heb...niemand denkt dat ik het vol kan houden (omdat ik zo'n vleeseter ben) maar ik meen het echt serieus, en eigenlijk hoe langer ik geen vlees eet hoe serieuzer het wordt bij mij.
Tsjoah. Als het echt een obsessie voor je wordt kan je misschien beter af en toe vleesch eten. Je hebt speciale slager waar speciaal in het bubbelbad-met-champagne-doodgeknuffelde dode beesten worden verkocht. Aan de andere kant is dit de grootste 'valkuil': als je vrienden je één keer vlees hebben zien eten, nemen ze jouw nieuwe vegetarisme nooit meer serieus. De volgende keer schotelen ze je weer vleesch voor, want toen bij Sjeng-van-TiessenGrad at je het ook.
-
In de natuurwinkel heb je ook visvervanger van het merk Redwood. Deze is dus net echt. Maar wel vegetarisch.
Hé dat is weer nieuwe informatie ook voor mij. Dank je Alex. Ik zal eens kijken. Staat er ook iets op dat het duidelijk een visvervanger is?
Als ik even vervelend mag zijn. Ik heb van Redwood de 'vegetarian style tuna' geprobeerd. Het ruikt naar vis. oke. maar het is niet te (vr)eten. Zelfs de kat :kitty: van mijn broer die altijd het vegetarische beleg van zijn brood jat moest er niets van hebben. Het zit in een kuipje dat doet denken aan sheba kattenvoer. Maar zelfs de kat moest het niet hebben! :pukey: Zegt genoeg lijkt me.
Wup
-
Ik had de vissticks van redwood geprobeerd. Maar dat was niet te eten. Mijn moeder vond het te erg naar vis smaken en mijn vader vond het ook wel in de buurt komen. Nou dan hoef ik het al helemaal niet.
-
Het is ook nooit goed he?
-
hallo allemaal,
bedankt voor de vele reacties en tips ect...
ja zuivel ga ik pas later overna denken eerst dit maar eens! en misschien blijf ik wel zuivel drinken/eten. eieren is zowieso niet zo'n probleem want we hebben zelf kippen, echt wel relaxed. Want die van ons wonen wel ruim hoor, en dan vind ik het geen probleem ben niet perce tegen het drinken van melk of eten van eieren als de dieren het maar geod hebben. (en ja een koe in de tuin is toch wat lastiger).
ik woon nog bij mijn ouders, dus dat is wel lastig. maar vaak bied ik aan om zelf te koken en boodschappen te doen. en me ma is wel bereid een vleesvervanger in de pan te gooien.
en haha ik heb ook juist wel dat ik eigenwijzer wordt van de omgeving hoor. ik stopte met vlees eten en toen zei ik 'ik stop even met vlees en vis eten om te kijken hoe het is en dan beslis ik wel verder' dus op zich als ik terug naar vlees zou gaan dan had ik wel een ontsnappingclausule, maar ik wil het nu niet meer. Ik vind dat ik best zonder vlees en vis zou moeten kunnen. en als jullie zegeen dat op den duur er gewenning optreed dan is dit dus gewoon de lastigste periode en daarmoet ik wel overheen kunnen komen.
ik hoop dit jaar op kamers te gaan dus dan kan ik lekker voor mezelf gaan koken...lekker veel experimenteren enz...want nu krijg ik meestal 1 pitje ofzo en mag ik alleen koken met de ingredienten waar me ma al mee bezig is....
groetjes, ineke
-
Ik was altijd gek op vlees, en mede door de vega (???) worst van de AH etc. hield ik t vol....
sterkte!!
-
Wij zijn dus allemaal heel erg verschillend, he. Want alhoewel ik dus allesbehalve een stricte vegetarier ben, moet ik niets hebben van dingen die naar vlees of vis smaken...Daar krijg ik echt braakneigingen van.
-
Wij zijn dus allemaal heel erg verschillend, he. Want alhoewel ik dus allesbehalve een stricte vegetarier ben, moet ik niets hebben van dingen die naar vlees of vis smaken...Daar krijg ik echt braakneigingen van.
ja inderdaad! ik kan me dus niet voorstellen dat jij daar braakneigingen van krijg! pfff kan je die mij ook niet geven...zou wel lekker handig zijn.
groetjes ineke
-
Vaak neemt die behoefte aan/trek in vlees met de tijd wel af hoor, zo ging het bij mij tenminste wel (al ben ik nooit een grote vleeseter geweest). Het kost tijd.
-
Mijn vriend was ook een echte vleeseter, vooral shoarma ging er met kilo's in in het weekend.
Hij is op een gegeven moment ook vegetarier geworden en juist door dingen zoals vega shoarma (wat echt super lekker is) en tempeh gekruid met sambal en dat soort dingen houd hij het vol. En ik ook wel
Ikzelf hield nooit van vlees dus die overgang was niet super moeilijk voor mij, maar je moet gewoon experimenteren met dingen als tofu en tempeh, of je probeert eerst de vleesvervangers dat deden wij namelijk ook de eerste week.
Maar vooral experimenteren dus niet alleen aardappels koken met groente maar lekker een wok gerecht maken dat soort dingen.
Daarna kan je atijd bewuster worden van e nummers en dergelijke, Ik ben nu twee maanden vegetarisch en ik heb totaal geen moeite meer met vleees of vis of kip, doet me niets meer als ik het iemand zie eten.
E nummers en gelatine daar letten wij nu steeds meer op, gun het wat tijd
Ik ben nu na twee maanden tempeh verslaafd moet niet meer denken aan een lap vlees
-
Ik vind vlees en vis ook lekker, maar k eet het gewoon niet meer en ik voel me er goed bij.
-
'vohouden' vind ik niet zo een probleem. Ik mis niks namelijk.
Ik at eerst alleen doordeweek geen vlees, wel vis.
Toen trok ik het niet meer en at helemaal geen vlees.
nu eet ik ook geen vis meer en geen gelatine etc meer hoewel ik me minder druk kan maken over welke stremsel er nou precies in mijn kaas zit. Ook insectenoverblijfselen eten vind ik geen probleem (e120, karmijn) ik vind insecten niet bepaald gewervelden.
Eerst leefde ik op vleesvervagners, nu ben ik de vega keuken stukhje voor beetje aan het ontdekken.
-
Vergeet vooral niet dat je het voor jezelf doet. Jij besluit dat je geen vlees meer wilt eten. Voel je trots als je kunt vasthouden aan dat principe.
En geloof me, op kamers wonen is een stuk makkelijker. Ik ben gestopt met vlees eten toen ik nog thuis woonde. Mijn familie probeerde het te begrijpen, maar dat kwam toch niet helemaal uit de verf. Vaak vroegen ze 'of ik niet toch een stukje kip wilde,' 'of ik die rookworst niet heel lekker vond ruiken.' Dat soort dingen.
Nu woon ik op mezelf en kook ik alleen dingen waar ik op dat moment heel veel zin in heb. Dat is vrij makkelijk in je eentje. Bovendien is dat een hele goede manier om 'het vol te houden'. Er zijn genoeg dingen die heel lekker zijn en gewoon vegetarisch.
Kun je niet uitleggen aan je familie dat je graag vega wilt eten, maar dat je daarvoor meer nodig hebt dan alleen de dingen die zij al gebruiken met koken? Misschien zijn ze wel bereid iets extra voor jou in huis te halen.
-
Ik was echt een erge vleesadept, ik hield helemaal niet zo van groente op het moment dat ik vegetarier werd, ik was 15/16.
ik had toen tijdens een maaltijd een discussie met mijn zus en heb toen besloten om mijn slavinkje toch maar niet meer op te eten, en sindsdien ook geen vlees meer gegeten. Maar in het begin was het echt wel moeilijk, ik was bijvoorbeeld dol op Whoppers van de Burger King en als je dan iemand in de trein zo'n ding ziet eten :o
in het begin droomde ik zelfs wel eens dat ik vlees at, echt wel bizar om te merken hoe je hersenen daar dan mee omgaan.
maar nu (7/8 jaar later) is dat echt over, het gebeurt me vrijwel nooit meer dat ik zin heb om vlees te eten.
dus het went vanzelf wel. zorg dat je gewoon lekkere alternatieven hebt en als je echt achter je beslissing staat hou je wel vol.
-
dat dromen heb ik ook wel eens! heel maf, omdat ik eigenlijk voor mijn gevoel vlees niet mis. Maar mijn dromen vinden van wel ofzo ::)
Ik vind zelf dat gevarieerd eten ook helpt om het vol te houden. Dus niet elke dag zo'n saaie vleesvervanger maar beetje experimenteren. En op een gegeven moment weet je niet eens meer hoe vlees smaakt ;)
-
Ik heb de afgelopen 2/3 dagen al gedroomd van vlees/vis, al zit in mijn hoofd wél duidelijk het niet-willen-eten haha...
Vannacht droomde ik dat ik naar de supermarkt geweest was en vlees had meegenomen, best veel ook, maar toen ik thuiskwam bleek alles over datum (wel een jaar,iew ::)) maar in de winkel had ik écht gekeken of het nog goed was. En toch een gedeelte opgegeten, ook al wilde ik niet (juist ja? ???).
Ook droomde ik dat ik op vakantie was met mijn moeder en ze had iets gemaakt met gehakt erin, en ik at eerst 2/3 happen nadat mn mam me had gevraagd of ik niet gewoon mee kon eten, daarna zei ik alsnog "Ik weiger, ik ga écht geen vlees meer eten." :O haha
Maar ik vind het wel vervelend dat ik zo droom, want ik werd vanochtend wakker met het idee dat ik dus wel vlees had gegeten ::)
Faina
-
Ik weet niet zo veel van droomuitleggen, maar hier zie ik toch duidelijke symboliek in, met dat over datum en zo... als je geinteresseerd bent in droomuitleg kan ik je een link geven waar je dromen verklaard kan krijgen. Of ik kan het zelf vragen, ik ben er wel benieuwd naar.
-
Ik weet niet of dat "over de datum" gebeuren echt iets van symboliek bevat, want in dromen komt het heel vaak voor dat cijfers (of alles wat geschreven/getypt is) veranderd... (Ik had eigenlijk daardoor moeten beseffen dat het een droom was lol, maar deed dat weer eens niet.) Maar ik zou het kunnen vragen of er enige -andere- betekenis aan vast zit.
Al kan ik zelf wel een uitleg "bedenken". Dat ik het gewoon helemaal gehad heb met vlees eten en dat "over de datum" betekent dat het (=vlees eten) (misschien) iets van het verleden is...
Maar zou het best wel eens kunnen vragen, ken iemand die dromen uitlegt dus...
Laat ik het zo zeggen, misschien dat ik mijn dromen weer eens op ga schrijven, en als ik iets met meer details herinner kan ik het eens voorleggen aan iemand die dromen uitlegt :)
Faina
-
Ik moet zeggen dat ik dus inderdaad meer van het "langzaam afbouwen " ben. Eerst gewoon vlees laten staan ( eerste weken wel wat moeite gehad), in een van die 1ste maanden nog wel eens gezondigd met een biologisch stukje vlees maar merkte dat ik er gewoon niet meer zo'n behoefte aan had. Vis at ik nog wel, maar daarvan merk ik nu ook dat ik het begin meer vis at, en nu steeds minder vis. De volgende fase is waarschijnlijk dat ik gewoon zo veel mogelijk vegetarisch eet en alleen bij uitzondering vis, en dan op een gegeven moment helemaal geen vis meer. maar daar ben ik nu nog niet aan toe. Merkte ook in het begin dat mensen dachten dat het een bevlieging van me was, maar dat ze het nu wel accepteren. alleen mijn schoonmoeder bakt standaard kip als we komen eten, maar die laat ik dan gewoon staan en eet alleen gebakken aardappelen en sla.... ook niet erg voor een keertje. maar goed, ik merk dus dan mijn afkeer van vlees steeds groter wordt en daar ben ik wel blij mee, want ik dacht echt dat ik van speklappen e.d. zou gaan dromen dat valt me dus 100% meem en ik ben echt blij dat ik die stap genomen heb vorig jaar !
-
Tja, vlees eten omdat het zo lekker is. Maar feitelijk eten we alleen om in leven te blijven. Er zijn zoveel redenen om minder lekker te eten, maar daarbij toch je eigen bijdrage te leveren aan een betere wereld.
Natuurlijk, je kan je geweten sussen door geld te geven aan een instelling die een diersoort behoedt voor uitsterven (een deel van dat geld gaat naar de directeur).
Je eigen bijdrage is groter als dieren niet voor jouw genoegen hoeven te sterven.
-
Ik zie het verband tussen geen vlees en minder lekker eten niet. Sinds ik vegetarisch eet vind ik het eten lekkerder.
-
Vanaf mijn 17e eet ik geen vlees meer (ben nu 23)
vanaf mijn 20e eet ik ook geen vis meer
bij mij dus ook afgebouwd!
op stremsel en e-nummers en gelatine let ik niet
woon nog thuis en wil het niet te moeilijk maken
wie weet komt dat later nog!
Enne.. die visvervangers pfffff af en toe mis ik nog weleens
een visstick of een mootje zalm hoor
kom eigenlijk nooit in de biowinkel toch maar eens
even langswippen!
-
Ik zie het verband tussen geen vlees en minder lekker eten niet. Sinds ik vegetarisch eet vind ik het eten lekkerder.
Ik ben juist minder vlees gaan eten omdat ik vlees niet noodzakelijk vond voor een lekkere maaltijd!
-
Weet je, toen ik in het begin vege werd, heb ik stiekem 2 keer vlees gestolen. Je moet ook wennen aan vegetarisch eten,aangezien het een andere structuur heeft dan vlees. Maar ik zou beginnen (zoals ik, maar ik hield het bij een dag) met bv maandag geen vlees te eten en na een tijdje nog en dag erbij enzoverder. Hoesnel dat je het doet moet jezelf weten
suc6
-
Ik heb voor mezelf echt een grote stap gemaakt door te stoppen met het eten van vlees en vis. Ik was echt een groots liefhebber en was lange tijd voor 3/4 carnivoor. Het was echt klote om op te geven. Je hebt je smaak wat je graag geprikkeld wil hebben, maar je hebt ook een schuldgevoel dat je niet geprikkeld wil hebben.
Smaak is ook een geluk wat veel mensen niet realizeren, dus het is zwaar als je een, voor jouw zo grote, smaakbron gedag moet zeggen. Maar dat schuldgevoel is nu wel weg, waar ik meer waarde aan hecht en me ook gelukkiger maakt. Heb desondanks nog steeds wel het gevoel dat ik iets te vaak denk 'lekker, het is vleesloos' ipv 'lekker, vegetarisch'. Snap je?
-
Ik heb de eerste twee weken alleen nog vlees gegeten door de macaronni of nasi heen, maar dat beviel zó goed, dat ik nu helemaal geen vlees meer eet. Ik eet nog wel eens vis, omdat ik vooral vegetarisch ben gaan eten voor mijn gezondheid; van vlees krijg ik last en van vis gelukkig niet.
-
omdat ik vooral vegetarisch ben gaan eten voor mijn gezondheid;
Ook goede reden. Ik vraag me altijd af of mensen zoals jij, die stoppen vanwege gezondheidsredenen, zich over het algemeen ook kunnen vinden in de beweegredenen van principiele vegetariers. Ben ik benieuwd naar!
-
ik had gister een rare ervaring. ik zat het basiskookboek van AH door te bladeren ( is met nogal grote foto's) en bij het zien van de foto's met gehakt en hachee werd ik echt misselijk!! echt letterlijk...
-
En hoe lang ben je al afgekickt?
-
Ik eet sinds vorig jaar zomer geen vlees meer.
-
Ik vind vlees soms heel lekker, maar ik ben vegetariër geworden omdat ik het enorm naar vind hoe dieren behandeld worden. Als protest dus. Transporten, ophokken, varkensflats, het in enkele weken zo laten groeien van dieren om meer winst te maken etc. het maakt me zo kwaad. :angry4:
Ik vrees dat mijn stoppen met vlees eten de dieren niet echt zullen helpen, maar hoe meer mensen vegetariër worden, des te meer kans dat er wel dingen gaan veranderen en de dieren beter behandeld worden.
Wat niet betekend dat ik, als dieren wel goed behandeld zouden worden, wel weer vlees ga eten. Nu ik een tijdje geen vlees eet, voel ik mezelf ook beter.
Al de medicijnen en groeihormonen die de dieren krijgen, krijg jezelf ook binnen als je vlees eet. Ik merk duidelijk het verschil.
-
Ik vind vlees soms heel lekker....
Ik denk dat niemand zal ontkennen, dat bereid vlees lekker is. Maar hoe smaakt vlees zonder bereiding? Dus zonder kruiden en specerijen, en zonder koken, bakken of braden?
-
Ik vind vlees soms heel lekker....
Ik denk dat niemand zal ontkennen, dat bereid vlees lekker is. Maar hoe smaakt vlees zonder bereiding? Dus zonder kruiden en specerijen, en zonder koken, bakken of braden?
Dat gaat in het geval van vis niet op.
Gezien hoe de meeste mensen koken (goedkoop vlees, bv kipfilet), met een pakje van knorr en saus uit een potje: dan kan je elk stukje materie gebruiken, Valess bv ...
-
Ik vind vlees soms heel lekker....
Ik denk dat niemand zal ontkennen, dat bereid vlees lekker is. Maar hoe smaakt vlees zonder bereiding? Dus zonder kruiden en specerijen, en zonder koken, bakken of braden?
Wat doet dat er toch toe? Ik hou erg van wortels, maar niet als ze, modderig en wel, net uit de grond getrokken zijn...
-
Een tijdje terug zaten mijn zoon en kleinzoon bij ons aan tafel mee te eten. (tja, zo gaat dat) Toen mij zoon vroeg waarom ik eigenlijk geen vlees meer eet, zei ik dat ik wel een stuk of 5 redenen kan opnoemen, maar ik gaf het volgende voorbeeld: Ga eens met je zoon naar een kinderboerderij en laat hem spelen met de lammetjes, geitjes, kuikentjes en alles wat er nog meer rondloopt. Durf je dat tegen hem te zeggen dat je vanavond lamsvlees eet? Ja zei hij, nou ga je op m’n gevoel werken.
Hij geeft toe, je moet je gevoel uitschakelen om vlees te eten, maar ik ben wel met hem eens, en met iedereen dat dat ook vindt, vlees is, als het goed bereid is, ronduit lekker.
-
En maar een deel van de mens slacht de dieren zelf.
-
dat ken ik in een ander vorm ( gehoord van een pescatarier): "ik eet alleen wat ik zelf kan slachten"... en een visje vangen lukt nog wel, maar een koe zelf slachten.....
-
En maar een deel van de mens slacht de dieren zelf.
Maar een superklein deel....... ;D
-
Blijkbaar zijn er wel plantaardige dingen die naar vlees smaken, hoewel ik dat zelf niet kan beoordelen omdat ik al 19 jaar geen vlees meer heb gegeten. Soms eet ik vegetarisch met carnivoren, en dan merken ze wel eens op 'Hee, dit smaakt echt naar varkensvlees!" Op zo'n moment ben ik blij dat ze ook inzien dat het plantaardig kan, maar ironisch genoeg lust ik het dan niet meer, omdat ik aan varkensvlees moet denken... :-[
Er moeten dus ongetwijfeld dingen bestaan die nieuwe veggies helpen om het vlees te vergeten....
-
Laatst at ik "cordon blue" van Quorn of een ander vleesvervangend merk. Ik vond het vies. Waarschijnlijk leek het teveel op vlees. Voor mij hoeft het niet naar vlees te smaken.
-
Ja! Dat is toch die burger met een plak 'ham' er in? Daar werd ik onpasselijk van, echt smerig!
-
Mijn huisgenoten zijn het ook met ons eens. :)
-
maar wil vegetarisch eten.....(doe dit pas een paar weken). hebben jullie tips voor het afkick proces?? in mijn omgeving (fam + beste vriendin) vind iedereen vegetariers lachwekkend en irritant....lekker is dat. Kan er soms wel om lachen, maar ze raken al geirriteerd als ik het er even over heb...niemand denkt dat ik het vol kan houden (omdat ik zo'n vleeseter ben) maar ik meen het echt serieus, en eigenlijk hoe langer ik geen vlees eet hoe serieuzer het wordt bij mij.
groetjes ineke.
denk gewoon aan je eigen lichaam, je gezondheid, cholesterol, dierenleed, energieverspilling, milieu en natuur en jawel zelfs aan uw medemens.
Het is toch op z'n minst belangrijk wat je in uw lichaam stopt?
Als je er mee door gaat dan ben je iig sterker dan die zwakkelingen in je familie.
Jij zal tenminste karakter hebben, zij niet. Die mensen hebben schrik om anders te leven.
Zij houden het liever bij de oude gewoontes. Bewijzen zijn er al jaren dat mensen niet meer gezond zijn. Dikker, vermoeid en meer ziek dat wel. Wat zijn de grootste doodsoorzaken in België en Nederland? Toch wel onze levensstijl.
Wij hebben dat ook meegemaakt hoor. Pfff dat doet me al jaren niets meer, integendeel!
Er zijn daar zelfs veel meer voordelen aan verbonden dan je denkt!
En er is een grote keus wat betreft vlees vervangingen. Zelfs visvervangingen.
Ga op google-zoek en je vindt al snel veel vervangproducten.
Alles wat dierlke produktn zijn, is te vervangen hoor.
Ik wil je zelfs menu's geven met foto die superlekker zijn en klaar te stomen zijn in een 30 minuten. Zonder veel poespas. Belangrijkste is dat het geen droogkost mag zijn want dan geef je het al snel op!
doei
-
Laatst at ik "cordon blue" van Quorn of een ander vleesvervangend merk. Ik vond het vies. Waarschijnlijk leek het teveel op vlees. Voor mij hoeft het niet naar vlees te smaken.
nee het hoeft idd niet maar bij mensen die net overschakelen helpt het wel iig.
de bio-produkten zijn wel stukken beter dan die flauwe afkooksels in de supermarkt
(die eiglk ook niet zooo slecht zeijn eiglk)... ;)
-
Ik zou het totaal niet erg vinden als vleesvervangers naar vlees smaakten. Sterker nog........déden ze dat maar :)
-
Ik zou het totaal niet erg vinden als vleesvervangers naar vlees smaakten. Sterker nog........déden ze dat maar :)
Ik vind het al erg als het er op lijkt, maar ja, als er daardoor meer vegetariërs zouden komen...
-
Ik zou het totaal niet erg vinden als vleesvervangers naar vlees smaakten. Sterker nog........déden ze dat maar :)
en ze kunnen het. Ze hebben de wetenschap!
Maar zoals altijd is het vraag en aanbod.
Als nu es de meeste mensen overschakelen dan zou je iets zien... massa's nieuwe producten zouden er komen ma' ja... mensen hebben schrik om te veranderen hé? Ze blijven liever maar bij die rotzooi hangen hé?
De meeste mensen willn niet betalen voor goed-eten!
Bio is duur zeggn ze dan. Maar wij eten al lang bijna volledig bio nu en tblijft hetzelfde budget. Integendeel we besparen zelfs omdat alles langer meegaat, je meer zorgzamer ermee omgaat enz...
er bestaan produkten die bijna vlees smaken zeg maar. Zoals de gehaktbal van healty planet (niet meer te viden bij ons) of de produkten van redwood (niet meer te vinden bij ons) pfff
of LIMA de speltseitan grilled bvb, mmmm!
-
daarmee wil ik niet zeggen dat het moet hé of dat het nodig is maar tis iig een leuke afwisseling. Doet mensen sneller veranderen eenmaal ze het een beetje kennen.
Nadien merken ze wel dat het niet echt hoeft!
Er is echter wel een probleem, de meeste mensen die het verkopen kennen of gebruiken het meestal zelf niet. Hoe kunnen ze het dan overbrengen bij hun klanten.
ALs ik ga shoppen praat ik soms veel met mensen die staan te tuuren naar die produkten. Ergens willen ze wel maar ze weten niet wat het is. Dus gaan ze weer weg. Tenzij ik daar ben! ;D
Heb er al heel wat overtuigt hoor. Maar ja smaken kunn ook verschilln. Niet alles wat ik lekkr vind is daarom lekker voor die ander hé? Maar ik moet soms ook wel iets 3X iets eten eer ik het lust moet ik zeggn.
-
Ik zou het totaal niet erg vinden als vleesvervangers naar vlees smaakten. Sterker nog........déden ze dat maar :)
Van de week heb ik voor het eerst vleesvervangers geprobeerd en het is mij goed bevallen. Het smaakt natuurlijk niet naar vlees, maar ik vond het lekker en een prima alternatief.
-
Vanaf het begin heb ik altijd vegetarische burgers en dergelijke gegeten en nu eet ik de veganistische variant naast tofu en peulvruchten. Ik heb ze over het algemeen altijd wel lekker gevonden. Mijn man ook en die eet ze dan ook elke dag.
Ik vind het leuk als er iets plantaardigs op de markt is wat lijkt op een dierlijk product, al was het maar vanwege de reacties van anderen als ik erover vertel of het op feestjes serveer. Ik heb altijd graag vlees, vis en kaas gegeten, tot het mij tegen begon te staan en ik via het vegetarisme veganist werd. Mijn man zegt dat het wel anders smaakt dan vlees of vis en de structuur is ook wat anders - hij eet bij anderen nog wel vlees of vis.
Ik ben geen vegetariër geworden om de smaak van het vlees, maar om het leed dat erachter zat. Vleesvervangers maken het voor mij juist wat minder eentonig en saai, want ik heb niet zo'n uitgebreid kookrepertoire, onder meer vanwege de tijd. Ik kom om twintig over zes thuis uit mijn werk en dan moet ik nog de dieren eten geven en eten koken. Bovendien zijn ze ideaal voor als ik bij iemand anders eet of als mijn man eten kookt.
Ook om anderen met het veganisme kennis te laten maken, vind ik ze een uitkomst, vooral de producten van Viana en Redwood. De worstjes van Taifun en sommige burgers van Provamel vinden alleseters vaak wel lekker. Falafel en andere vegaballetjes ook. Ik vond vroeger die van Vivera lekkerder dan die van Albert Heijn.
Ze hebben de overgang voor mij een stuk gemakkelijker gemaakt en dat doen ze nu nog steeds. Ik kan zeggen dat ik niets mis omdat praktisch alles wel in een veganistische versie te krijgen danwel te maken is. Ik kan het met mijn geweten niet meer rijmen om weer vlees en vis te eten, maar ik vond het altijd erg lekker, dus ben ik blij dat er iets is wat lijkt op wat ik vroeger lekker vond, bijvoorbeeld shoarma. Ik ben het wat dat betreft met Odilia en Apraxia eens.
-
er bestaan produkten die bijna vlees smaken zeg maar. Zoals de gehaktbal van healty planet (niet meer te viden bij ons) of de produkten van redwood (niet meer te vinden bij ons) pfff
of LIMA de speltseitan grilled bvb, mmmm!
Ik heb van de week die vissticks van Redwood gehad. Mijn vader (= vleeseter) zei dat ze niet naar visstick roken, maar naar haring :P. Maar ik vond ze toch echt iets te vissig smaken hoor. Maar ik heb eigenlijk nooit van vis gehouden..