Vegatopia Forum

Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Viz op 11 augustus 2005, 12:31:18

Titel: De pannenkoekendraad
Bericht door: Viz op 11 augustus 2005, 12:31:18
Vreemd genoeg kon ik de oude pannenkoekendraad niet meer vinden, dus daarom maar een nieuwe gemaakt.

Gisteren en vandaag heb ik pannenkoeken gemaakt met de nieuw 'So Good' sojamelk naturel en dat is zeker een aanrader! Wel heb ik gewoon (eko) eieren erbij gebruikt. Je proefde de sojamelk totaal niet qua vies bijsmaakje oid en ze smaakten precies hetzelfde als de oude vertrouwde melkpannenkoeken! :D  Ik heb ook het idee dat ze wat lichterverteerbaarder zijn, maar dat zal ook wel komen omdat ik geen boter, maar olijfolie gebruik om te bakken.

Groetjes, Isa

Titel: Re:Nieuwe pannenkoekendraad
Bericht door: bloempjuh op 12 augustus 2005, 17:54:03
Mijn soja-pannenkoeken vielen juist een beetje tegen.. Maar wat het probleem was weet ik niet meer. Ze brandden gewoon vaak aan of werden niet goed gaar..
Titel: Re:Nieuwe pannenkoekendraad
Bericht door: renske op 12 augustus 2005, 18:54:42
 :thumbsup:
Pannekoeken, Goed idee! Oh, ik ga ze morgen meteen eten!
Joepie!

Ik eet wel eens pindakaas op mijn pannekoek en dan kijkt iedereen heel vies naar me. Ben ik dan echt de enige die dat soms graag lust?
Titel: Re:Nieuwe pannenkoekendraad
Bericht door: Kiwi op 12 augustus 2005, 18:57:44
Het lijkt mij niet zo'n succes. :iek:
Titel: Re:Nieuwe pannenkoekendraad
Bericht door: Christiaan op 12 augustus 2005, 19:01:31
Sambal bij!
Titel: Re:Nieuwe pannenkoekendraad
Bericht door: Apraxia op 12 augustus 2005, 19:12:40
Ik zorg altijd dat ze zo dun mogelijk zijn. Ik giet het beslag in de pan (met anti-aanbaklaag) en draai de pan zodat het beslag zo breed mogelijk 'uitloopt'.
Dit zijn dan meer flensjes maar dat vond ik 'vroeger' ook al lekkerder. Anders heb je zo'n meelplaat  ::)
Titel: Re:Nieuwe pannenkoekendraad
Bericht door: willem op 12 augustus 2005, 19:15:27
:thumbsup:
Pannekoeken, Goed idee! Oh, ik ga ze morgen meteen eten!
Joepie!

Ik eet wel eens pindakaas op mijn pannekoek en dan kijkt iedereen heel vies naar me. Ben ik dan echt de enige die dat soms graag lust?
Ik deed dat al jaren geleden en toen keek iedereen ook zo vies. Totdat ik vroeg wat zij dan wel op de pannenkoek deden. Antwoord: stroop en toen keek ik heel vies.
@Kiwi, ik doe er ook wel eens marmite bij op: heerlijk
Titel: Re:Nieuwe pannenkoekendraad
Bericht door: bienne op 12 augustus 2005, 19:17:24
Met pindakaas heb ik nooit geprobeerd....... mmmmm een keertje doen maar
Titel: Re:Nieuwe pannenkoekendraad
Bericht door: Kiwi op 12 augustus 2005, 19:25:42
@Kiwi, ik doe er ook wel eens marmite bij op: heerlijk

Ik had niet anders verwacht willem. :P
Titel: Re:Nieuwe pannenkoekendraad
Bericht door: Apraxia op 13 augustus 2005, 13:15:10
Vandaag heb ik voor het eerst havermelk (oatmilk) gebruikt ipv sojamelk. Ik moet zeggen dat daarmee een nog lekkerder is
Havermelk lijkt qua smaak zelfs een beetje op echte melk. Het ziet er niet uit (waterig en bruin) maar ik ga er voortaan voor!
Titel: Re:Nieuwe pannenkoekendraad
Bericht door: Viz op 14 augustus 2005, 16:20:04
Bleeeg, pindakaas op een pannenkoek lijkt me nou echt vies. In Duitsland zag ik dat ze nutella op de pannenkoeken deden, ook niet niet echt...  

Mijn favo pannenkoekenbeleg blijft stroop en stukjes appel met (poeder)suiker en kaneel :)

Maar pannenkoeken met so good zijn echt aan te raden hoor, heel anders dan met 'gewone' sojamelk van Alpro ofzo naar mijn mening, daar bleef de sojasmaak altijd zo dominant in aanwezig.
Titel: Re:Nieuwe pannenkoekendraad
Bericht door: fem fatale op 14 augustus 2005, 21:06:09
in frankrijk doen ze nutella op de crepes, dus misschien is het toch heel lekker?
Titel: Re:Nieuwe pannenkoekendraad
Bericht door: Anya op 14 augustus 2005, 21:51:01
in frankrijk doen ze nutella op de crepes, dus misschien is het toch heel lekker?

 :yes: Ik vind het lekker (alleen vind ik Nutella niet echt de beste choco). Chocoladesaus of gesmolten chocolade is natuurlijk nog beter!

Edit: Pindakaas vind ik trouwens verschrikkelijk, maar niet alleen op pannenkoeken...
Titel: Re:Nieuwe pannenkoekendraad
Bericht door: Viz op 14 augustus 2005, 22:05:53
in frankrijk doen ze nutella op de crepes, dus misschien is het toch heel lekker?

Doen ze daar idd niet eerder gesmolten warme chocolade (zoals in dame blanche gebruikt wordt) op de crepes? Das nl heel iets anders dan nutella en wel weer lekker :)
Titel: Re:Nieuwe pannenkoekendraad
Bericht door: fem fatale op 14 augustus 2005, 22:07:32
ik zag overal stalletjes met grote potten nutella, ik heb natuurlijk niet gecontroleerd of daar ook echt nutella inzat, of dat ze die potten wel echt gebruikten, maar ik denk toch echt dat ze nutella gebruiken

dat is natuurlijk wel altijd smeerbaar
Titel: Re:Nieuwe pannenkoekendraad
Bericht door: Kiwi op 14 augustus 2005, 22:11:17
Maar Nutella is van hazelnoten gemaakt, dat is toch iets heel anders dan chocolade.
Titel: Re:Nieuwe pannenkoekendraad
Bericht door: fem fatale op 14 augustus 2005, 22:13:21
pff, dat weet ik toch niet

ik zag overal potten nutella dus er zijn vast mensen die dat lekker vinden
overigens vind ik hazelnoten wel heel lekker, hazelnotenpasta ook, dus misschien dat dat een pannenkoek wel eetbaar maakt
Titel: Re:Nieuwe pannenkoekendraad
Bericht door: Viz op 14 augustus 2005, 22:15:50
pff, dat weet ik toch niet

ik zag overal potten nutella dus er zijn vast mensen die dat lekker vinden
overigens vind ik hazelnoten wel heel lekker, hazelnotenpasta ook, dus misschien dat dat een pannenkoek wel eetbaar maakt

Naja, Toof heeft hier volgens mij een pot staan dus ik zal de volgende pannenkoek keer wel een keertje een test doen...


Titel: Re:Nieuwe pannenkoekendraad
Bericht door: Selly op 14 augustus 2005, 22:16:47
Kastanjepuree met nutella. Ook heerlijk op de pannekoek.
Titel: Re:Nieuwe pannenkoekendraad
Bericht door: Viz op 14 augustus 2005, 22:18:37
edit: het is duo penotti   ::)

 
Titel: Re:Nieuwe pannenkoekendraad
Bericht door: willem op 15 augustus 2005, 10:01:41
in frankrijk doen ze nutella op de crepes, dus misschien is het toch heel lekker?



Edit: Pindakaas vind ik trouwens verschrikkelijk, maar niet alleen op pannenkoeken...
Je hebt dit volgens mij eerder gezegd, wat mankeert eraan dan?
Titel: Re:Nieuwe pannenkoekendraad
Bericht door: Apraxia op 15 augustus 2005, 12:40:15
Ik vind pannenkoeken met pindakaas en sambal ook goed te doen.
Titel: Re:Nieuwe pannenkoekendraad
Bericht door: Anya op 15 augustus 2005, 21:14:05
Je hebt dit volgens mij eerder gezegd, wat mankeert eraan dan?

Alles :P 't Is gewoon één van de weinige dingen die ik echt niet binnenkrijg.
Titel: Re:Nieuwe pannenkoekendraad
Bericht door: willem op 15 augustus 2005, 23:42:55
Je hebt dit volgens mij eerder gezegd, wat mankeert eraan dan?

Alles :P 't Is gewoon één van de weinige dingen die ik echt niet binnenkrijg.
Te droog, te weinig smaak, te veel associaties met andere verkeerde dingen? Vind je gewone pinda's dan wel lekker? Hier in huis is het net andersom. Twee kinderen vinden pinda's niet lekker en ze smullen van pindakaas.
Titel: Re:Nieuwe pannenkoekendraad
Bericht door: Sanja op 15 augustus 2005, 23:51:49
ik moet eerlijk zeggen dat ik zelfs nog nooit pindakaas geproefd heb omdat ik van de geur al haast over mijn nek ga... Laat staan dat ik dat in mijn mond ga stoppen...
Titel: Re:Nieuwe pannenkoekendraad
Bericht door: Elsbeth op 16 augustus 2005, 10:27:40
in frankrijk doen ze nutella op de crepes, dus misschien is het toch heel lekker?

Voordat iedereen op Fem springt: dit is waar. In Frankrijk doen ze Nutella op de crepes en veel minder vaak echte chocosaus. Nu is dat laatste ook plakkeriger en moeilijk op dat ding te smeren, dus ik snap het wel. Nutella is the bomb in Frankrijk! Die rare Franse mensen toch..  ;)
Titel: Re:Nieuwe pannenkoekendraad
Bericht door: Anya op 16 augustus 2005, 19:31:52
Te droog, te weinig smaak, te veel associaties met andere verkeerde dingen? Vind je gewone pinda's dan wel lekker? Hier in huis is het net andersom. Twee kinderen vinden pinda's niet lekker en ze smullen van pindakaas.

Ik ben niet dol op pinda's maar lust ze wel. 't Is heel moeilijk om uit te leggen waarom je iets niet lust, hoor... Pindakaas stinkt om te beginnen al verschrikkelijk en (in tegenstelling tot bv. sommige kazen) lost de smaak de daardoor gecreëerde verwachting helemaal in ;)
Titel: [Koken] Finse spinaziepannenkoeken
Bericht door: Vegatopia op 26 februari 2015, 13:00:21
Finse spinaziepannenkoeken

Eenvoud is één van de kenmerken van de Finse keuken. Er wordt hoofdzakelijk gebruik gemaakt van ingrediënten die in het hoge noorden lokaal verbouwd kunnen worden, zoals granen en knolgewassen. Gelukkig is eenvoud geen synoniem voor saaiheid. Een mooi voorbeeld zijn de in Finland zeer populaire spinaziepannenkoeken, pinaattiohukaiset in het Fins.

Source: Finse spinaziepannenkoeken (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/12880-finse-spinaziepannenkoeken)
Titel: [Koken] Zoete spinaziepannenkoekjes met limoen
Bericht door: Vegatopia op 20 september 2015, 13:00:38
Zoete spinaziepannenkoekjes met limoen

In mijn balkonmoestuin staan een aantal gemakkelijk groeiende groenten, verschillende kruiden, wortels én spinazie. Jammer genoeg is de opbrengst niet altijd te voorspellen en weet je nooit zeker of je een hele week hetzelfde zult eten of niet eens één portie groenten op tafel krijgt. Daarom een recept om een overschot of juist een te kleine oogst heerlijk te verwerken in een verrassend ontbijt of als onderdeel van een brunch: zoete spinaziepannenkoekjes, met crème fraîche en limoen voor een frisse touch en maple syrup om het af te maken.

Source: Zoete spinaziepannenkoekjes met limoen (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/13119-zoete-spinaziepannenkoekjes-met-limoen)
Titel: [Koken] Vegan boekweitblini's met gojibessen en appel
Bericht door: Vegatopia op 20 december 2015, 13:01:18
Vegan boekweitblini's met gojibessen en appel

Wil je tijdens de feestdagen de superfoods niet achterwege laten maar toch lekker genieten? We hebben voor jou de oplossing: een feestelijk dessert met gojibessen. De meeste mensen gebruiken gojibessen omdat ze gezond zijn en mengen ze daarom in gedroogde vorm onder een salade. De smaak lijkt vaak maar bijzaak. In dit recept laten we de bessen volledig tot hun recht komen met flink wat Bols.

Source: Vegan boekweitblini's met gojibessen en appel (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/13230-vegan-boekweitblini-s-met-gojibessen-en-appel)
Titel: [Koken] Pannenkoekentaart
Bericht door: Vegatopia op 19 april 2016, 13:00:38
Pannenkoekentaart

Pannenkoeken zijn lekker, of je nu 8, 38 of 88 bent. Met pannenkoeken ben je altijd verzekerd van tevreden gezichten en gevulde buiken rond de tafel. Nu is er weinig mis met een klassieke naturel pannenkoek met stroop of suiker en kaneel, maar pannenkoeken lenen zich ook uitstekend om eindeloos mee te varieren. Zoet fruit zoals bessen, aardbeien, appel of banaan zijn heerlijk, maar ook hartige ingrediënten zoals kaas, champignons en ui zijn erg lekker in een good old pannenkoek.

Source: Pannenkoekentaart (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/13339-pannenkoekentaart)
Titel: [Koken] Italiaanse pannenkoekrolletjes met mozzarella en tomaat
Bericht door: Vegatopia op 25 januari 2017, 13:01:46
Italiaanse pannenkoekrolletjes met mozzarella en tomaat

Onlangs besprak Annemieke het kookboek Lekker uitpakken, kookboek voor kinderen van Karin Luiten. Ze gaf het vier sterren. We mochten al een recept uit dit boek voor shakshuka plaatsen, het Midden-Oosterse groente-eiergerecht. Vandaag hebben we nog een recept uit Lekker Uitpakken, nu voor Italiaanse pannenkoekrolletjes met mozzarella, basilicum, kerstomaatjes en walnoten.

Source: Italiaanse pannenkoekrolletjes met mozzarella en tomaat (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/13627-italiaanse-pannenkoekrolletjes-met-mozarella-en-tomaat)