Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Mariek op 10 augustus 2005, 19:19:16
-
Na 'Wat is je favoriete bier' en 'Wat is je favoriete wijn' (waar ik allebei niks mee heb wegens alcohol vies vinden), bedacht ik me tussen de middag ineens: wat is je favoriete belegde boterham?
Ik at namelijk een hele donkere boterham met kaas en een hardgekookt ei. Dat kan ik elke dag wel eten, ik vind dat zó lekker!
Mijn vader zat tegenover mij, en deed een eitje op zijn krentenbol (heeft 'ie van mijn oma, zijn schoonmoeder). Ook geen alledaagse combi, net als de combi erna: bruine suiker met tomaat. De vreemde combi's zijn kennelijk erfelijk, ik weet nog dat ik vroeger vaak vol verbazing stond te kijken als mijn oom een boterham met hagelslag en zout smeerde, of eentje met kaas en jam (nog voordat dat door reclame 'in' werd).
Naast donker brood met kaas en ei, kan ik soms ook verschrikkelijk verlangen naar zo'n slappe witte boterham met een heel hard korstje en pindakaas. Dus dat staat bij mij op de tweede plaats.
Wat is jouw favoriete belegde boterham?
-
zonder beleg... of telt dat niet? :)
Ehm pindakaas is lekker.. en chocopasta/carobella en hagelslag...
-
Kaas met brood.
-
belegen kaas met plakjes tomaat en een beetje peper!
-
t liefst een donkerbruine boterham met kaas en appel-perenstroop, maar wegens het niet meer mogen eten eten van appel heb ik dat al een tijd niet meer gegeten, ik moet eens op zoek naar perenstroop oid
ook erg lekker, geitenkaas met pesto, zachte geitenkaas met venkel en pesto en rucola en zelfgemaakte eiersalade met augurk
-
Sinds ik zo vegan mogelijk probeer te eten: pindakaas, radijs of tomaat (broodeten is wel een beetje saai geworden zo zonder kaas, vooral in het bedrijfsrestaurant).
-
Het allerliefst, met margarine en kaas. Ook heel graag met hummus. Of pindakaas met sambal en komkommer.
-
kaas (evt met mosterd)
hummus met komkommer
philadelphia met ingelegde groene peper
boursin
-
-Kruidenkaas met pesto en gedroogde tomaten.
-Brie met honing en pijnboompitten.
-Hagelslag.
-Eiersla met augurk.
Of op toast: jonge kaas met augurk en ketchup, even in microgolf, gesmolten kaas dus.
-
-Mosterd-mayonaise met tomaat en groene peper
en een geroosterde boterham met:
-Pindakaas met Currypasta (uit zo'n potje van de Toko)
:P
-
Met speculaasjes! :kwijl:
-
Eerst een laagje tofunaise op brood en daarna schijfjes komkommer, tomaat, ui, avocado en daarna wat kruidenzout erover.
Geroosterd brood met zelfgemaakte vegan parmezaanse kaas (1 deel gemalen walnoten, 1/2 gistvlokken en een beetje zout. Dit alles maal je in de keukenmachine)
En van zoet broodbeleg het liefst jam (zelfgemaakt), pure hagelslag en oerzoet.
-
pindakaas met jam!
en ook wel mozzarella, gedroogde tomaat, basilicum en olijfolie.
-
Vers gebakken, warm brood, zodat de boter smelt en dan kruidenboterkruiden (uit een pot van de Macro) eroverheen.
Tis dat het voor mijn omgeving niet zo leuk is, anders zou ik dit de hele dag door eten, zeven dagen per week....
-
Moeilijk, moeilijk...
Zowiezo natuurlijk goede oude boerenkaas.
Maar ik heb nu ook hele lekkere lemoncurd (zelfgemaakt!), en ik kreeg laatst (in het kader van een broodbeleguitwisselingsprogramma) hele lekkere hagelslag, ik geloof van Callebaut :yummie:.
Allebei óók heel lekker (maar niet samen).
Kaas met avocado en peper trouwens ook. Mag ik ook vier favoriete boterhammen opgeven?
-
Biologisch meergranenbrood van de markt, met mayonaise, mosterd, kaas en augurk :yummie:
-
Broodje(wit) paneer tikka massala
-
een boterham met een prakje van de avond ervoor.
-
prakje
Warm of koud?
-
Vers brood is zonder beleg heerlijk!
Ik vind het ook fijn om mijn boterhammen te toasten:
komkommer/tomaat/mosterd
tartex(/komkommer): favoriet zijn lichtgerookt en tomaat
biojam
appelstroop
-
Ik vind het ook fijn om mijn boterhammen te toasten:
oh ik eet eigenlijk altijd mijn brood geroosterd.
-
oh ik eet eigenlijk altijd mijn brood geroosterd.
Ik ook tenzij het heel vers is of bijzonder brood.
-
prakje
Warm of koud?
eigenlijk altijd warm.
-
In het kader van een slanke boterham:
Volkoren boterham besmeerd met tomatenpuree, daaroverheen een laag huttenkase, evt. wat peper of kruiden en wat verse basilicum of munt.
-
In het kader van een slanke boterham:
Volkoren boterham besmeerd met tomatenpuree, daaroverheen een laag huttenkase, evt. wat peper of kruiden en wat verse basilicum of munt.
Dat klinkt best lekker!
Oef broodbeleg, zoveel keuze... naar het werk neem ik meestal niks bijzonders mee omdat ik me 's morgens de tijd niet gun om het te smeren. maar als ik thuis ben maak ik er meestal wat meer werk van. Eén van de favorieten is wel een broodje (bruin bolletje) met ei, tomaat en een flinke klodder mayo.
Verder broodje brie/sla/tomaat/mosterd of tartex gaat er altijd in.
En een witte toast met kaas!
En in het weekend toast met witte bonen en scrambled eggs!
en...
en...
en...
-
In het kader van een slanke boterham:
Volkoren boterham besmeerd met tomatenpuree, daaroverheen een laag huttenkase, evt. wat peper of kruiden en wat verse basilicum of munt.
Dat klinkt best lekker!
Dat is het ook!
-
oh ik eet eigenlijk altijd mijn brood geroosterd.
Ik ook tenzij het heel vers is of bijzonder brood.
:yes:
-
Een echte volkoren boterham (van hartog) met old amsterdam, mosterd en tuinkers
Wit brood met aardbeien
Brood met kwark of zure room of creme fraiche en aarbeienjam
Tosti met cheddar, tomaat en japalenos
-
Een echte volkoren boterham (van hartog)
Daar heb je een punt. Een boterham is het aller- allerlekkerst als hij van Hartog komt!
-
In het kader van een slanke boterham:
Volkoren boterham besmeerd met tomatenpuree, daaroverheen een laag huttenkase, evt. wat peper of kruiden en wat verse basilicum of munt.
Wat is daar slank aan?
-
Ik heb brood van een ouderwetse bakker in Den Bosch gevonden dat ik érg lekker vind. Volkoren met nootjes. Mjammie..
En dan een mini-laagje sandwichspread ofzo. Maakt eigenlijk niet uit, dit brood is sowieso heerlijk.
-
In het kader van een slanke boterham:
Volkoren boterham besmeerd met tomatenpuree, daaroverheen een laag huttenkase, evt. wat peper of kruiden en wat verse basilicum of munt.
Wat is daar slank aan?
Slanker dan andere kazen, als je dan toch kaas op brood wil.
-
Geroosterd stokbrood met zonnebloempitjes en hummus met extra versgemalen zwarte peper erover. Of bruin brood met overschotje zuurkool/aardappelpuree uit de pan, met een beetje mosterd. Of het 'veggi curry broodje' van de Lombardia in A'pen.
-
Een echte volkoren boterham (van hartog)
Daar heb je een punt. Een boterham is het aller- allerlekkerst als hij van Hartog komt!
Jaa he? :D
Een boterham van Hartog... daar kun je me voor wakker maken!
-
Een witt boterham met pindakaas +hagelslag er op...... :hungry:
-
Een echte volkoren boterham (van hartog)
Daar heb je een punt. Een boterham is het aller- allerlekkerst als hij van Hartog komt!
Jaa he? :D
Een boterham van Hartog... daar kun je me voor wakker maken!
waar koop je die?
-
Bij hartog ;D
-
een Amsterdamse bakker gelegen nabij de wiboutstraat..en inderdaad erg lekker brood.
Mooi ook hoe het er daar aan toe gaat,bestellen gaat gewoon van : "mag ik een bruin brood gesneden.."
Nix geen tierlantijntjes maar gewoon lekker brood!
-
goede start witbrood met een dikke laag pindakaas met stukjes noot. Evt. met tomaat en peper erop ;)
-
En vooral die met noten zeker? :P
-
een Amsterdamse bakker gelegen nabij de wiboutstraat..en inderdaad erg lekker brood.
Mooi ook hoe het er daar aan toe gaat,bestellen gaat gewoon van : "mag ik een bruin brood gesneden.."
Nix geen tierlantijntjes maar gewoon lekker brood!
Ze verkopen zelfs maar 1 soort brood. Hartog volkoren. Je kunt kiezen tussen gesneden of ongesneden en dat is het. Je krijgt het mee in een geweldige papieren zak. En men staat er tot buiten voor in de rij.
Als je een keer raar aangekeken wilt worden, moet je naar Hartog gaan en een wit brood bestellen. ;)
-
en je kunt er ook meel kopen om zelf brood te bakken
en ze geven ook broodbakles
-
Als je een keer raar aangekeken wilt worden, moet je naar Hartog gaan en een wit brood bestellen. ;)
Zit ie op de hoek van de Ruyschstraat en de Wibautstraat? Want daar heb ik inderdaad een keer wit brood besteld. Mij zien ze daar ook nooit meer.
-
Eerst een laagje tofunaise op brood en daarna schijfjes komkommer, tomaat, ui, avocado en daarna wat kruidenzout erover.
Dat ga ik proberen :chef:
Geroosterd brood met zelfgemaakte vegan parmezaanse kaas (1 deel gemalen walnoten, 1/2 gistvlokken en een beetje zout. Dit alles maal je in de keukenmachine)
Smaakt dat een beetje die zelfgemaakte kaas?
Als ik het zo lees, dan lijkt het me niet echt lekker toe.
-
Als je een keer raar aangekeken wilt worden, moet je naar Hartog gaan en een wit brood bestellen. ;)
Zit ie op de hoek van de Ruyschstraat en de Wibautstraat? Want daar heb ik inderdaad een keer wit brood besteld. Mij zien ze daar ook nooit meer.
Yep, dat is m! Arme Poek!
-
een lekkere vegan tip is: op geroosterd bruin brood een smeerseltje van silken tofu, veel balsamicoazijn, zout en peper en een drupje tabasco doen en daar plakjes tomaat op. Eventueel verse basilicum toevoegen.
-
Een echte volkoren boterham (van hartog)
Daar heb je een punt. Een boterham is het aller- allerlekkerst als hij van Hartog komt!
Jaa he? :D
Een boterham van Hartog... daar kun je me voor wakker maken!
Mijn vriend werkt praktisch om de hoek van Hartog en belooft me nu al ruim 2 jaar het eens mee te nemen... is nog steeds niet gebeurd! Ik zal er nog eens op aandringen ;)
-
Jemig die reist dan ook een stuk
-
Dies vast alleen nog maar geschikt voor toast aan het eind van de reis...
-
Jemig die reist dan ook een stuk
Yep 2 uur heen, 2 uur terug...
Dies vast alleen nog maar geschikt voor toast aan het eind van de reis...
Nou een brood kan toch wel 2 uurtjes bewaard worden.... ::)
-
Smaakt dat een beetje die zelfgemaakte kaas?
Als ik het zo lees, dan lijkt het me niet echt lekker toe.
Dit smaakt echt heel lekker. Ik heb het aan verschillende mensen laten proeven en ook zij zijn het met me eens. Het heeft ook echt iets kazigs vind ik.
Het wordt trouwens ook verkocht als veganistische parmezaanse kaas. Ik hierover op de veganistensite.
-
In het kader van een slanke boterham:
Volkoren boterham besmeerd met tomatenpuree, daaroverheen een laag huttenkase, evt. wat peper of kruiden en wat verse basilicum of munt.
Wat is daar slank aan?
Slanker dan andere kazen, als je dan toch kaas op brood wil.
Ook, maar ook slanker dan bijvoorbeeld jam en vegaworst. Door de tomatenpuree krijg je ook nog wat extra ijzer binnen.
-
Een slasoort: krulsla, veldsla etc...
Tomaat met peper
Komkommer
-
Tosti ingesmeerd met rode pesto en dan kaas erop
Of
Boterham met filet americain van de AH
-
Brood van De Driekant (is een biologische bakker) in Zutphen is ook héél erg lekker!
Ik vind huttekase met rauwkost erg lekker. En pindakaas met banaan (voor als je wilt aankomen :P) En een tosti met mozzarella, basilicum en tomaat.
Oh ja, zelfgemaakte eiersalade met tuinkers gaat er ook wel in.
-
Duits brood van onze 'bakker om de hoek' met kruidenroomkaas en gedroogde tomaten uit het bakje toscaanse olijven van de albert H. (Ik ben niet een béétje kieskeurig...) of anders in de zomer één met komkommer, yoghonaise en veel verse peper.
En niet te vergeten een tosti met (geiten)kaas en honing.
-
ofwel biosmile met tuinkruiden, tomaat, sla en mss beetje mayonaise, ofwel mozzarella, tomaat en pesto en dan ook nog eentje met choco.. hmmm
:)
-
Momenteel hummus met schijfjes komkommer en/of tomaat.
-
Momenteel hummus met schijfjes komkommer
zooo lekker is dat
-
ofwel biosmile met tuinkruiden, tomaat, sla en mss beetje mayonaise, ofwel mozzarella, tomaat en pesto en dan ook nog eentje met choco.. hmmm
:)
Wat is biosmile?
-
Een bruine boterham met hagelslag en pindakaas
kaas-tomaat
Pindakaas-komkommer
ik hou wel van een lekkere boterham! ;D
-
Momenteel hummus met schijfjes komkommer
zooo lekker is dat
Ja...zo ook met tomaat.
Ik heb ontdekt dat een aantal supermarkten wél lekkere hummus verkopen. Die van "Merza" vind ik niet zo lekker, te bitter vanwege de tahin. Wrschlk is dat de 'originele' hummus smaak maar zelf maak/koop ik um zonder bittere shit.
Die ik lekker vind koop ik o.a. bij "de Jumbo" en bij de "C1000".
-
Ik heb ontdekt dat een aantal supermarkten wél lekkere hummus verkopen. Die van "Merza" vind ik niet zo lekker, te bitter vanwege de tahin. Wrschlk is dat de 'originele' hummus smaak maar zelf maak/koop ik um zonder bittere shit.
Die ik lekker vind koop ik o.a. bij "de Jumbo" en bij de "C1000".
Merza vind ik ook niet lekker (te komijning). Uit de koeling bij AH is wel okee. En is die van C1000 in ovalen kuipje? Die is van Maaza. Die heeft naast gewone ook hummus met tomaat erin. Beide lekker. En van natuurwinkel zijn ze ook okee. En zelf maken, maar dan doe ik er altijd veel knoflook in en dan wil ik het s ochtends niet eten, die van de supermarkt is niet knoflokig.
-
Merza vind ik ook niet lekker (te komijning). Uit de koeling bij AH is wel okee. En is die van C1000 in ovalen kuipje? Die is van Maaza. Die heeft naast gewone ook hummus met tomaat erin. Beide lekker. En van natuurwinkel zijn ze ook okee. En zelf maken, maar dan doe ik er altijd veel knoflook in en dan wil ik het s ochtends niet eten, die van de supermarkt is niet knoflokig.
Ik vind Merza dan weer te zuur, dus dan hebben we alles wel gehad. Maaza is me te vloeibaar, het is bijna mayonaise. Doe mij maar eigesgemaakte.
-
Ik vind Merza dan weer te zuur, dus dan hebben we alles wel gehad. Maaza is me te vloeibaar, het is bijna mayonaise. Doe mij maar eigesgemaakte.
Hij is ook te zuur idd die Merza. Maaza is idd enorm vloeibaar. Lekker wel vind ik dat. Ik heb een enorme pot tahin. Die gaat nooit op want dat gebruik ik zo weinig. Af en toe best lekker maar niet te vaak.
-
Maaza is lekker en die van de AH ook! Sabra heet die.
-
Ik heb er nog nooit van gehoord en ben wel nieuwsgierig. Waar is dit spul in de schappen vindbaar? Bij broodbeleg toevalligerwijs? Ik ben een echte eikel als het op vinden van dingen aankomt, dus waag dit niet op goed geluk...
-
In het koelvak waar ook alle johmasalades liggen. Vlakbij de vleeswaren.
-
wit brood met speculaas
wit brood met kaas, tomaat en peper
wit brood met pindakaas (veel!)
wit brood met tomaat en suiker
en ik eet eigenlijk altijd bruin brood.
-
Biosmile is zo een soort rond broodbeleg... Ronde sneedjes..
-
Gemengde zaden met roomkaas, met kikkerterwtjes hamburger, met komijn kaas, met gemarineerde gebakken tahu ....LIEFSTE MET VERSE GROENTEN ERBIJ :)
-
Smaakt dat een beetje die zelfgemaakte kaas?
Als ik het zo lees, dan lijkt het me niet echt lekker toe.
Dit smaakt echt heel lekker. Ik heb het aan verschillende mensen laten proeven en ook zij zijn het met me eens. Het heeft ook echt iets kazigs vind ik.
Het wordt trouwens ook verkocht als veganistische parmezaanse kaas. Ik hierover op de veganistensite.
Dan ga ik toch even een poging ondernemen binnenkort, bedankt voor je reactie :)
-
kaas met mosterd
pindakaas met sambal
sambal met roomboter
appelmoes met kaneel (op toast)
chocopasta met banaan
-
Kaas + mosterdmayonnaise + tomaat + sla + geraspte wortel
Philadelphia look & fijne kruiden/Tartare/Boursin oid + avocado + tomaat + peper
Kaas + mosterd/kaas+sambal
Philadelphia + pesto + tomaat + tuinkers
Groente- of kruidige paté van Abinda (http://www.abinda.be)
Magic Mushroom (en andere spreads) van Lombardia (Lombardenvest, Antwerpen)
Qua zoet broodbeleg vind ik speculaas gesopt in koffie wel lekker (geleerd van mijn grootvader), en chocolade natuurlijk (eventueel matinettes van Callebaut)
-
mozzarella, gedroogde tomaatjes, verse basilicum en lekkere lichte olijfolie. yummmm.
maar ook:
schijfjes rode paprika, veldsla, margarine en dan het broodbeleg nepvlees van de appie (liefst de gekruide)
-
Groente- of kruidige paté van Abinda (http://www.abinda.be)
Da's ook mijn favoriet.
De broodsmeersels van het merk Zwergenwiese
choco van pure chocolade van het merk Cote d'Or
hummus en andere lekkernijen van Sabra
-
Tosti met geitenkaas en (walnoten)honing...
Maar ik heb nog geen casinowit in de buurt kunnen vinden. En tosti's met AH biologischbruinbrood zie ik niet zitten.
Ik ben ook op die bio broden allemaal uitgekeken die je bij mij in de buurt kunt aanschaffen.. Wel jammer want ik was een broodfan, maïs brood en allerlei donkere met veel pitten, en wit met maanzaad. jammie jammie! maar ook jammie jammer van de (onduidelijke) enummers.
Dus nu is het biologisch/ekologisch brood met pure hagelslag als ik zoet wil òf roomkaas met kruiden en knoflook als ik iets hartigs wil.
-
appelmoes met kaneel (op toast)
Als kind was dit mijn absolute favoriet, alleen niet op toast maar op een bevroren witte boterham.
(Alleen op keihard, krokant bevroren brood, anders niet!)
-
Ik weet niet of iemand dit kent. Maar ik heb twee soorten hartig beleg van vetara. Het ziet er best lekker uit maar het zo smaak loos vindt ik :-\
Het heet: Feta hartig beleg van vetara en heb dan nog een soort Paprika hartig beleg.
Kan iemand een tip geven hoe ik dit lekkerde kan maken.
-
Ik ken ze niet, maareh... Tabasco? :atongue:
-
Grappig dat bijna niemand vleesvervangers op brood eet!
Ik vind een multikorn boterham met humus en tomaat toch wel erg lekker! En 's ochtends meestal chocopasta. Zonnatura heeft ook een soort paté met tomaat of pesto en dat is wel lekker als je een keer iets hartigs wilt, maar geen kaas.
-
Ik vindt de zonatura champinon pate heerlijk :kwijl: De pesto van zonatura is mijn iets te sterk voor op brood en die tomaat hebben ze bij dirk van de broek niet moet dus even verder voor kijken.
-
Ik vind sommige vegt beleg best wel lekker. En de smeerbare zaken zijn ook weer handig voor op een toastje
-
Ik weet niet of iemand dit kent. Maar ik heb twee soorten hartig beleg van vetara. Het ziet er best lekker uit maar het zo smaak loos vindt ik :-\
Het heet: Feta hartig beleg van vetara en heb dan nog een soort Paprika hartig beleg.
Kan iemand een tip geven hoe ik dit lekkerde kan maken.
Hihi, vind ik precies andersom.
Ken overigens alleen die feta variant.
Mijn mening: ziet er NIET uit, maar smaakt wel ok. Best lekker zo af en toe.
Maar lekkerder maken? Misschien combineren met lekkere sla, kool of tomaat misschien? Of eens extra met de pepermolen erover?
-
avocado met zout, peper en zitroen
of pesto met tomaat
of hummus (die van maza)
-
Pittige paprika-hummus!
-
avocado met zout, peper en zitroen
Ook favoriet hier, ik eet het graag op geroosterd desembrood en áls we pistachenootjes hebben doe ik die er ook nog overheen. :yummie:
-
Ik weet niet of iemand dit kent. Maar ik heb twee soorten hartig beleg van vetara. Het ziet er best lekker uit maar het zo smaak loos vindt ik :-\
Het heet: Feta hartig beleg van vetara en heb dan nog een soort Paprika hartig beleg.
Kan iemand een tip geven hoe ik dit lekkerde kan maken.
Ik heb hier wat op gevonden hoor. zout en peper uit de molen dan is die paprika best lekker.
-
ik heb iets nieuws ontdekt (bestaat vast al heel lang). Spread van De Nieuwe Band. Je hebt ze in veel soorten. De tomaten-, bieslook en daslookspread heb ik al geprobeerd... heel erg lekker op brood, op toast of met yogurt gemengd als dipsaus. Volgens mij is het vegan.
-
De shii-take is ook lekker. 't Is trouwens op basis van zonnebloempitten. En volgens mij ook heel makkelijk zelf te maken (en dat is dan een stuk goedkoper...)
-
En volgens mij ook heel makkelijk zelf te maken (en dat is dan een stuk goedkoper...)
Zou het dan ook zo creme-ig worden? t is nu erg makkelijk smeerbaar
-
Kijk maar naar de ingrediënten: volgens mij gewoon net zoveel zonnebloemolie erbij doen tot het smeuig wordt. Denk dat je dan wel schrikt van de hoeveelheid olie die erbij gaat (tenminste, dat doe ik waarschijnlijk).
-
Mijn omgeving vindt me vaak een beetje vreemd wat brood/boterhammen betreft. Niet vanwege het beleg ( liefst lekkere kaas, evt met komkommer, of mosterd, of sambal) maar vanwege mijn afkeer van vers brood ( zowel het eten als de geur ervan). Geef mij maar brood van minstens 2 dagen oud :yummie:
-
Het allerliefst, met margarine en kaas. Ook heel graag met hummus. Of pindakaas met sambal en komkommer.
Pindakaas met sambal en komkommer is zooooo lekker
-
Das maf.
De geur van vers gebakken brood schijnt lekkerder te zijn dan zelfs de lichaamsgeur van je liefde
Vind van niet ???
-
Olijvenbrood met pindakaas en hagelslag (op elkaar,...:vork: )
-
Een Duits Brötchen met lekker veel pitten, brie, tomaat, wat zout en oregano. Of, maar dat is iets bewerkelijker en telt vast niet mee, een Turks brood ('Fladenbrot') met wat olijfolie, uit, tomaat, feta, zout en oregano.
-
Pistoletje met brie, tomaat en rucola.
En heel simpel: Toast met boter.
-
Ik ben zelf heel erg van de zware broodjes. Zo stom om nog honger te hebben na de lunch:
Heel ernstig: als ik stamppot over heb, en dan vooral hutspot, opbakken met wat champignons en dat op brood.
Warm meergranen afbakbrood :P met avocado, vooral een lekker zachte, die je zo over je brood uit kunt prakken. Peper en zout erover. Enorm lekker in combinatie met een gesnipperd worteltje. Liefst nog wat kiemgroente erover.
Ook lekker: in een koekenpan gebakken bruine of chilibonen met wat chilipeper, garneer met rauwe fijngesneden paprika.
Of, als je tofu over hebt: tofushoarma (flink gebakken reepjes tofu, ui en rode paprika en shoarmakruiden) met wat olijven en knoflooksaus/mayo.
Of, voor een ongezond ontbijtje in dit rijtje: croissant met brie en rauwe gesnipperde ui
En UITERAARD: een burgertje gemaakt van falafelmix (of bonen) met salade.
-
hummus
-
- notenpasta
- cottage cheese, oneindig te variëren
- kaas (alle soorten)
- paddestoelen (dito)
heb gisteren zelf een brood gebakken met zongedroogde tomaten en olijven erdoor, en da's dus echt heerlijk met basilicumspread...
-
Mijn favoriet is verse geitenkaas met honing en appel..
Voor de rest kaas.. bijna altijd kaas :p..
Brood heb ik het liefst donker, maar niet het allerdonkerst omdat ik dat nogal zwaar op mn maag vind.
Op een broodje heb ik liefst kaas (ja weer kaas!) met veel groenten (behalve tomaat)..
-
Heel saai hoor, gekookt eitje met tomaat en peper.
-
het lieftst heb ik rauwkost op mn brood... het kan vanalles tegelijk zijn , maar ook gewoon tomaat met mayonaise en zout vind ik erg lekker.
-
Grappig dat bijna niemand vleesvervangers op brood eet!
Ik wel:
vegetarische ham van AH en belegen kaas.
-
Al heel wat lekkere variaties gelezen, die ik ook wel eens eet.
Maar na al die produktbesprekingen mijn favorieten:
Zuurdesembrood, zoute tahin, sjalotjes, fijngesneden en sterke oude boerenkaas, je weet wel, die waarvan je zweetdruppeltjes op je voorhoofd krijgt. :O
Volkorenboterham met vervolgens honing, margarine en pindakaas. :P
De juiste honing gaat een verbinding aan met het brood waardoor dit wat "knapperig" wordt.
-
Ik eet ook wel s vleesvervanger hoor, van BioSmile meestal of iets van Quorn.. Maar dat is niet echt mijn favoriet :)
-
Ik heb sinds kort een nieuwe favoriet: veel sla (rucola!!), daar overheen een laagje appel, laagje Franse kaas en on top of it wat walnoten. Yum!!
-
broodje uit de oven met geitenkaas, honing en pijnboompitten
en gewoon simpel; pistoletje met jonge kaas
-
Oerbrood zonnepit warm met:
Pesto, IJsbergsla, Tomaat, Riperkrite (Friese kaas met daslook) en dunne ui-ringen.
-
Da's niet zo moeilijk, een dikbelegde boterham natuurlijk.
-
Een dikke plak met ingeneste stukken dadel, liever. Veel lekkerder dan beleg.
-
Da's niet zo moeilijk, een dikbelegde boterham natuurlijk.
Dat is weer typisch mannelijk. Vrouwen houden niet van dik beleg :P
-
Da's niet zo moeilijk, een dikbelegde boterham natuurlijk.
Dat is weer typisch mannelijk. Vrouwen houden niet van dik beleg :P
Spreek voor jezelf, babe.
-
Da's niet zo moeilijk, een dikbelegde boterham natuurlijk.
Dat is weer typisch iets voor jou. Ik hou niet van dik beleg :P
Zo beter?
Dat neemt niet weg dat vrouwen geen dik belegde boterhammen horen te eten.
;D
-
Da's niet zo moeilijk, een dikbelegde boterham natuurlijk.
Dat is weer typisch iets voor jou. Ik hou niet van dik beleg :P
Zo beter?
Dat neemt niet weg dat vrouwen geen dik belegde boterhammen horen te eten.
;D
Die verbetering is goed!
De opmerking eronder echter geeft aan dat je nog veel moet leren. :borg:
-
Er zijn genoeg vrouwen die een dikbelegde boterham verdienen, hoor. Of juist niet genoeg, da's maar hoe je het bekijkt.
-
Het allerlekkerst vind ik een verse boterham (liefst zelfgebakken, maar bij gebrek daaraan is Hartog ook wel OK) met boter, kaas en een sneetje van dat plakkerige zwarte roggebrood.
Ook lekker is goede kwaliteit hagelslag of huttenkase gemengd met kruiden, knoflook, scheutje olijfolie, versgemalen zwarte peper, evt opgeleukt met een klein scheutje witte wijn. Eventueel nog een paar plakjes tomaat en/of komkommer voor de vitamientjes en je hebt een gebakje. Kan ik van blijven eten.
-
Een boterham met dik boter/margarine en zwitserse strooikaas ! ( je weet wel zo'n kartonnen doosje met een zwiters vrouwtje erop) het stinkt een beetje. Mmmmmm.
-
Een boterham met dik boter/margarine en zwitserse strooikaas ! ( je weet wel zo'n kartonnen doosje met een zwiters vrouwtje erop) het stinkt een beetje. Mmmmmm.
Gatver! ;D Wij aten dit vroeger vaak bij opa en oma (en dan wilden we het ook altijd erg graag eten, want thuis hadden we het nooit), maar als ik eraan terugdenk, denk ik: gatver! (Plus nostalgische gevoelens, dat dan weer wel. ;))
-
-Maisbrood/zonnepitbrood met mozzarella, kerstomaatje, rucola en groene pesto.... mmmm. Helaas eet ik het zowat nooit omdat het duur is.
- Zelfde geld voor stokbrood met leftover poulet de Bresse met crèmesaus :o
-
Dikke kont vers gebakken zuurdesembrood metCrombach eko appel stroop (http://www.crombach.nl/content/stropen.htm)
(die uit 100% appels)
-
Die stroop staat achterin de kast omdat ik hem kocht, denkend "het is 100% appel, dus lekker" en het bleek waanzinnig zuur te zijn...
Woon je toevallig in Amsterdam? Dan fiets ik langs met mijn potje!
-
:'( delft, helaas...
want dat 'zure', wat ik fris zou willen noemen ;D is juist wat het zo HEERLIJK maakt... :O
-
Ik vind een beetje zurig (dat is het rinse in rinse appelstroop, toch?) wel erg lekker, zoals in die gemengde stroop, maar dit is mij echt te...
-
Ik heb een aantal beleggen die ik regelmatig gebruik
Bruinbrood met : Margarine, kaas en jam (aardbei of 4-vruchten van huismerk C1000)
Bruinbrood of witbrood met : margarine + Pindakaas met stukjes noot
Witte boterham (bij voorkeur korst) en als er geen wit is,bruin met : Chocoladepasta of boterhampasta!
Bruine boterham met margarine + hagelslag of vruchtenhagel
Witte boterham met smeerkaas
bruine boterham met smeerkaas + komkommer
-
Ik ben erg 'traditioneel' daar bedoel ik mee, bijna altijd hetzelfde op de boterham,
Het lekkerst
donker meergranenbrood:
Daarop gaat minarine (sojaboter)
kaas
of chocopasta,
of pindakaas
of smeerkaas met pesto... ik vind dit laatste ook lekker, met daarop een plak ouderwetse roggebrood..
Gek genoeg lust ik wel jam, maar ik eet het bijna nooit. ja als ik lentekriebels heb, een enkele keer.
Waar ik dol op ben is een gebakken ei, veel kaas erin, of erover, met champignns.. ongelooflijk lekker.
-
mozzarella, gedroogde tomaatjes, verse basilicum en lekkere lichte olijfolie. yummmm.
maar ook:
schijfjes rode paprika, veldsla, margarine en dan het broodbeleg nepvlees van de appie (liefst de gekruide)
Hoe doe je dat met mozzerella? gewoon in plakjes? op je boterham, of smelt je dat? En de gedroogde tomaatjes?
-
Een zomerse combi: hummus met avocado!
-
Peer met komkommer op geroosterd brood.
Vanochtend zelf ff snel verzonnen!
(misschien beetje vreemd, groente+fruit op 1 boterham maar het is lekker!)
Je hebt nodig:
1 peer (ik heb een Doyenné du Comice gebruikt)
plakjes komkommer (5 a 6)
2 geroosterde boterhammen
suiker (naar smaak toevoegen)
Hoe ga je te werk.
Heel simpel:
Schil de peer,verdeel hem in stukken en verwijder de pitten
met een rasp de peer raspen (en er een kom onder houden)
De komkommer schillen, in plakjes snijden en daarna in kleine blokjes
door de peer mengen, en als je teveel sap in je kom heb,dit eruit scheppen.
Alles door elkaar roeren (suiker naar smaak toevoegen)
Ondertussen 2 boterhammen (Ik heb bruin tijgerbrood gebruikt) roosteren in de koekenpan of broodrooster.
Met een lepel of mes het gelijkmatig over de boterham verspreiden,en voila!een gezond ontbijt! (met al 1 stuk fruit!) ideaal voor mensen die moeite hebben met aan de dagelijkse hoeveelheid fruit te komen?Oh en ik drink hier dan een beker sojamelk bij (maar een kop thee doet het ook goed!) Nog eens een verantwoord ontbijt ook ^^
Ik heb dit trouwns verzonnen omdat ik vind dat ik teveel van hetzelfde beleg eet (en nog calorierijk ook) Dus denk dan aan : Pindakaas,Hagelslag,Vruchtenhagel,Chocopasta,boterhampasta... En ja Jam en Kaas *mn favo* (maar dat is dan iets minder calorierijk... )
Eet iemand hier trouwens ook wel eens Pinda-rozijnenpasta?
Waar smaakt het ongeveer na? is het een aanrader?
Ze hadden het hier niet in de natuurwinkel anders had ik het nu wel gelijk gekocht...
En is hummus spread een aanrader? (zover ik lees hier wel) Wat voor soort smaak is het? en kan je er nog dingen bij doen? like..komkommer ofzo of tomaat?
-
geroosterd brrod, als het nog warm is, knoflookteentje eroverheen wrijven, dunne plkjes tomaat, ruccolasla en olijfolie en zout eroverheen, mmm!
-
volkorenboterham met margarine en bebogeen :)
roggeboterham met vegetarische ham :)
volkorenboterham met margarine + sla + kaas + tomaat + ketchup
-
Mijn favoriet van vandaag :)
tosti van bruin nachtwachtbrood (wie verzint die namen bij de appie :S) met geitenkaas en honing en tomaatjes en rucola
-
:O
Of op een bagel en dan even onder de grill :kwijl:
-
Gisteren had ik een stokbroodje met peppadewtapenade en tomaat. :yummie:
-
Ik ga zo lekker genieten van een boterhammetje met vlierbessenjam, banaan en een beetje kaneel. :)
Nog een paar aanraders:
- tahin met courgette/tomaat/sla/komkommer
- kokosbrood met banaan
- paprika-amandelspread van granovita
-
Hebben weer eens een pot Tahin (sesampasta)
aangeschaft
iemand nog tips waar ik het mee kan combineren?
Is banaan met tahin lekker? ;)
-
Hebben weer eens een pot Tahin (sesampasta)
aangeschaft
iemand nog tips waar ik het mee kan combineren?
Is banaan met tahin lekker? ;)
in de hummus!
-
Heb gisteren weer een voorraad ingeslagen van die doosjes paté in de Duitse Aldi. Vooral de paprika-yoghurt is best lekker.
-
Volgende keer maar even met de hummus combineren
dan die Tahin!
vandaag een bruine boterham met tahin en banaan geprobeerd
heerlijk :D
-
Ik haal altijd Duits brood vlak over de grens , verse Oberlander ... zoooo lekker.
En dan een gezond-sandwich met tomaat, sla, kaas, een paar schijfjes radijs of augurk en dan een snee met mayonaise insmeren.
Hummus met sla en turkse pepers (bibers) is ook erg lekker of zo'n Turkse spread van aubergine, paprika en rode pepers (weet effe niet meer hoe die heet).
-
Babba ganoesh?
Ik ben ineens in de rookkaas en de vegetarische filet...
-
Of ajvar?
-
Een nieuwe ontdekking!
Smeerbare feta met dille op een ringbrood met sesam
(gekocht bij de turkse winkel)
om te smullen gewoon ;D
-
Ik ben dol op notenpasta, van die potten van Horizon of Monki. Gewoon gemalen noten met een drupje olie en soms een beetje zeezout. Cashew, amandel, hazelnoot, gemengde noten (amandel/hazelnoot), ik vind het allemaal even lekker. Vooral op een heel verse heel donkere meergranenboterham met pitjes. Ik heb het zelden in huis, omdat mijn man er niet van houdt, maar ik vind het heerlijk. Soja'roomkaas' vind ik ook heerlijk op brood en tahin met marmite eronder. Ik strooi er vaak nog een handje saladepittenmix overheen voor de knapperige noot.
Mirjam
-
Ik ken alleen die cashewpasta, en dat is echt snoep in een potje. :heart:
-
Ik ken 't niet. Maar dat klinkt heel erg lekker! En is te koop bij .... ?
-
Natuurwinkel. Maar het is wel duuhuur.
-
:(
-
But you're worth it! :P
-
Misschien morgen maar eens een potje kopen, dan wordt 30 mei 2007 vast niet zo'n stomme dag. ;)
-
hmmm mijn mam's zelf gemaakte tzatiki :D
-
Ik heb het zelden in huis, omdat mijn man er niet van houdt, maar ik vind het heerlijk.
Dat is toch wel een tijdje houdbaar?
-
cashewpasta, en dat is echt snoep in een potje. :heart:
:yes: Heb ik net op m'n boterhammetje gesmeerd, met een banaan erop.
-
:kwijl:
-
Ik heb zo'n hekel aan brood... Het liefst eet ik 3 keer per dag warm!
Maar een superverse boterham met van die hele goedkope purechocoladepasta gaat er nog wel in :)
-
Het liefst eet ik 3 keer per dag warm!
Soms doe ik dat gewoon.
-
Ik heb zo'n hekel aan brood... Het liefst eet ik 3 keer per dag warm!
Ik ook, en vanaf het moment dat ik op kamers ging en voor mezelf ging koken deed ik dat ook, nou ja, twee keer per dag, lunch en avondeten. En dan s' avonds laat nog een tosti. Ik eet nog steeds thuis nooit gewoon een boterham, het moet altijd iets warms zijn. Alleen op mijn werk eet ik brood, maar dan nog het liefst een warm vers pistoletje. Als er alleen boterhammen zijn eet ik niet (maar ik zal dan ook wel alleen "trek" hebben, en geen "honger" :heehee:)
Edit: ik maak een uitzondering voor zelfgebakken brood, zeker van het soort zoals Aiko bakt met dadels of olijven, maar dat is dan ook buitencategorie brood waar niet eens beleg op hoeft. Overigens ook het lekkerst zo uit de oven en nog warm!
-
casino bruin brood, twee op elkaar, jonge kaas met komkommer en krulsla ertussen met een flinke lepel calve halfvolle mayo erop, yumm!
En daarnaast ook de veggie delite van de Subway :D
-
Alinson Meergranen met marmite, pindakaas en gistvlokken.
-
heeft iemand nog meer tips voor een broodje tahin?
-
Ik nam van de week pitabroodjes besmeerd met tahin, daarop wat ajvar( of marmite) , daarop dunne gebakken plakjes tofu, wat reepjes paprika en wat selderij mee naar school. Dat was een persoonoijk succes en zag er beter uit én smaakte beter dan de broodjes frikadel en kroket die mijn klasgenoten tot zich namen ....
-
Gisteren zelfgebakken brood met heel veel pitten en zaden met daarop geprakte banaan en honing :-*. Ga ik zeker vaker doen.