Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: | ||||||
| ||||||
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: | |||
| |||
Quote: | |||
| |||
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: | |||
| |||
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: | |||
| |||
:o 1500 mensen en maar één vegetariër?
Ik denk dat er meer waren, maar er was maar één 'oplossing' voor ze en dat was dus een burger..
Ik denk dat er meer waren, maar er was maar één 'oplossing' voor ze en dat was dus een burger..
Heb je daar nou ook zo'n hekel aan, dat woord "oplossing"? Alsof we een probleem zijn... >:(
groeten,
Nicky
Ik word liefkozend 'die groentenetende loser' genoemd en er wordt prima rekening met me gehouden. Ik heb 'n keer meegegeten op mijn werk en toen hebben ze een half uur aan de telefoon gehangen omdat de chinees aan de andere kant van de lijn niet snapte wat vegetarisch inhoudt ;)Je kan ook de chinese vertaling gebruiken die in het veganpaspoort staat of voor de vegetariers de vegetarische paspoort.
Ik word liefkozend 'die groentenetende loser' genoemd en er wordt prima rekening met me gehouden. Ik heb 'n keer meegegeten op mijn werk en toen hebben ze een half uur aan de telefoon gehangen omdat de chinees aan de andere kant van de lijn niet snapte wat vegetarisch inhoudt ;)Je kan ook de chinese vertaling gebruiken die in het veganpaspoort staat of voor de vegetariers de vegetarische paspoort.
Ik gebruik altijd de veganpaspoort en het werkt prima.
Ik gebruik
Behalve dat ik veganistisch eet, mag ik ook geen gluten, suiker, en nog wat dingen.
Waar haal je je vetten vandaag? Eet je veel avocado bijvoorbeeld?
Kun je het niet saboteren? De bestelling van het vlees de avond vantevoren annuleren, of het vlees wegsodemieteren? Als je het als een ongeluk laat lijken...
Foei Aiko!
Maar het lijkt me geen kwaad te kunnen om wat foto's en gerechten van de Vegatopia bbq rond te laten gaan.
Kun je het niet saboteren? De bestelling van het vlees de avond vantevoren annuleren, of het vlees wegsodemieteren? Als je het als een ongeluk laat lijken...
??? Wat zou dat opleveren?
Als je iemand een keer óók iets vegetarisch voorzet (naast al het andere), ben je hem toch niet aan het omturnen?
Ik krijg af en toe het idee dat sommige mensen hier onze omnivore medemensen zien als louter-vleeseters i.p.v. omnivoren. Van een beetje groente krijgen ze niks hoor! Sterker nog, ik kan me nauwelijks voorstellen dat er veel mensen om staan te springen om niets anders dan vlees te eten op zo'n avond.
Om te beginnen schiet je er niets mee op om tegen jezelf te zeggen dat het flauwekul is. Jouw gevoelens zijn op dit moment zo en dan doe je er beter aan dat te accepteren, anders zit je alleen jezelf in de weg.Flauwekul opmerking!
Overigens moet ik eerlijk zeggen dat ik het niet raar zou vinden om in zo'n situatie niet mee te gaan.
Stel dat je collega's een hele dag op stap gaan en ze gaan voor het eten even 'gezellig' kijken hoe het er bij een slachthuis aan toe gaat? Dan ga je toch zeker ook niet mee?
Als deze situatie jou dwars zit vanwege je principes en/of gevoelens, dan moet dat kunnen, lijkt me. Is het echt onmogelijk om één keer verstek te laten gaan?
Nee dat is het niet, dat probeer ik ook uit te leggen. Niets is onmogelijk. Maar ik kan niet aan mensen uitleggen waarom ik niet naast ze wil zitten als ze mosselen eten en wel als ze tournedos eten. Ik kan het mezelf niet eens uitleggen!
Ik heb het natuurlijk niet over het op tafel zetten van groente, natuurlijk is er zat salade en stokbrood en zijn er vego gerechten! Ik reageer op Poek's "Maar het lijkt me geen kwaad te kunnen om wat foto's en gerechten van de Vegatopia bbq rond te laten gaan". Hoe denk je dat het restaurant reageert als mensen zijn vegetarische dingen niet blieven en zelf dingen meenemen? Hoe denk je dat mijn collega's reageren als ik ze foto's ga laten zien van "dat is pas lekker?"? Dit zijn leuke suggesties voor prive-feestjes maar niet voor in een werkomgeving, dan is zo'n actie echt enorm overdreven en omturnerig.
Wat is eigenlijk een tournedos?
ik moet zeggen dat er bij dat bureau met merendeels hoogopgeleiden in de bedrijfskundige richting positiever tegen mijn afwijkende gedrag gekeken werd dan bij die grootste gemeente van Nederland. vreemd.nee hoor, wij leren dat afwijkend gedrag de groei van de organisatie bevordert, en dat de org er meer flexibel van wordt en dat soort geblaat :P
De BBQ van van de week viel een beetje in het water door de regen, er was een soort BBQ buffet. Een stuk minder eng om bij aan tafel te zitten, maar voor vegetariers was het knudde. Per persoon 1 spies met daaraan: 1 champignon, 1 stukje paprika, 1 schijfje courgette en een halve ui. En daarbij: 1 maiskolf. Verder alleen stokbrood. Alle salades waren niet vegetarisch, en er was geen friet bij. Ik weet niet hoe ze zich voorstellen dat een vegetarier hier op overleeft. Voor de vleeseters waren er stapels en stapels vlees. En de vleeseters dan maar jaloers zijn op jouw ene maiskolf en zeggen: "wauw, vegetariers hebben het toch maar goed!" Ik ben van sjacherijnigheid heel erg vroeg weggegaan. Had absoluut geen zin in discussies. Maar ik baal er wel van.
de strandtenten hier (bloemendaal) hebben allemaal wel een of meerdere vegetarische menu's. wel duur maar dat is tegenwoordig normaal aan het strand.Deze had ook een vegetarisch menu, dat was het probleem niet, van te voren gechecked. Bleek alleen in de praktijk vies tegen te vallen :(
maar voor vegetariers was het knudde. Per persoon 1 spies met daaraan: 1 champignon, 1 stukje paprika, 1 schijfje courgette en een halve ui. En daarbij: 1 maiskolf. Verder alleen stokbrood. Alle salades waren niet vegetarisch, en er was geen friet bij. Ik weet niet hoe ze zich voorstellen dat een vegetarier hier op overleeft.
waar was dat eigenlijk?
Nu heb ik van de week al twee keer mensen verteld dat hun snoep er niet in mag,dat klinkt wel heel erg basischool ha ha ;)
omdat ik er geen snoep met gelatine in wil hebben. Ze reageren heel erg verbaasd, ten eerste omdat ze niet weten dat er niet-vegetarisch snoep is en ten tweede omdat ik het er dan ook niet in wil hebben. Ben ik nu een zeikerd of niet?even serieus: Nee je bent geen zeikerd. Ze zijn er dus blijkbaar niet van op de hoogte, dus het is goed dat je ze laat weten dat er snoep bestaat waar dierlijke ingrediënten in zitten. Ik snap best dat je je misschien een zeikerd voelt, maar daar moet je niet je principes voor aan de kant gaan schuiven.
Bijna een week in Praag gezeten voor mijn werk (seminar voor klanten) en het ging allemaal heel erg goed qua eten.
Heeft iemand trouwens tips over hoe je niet/iets minder, zoals Sam het neomde, sociaal gehadicapt kan worden? Ik merk namelijk bij mezelf dat ik het het liefst ontwijk om met anderen te eten, uit eten te gaan, etc.
Als ik mijn verjaardag aan de beurt bent, maakte ik vaak klein Chineese hapjes, dat vonden ze heel erg lekker.
Ik ben de kerstlunch overigens niet geheel vegetarisch doorgekomen: na afloop bleek dat de 'vegetarische' pompoensoep met kippenbouillon was gemaakt. Nou ja, 'voor een keertje' :-\
Een paar dagen geleden was een collega jarig, en die kwam vragen of ik wel appeltaart 'mocht'. Het was echt heel erg lief bedoeld (niet plagerig of zo), hij wilde me niet blij maken met iets wat ik niet eet of zo, maar ik was wel een beetje verbaasd, want ik associeer appeltaart nou niet echt met dood beest.
Maar ook wel eens schattig als mensen een beetje doorschieten met rekening houden :-*
Nou, ik ben dus wezen steengrillen met m'n collega's, wat een ellende zeg!
Inderdaad, bij Bob's. Ben je d'r ook geweest?
Ik denk ook niet dat het een geval was van vegetariertje pesten, maar dat wij niet ook een kaassandwich kregen, vond ik toch op z'n minst merkwaardig.
Ik denk ook niet dat het een geval was van vegetariertje pesten, maar dat wij niet ook een kaassandwich kregen, vond ik toch op z'n minst merkwaardig.
Misschien was het een uitzonderlijk goed ingelezen kok, en dacht men dat je geen gewoon-gestremde kaas wou?
En jawel hoor. Gisteravond zijn we in een, op zich chique uitziend, restaurant aan het water gaan eten. Er was welgeteld één vegetarische optie: Thai Curry with Tofu and Vegetables. Op zich klonk dat niet verkeerd.
Het bleek de Ierse interpretatie van curry te zijn; erg laf dus. Erger was dat men de rijst feestelijk had versierd met kroepoek (in het Engels: prawn crackers). Ik dus even checken: 'zijn dat garnalen?' 'ja, inderdaad'. .... 'maar ik had toch gezegd dat ik vegetariër ben' ... 'o, mmm, eh, tja, dus garnalen zijn ook beesten.... Eh, geen probleem! Ik haal het er wel voor je af!'. Voor deze keer heb ik daar maar niet moeilijk over gedaan, maar ze hebben hier in Ierland nog veel te leren.
En naderhand natuurlijk de bekende discussie met mijn collega's :-\
Vrijdag aanstaande heb ik een bruiloft, die van mijn 'kleine' neefje nog wel, maar ik kijk nu al op tegen het diner (en het feit dat ik niet eens de bruidstaart kan eten). Mijn familie vindt mijn veganisme onzin, dus iets regelen zat er niet in. Nu kan ik fijn gaan aankijken tegen 50 vleesvretende mensen, op de steengril nog wel, dus mag het eerst rauw aanschouwen en dan nog de 'heerlijke' luchten opsnuiven....
Ik neem wel wat eigen eten mee, maar volgens mij kan ik beter zorgen dat ik dat opheb voordat de maaltijd begint, want anders ben ik bang dat ik niet meer hoef.
Ik heb absoluut geen spijt van het veganistisch worden, maar dit soort situaties maakt het niet altijd even makkelijk :(
maar ik kijk nu al op tegen het diner (en het feit dat ik niet eens de bruidstaart kan eten).
Citaatmaar ik kijk nu al op tegen het diner (en het feit dat ik niet eens de bruidstaart kan eten).
ik zal wel weer onsubtiel zijn, ... maar 'kunnen' is hier wel een keuze en verwacht je dan dat anderen een veganistische bruidstaart gaan eten?
Uiteindelijk zaten alle vleeseters de vega's jalours aan te kijken, want wij hadden het beste eten!
Ik hou er absoluut niet van als niet-vegetariers je het eten uit je bord kijken, soms al met de handen/vork in jouw bord, met de vraag 'mag ik eens...?/wat is dit juist...?
Als ik ga eten met (niet vegetarisch etende) vrienden (en da's zoo lastig om wat te zeggen) maak ik het bijna altijd mee dat, hangt er natuurlijk van af met hoe veel je bent (6 is erger dan 2 in dit geval), de helft van mijn vegetarisch gerecht al uit mijn bord geplukt is voor ik nog maar 1 hap heb kunnen nemen. "Om te proeven."
En ik vind dat echt stom. Hoe kan je daar nu iets van zeggen? Iemand een idee? In de aard van 'eet jij nou maar lekker je vlees', is een beetje vijandig ;) Al denk ik dat er dan wel bij ;)
Echt, zo die priemende blikken van mensen, op jouw rijkgevulde bord sla/groentjes + eender wat voor lekkers, ik probeer ze te ontwijken, maar het is moeilijk. En dan van "ik kan ook beter vege worden. Ha ha ha". ;) Mijn frustratie groeit ineens hahaha :)
Mijn antwoord daarop:Mweh ik was die avond nogal bezitterig aangezien de vleeseters een allyoucaneat buffet hadden, ik niet :p. Hadden ze van te voren maar moeten kiezen hoor!
Ik hou er absoluut niet van als niet-vegetariers je het eten uit je bord kijken, soms al met de handen/vork in jouw bord, met de vraag 'mag ik eens...?/wat is dit juist...?
Als ik ga eten met (niet vegetarisch etende) vrienden (en da's zoo lastig om wat te zeggen) maak ik het bijna altijd mee dat, hangt er natuurlijk van af met hoe veel je bent (6 is erger dan 2 in dit geval), de helft van mijn vegetarisch gerecht al uit mijn bord geplukt is voor ik nog maar 1 hap heb kunnen nemen. "Om te proeven."
En ik vind dat echt stom. Hoe kan je daar nu iets van zeggen? Iemand een idee? In de aard van 'eet jij nou maar lekker je vlees', is een beetje vijandig ;) Al denk ik dat er dan wel bij ;)
Echt, zo die priemende blikken van mensen, op jouw rijkgevulde bord sla/groentjes + eender wat voor lekkers, ik probeer ze te ontwijken, maar het is moeilijk. En dan van "ik kan ook beter vege worden. Ha ha ha". ;) Mijn frustratie groeit ineens haha :)
Het kan nog beter: zelf een projectetentje organiseren, in een Indiaas restaurant, met een grotendeels vegetarische menukaart 8).
Om onduidelijke redenen moeten bij dit soort feestjes de lekkere groentenschotels voorzien zijn van stukjes ham, garnaal of spekjes.
Soms is het wel vegetarisch, maar dan moet je het eerst determineren of vertrouwen op de toezegging van de ober, dat er echt geen vlees, vis, garnaal, vleesbouillon of spek in zit. "Maa ik zal het voor de zekerheid nog even aan de keuken vragen....".
Laatst werd er heerlijk vers fruit rondgebracht, met ...... rivierkreeftensaus er over heen. >:(
...mijn weigeren van de vishapjes (hoezo, da's toch geen vlees? ...
Naar aanleiding van deze opmerking vroeg ik mij ineens af waarom vis geen vlees is.Omdat Katholieken op vastendagen geen vlees mogen eten, maar wel vis.
Naar aanleiding van deze opmerking vroeg ik mij ineens af waarom vis geen vlees is.Omdat Katholieken op vastendagen geen vlees mogen eten, maar wel vis.
Vandaag was ik weer eens de pineut. Een afscheidsetentje van een collega in een Indonesisch restaurant. Met z'n achten. Zes alleseters, één viseter, en ik.
Ondanks het feit, dat over mijn voedingswijze al van alles bekend is bij de collega's, kreeg ik natuurlijk weer het nodige over me heen. Een groot deel van van de spraakstof was gericht op mijn vegetarisch eten.
Gelukkig ben ik al heel wat gewend en ga ik niet steeds bepaalde standpunten uitleggen of weerleggen, maar toch... men probeerde mij uit de tent te lokken. :-X
Maar toen ... een paar tafels verderop werd een sigaretje opgestoken (helaas). Bij ons aan tafel werd dit een discussie waaruit ik kon concluderen dat dit als vervelend werd beschouwd (gelukkig). :)
De druppel, die de emmer deed overlopen, was dat twee van mijn acht tafelgenoten ook een sigaretje opstaken na het dessert. Waarbij één de opmerking maakte, dat ze me wel even zou wegstomen. :o
Hetgeen dus inderdaad geschiede. >:(
(Hoewel ik aanneem, dat die opmerkingen niet als zodanig bedoeld was). :-[
Na mijn overhaaste vertrek zal er wel flink over mij geroddeld zijn.
Maar toen ... een paar tafels verderop werd een sigaretje opgestoken (helaas). Bij ons aan tafel werd dit een discussie waaruit ik kon concluderen dat dit als vervelend werd beschouwd (gelukkig). :)
De druppel, die de emmer deed overlopen, was dat twee van mijn acht tafelgenoten ook een sigaretje opstaken na het dessert. Waarbij één de opmerking maakte, dat ze me wel even zou wegstomen. :o
Hetgeen dus inderdaad geschiede. >:(
(Hoewel ik aanneem, dat die opmerkingen niet als zodanig bedoeld was). :-[
.
Na mijn overhaaste vertrek zal er wel flink over mij geroddeld zijn.
Enige remedie: oog op het blad houden en er naar toe lopen, en dan gewoon drie dingen tegelijk nemen. Doe ik ook. Natuurlijk krijg ik commentaar maar dan zeg ik dat iedereen toch weet dat die zielige vegetariers altijd een beetje bijgevoerd moet worden? ;D
Enige remedie: oog op het blad houden en er naar toe lopen, en dan gewoon drie dingen tegelijk nemen. Doe ik ook. Natuurlijk krijg ik commentaar maar dan zeg ik dat iedereen toch weet dat die zielige vegetariers altijd een beetje bijgevoerd moet worden? ;D
;D
De secretaresse had voor de lunch broodjes besteld. En jawel hoor: alle kaas- en briebroodjes lagen keurig op de ham-, salami-, rollade-, vissaladebroodjes. Ik heb haar nog maar eens gevraagd morgen de bakker te vragen de kaas- en vleesbroodjes apart te houden. Als dat maar goed gaat.Drie keer raden >:(
Waarop meestal een zware discussie losbarst over het feit dat ik geen frietjes lust. Gelukkig wordt dat toch vreemder beschouwd dan geenvleeseten.
Brrr.... hoop dat ze er niet naar smaakten :scaredblue:Laat ik het zo zeggen... als je jezelf wijsmaakt dat de salamigeur bij de gesprekspartner vandaan komt, valt het te pruimen. Maar vanavond heb ik in ieder geval veel ruimte voor het lekkere Indiase eten in de Taj Mahal.
CitaatWaarop meestal een zware discussie losbarst over het feit dat ik geen frietjes lust. Gelukkig wordt dat toch vreemder beschouwd dan geenvleeseten.
:o geen frietjes lusten! :awink:
Balen Eelco! Ik eet dan gewoon niet, wat doe jij?
Nou ja, de aardappel- en doperwtencurry was lekker en mijn collega's hebben automatisch de kommetjes naar mij toe geschoven :D.
mmm, bij het registreren voor de conferentie in Florence was geen keuze-optie "vegetarisch" (ook geen andere opties overigens). Dat wil ik wel, dus maar even gemaild.Welke conferentie? Toch niet toevallig CHI 2008 (http://www.chi2008.org)?
Ik denk dat je van broodjes ronddragende obers op evenementen niet te veel productkennis moet verwachten. Overigens beklaag ik hen soms wel omdat zij op dikwijls redelijk gevorderde leeftijd nog tussen druk pratende, gesticulerende, dronken wordende gasten moeten laveren. Eigenlijk lijkt het mij gerichter om een verantwoordelijke van de catering op je probleem te wijzen, in de hoop op dat moment het ultieme vegetarische broodje aangewezen te worden en als hint voor de toekomst. Hoewel ik, gezien de minderheidssatutus van vegetariërs in Kortrijk daar geen hoge verwachtingen over heb. Je zou in de toekomst de organisotoren ook van je komst op de hoogte kunnen brengen om opschudding en het noodgedwongen uitspugen van voedingswaren te voorkomen. ;D
Ik heb maar aangegeven, dat ik mijn eigen brood meeneem. Daar word ik tenminste groot van.
Nee, die van RC28 (http://www.eui.eu/RSCAS/Events/RC28/)
En ik heb al mail terug dat ik nog een formulier krijg waarop ik dat kan aangeven. Dat is mooi.
Ben je niet beter af als je zegt dat je boeddhistisch bent en daarom niet zus en zo mag?Ha nee, dan word ik de volgende dag met klankschalen gewekt ;D
Driedaagse workshop in Wernigerode. Ik heb de organisator (die vorige keer 'vegetarische kip' voor mij had geritseld) voor de zekerheid geschreven wat vegetariërs wel en niet eten. Met succes!Arme jij
Tijdens de lunch in het hotel wordt speciaal voor mij een vegetarische maaltijd gemaakt (ik schijn echt de enige vegetariër te zijn in de wijde omgeving). Tijdens het inkopen voor de barbecue hebben mijn collega's echter wat vreemde reacties van het supermarktpersonnel moeten verduren (let wel: Wernigerode was vroeger in de DDR). Het vakkenvullertje begreep het probleem niet, haalde er een ervarener collega bij, die vervolgens de manager erbij haalde. De sfeer werd wat ontspannener toen ze vertelden dat het niet voor henzelf was, maar voor een collega. "Ach ja, ik heb ook ooit iemand gekend, die zo'n eh... vegetariër was". Maar wat koop je nu voor zo iemand? Tofu - wat is dat? Uiteindelijk hebben ze een soort mediterraans gekruide grilkaas en maïskolven meegenomen. En ik had voor de zekerheid een aluminium schaal meegenomen.
De prijs die ik hiervoor heb moeten betalen, is wel vrij hoog: tig keer uitleggen waarom ik vegetariër ben, wat ik wel en niet eet, dat ik echt niet ongezond leef; en 2xtig keer dezelfde grapjes aanhoren.
En wat schafte de pot: soep met spekjes, .... voor de vegetariërs aardappelgratin met... jawel, spekjes ...
Madrid was een ramp qua etentjes.Yep, idem tijdens mijn projectbespreking in Madrid, dit voorjaar. Spanjaarden begrijpen vegetarisme blijkbaar nog niet zo. Op een avond zijn we welgeteld 10 restaurants binnengelopen om er achter te komen dat er niets vegetarisch op de kaart staat en dat ze ook niets in elkaar wilden/konden knutselen ('que?'). Uiteindelijk hebben we pizza gegeten ::).
Er was wel een waarzegster, met tarotkaarten. Daar kwam uit dat ik alles in me heb om voor elkaar te krijgen wat ik wil, maar dan moet ik wel wat rebelser worden en allebei m'n middelvingers opsteken (letterlijke woorden) En ook dat het geen kwaad kan om als een kind wat onbevangener te zijn.
...
Maar goed, dat eten wordt ik altijd een beetje kregelig van, en dan wordt Jaimy weer kregelig van mij. Maar dat moet ie zelf weten.
Klinkt als een leuke vent, mits je geen honger hebt.:ymca:
Ik las hier:Hé, ik ben best braaf tegenwoordig!Klinkt als een leuke vent, mits je geen honger hebt.:ymca:
Foie Gras?? :'(Deze post van Eefje was naar aanleiding van een post van mij in de restaurant blacklist draad. Ik vind het wel een interessante. Hoe ver ga je mee in etentjes voor je werk? Vraag je behalve of er vegetarische opties zijn, ook na of er misschien heel dieronvriendelijke opties op het menu staan? Wat doe je met een visrestaurant waar ze levende kreeften hebben? En een steakhouse waar ze stapels bloederige biefstukken op de toonbank van de keuken hebben liggen? Het gaat dus niet om dingen die je zelf uitzoekt, maar etentjes waar je voor je werk bij moet zijn.
Ik zou er helemaal niets eten, bah!!
Jaja, het jaarlijkse kerstfeest van Logica.
Foie Gras?? :'(Deze post van Eefje was naar aanleiding van een post van mij in de restaurant blacklist draad. Ik vind het wel een interessante. Hoe ver ga je mee in etentjes voor je werk? Vraag je behalve of er vegetarische opties zijn, ook na of er misschien heel dieronvriendelijke opties op het menu staan? Wat doe je met een visrestaurant waar ze levende kreeften hebben? En een steakhouse waar ze stapels bloederige biefstukken op de toonbank van de keuken hebben liggen? Het gaat dus niet om dingen die je zelf uitzoekt, maar etentjes waar je voor je werk bij moet zijn.
Ik zou er helemaal niets eten, bah!!
Ik probeer als ik kan wel te sturen richting geen kreeft/foie gras/steakhouse maar ik heb nog nooit geweigerd mee te gaan.
Ik probeer als ik kan wel te sturen richting geen kreeft/foie gras/steakhouse maar ik heb nog nooit geweigerd mee te gaan.
Hè wat naar!
Nouja, je deed het niet expres... als je het geweten had had je het natuurlijk nooit genomen. Ik heb daar ook nog nooit van gehoord (maar nouja, ik hou me ook niet zo bezig met de verschillende verschijningsvormen van foie gras. ;))
Maar ieuw ieuw ieuw! Wat vies en wat voel je je dan belazerd. :pet:
Goed, bij deze geleerd: voortaan dus niet alleen van onduidelijke hapjes vragen wát het is, maar ook of het vega is.
Inen wat naar joh!!
(maar ook wel heel vreemd dat er helemaal geen rekening met jou was gehouden, zeker bij een hoofdgerecht is dat nou ook weer niet zo ingewikkeld)
Inen wat naar joh!!Ik vind dat ook vreemd, aangezien het ruim op voorhand was doorgegeven.
(maar ook wel heel vreemd dat er helemaal geen rekening met jou was gehouden, zeker bij een hoofdgerecht is dat nou ook weer niet zo ingewikkeld)
Inen wat naar joh!!Ik vind dat ook vreemd, aangezien het ruim op voorhand was doorgegeven.
(maar ook wel heel vreemd dat er helemaal geen rekening met jou was gehouden, zeker bij een hoofdgerecht is dat nou ook weer niet zo ingewikkeld)
Je bent gewoon schandalig behandeld, men had daar duidelijk geen zin om rekening met je te houden.
het leuke uitje na de officiele dingen, het krokodillenworstelen,Bleeeeh. :(
dat haar zus ook zo'n 'fase' heeft gehad. Zucht.
Heel sneaky was tussen deeg en groente een laagje zalm ingebouwd.
vorige keer op een receptie ook; de minie-quiches.
'wat zit hierin?'
'paprika'
-hap- hmmm, paprikazalm ::)
vorige keer op een receptie ook; de minie-quiches.
'wat zit hierin?'
'paprika'
-hap- hmmm, paprikazalm ::)
Jamaar, 'wat zit hierin?' is toch ook een vreselijk vage vraag? En als iemand dan 'paprika' antwoordt, dan weet je toch dat hij nog minstens vijf ingrediënten niet heeft genoemd?
Ik denk dat je veel beter kunt vragen of iets vegetarisch is, of anders specifieker of er vlees/vis in zit of hiervan afgeleide producten (gelatine, bouillon, etc).
ERC Starting Grants:D Ambitieus hoor
Das waar, ik denk altijd dat mensen waartegen ik op voorhand heb gezegd 'nee, dat eet ik niet, ik ben vegetariër' Dat 10 minuten erna ook nog weten... Ik trap er steeds terug in.Hahaha, herkenbaar! Is het nu zo moeilijk om te onthouden, of is het moeilijk om de link te leggen, als je van één product zegt dat je het niet eet, naar andere etenswaren?
De jaarlijkse BBQ op m'n werk komt er weer aan, ga maar weer eens apart aangeven dat ik vegetariër ben anders moet ik weer stokbroodjes kauwen.
Wij hadden afgelopen donderdag ook een borrel van het werk. Er bleek een bbq bij te zijn.
Maar ik moet dus wel even gaan uitvinden welke collega's zich met de catering van de borrel hebben beziggehouden want die verdienen billenkoek
Kan je je oom en tante dan niet bellen om ze te vertellen dat je geen vlees meer eet? Kan je eventueel ook voorstellen zelf iets mee te nemen, kunnen zij ook eens proeven hoe lekker je zonder vlees kan eten.
Inderdaad, als je oom en tante van niets weten geef je ze ook niet de kans om rekening met je te houden. Gewoon even melden dus (ruim van tevoren), en suggesties aandragen voor wat ze voor jou kunnen halen, of aanbieden dat je zelf wel wat dingen zult meenemen.
Dat zou wel een idee zijn :) , maar mijn moeder keurde dit nogal af toen ik dit voorstelde (beetje onder het motto van 'eten wat HUN pot schaft').
Ik vind die reactie van die cateraar trouwens wel top! Was dat zo'n mega-cateraar of een kleintje?
Vooral als ik bij mijn ouders ben, staat er vaak vlees op het menu.
...
Ook in mijn familiekring wordt er alom vlees gegeten.
Ik heb het er maar moeilijk mee, maar er het is als roeien tegen de zware stroming in.
Van huis uit heb ik ook altijd vlees gegeten.
Omdat je het in je opvoeding mee krijgt, weet je niet beter.
Ik zou het persoonlijk vervelender vinden pas tijdens de bbq te horen dat iemand geen vlees eet dan ervoor. Als je het pas op de dag zelf vertelt kan er waarschijnlijk niks meer gemaakt/gekocht worden, dat lijkt me ook niet leuk voor je oom en tante. Bovendien zijn er heel veel echt lekkere dingen die je op de bbq kan doen die ook naast vlees heel lekker zijn, groente aan spiesjes bijvoorbeeld. Alleen maar een aanvulling dus.
Waarom is het vertellen zo moeilijk voor je? Heeft je moeder er problemen mee dat je vegetarisch bent gaan eten?
(als 'vleesvervanger').
Dat zou wel een idee zijn :) , maar mijn moeder keurde dit nogal af toen ik dit voorstelde (beetje onder het motto van 'eten wat HUN pot schaft').
Jamaar, als je vegetariër bent, eet je nou eenmaal geen vlees. Of iemands pot dat nou schaft of niet. Snapt je moeder dat niet? Of respecteert ze het niet?
Je schrijft ook dat je 'eigenlijk geen vlees meer' eet.
Betekent dat dat je geen vlees eet of dat je soms toch wel vlees eet?
Als je het soms wel en soms niet eet, kan ik me je moeders reactie beter voorstellen. Maar dan begrijp ik het evengoed als je niet zit te wachten op een maaltijd die voor het grootste deel om vlees draait.
Kun je in dat geval niet bellen om te vragen hoe zij de bbq voor zich zien, en laten vallen dat je niet zo erg van veel vlees houdt, dus dat je best een salade, of te grillen groenten, of whatever wilt meebrengen?
Zou het helpen als je haar onderzoeken kan laten zien die aantonen dat vegetariers minder kans op kanker hebben, slimmer zijn etc?
(als 'vleesvervanger').
Daar zou ik zeker niét op vertrouwen als het aankomt op voorkomen/opvangen van ijzer- en B12-tekort.
Ik geloof zelfs niet dat er überhaupt iets van B12 aan Quorn/Tivall/Vivera... wordt toegevoegd.
Wat dat aangaat is de term 'vleesvervanger' erg misleidend, in het algemeen.
Vooral als ik bij mijn ouders ben, staat er vaak vlees op het menu.
...
Ook in mijn familiekring wordt er alom vlees gegeten.
Ik heb het er maar moeilijk mee, maar er het is als roeien tegen de zware stroming in.
Van huis uit heb ik ook altijd vlees gegeten.
Omdat je het in je opvoeding mee krijgt, weet je niet beter.
Willen je ouders niet meewerken aan jouw vegetarisch eten?
Als je nog eens naar je ouders gaat, zou je vantevoren kunnen opbellen en vragen of zij iets vega's voor je bedenken, of ze liever hebben dat je zelf iets vega's regelt, of dat ze liever hebben dat je niet mee-eet. Maak ze maar duidelijk dat het belangrijk is voor je en dat je echt niet ineens vlees gaat eten omdat zij dat liever zo zien.
Ik heb ook wel een paar moeilijke gesprekken achter de rug met m'n ouders over mijn eetpatroon, maar inmiddels vinden ze het vanzelfsprekend dat ik vega eet en hebben we er nooit meer discussie over.
Zou het helpen als je haar onderzoeken kan laten zien die aantonen dat vegetariers minder kans op kanker hebben, slimmer zijn etc?
Dat zou wel wat zijn; kom maar op met de link :D
(als 'vleesvervanger').
Daar zou ik zeker niét op vertrouwen als het aankomt op voorkomen/opvangen van ijzer- en B12-tekort.
Ik geloof zelfs niet dat er überhaupt iets van B12 aan Quorn/Tivall/Vivera... wordt toegevoegd.
Wat dat aangaat is de term 'vleesvervanger' erg misleidend, in het algemeen.
Ik dacht dat er juist wel ondermeer B12 aan Quorn, Tivall en Vivera werd toegevoegd.
Maar hoe zit dat dan met het opvangen van de ijzer- en B12-tekorten?Als je gezond vegetarisch eet krijg je helemaal geen ijzer en B12 tekorten, waarom denk je dat?
Zou het helpen als je haar onderzoeken kan laten zien die aantonen dat vegetariers minder kans op kanker hebben, slimmer zijn etc?
Dat zou wel wat zijn; kom maar op met de link :D
http://www.nu.nl/wetenschap/917275/intelligente-mensen-vaker-vegetarier.html
Nu twijfel ik of ik moet gaan.
Deze man is nogal een overtuigde carnivoor en helaas heb ik hem een keer verteld dat ik thuis niet altijd vegetarisch eet, omdat mijn vriend ook zo'n fanatieke vleeseter is en ik mijn relatie niet op het spel wil zetten.
Aangenomen dat je vriend je het vlees niet door de strot duwt, denk ik haast dat ook jij geen principiële vegetariër bent of wilt zijn.
Ik kan goed aannemen dat Eelco niet de kans had om een vegetarisch gerecht vooraf aan te vragen.Mee eens, je kunt er niet van uit gaan dat er automatisch rekening gehouden wordt met je vegetarische wensen of dat restaurants zo hocus-pocus een vegetarisch menu uit de mouw kunnen toveren. Als je vantevoren niets aangeeft, wees dan niet verbaasd of verongelijkt; wees blij als men alsnog rekening met je houdt.
Ik heb het wel moeilijk met die eeuwige verongelijktheid van vegetariërs. Je moet de dingen toch in perspectief plaatsen: vegetariërs zijn nog altijd een minderheid van 3 of 5 %.
Niet alle restaurants houden al rekening met deze minderheid.
Collega's kijken me stralend aan vanachter hun rijkelijk gevulde bordjes.
Maar als ze zouden weten wat je thuis allemaal eet... ;)
Maar als ze zouden weten wat je thuis allemaal eet... ;)
Mee eens, je kunt er niet van uit gaan dat er automatisch rekening gehouden wordt met je vegetarische wensen of dat restaurants zo hocus-pocus een vegetarisch menu uit de mouw kunnen toveren. Als je vantevoren niets aangeeft, wees dan niet verbaasd of verongelijkt; wees blij als men alsnog rekening met je houdt.
Waar ik het moeilijk mee heb, is vanuit een soort vanzelfsprekendheid à la minute allerlei vegetarische toverkunsten te verwachten van een drukbezette chef en dan verongelijkt en slachtofferachtig te doen als je niet op je wensen wordt bediend.
Waar ik het moeilijk mee heb, is vanuit een soort vanzelfsprekendheid à la minute allerlei vegetarische toverkunsten te verwachten van een drukbezette chef en dan verongelijkt en slachtofferachtig te doen als je niet op je wensen wordt bediend.
In deze draad mag ik daar graag over zeuren ende zeiken. Tegen mijn collega's en klanten ben ik de zonnigheid zelve en maak ik er grapjes over (zolang er in ieder geval maar iets te eten is, als er echt niets is dan word ik gevaarlijk). Hier hoeft dat lekker niet :D
Juist, precies ja, dat bedoel ik.
Ik geef altijd door dat ik vegetarier ben, vaak meerdere malen, maar het gaat gewoon heel erg vaak fout. En dat is balen, want dan heb je die discussies weer met je collega's en klanten, zit je met een bord met 3 zielige plakjes kaas tussen mensen die hun hele bord vol met lappen stomend vlees hebben liggen etc. In deze draad mag ik daar graag over zeuren ende zeiken. Tegen mijn collega's en klanten ben ik de zonnigheid zelve en maak ik er grapjes over (zolang er in ieder geval maar iets te eten is, als er echt niets is dan word ik gevaarlijk). Hier hoeft dat lekker niet :D
Ik geef altijd door dat ik vegetarier ben, vaak meerdere malen, maar het gaat gewoon heel erg vaak fout. En dat is balen, want dan heb je die discussies weer met je collega's en klanten, zit je met een bord met 3 zielige plakjes kaas tussen mensen die hun hele bord vol met lappen stomend vlees hebben liggen etc. In deze draad mag ik daar graag over zeuren ende zeiken. Tegen mijn collega's en klanten ben ik de zonnigheid zelve en maak ik er grapjes over (zolang er in ieder geval maar iets te eten is, als er echt niets is dan word ik gevaarlijk). Hier hoeft dat lekker niet :D:yes: Pcies!
Anderzijds, en dat mag tussen het terechte gezeur door, toch ook even opgemerkt worden: soms is het toch ook alsof je een voorkeursbehandeling krijgt, of in elk geval een gewoon goede behandeling. Zoiets is dan prettig.En daar heb je dan ook weer gelijk in! Zo kan ik me nog een etentje in een Indonesisch restaurant in Eindhoven herinneren... in principe was het vleesloze gedeelte van de rijsttafel meer dan genoeg, en toch kregen wij individueel ook nog allemaal lekkere tofu-, tempeh- en eigerechten. En afgelopen week in de Vis a Vis in Sestri Levante had ik twee geweldige, creatieve voorgerechten. Nee, het is zeker niet alleen maar kommer en kwel ;).
Maar als die het echt zo moeilijk vind om één vega gerechtje te verzinnen hoor je niet echt in een keuken thuis is mijn bescheiden mening. Er zijn carnivoren zat die hele wenslijsten aan speciale bestellingen doorgeven, daar wordt ook gehoor aan gegeven.
maar daardoor voel ik me altijd wel een haantje de voorste wat eten betreft, bij buffetten sta ik ook altijd vooraan :-\Ja precies, ik zorg ook altijd dat ik vooraan sta bij buffetten. Soms is er alleen stokbrood en dat is dan meteen op, als ik vooraan sta kan ik daar gewoon veel van pakken. En alle bestek en vega-dingen zijn nog 'schoon'. Als je achteraan staat is het zo'n puinhoop, dan ligt er koude schotel (vlees) door de vruchtjes en de sla en de opscheplepels zijn voor meerdere gerechten gebruikt... Hihi, ik wordt ook altijd heeel sjagerijnig van niet eten, ben niet de enige zie ik. ;D
Zolang er iets is vind ik het trouwens ook wel best, hoeft echt niet bijzonder te zijn, als het maar genoeg is en eetbaar, zodra er niets is wordt ik meteen heeeeel sjagerijning.
Zo kan ik me nog een etentje in een Indonesisch restaurant in Eindhoven herinneren...Weet je toevallig nog welke Eelco?
Die heb ik dus niet ontdooid gekregen op die zielige barbecue.Da's wel heel stom. En ik reageer ook niet echt fantastisch op lage bloedsuikerwaarden. Ga ik met plastic bordjes naar de vleeseters gooien enzo :)
.... op het werk taart te trakteren
[zeikmodus]Sterker nog; heb het vaker meegemaakt, dat het vegetarische gerecht op was voordat ik er van kon nemen. En denk dan vaak hetzelfde, dat ik hun reactie zou willen zien als ze maar een gerechtje mochten en dat anderen dat ook massaal gingen nemen. [/zeikmodus]
Zo en nu weer aan leuke dingen denken!
Als vegetarier mag je toch geen vlees eten van jezelf of zie ik dit verkeerd?"Je" bent maar één persoon en je kan jezelf niks verbieden, dat moet een ander voor je doen. Snapje?
Ik mag alles van mezelf, ook een lief pluizig konijntje opeten.O, het is dus een kwestie van wilskracht en niet van een laf volgen van suffe regeltjes waarom je niet mag zeggen dat je geen vlees "mag"?
Ik wil alleen niet alles eten.
Het zijn voor mij echt twee totaal verschillende dingen hoor.
[zeikmodus]Sterker nog; heb het vaker meegemaakt, dat het vegetarische gerecht op was voordat ik er van kon nemen. En denk dan vaak hetzelfde, dat ik hun reactie zou willen zien als ze maar een gerechtje WILDEN en dat anderen dat ook massaal gingen nemen. [/zeikmodus]Beter?
O, het is dus een kwestie van wilskracht en niet van een laf volgen van suffe regeltjes waarom je niet mag zeggen dat je geen vlees "mag"?Wilskracht? Mweuh. Dat klinkt weer zo, ik weet niet, heldhaftig ofzo.
Sterker nog; heb het vaker meegemaakt, dat het vegetarische gerecht op was voordat ik er van kon nemen. En denk dan vaak hetzelfde, dat ik hun reactie zou willen zien als ze maar een gerechtje wilden en dat anderen dat ook massaal gingen nemen.Beter?
Alsof er ergens een grote alziende vegagoeroe zit die jou gaat straffen als je iets eet wat niet volgens de regels is, ofzo.Dat is toch zo? :scaredblue:
Bij een Nederlandse familie van pak m beet 50 man waarbij niks bijzonders over het eten wordt gezegd zou ik er ook niet van uitgaan dat er opeens een moslim of jood tussen zit. En allergieën meldt je toch altijd?Misschien ligt dat een beetje aan je omgeving. Ik kom uit een wijk met 65% allochtonen, werk in een bedrijf waar ook voornamelijk allochtonen werken (en vaak zijn dat moslims), etc. Ik kan me dus niet voorstellen dat er ergens een groep komt met alleen maar niet-moslims, bijvoorbeeld. Tenzij het gaat om een uitje van de fierljepvereniging of zo, maar anders...
Nee, vind het niet heel raar.
Tevens waren ze heel flexibel en konden ze ook ter plekke van alles klaar maken hadden ze al laten weten.
Daarbij waren bijna alle gerechten (buffet) vegetarisch, wat ik heeel netjes vond.
Misschien helpt kotsen over de tafel heen? Dan zul je zien dat er voortaan wel een vleesloze plek op tafel gecreeerd wordt.
Anders zou je eens kunnen vragen of ze niet wat meer varieteit aan kunnen brengen, dus ook kaasssoorten en jam etc.
Xiara, op zich was de salade en het toetje voldoende als lichte lunch, zeker omdat we vanavond het conferentiediner hadden. Rond een uurtje of vijf begon mijn maag echter aardig te rammelen. Maar het is behoorlijk frustrerend als iedereen om je heen iets lekkers krijgt en jij niet - vooral als je ervoor hebt betaald en je braaf je 'vegetariër'-bordje voor je neus hebt gezet. Bovenal is het onfatsoenlijk.
Vanavond dus conferentiediner in een strandrestaurant. Halverwege begon het te regenen, wat een reden was om knus naast elkaar onder de parasols te zitten. Voorgerecht was een fijne salade met avocado, meloen, tomaat, rucola (de anderen hadden iets met vis, hoe kan het ook anders in Nice). Hoofdgerecht liet iets op zich wachten en bleek een bord vol groente te zijn, voor de verandering geen aubergine of courgette en niet eens verdronken in de olijfolie. De Fransen denken blijkbaar dat vegetariërs geen aardappel, pasta of rijst eten - ik had graag ook iets anders bij mijn bord vol groente gehad. Toetje was een chocoladewafel gevuld met allerhande bessen en vanilleijs, best aardig. Bijzonder geslaagd waren echter de tafelgenoten: onder andere Peter Pirolli (Mr. Information Foraging van Parc uit Palo Alto), met wie ik (en mijn aio) leuk heb gekletst (in de hoop dat we er nog een leuke samenwerking uit slepen). Netwerken kan ook gezellig zijn!
Ondertussen is mijn hoogstpersoonlijke vegetariërbordje doorweekt, dus morgen voor de lunch ga ik een nieuwe scoren bij mijn vriendinnetjes van de registration desk. Morgen dus de laatste episode uit de Côte d'Azur.
Balen zeg allemaal. Misschien van te voren zelf doorgeven aan de kok een aantal suggesties van dingen die je wel eet? Dat kost wel extra veel tijd, maar levert misschien wel wat op.Ik vind eigenlijk dat een beetje kok toch minstens iets moet kunnen doen met het concept 'vegetarisme', zeker in een hotel dat een breed spectrum aan internationale gasten ontvangt. Overigens ben ik de beroerdste niet en voorzie de professional graag van een aantal lekkere recepten - maar of dat nu echt de bedoeling is... ::). Nee, ik leg me er maar bij neer dat ik niet te veel moet verwachten van conferentie-eten in Zuid-Europa.
Balen zeg allemaal. Misschien van te voren zelf doorgeven aan de kok een aantal suggesties van dingen die je wel eet? Dat kost wel extra veel tijd, maar levert misschien wel wat op.Ik vind eigenlijk dat een beetje kok toch minstens iets moet kunnen doen met het concept 'vegetarisme', zeker in een hotel dat een breed spectrum aan internationale gasten ontvangt. Overigens ben ik de beroerdste niet en voorzie de professional graag van een aantal lekkere recepten - maar of dat nu echt de bedoeling is... ::). Nee, ik leg me er maar bij neer dat ik niet te veel moet verwachten van conferentie-eten in Zuid-Europa.
Ja dat snap ik wel... maar als je wat gerechtsuggesties geeft als het dan werkt... kennelijk kunnen ze niet zelf iets verzinnen maar misschien kunnen ze het wel uitvoeren. Terwijl een ratatouille, een aardappelgratin en nog wat dingen ze toch echt moeten kunnen maken.Ze zien me al aankomen, de dames en heren hotelrestaurantkoks. Misschien is het niet eens zo'n gek idee, maar ik loop er niet echt warm voor - ook omdat je normaalgesproken via de ober 'met de kok praat'. He bah, ik wil geen probleemvegetariër zijn, ik wil gewoon wat eten als ik voor de baas onderweg ben. Is dat nu echt zo moeilijk in het West-Europa van de 21ste eeuw?
Ja dat snap ik wel... maar als je wat gerechtsuggesties geeft als het dan werkt... kennelijk kunnen ze niet zelf iets verzinnen maar misschien kunnen ze het wel uitvoeren. Terwijl een ratatouille, een aardappelgratin en nog wat dingen ze toch echt moeten kunnen maken.Ze zien me al aankomen, de dames en heren hotelrestaurantkoks. Misschien is het niet eens zo'n gek idee, maar ik loop er niet echt warm voor
Of misschien niet smijten met blijkbaar moeilijke termen als 'vegetarisch', maar gewoon zeggen 'geen stukjes van beesten'.Dan nog krijg je vaak vleesbouillon, spekjes of ansjovis en dat soort troep, maakt echt niet uit. Veel mensen beschouwen dat gewoon niet als vlees. Als ze niet snappen wat vegetarisch is, snappen ze het niet.
Niets wat gemaakt is met iets dat een zenuwstelsel, hersens of moeder heeft.
Niets wat gemaakt is met iets dat een zenuwstelsel, hersens of moeder heeft.
Niets wat gemaakt is met iets dat een zenuwstelsel, hersens of moeder heeft.
Slakken, insecten, wormen...
Tsjee, dan moet je wel de veronderstelling aandurven dat ze in een restaurant zelf hersens hebben.
Die ga ik aanhouden!
Stelletje wijsneuzen :clown:Moest die rode stip niet op je voorhoofd in plaats van op je neus? ;)
Maar verder... Drama hoor. Nu eet ik ook geen non-veggie kaas meer, dus vergeet het maar dan. En vegans gaan er volgens mij gewoon dood. Er stond ook zo'n actiekraam van een groepje veganisten bij het station, heb daar ook niemand ook maar matig geinteresseerd naar zien kijken. Vegetarisme is duidelijk nog niet erg populair daar.
Een collega van mij trakteerde vandaag en het was een geen gebak, maar frituur voor bij de lunch. Ze had naast gewone kroketten ook groentekroketten van Van Dobben, dat vond ik lief. Het stonk daarna wel door heel de school.
Een collega van mij trakteerde vandaag en het was een geen gebak, maar frituur voor bij de lunch. Ze had naast gewone kroketten ook groentekroketten van Van Dobben, dat vond ik lief. Het stonk daarna wel door heel de school.
Inderdaad erg attent, maar eten jullie wel dingen die in de frituur naast vleeskroketten hebben gelegen? Ik zelf doe dat niet namelijkmaar dat kan ook de veganist in mij zijn...
Wow knap dat je het hebt doorgeslikt. Al heb ik de koningin in gezelschap, vis gaat er meteen weer uit!Dat vond ik ook van mezelf ::). Uitspugen zou echter meer theater hebben opgeleverd en dat leek me nog vervelender. See nothing, hear nothing, say nothing. Moge de vegagod me vergeven :P.
Voel me aangesproken; ge zijt vergeven, mn kind ;)Zeg, wie denk je wel dat je bent, John Lennon of zo? :P
Een rodeo in de planning... Ik heb er buikpijn van, ik wil dit echt niet zien. Geen idee hoe lang het duurt en of het voor, tijdens of na het eten is. Het is een uur rijden dus ik kan niet halverwege weg als ik er ben. Zucht... :-\
Een rodeo in de planning... Ik heb er buikpijn van, ik wil dit echt niet zien. Geen idee hoe lang het duurt en of het voor, tijdens of na het eten is. Het is een uur rijden dus ik kan niet halverwege weg als ik er ben. Zucht... :-\
Een rodeo in de planning... Ik heb er buikpijn van, ik wil dit echt niet zien. Geen idee hoe lang het duurt en of het voor, tijdens of na het eten is. Het is een uur rijden dus ik kan niet halverwege weg als ik er ben. Zucht... :-\
Is dat niet gewoon zo'n mechanische stier die ergens staat, waar je kan proberen op te blijven zitten?
Voor degenen die zich afvragen waar ik tegen echte rodeos en rodeoshows aanloop: Ik zit in de VS voor mijn werk op het moment, dit is niet in Nederland. [...]Dus nu heb je het Amerikaanse vooroordeel maar weer eens bevestigd dat Europeanen ouderwetse, principiële zeurkonten zijn? ;D
Iedereen vond het erg grappig en leuk, afgrijselijk. Ik snap er niets van. Ik heb aan een paar collega's en mijn manager uitgelegd dat ik de show niet wilde zien, en waarom. Mijn manager heeft me gezelschap gehouden in de bar, dat vond ik wel heel erg leuk van hem.
*schop*
Hè, bah! Aantal maanden terug had ik een conflict op mijn werk. Leidinggevende vond het o.a. niet leuk dat ik de laatste tijd niet meer mee ga met etentjes en personeelsreis. Het conflict dreigde nogal uit de hand te lopen. Leidinggevende van leidinggevende heeft aantal gesprekken geleid. Nu is er dus weer een etentje en wordt er van mij verwacht dat ik vol enthousiasme aanschuif (NOT!)
Gaan we naar een Chinees, brrr. Ik hou niet van Chinees, het eten geeft licht en ik vertrouw het voor geen sikkepit. Vegetarisch, jaja en ondertussen overal trassi of oestersaus ingooien. En als dat dan niet gebeurt, zit er wel "gewone"=garnalen kroepoek overheen.
Ik ga dus niet mee. Alleen moet ik bovenstaande nog even netjes in een email verwoorden ;)
*einde frustratie*
"Voor loondienst bestaat geen excuus", zo zei Hein Donner ooit. Maar ik word wel betaald voor geleverde diensten natuurlijk (en dat is soms in teamverband).En dan moet je na geleverde diensten met teamleden en sponsor (?) verplicht eten.
"Voor loondienst bestaat geen excuus", zo zei Hein Donner ooit. Maar ik word wel betaald voor geleverde diensten natuurlijk (en dat is soms in teamverband).En dan moet je na geleverde diensten met teamleden en sponsor (?) verplicht eten.
Hoe vind je dat?
Nou weet ik niet of je dat aan mij of aan Poek vraagt..µ
Ik hou niet zo van verplicht, zogenaamd gezellige dingen doen. De meeste collega's vind ik vrij dom. Normaal gesproken heb ik weinig met anderen te maken, iedereen zit op zijn eigen locatie. En dat vind ik dus wel weer fijn ;)
Dat maakt Chinees eten dan waarschijnlijk ook een stuk minder irritant!
En dan moet je na geleverde diensten met teamleden en sponsor (?) verplicht eten.
Hoe vind je dat?
mijn waslijst van allergenen erbij...
Het risico is dat ze dan net een specerij/kruid gebruiken waar ze allergisch voor is.mijn waslijst van allergenen erbij...
Kan je niet beter een overzicht geven van wat je wel eet? Dat lijkt me makkelijker voor de restauranthouder om een menu samen te stellen. Eventueel met wat recept-linkjes.
Het risico is dat ze dan net een specerij/kruid gebruiken waar ze allergisch voor is.mijn waslijst van allergenen erbij...
Kan je niet beter een overzicht geven van wat je wel eet? Dat lijkt me makkelijker voor de restauranthouder om een menu samen te stellen. Eventueel met wat recept-linkjes.
Bij mij zitten de meeste beperkingen juist in dierlijke producten, en in toetjesmateriaal. Het zijn allebei dingen waar ik wel vanaf kan zien als het nodig is, zeker in een situatie waar het niet primair om het eten gaat, zoals een bedrijfsetentje.
Maar de kok had vandaag echt zijn best gedaan, vooraf salade met bietjes en buffelmozzarella, als hoofdgerecht een bouwwerk van gebakken(?) tofu en allerlei groenten, een soort lasagna noemden ze het. Het was met kruiden en het was best lekker. De gastvrouw vertelde ook dat haar man, de kok, al dagen aan het nadenken en uitproberen was geweest. Erg sympathiek voor een restaurant met alleen een excuuspasta op de kaart.
gisteren nog gemaakt.
Bietjes in kleine blokjes snijden (na het koken uiteraard) en rode uien bakken. Deze kruiden met cajun kruiden. Mengen met de gekookte blokjes bieten en peterselie, daaroverheen geroosterde amandelen en een stukje verkruimelde geitenkaas. Dan afdekken en 5 minuten in de magnetron op vol vermogen.
Let wel op: ik had vier bieten en jij maar twee. Dus iets minder lang in de magnetron.gisteren nog gemaakt.
Bietjes in kleine blokjes snijden (na het koken uiteraard) en rode uien bakken. Deze kruiden met cajun kruiden. Mengen met de gekookte blokjes bieten en peterselie, daaroverheen geroosterde amandelen en een stukje verkruimelde geitenkaas. Dan afdekken en 5 minuten in de magnetron op vol vermogen.
Thanks! Dit ga ik morgen maken :-)
Let wel op: ik had vier bieten en jij maar twee. Dus iets minder lang in de magnetron.gisteren nog gemaakt.
Bietjes in kleine blokjes snijden (na het koken uiteraard) en rode uien bakken. Deze kruiden met cajun kruiden. Mengen met de gekookte blokjes bieten en peterselie, daaroverheen geroosterde amandelen en een stukje verkruimelde geitenkaas. Dan afdekken en 5 minuten in de magnetron op vol vermogen.
Thanks! Dit ga ik morgen maken :-)
Ik zal er op letten... wat at je erbij, Willem? Brood? Aardappelen?gele rijst in paddestoelenbouillon gekookt, gemengde sla met feta op bord opgediend met daarop dadels met kruidenkaasvulling, en gevulde wrap met kip zonder kip. Kortom een koningsmaal. Niet duur overigens. Ik was in totaal 10 euro kwijt. Ik had eters en die vonden het héééérlijk.
@LL: fijn dat ze hadden onthouden dat je vega eet! Ook fijn (vind ik persoonlijk) dat de lunch niet louter uit broodjes kaas bestond ;)
Vriend blij, totdat zijn eten werd geserveerd: een groot bord met daar op een enorme berg geraspte wortel, verzopen in de azijn :o.
Kan wel leuke foto's (http://www.denatuur.nl/vegatopia/adambos2004/page_01.htm) opleveren hoor @rno, zo'n bbq!
Ik herken Annemieke helemaal niet, ziet ze er nu zo anders uit of ben ik gewoon scheel?
Ja dat zou goed kunnen, hij was stil in ieder geval :)
Pip en Annemieke (http://www.denatuur.nl/vegatopia/adambos2004/IMGP2279.JPG) (toch?)
Zowel qua uiterlijk, als karakter lijk ik niet echt meer op de dame van toen. En mijn pip is ook wat veranderd ja. ;D
Het meisje naast fem (http://www.denatuur.nl/vegatopia/adambos2004/IMGP2280.JPG), was dat niet een introducee?
Dat is geen bloed maar gewoon lijkvocht.Yep, helemaal gelijk, op allebei de fronten. Maar ja, het blijft wel werk... Nogal carrierevernietigend om dit tijdens het eerste etentje met een nieuwe groep collega's op tafel te gooien. Bovendien allitereert "bloederige biefstukken" een stuk lekkerder dan "lijkvochtdruipende biefstukken". Dan zouden het "lijkvochtdruipende lappen vlees" moeten worden.. Hou ik achter de hand voor de volgende keer.
En da's kennis waar je zelfs die-hard vleeseters de eetlust mee kan ontnemen.
Het meisje naast fem (http://www.denatuur.nl/vegatopia/adambos2004/IMGP2280.JPG), was dat niet een introducee?
Dat andere meisje naast Fem zit er wel heel charmant bij ::)
Poeh, ik ben toch wel wat kilootjes aangekomen...
Projectbespreking in Leuven. Zojuist werd aangekondigd dat we vanavond gaan eten in Wok Dynasty (http://www.wokdynasty.be/site/menu/?restaurant=heverlee&locale=nl). All-you-can-wok en zo. Ik verwacht er niet te veel van (behalve dan kwantiteit) en hoop dat de heren wokkerds een beetje vegetariërvriendelijk zijn. Kieping vingers krost.
Hadden ze voor het blancheren een pan waar alleen groente in gaat? Ik doe het meestal niet omdat in hetzelfde water ook het hapje van collega's (met vlees) wordt gegaard,Dat ging helaas wel door elkaar, maar het water was echt kokend heet en werd voortdurend ververst. Niet optimaal, maar daar kon ik mee leven, ook dankzij het fijnmazige netje.
En zit er geen oestersaus door de saus, of worchestershire? Ik ben een ziekerd hoor, door dit soort dingen ben ik erg afgeknapt op wokken...Dat hadden ze gelukkig wel goed aangegeven; de sauzen met oestersaus en zo heb ik dus kunnen vermijden.
Overigens valt me dat wel vaker op bij de 'standaard-vegamaaltijden' in de wat traditionelere restaurants: alsof de kok vindt dat hij minder zijn best hoeft te doen om een vegetarische maaltijd er aantrekkelijk uit te laten zien.
Wat wel opvallend was: alle vlees- en visgerechten waren mooi opgemaakt, met o.a. kerstomaten en rucola als decoratie.
Even kijken.:P Yep, het restaurant is Franstalig. Helaas ben ik niet Friestalig (ik versta en lees het vloeiend, maar daar houdt het ook wel mee op).
Als Friestalige Nederlander in Duitsland stel je een email op in het Engels betreffende een restaurant in België. Het moet dus haast wel om een Franstalig restaurant gaan. :P
De organisatoren zijn op het briljante idee gekomen om voor woensdagavond een tafel te reserveren in het restaurant Meet Meat (http://www.meetmeat.be/) .Viel niet tegen. Vooraf een salade; hoofdgerecht aardappel, gekaramelliseerde witlof, gebraden courgette/paprika/aubergine en meer salade. De wijn was best te pruimen. Jammer en slordig alleen dat ik mijn eten pas kreeg toen de anderen hun eten al bijna op hadden.
Net als gisteren werd mijn lunch pas geserveerd toen de anderen hun eten al op hadden. Net als gisteren was het spaghetti met wat kerstomaatjes, blaadjes basilicum en Parmezaanse kaas. Dat is natuurlijk ook een zeer tijdrovende maaltijd om te koken. ::)
Net als gisteren werd mijn lunch pas geserveerd toen de anderen hun eten al op hadden. Net als gisteren was het spaghetti met wat kerstomaatjes, blaadjes basilicum en Parmezaanse kaas. Dat is natuurlijk ook een zeer tijdrovende maaltijd om te koken. ::)
Misschien moesten ze eerst alle stukjes vlees er tussenuit plukken :devil:
Verder zit er ook nog een vegetarier bij ons op het koor, dus diegene zal sowieso wel absent zijn.
Ik denk dat ik mij daar maar bij ga aansluiten....
Ook heb ik binnenkort een feest van mijn ouders.
En ook daar zal weer een barbeque zijn....
Dan moet ik het maar met de stokbrood en groenten doen.
Waarom denk je dat je collega absent zal zijn? Ik vermaak mij als vega altijd prima met lekker eten bij bbq's.
En bij het feest van je ouders valt misschien ook wel te regelen dat jij iets vd bbq krijgt dat je eet? Stokbrood en sla is niet echt een maaltijd natuurlijk, zeker niet als het feest is.
Waarom denk je dat je collega absent zal zijn? Ik vermaak mij als vega altijd prima met lekker eten bij bbq's.
En bij het feest van je ouders valt misschien ook wel te regelen dat jij iets vd bbq krijgt dat je eet? Stokbrood en sla is niet echt een maaltijd natuurlijk, zeker niet als het feest is.
Natuurlijk kun je je prima vermaken bij bbq's; ook als vegetarier.
Het is ook niet zo dat ik er tegenop zie, alleen hoeft het voor mij niet zo nodig eigenlijk.
Dat is nog snel. Ik zit nog op een beloofde vegaburger van vier jaar geleden te wachten.Dat noem ik nog eens volhouden! ;D
http://www.vegatopia.com/smf/index.php/topic,1022.msg412394.html#msg412394 (http://www.vegatopia.com/smf/index.php/topic,1022.msg412394.html#msg412394)
Het hulpje van de kok was vast even naar de pizzeria op de hoek geweest.8) Maar alle gekheid op een stokje, het fenomeen dat sommige (zaken-)restaurants doodleuk pas de vegetarische maaltijden serveren als de rest al lang en breed op het dessert zit te wachten, vind ik nogal onbeschoft. Tegenover mij (omdat ik duimendraaiend mag toezien hoe de rest eet), maar vooral ook tegenover mijn collega's, die met een slecht geweten - en na aandringen van mijn kant (een uitdrukkelijk 'smakelijk eten') - aan hun maaltijd beginnen en vervolgens op mij moeten wachten. Dat zou in een professionele keuken onnodig moeten zijn.
Zelf heb ik een uitnodiging van het koor waar ik bij zit, voor een barbeque. [...]Barbecue van je koor is natuurlijk wel een sociaal gebeuren. Ik zou, denk ik, wel gewoon gaan - al was het maar voor de gezelligheid. Nu heb ik ook niet zoveel problemen met mensen die voor mijn neus vlees eten. Neem een aluminiumschaal mee en wat lekkers voor op de barbecue (vegaburger, halloumi, groentepakketjes). En je ouders kunnen vast ook wel wat regelen, neem ik aan?
Ook heb ik binnenkort een feest van mijn ouders.
En ook daar zal weer een barbeque zijn....
Dan moet ik het maar met de stokbrood en groenten doen.
Ik ga straks lunchen met collega's, en het is altijd spannend of het een beetje goed gaat met eten. Ik had het liefste zelf contact op willen nemen met het restaurant maar de administratie staat er altijd op om dat zelf te doen.En, was het wat?
Ik sla ze af, bbq's en bedrijfsuitentjes, om de doodeenvoudige (pun intented) reden dat die met name - en bijna exclusief - cateren voor de lijkeneters. Ben het nou wel zat om het fantasieloze equivalent van Houtje Bijten te moeten bestellen en idem altijd weer die vraag te moeten beantwoorden 'hoe dat dan nou werkt, vleesvervangen, oh vis/melk/ei ook niet etc etc'
Jammer, geen geslaagde middag/avond dus.
Wat heb je thuis klaargemaakt en naar binnen geslurpt?
Bij mij thuis zitten ramen in een kozijn, maar dat bedoel je vast niet ;)
De gastvrouw zei: "oh, wat onhandig, ben ik toch vergeten dat je geen vis eet".Hoe vergeet je nou dat iemand geen vis eet? Je weet dat iemand vegetariër is, die persoon heeft nog eens herhaald dat hij/zij niets eet dat zichzelf kan voortbewegen, etc. dan vergeet je dat toch niet? Ben ik al te lang vegetariër dat ik dat niet begrijp? Of ben ik empathischer dat ikzelf voor de zekerheid alsnog iets waar geen beesten in zitten zou klaarmaken? Lijkt me een kwestie van niet goed luisteren. Luisteren is ook moeilijk. Maar ik vind het toch raar dat iemand dan overal vis in stopt, behalve in de salade. Ik zou goed balen, want ik ben niet zo dol op salade.
Eind van de middag barbecue op het werk. Vorig jaar was het stokbrood, aardappelsalade, mosterd
Natuurlijk. Hoe denk je dat Duitsers hun w0rstj3s eten ;DEind van de middag barbecue op het werk. Vorig jaar was het stokbrood, aardappelsalade, mosterdCool jij noemt mosterd als een aparte condiment op.
Natuurlijk. Het is E3lc0!Eind van de middag barbecue op het werk. Vorig jaar was het stokbrood, aardappelsalade, mosterd
Cool jij noemt mosterd als een aparte condiment op.
Maar misschien is het voor gewone vegetariers wel een prima hotel?
Het was het hampshire golfhotel in Purmerend, eten is ook niet echt hun core business.
Vrijdag een bedrijfsetentje met mijn nieuwe werkgever. Je kent dat wel. Toespraken etc.
Aangeven dat ik een moeilijke vegetariër ben. Veganist dus. "Is geregeld", dus ik ben gerust.
Als hoofdgerecht een samenraapsel van alle aanwezige groenten in het restaurant (volgens de kelner), zijnde spruitjes, asperges, gebakken aardappeltjes en nog wat zooi. Naar mijn idee prima verzorgt.vind jij dit prima? ik denk altijd dat als ik het thuis in weinig tijd beter had kunnen doen dat het matig is.
Als hoofdgerecht een samenraapsel van alle aanwezige groenten in het restaurant (volgens de kelner), zijnde spruitjes, asperges, gebakken aardappeltjes en nog wat zooi. Naar mijn idee prima verzorgt.vind jij dit prima? ik denk altijd dat als ik het thuis in weinig tijd beter had kunnen doen dat het matig is.
Ik ben ondertussen bij projectetentjes in den vreemde ook al lang tevreden als ik zonder navragen tegelijkertijd met mijn collega's iets vegetarisch krijg. Zo'n groentepotpourri klinkt zo slecht nog niet.Ik eet het liefst altijd thuis. Ik heb ook wel eens gegeten in een restaurant waarbij je op een groot bord vier doppertjes, een worteltje en broccolietje als hoofdmaaltijd kreeg. Maar hier kreeg ik in ieder geval eten.Als hoofdgerecht een samenraapsel van alle aanwezige groenten in het restaurant (volgens de kelner), zijnde spruitjes, asperges, gebakken aardappeltjes en nog wat zooi. Naar mijn idee prima verzorgt.vind jij dit prima? ik denk altijd dat als ik het thuis in weinig tijd beter had kunnen doen dat het matig is.
ik ben ook altijd blij als ik überhaupt eten krijg, maar ik weiger het prima te noemen als het dat niet is. hier althans, bij collega's en baas ga ik niet lopen zeiken over dat de meeste restaurants gestoomde tofu met gebakken groenten een prima gerecht vinden, allebei zonder kruiden uiteraard, anders was het misschien ook wel prima geweest.Ik ben ondertussen bij projectetentjes in den vreemde ook al lang tevreden als ik zonder navragen tegelijkertijd met mijn collega's iets vegetarisch krijg. Zo'n groentepotpourri klinkt zo slecht nog niet.Ik eet het liefst altijd thuis. Ik heb ook wel eens gegeten in een restaurant waarbij je op een groot bord vier doppertjes, een worteltje en broccolietje als hoofdmaaltijd kreeg. Maar hier kreeg ik in ieder geval eten.Als hoofdgerecht een samenraapsel van alle aanwezige groenten in het restaurant (volgens de kelner), zijnde spruitjes, asperges, gebakken aardappeltjes en nog wat zooi. Naar mijn idee prima verzorgt.vind jij dit prima? ik denk altijd dat als ik het thuis in weinig tijd beter had kunnen doen dat het matig is.
Gestoomde tofu :-X
Dat spul moet je knapperig bakken!
Ik begrijp overigens niet helemaal hoe mensen kunnen discussiëren over hoe goed of slecht een gerecht met "spruitjes, asperges, gebakken aardappeltjes en nog wat zooi is".
Ik vier op 2 april mijn 12,5jarig jubileum, en er komt een borrel. Ik vroeg of dat veganistisch kon, maar dat doet de keuken niet. Gelukkig de management assistente die de organisatie doet nog wel wat voor me maken, anders is het wel een beetje triest, niets kunnen eten op je eigen borrel.
Ik blijf ook nog wel even zeuren, maar normaal is er nooit iets wat ik kan eten, op onbelegde broodjes in de kantine na, dus ze zullen wel niet heel veel ervaring hebben met vegan bitterballen.
Maar hee, die miniloempia's in die zwarte doosjes die sommige AH's wel, maar Albert niet, hebben, die mag ik gewoon. Dat moet toch te regelen zijn.
Ja hummus kan ik ook eten, ik moet even nadenken over wat er gegeten kan worden bij een borrel wat zonder al te veel moeite (zelfgemaakte vegan bitterballen dus niet) geregeld kan worden. Maar ik eet normaal niets bij borrels, dus daar heb ik even voor nodig.
Maar chips en dip is toch ook borrelig? En guacomole moet de keuken toch wel kunnen maken.
Vorige maand ook een bedrijfsetentje gehad. Er was niets gevraagd wat betreft dieetwensen, dus ik ging er vanuit dat het wel goed zou komen.Want als ze er wel naar zouden vragen, dan zou dat verontrustend zijn ofzo? :cow:
Vorige maand ook een bedrijfsetentje gehad. Er was niets gevraagd wat betreft dieetwensen, dus ik ging er vanuit dat het wel goed zou komen.Want als ze er wel naar zouden vragen, dan zou dat verontrustend zijn ofzo? :cow:
De manager heeft me er wel op voorbereid dat het vanavond karig zou kunnen zijn, een traditioneel restaurant ergens in Piraeus. Goede hoop dat het erg meevalt. Maar in geval van nood ben ik ook tevreden met een Griekse salade en brood. Of nog meer spanakopita!Een tafel direct aan het water. Op tafel kwam de ene schaal na de andere. Brood, Griekse salade, tomaat-aubergine-feta-ovenschaaltjes, een soort gefrituurde groenteballetjes (ik geloof zelfs met andijvie erdoor), zaziki, pikante kaassalade, het ene nog lekkerder dan het andere. Verrassend genoeg weinig vlees, totdat duidelijk werd dat het hoofdgerecht nog moest komen. Naast de bergen vlees was er voor mij een bord gebakken halloumi met gemarineerde tomaat. Tonnetje rond. Was gezellig. De resten mochten we gelukkig meenemen, weggooien zou zonde zijn geweest. O, en gezellig was het ook.
Ik kreeg net een griezelig sterke steek van jaloersheid door m'n lijf gejaagd... Maar wel erg fijn voor je verder ;DDe manager heeft me er wel op voorbereid dat het vanavond karig zou kunnen zijn, een traditioneel restaurant ergens in Piraeus. Goede hoop dat het erg meevalt. Maar in geval van nood ben ik ook tevreden met een Griekse salade en brood. Of nog meer spanakopita!Een tafel direct aan het water. Op tafel kwam de ene schaal na de andere. Brood, Griekse salade, tomaat-aubergine-feta-ovenschaaltjes, een soort gefrituurde groenteballetjes (ik geloof zelfs met andijvie erdoor), zaziki, pikante kaassalade, het ene nog lekkerder dan het andere. Verrassend genoeg weinig vlees, totdat duidelijk werd dat het hoofdgerecht nog moest komen. Naast de bergen vlees was er voor mij een bord gebakken halloumi met gemarineerde tomaat. Tonnetje rond. Was gezellig. De resten mochten we gelukkig meenemen, weggooien zou zonde zijn geweest. O, en gezellig was het ook.
Volgende maand een BBQ-feestje bij de baas. Bij inschrijven kan je aangeven of je vegetariër bent.En kijk je er naar uit?
Volgende maand een BBQ-feestje bij de baas. Bij inschrijven kan je aangeven of je vegetariër bent.En kijk je er naar uit?
Afgelopen weekend was er iemand die niet van eenzelfde BBQ wou eten, ook niet bv banaan in de schil, of iets op een eigen hoekje. Zijn er meer mensen hier zo streng?Heel waarschijnlijk, maar ikke niet in elk geval...
Afgelopen weekend was er iemand die niet van eenzelfde BBQ wou eten, ook niet bv banaan in de schil, of iets op een eigen hoekje. Zijn er meer mensen hier zo streng?Heel waarschijnlijk, maar ikke niet in elk geval...
Afgelopen weekend was er iemand die niet van eenzelfde BBQ wou eten, ook niet bv banaan in de schil, of iets op een eigen hoekje. Zijn er meer mensen hier zo streng?Ja. Vorig jaar ook een bedrijfs-BBQ met mijn vorige werkgever.
Ik ga niet iets vega-ugs eten wat gebakken is op dezelfde plek waar net nog een stukje lijk lag. En bananen blief ik ook niet ;)
Maar een barbecue vind ik sowieso geen fijne aangelegenheid, al die dooie beesten die door mensen met graagte naar binnen worden gepropt.
Persoonlijk ben ik daar ongelooflijk soepel in. Welk dier red ik door de 'lastige vegetariër' uit te hangen op zo'n gelegenheden? Ok, het hoeft écht niet te druipen van het vet van een dood dier, natuurlijk. En toen ze vorige keer aparte tangen hadden voorzien speciaal voor mij, heb ik mijn dankbaarheid die behoorlijk groot was getoond.
Ik houd wel van de vrolijkheid en zomerse sfeer die rond een bbq hangt :) Zwoele zomeravond, verschikkelijk cliché, maar daarom niet minder leuk.
(ik snap nog steeds niet, dat bijv de ah, geen bbq klare gevulde paprika's verkoopt voor op de bbq bv.,Ik ook niet.
Afgelopen weekend was er iemand die niet van eenzelfde BBQ wou eten, ook niet bv banaan in de schil, of iets op een eigen hoekje. Zijn er meer mensen hier zo streng?Heel waarschijnlijk, maar ikke niet in elk geval...
Ik heb meer probleem met banaan dan de wetenschap wat er eerder op die plek zou hebben gelegen.
Daarna gingen we over op de orde van de dag: "Wie gaat een poel opzetten voor de voetbalwedstrijden van oranje".
Bij ons ook en de laatste inschrijfdatum was volgens mij vandaag. Het is wel al de hele week onderwerp van gesprek tijdens de lunch.Daarna gingen we over op de orde van de dag: "Wie gaat een poel opzetten voor de voetbalwedstrijden van oranje".
Wat zijn jullie daar laat mee!
Op mijn werk is men daar weken geleden al mee begonnen. Hup Rusland!
Is het asociaal te vragen of degene die dat gaat maken, als ze er vlees/vis indoet, een beetje zonder dat apart te houden in een ander bakje?
Ik denk dat ik misschien toch drie dingen zal maken, dan is er iig genoeg vega, want de anderen zullen daar ook van eten. Ik denk in elk geval hummus te maken (gaat goed samen met stokbrood en schijfjes komkommer) en een schotel van orzo, geroosterde groenten, pijnboompiten, citroendressing en wie weet ook feta (gaat vast ook goed samen met hummus). Heeft iemand nog een leuk idee voor een bijgerechtje? 't Moet een dag van te voren gemaakt kunnen worden en 't moet koud/op kamer temperatuur opgediend kunnen worden.
Slim om filodeeg ter plekke te vullen!
Ik maak natuurlijk zelf ook nog iets, dus 't is wel meer dan alleen komkommer en stokbrood. Dus dan vind ik dat ik niet veel reden heb om moeilijk te doen. Dat wil zeggen, ik zou het niet zo moeilijk vinden, maar een ander ervaart dat misschien wel zo (al kan dat gewoon gezegd worden, natuurlijk), of vindt het een raar idee ('eten wat de pot schaft', of zo). Hm, ik denk dat ik het toch maar gewoon vraag.
Alcohol is geen probleem, ik eet namelijk toch niet graag op een lege maag. :P
Donderdag ook een BBA van mijn werk, op de parkeerplaats. Mijn dienst loopt af om kwart over 5 en omt begint om 5 huur, dus ik doe een drankje mee en ga lekker naar huis. Over 3 of 4 weken dan gaan we nl ook nog met t hele team wokken ::) vind ik echt vreselijk maar goed, maar eens kijken hoe ik daar fatsoenlijk kan gaan eten....
Volgende week een etentje met een paar ex-collega's. In een Vietnamees restaurant. Men schijnt er vegetarisch varkensvlees te serveren. Dit lijkt mij echter niet aantrekkelijk. Hopelijk hebben ze wat alternatieven.
Zoals gewoonlijk zal ik weer verslag doen.
Regelmatig werketentjes in de UK de laatste tijd, maar daar valt weinig over te schrijven, altijd perfect in orde en meestal ook nog erg lekker.
Ik zou het gewoon zeggen. Ik weet dat collega's en leveranciers die iets organiseren zich vreselijk ongemakkelijk voelen als blijkt dat ik vegetarier ben en ze niets voor me hebben. Je zou het zelf ook toch niet willen dat als jij iets organiseert met hapjes, iemand met honger naar huis gaat? Ik heb daar dus van geleerd en geef het altijd door.+1
+2. De eerste paar keer dat je zoiets vraagt moet je even over een drempel heen, dat herken ik wel, maar je voorkomt er zo veel ongemakkelijke situaties mee! Het ergste wat er kan gebeuren is dat ze zeggen dat ze niks voor je kunnen regelen, en dan kun je tenminste zonder schaamte je eigen eten meenemen. Je hoeft echt niet bang te zijn dat je collega's geen vlees krijgen omdat jij om vega voer hebt gevraagd hoor. Dat het ik nog nooit meegemaakt. De vleeseters krijgen gewoon vlees, en als je geluk hebt is er voor jou dan een vegetarisch alternatief. Kom uit de kast! ;DIk zou het gewoon zeggen. Ik weet dat collega's en leveranciers die iets organiseren zich vreselijk ongemakkelijk voelen als blijkt dat ik vegetarier ben en ze niets voor me hebben. Je zou het zelf ook toch niet willen dat als jij iets organiseert met hapjes, iemand met honger naar huis gaat? Ik heb daar dus van geleerd en geef het altijd door.+1
Ja, ik baal wel dat ik niet mondig genoeg ben, maar ik wil er ook niet zoveel de nadruk op leggen en de aandacht op mezelf vestigen. Het blijft toch een soort 'luxeding' om geen vlees te 'hoeven' eten, het is geen allergie oid. Maar van binnen baal ik wel natuurlijk.
Ja, ik baal wel dat ik niet mondig genoeg ben, maar ik wil er ook niet zoveel de nadruk op leggen en de aandacht op mezelf vestigen. Het blijft toch een soort 'luxeding' om geen vlees te 'hoeven' eten, het is geen allergie oid. Maar van binnen baal ik wel natuurlijk.
Bij het avondeten konden we mee-eten met het buffet werd gezegd. Dat vond ik nogal tegenvallen, alleen brood en salade. Helaas hoorde ik de volgende morgen pas dat er ook nog een vega-tafel was. Die had ik gemist. Ach ja.
Bij het avondeten konden we mee-eten met het buffet werd gezegd. Dat vond ik nogal tegenvallen, alleen brood en salade. Helaas hoorde ik de volgende morgen pas dat er ook nog een vega-tafel was. Die had ik gemist. Ach ja.
Maar je wilde niet de zeurende vegetarier uithangen?
Als vegetarier voel je je dan echt een buitenbeentje: iedereen komt even bezorgd vragen waar jouw eten is, als je er na drie happen mee stopt wil iedereen weten of het niet lekker is etc.
En zeg je dan ook dat het eten inderdaad niet lekker is en niet warm? En waren er onder de bezorgde vragers ook mensen van de organisatie bij en/of die invloed hadden op de keuze van de locatie?Ik heb het wel aan de organisatie gemeld van de vertraging maar er niet al te serieus over gedaan, ze hielden het zelf ook in de gaten en waren er ook niet zo happy mee. Dat het vervolgens niet te eten was heb ik alleen aan degenen die naast met zaten en zagen dat ik het niet op at gezegd.
Op weg naar huis ben ik bij de snackbar broodjes vegetarische kroket gaan eten. Dat krijg je er van als je op een locatie gaat eten waar ze het eten er een beetje bij doen, in plaats van in een echt restaurant.
an diesem Samstag findet die Mitgliederversammlung des DCK in Ihrem Hotel statt. Wir werden an der Versammlung teilnehmen und überlegen jetzt, ob wir nach der Versammlung mit den anderen Teilnehmern in Ihrem Restaurant essen möchten. Wir sind aber Vegetarier und haben deswegen vorsichtshalber Ihre Speisekarte schon mal angeschaut. Da ist uns aufgefallen, dass von den zwei Gerichten in der Kategorie 'Fleischlos glücklich' ein Gericht (Spaghetti in Basilikumpesto) wegen der gebratenen Garnelen schon mal nicht vegetarisch ist. Um ehrlich zu sein, sind wir von dem anderen Gericht (Gemüseomelett mit Pestorahmsauce und Schwenkkartoffeln) auf den ersten Blick auch nicht so begeistert. Daher die Frage, welche vegetarischen Gerichte (also ohne Fleisch, Fisch, Fleischbrühe oder -Fond, Gelatine) Sie uns 'spontan' anbieten könnten. Es muss nicht gleich Tofu sein: (Frisches) Gemüse ist unseres Fleisch. Vielen Dank im Voraus für Ihre Antwort.Wordt vervolgd.
Zaterdag zullen we waarschijnlijk na een ledenvergadering in een hotelrestaurant wat willen/moeten eten. Voor de zekerheid maar even de menukaart bekeken (zeer overzichtelijk, vooral vleesgerechten). Een van de twee 'vegetarische' gerechten is spaghetti met pesto en... garnalen. Dus zojuist een mailtje gestuurd:Ze hadden al teruggemaild dat ze dit weekend een kleinere kaart hadden ivm de hoeveelheid gasten. De kwaliteit van het lunchbuffet was echter zodanig (te weinig, koud, standaardspul: aardappelkroketjes, wortel-erwtjes-bloemkool, en iets dat voor risotto door moest gaan) dat we 's avonds een (goede) pizzeria hebben opgezocht.
[...]
Wordt vervolgd.
Gek is dat he, dat de meeste vleeseters de vegetarische keuken niet voor vol aanzien....over onbegrip gesproken....Die is dan ook niet erg vol.
Er was ook soep - de tomatensoep was wel vegetarisch, de groentesoep niet (gelukkig had ik dat voor de zekerheid even nagevraagd).Mijn voorstel om dit op een bordje kenbaar te maken leverde vooral glazige blikken op, overigens.
Bowlen met de faculteit, gevolgd door een etentje in het bowlingcentrum. Ook qua (vegetarisch) eten is de tijd er wat stil blijven staan. De 'feestelijke' hoofdcomponent: vl33s van de barbecue. Voor de vegetariërs was er een minibakje vegaburgers en vegaworstjes, die echter met dezelfde tangen op dezelfde barbecue (zonder aluminium bakje oid) werden gegooid. Daar heb ik dus maar vriendelijk voor bedankt. Er was ook soep - de tomatensoep was wel vegetarisch, de groentesoep niet (gelukkig had ik dat voor de zekerheid even nagevraagd). Van de acht saladecomponenten waren er drie niet-vegetarisch (stond er ook niet bij, dus nagevraagd). Naast de soep en salade was er gelukkig nog stokbrood en patat om de maag te vullen. Ach ja, het voordeel van alleen de bijgerechten kunnen eten is dat je je niet volvreet. Gezellig was het wel, Ik ga het morgen wel even bij de organisatie melden, zodat ze dat aan het bowlingcentrum kunnen terugkoppelen.
Ik bel regelmatig vooraf zelf even of instrueer de organiserende collega's en vraag dan ook gerust of ze het restaurant om aparte tangen/rooster kunnen vragen (moet je wel vooraf weten dat het bbq wordt uiteraard). Dan gaat het meestal goed (dat mijn uitjes vaak in de randstad plaatsvinden zal ook helpen, bbq maak ik sowieso weinig mee).Ik ben meestal ook nogal assertief, maar in dit geval werd al ruim vantevoren gevraagd aan te geven of je vegetariër bent of niet. En om meteen bij mijn eerste bedrijfsuitje 'de vegetariër uit te hangen' vond ik ook weer zo wat.
Bordjes met wat wat is ken ik meer uit het buitenland en zijn ze in NL vaak jammergenoeg niet van.Hé, wat gek. In Duitsland zijn dat soort bordjes ondertussen vrij standaard, ik ging er vanuit dat Nederland op dat punt ook wat met de tijd was meegegaan.
Ik moet binnenkort naar een congres en mailde of een veganistische lunch ook tot de mogelijkheden behoort. De laatste tijd heb ik daar best goede ervaringen mee, maar dit keer niet. Ik kreeg als antwoord: "dat kan ik nu niet meer voor je regelen". Het congres vindt pas op 14 december plaats, hoeveel tijd denken ze dat het kost om een broodje hummus te smeren? ::)Belachelijk inderdaad, en volgens mij gewoon onwil. Ik heb zelf meerdere (grotere) conferenties georganiseerd en weet dat dit soort dingen zelfs nog een dag voor het begin van de conferentie kan worden geregeld.
Ik twijfel heel erg of ik er nog op moet reageren. Aan de ene kant heb ik zoiets van laat dan maar, aan de andere kant vind ik dit zo suf en flauw van ze, dat ik het er eigenlijk niet bij wil laten zitten.Wat is de functie van degene die 'niet thuis' gaf? Kun je het 'hogerop' zoeken? Ik vind het wel een klacht waard, al was het maar uit principe.
Zo vermoeiend dat! Ik ben toch echt al jaren vegetarier maar dé standaard antwoordzin heb ik nog niet gevonden. Eentje die de 'discussie/ interesse' meteen afkapt. Ik ben het wel een beetje beu om altijd maar te 'verantwoorden' waarom je geen vlees eet.Een nieuw fenomeen is de vleeseter die eigenlijk 'best wel vegetarisch is'. Die vindt het geweldig dat je 'ook vegetarisch' bent, en 'ook zo consequent'. 'Is dat niet moeilijk vol te houden?' Hij of zij eet minstens een keer per week 'bewust vegetarisch' en 'gebruikt sowieso nauwelijks vlees, een beetje spek voor de smaak, maar die lappen vlees, dat hoeft voor mij niet meer'. En dat vlees wordt dan uitsluitend bij 'de biologische slager om de hoek, ken je die, o nee, je eet echt geen vlees' gekocht, want 'dan weet je zeker dat het goed is'. En 'laatst' (zo'n drie maanden geleden) hebben ze 'zo'n ontzettend goed vegetarisch recept uitgeprobeerd, die ga ik je morgen echt eens mailen'.
"Waarom niet?" is altijd een aardig eerste weerwoord. Dat brengt het initiatief bij de ander terug, en geeft jou naast bedenktijd ook nog iets om desgewenst op te schieten.
Zo vermoeiend dat! Ik ben toch echt al jaren vegetarier maar dé standaard antwoordzin heb ik nog niet gevonden. Eentje die de 'discussie/ interesse' meteen afkapt. Ik ben het wel een beetje beu om altijd maar te 'verantwoorden' waarom je geen vlees eet.Een nieuw fenomeen is de vleeseter die eigenlijk 'best wel vegetarisch is'. Die vindt het geweldig dat je 'ook vegetarisch' bent, en 'ook zo consequent'. 'Is dat niet moeilijk vol te houden?' Hij of zij eet minstens een keer per week 'bewust vegetarisch' en 'gebruikt sowieso nauwelijks vlees, een beetje spek voor de smaak, maar die lappen vlees, dat hoeft voor mij niet meer'. En dat vlees wordt dan uitsluitend bij 'de biologische slager om de hoek, ken je die, o nee, je eet echt geen vlees' gekocht, want 'dan weet je zeker dat het goed is'. En 'laatst' (zo'n drie maanden geleden) hebben ze 'zo'n ontzettend goed vegetarisch recept uitgeprobeerd, die ga ik je morgen echt eens mailen'.
Eten bij de Argentijn met collega's is nog altijd geen feestje voor een vegetarier, ook niet in deze moderne tijd. De empanada vooraf was wel OK, de in een tortilla gerolde en gebakken banaan als hoofdgerecht was niet het culinaire hoogstandje van het jaar. Maar het was erg gezellig en het bier en de friet vulden genoeg :-)Het goede nieuws is wel dat je ook bij de Argentijn als vegetariër terecht kunt :D. Ik denk dat je een jaar of 15-20 geleden tevreden had moeten zijn met friet (dat dan hopelijk niet in rundervet zou zijn gebakken) en bier. Of dat je je miezerige voorgerecht pas zou krijgen nadat je collega's het dessert al lang en breed hebben opgegeten (dat is mij echt een paar keer overkomen).
Nou ik at ongeveer 15 jaar gekeken wel eens bij de Argentijn (toen begon ik met studeren) en ik kreeg ongeveer hetzelfde als Sam.Het is ook niet zo dat je 15 jaar geleden echt nergens terecht kon, maar het aanbod is in het algemeen wel duidelijk verbeterd. Zo hebben we de minimale eisen voor opname in onze Restaurantgids duidelijk op kunnen/mogen schroeven.
En volgende week een lunch bij de Watertuin. Mijn moeder viert daar haar verjaardag. Mijn moeder eet zelf ook weinig vlees dus die heeft meteen de Watertuin gebeld en was allemaal geen probleem!
Vanavond eten we Noorse tapas in https://www.barevestland.no/en/. Als ik de menukaart bekijk, zou het best kunnen dat ik me zal moeten behelpen met een lading knolselderij-preitapas, brood en kaas. We zullen zien. En ja, ik had doorgegeven dat ik vegetariër ben :).Het eten was boven verwachting goed. De kok heeft geïmproviseerd met ingrediënten die hij (of zij) in huis had. Naast de vegetarische tapa op de kaart (de knolselderij uit de oven, geblakerd en geschild) kreeg ik gerechtjes die in lijn waren met die van de vlees- en viseters. Allerlei creaties met broccoli, rettich en bloemkool, gegarneerd met verfijnde sausjes, hazelnoten en bladgroente en kruiden. Ook voor de chocolademousse was er een versie zonder gelatine. Daarnaast ook uitleg wat er allemaal op mijn bordje was. Uiteindelijk veel te veel gegeten, met goede gesprekken erbij bovendien.
Tijdens een etentje vanavond kwam er vooraf een soort borrelplaat op tafel, met aubergine, olijven, kaas en wat vl33s. De kaas schurkte helaas grotendeels tegen de s@l@m1, waarop ik snel twee stukjes die 'vrij' lagen voor mezelf reserveerde. Hierop de klassieke, oprecht verbaasde vraag: "Ben je zo recht in de leer, dan?" Jazeker, ik vind s@l@m1 vies en wil dus niets dat daarnaar smaakt. "Oh."
Heel herkenbaar! Bij mijn werk zijn ze zo lief om als ze nu broodjes bestellen, te vragen om alle broodjes kaas op een aparte schaal aan te leveren, omdat ik het dus echt niet eet als het tussen de tonijnkruimels en rosbiefdruppels heeft gelegen.Tegenwoordig gaat dat met die broodjes gelukkig meestal wel goed. Daarom vond ik het frappant dat juist in een restaurant waar men 'omdat er zoveel vegetariërs zijn' (drie van de zeven) de borrelplaat vegetariërvriendelijk hadden gemaakt met extra groentehapjes niet er aan had gedacht dat 'vleescontact' voor die vegetariërs vervelend zou kunnen zijn. Maar vooral die opmerking dat ik zo "recht in de leer" zou zijn katapulteerde me weer even zo'n vijftien jaar terug in de tijd. Verder was alles gewoon in orde, hoor.
Ik probeer overigens nog steeds te achterhalen welke vegetarische bitterballen de Radboud Universiteit serveert. Het zijn in ieder geval oesterzwambitterballen. Lekker stevig, romig, proberen niet op vlees te lijken en juist daarom ontzettend lekker.Oesterzwambitterballen worden voor zover ik weet meestal door Gro geleverd.
Ik probeer overigens nog steeds te achterhalen welke vegetarische bitterballen de Radboud Universiteit serveert. Het zijn in ieder geval oesterzwambitterballen. Lekker stevig, romig, proberen niet op vlees te lijken en juist daarom ontzettend lekker.
Niet vegetariër, maar vleeseter moet eetwensen gaan doorgeven (https://www.parool.nl/nederland/niet-vegetarier-maar-vleeseter-moet-eetwensen-gaan-doorgeven~bb0e1af0/)
Ik had dit artikel ook gezien en realiseerde me dat ik als ik een kantoorretentje organiseer ik ook iedereen standaard de vega etc opties laat doorgeven terwijl ik het ook kan omdraaien: mensen die niet-vega willen het laten doorgeven. Ik denk dat ik dat de volgende keer maar eens doe. Schat in dat mijn team in elk geval dat wel prima vindt.Zoals ik eerder al schreef, gebeurt dat in mijn omgeving (o.a. Radboud Universiteit) zonder veel woorden en zonder enig probleem. Ook bij dat symposium in Utrecht in een horecagelegenheid was geen gesputter te horen - en dat terwijl daar niet eens een niet-vega-optie werd aangeboden. Bij pot lucks[/iu] gaat men er ook vaak vanuit dat mensen iets vegetarisch meebrengen (als het even kan vegan). Ik zou dus zeggen: gewoon doen en niet veel woorden aan vuilmaken :).
Werklunches probeer ik altijd te omzeilen als organisator, maar als het toch met lunch moet, laat ik het voortaan maar gewoon standaard vega bestellen, veel makkelijker.
Een van jullie ervaring ermee om de keuze om te draaien?
In mijn bubbel (Nijmegen, maar nu ook Utrecht) is dat heel anders. Lunches en dergelijke zijn vrijwel standaard vegetarisch, waarvan het merendeel vaak gewoon vegan. Denk aan couscoussalade, broodjes hummus, ...Vandaag hadden we voor het eerst sinds tijden een staff lunch. Omdat de Radboud Universiteit 'sustainability' als een speerpunt ziet, is de lunch ondertussen vegan met enkele vegetarische opties. Ook de melk en karnemelk zijn nu verdwenen. Die zijn nu vervangen door kartonnen pakjes mineraalwater waar in koeienletters 'EARTH' op staat. Ik heb al aangegeven dat ik dat onzin vind: als je toch overstapt op water, dan meteen ook maar op karaffen kraanwater.
Maar de vijf uur snack bestond alleen uit broodjes warm vlees.Wat luxe! Ze wilden jullie vast extra verwennen :P
Niet vegetariër, maar vleeseter moet eetwensen gaan doorgeven (https://www.parool.nl/nederland/niet-vegetarier-maar-vleeseter-moet-eetwensen-gaan-doorgeven~bb0e1af0/)
Ik had dit artikel ook gezien en realiseerde me dat ik als ik een kantoorretentje organiseer ik ook iedereen standaard de vega etc opties laat doorgeven terwijl ik het ook kan omdraaien: mensen die niet-vega willen het laten doorgeven. Ik denk dat ik dat de volgende keer maar eens doe. Schat in dat mijn team in elk geval dat wel prima vindt.
Werklunches probeer ik altijd te omzeilen als organisator, maar als het toch met lunch moet, laat ik het voortaan maar gewoon standaard vega bestellen, veel makkelijker.
Een van jullie ervaring ermee om de keuze om te draaien?
Niet vegetariër, maar vleeseter moet eetwensen gaan doorgeven (https://www.parool.nl/nederland/niet-vegetarier-maar-vleeseter-moet-eetwensen-gaan-doorgeven~bb0e1af0/)
Ik had dit artikel ook gezien en realiseerde me dat ik als ik een kantoorretentje organiseer ik ook iedereen standaard de vega etc opties laat doorgeven terwijl ik het ook kan omdraaien: mensen die niet-vega willen het laten doorgeven. Ik denk dat ik dat de volgende keer maar eens doe. Schat in dat mijn team in elk geval dat wel prima vindt.
Werklunches probeer ik altijd te omzeilen als organisator, maar als het toch met lunch moet, laat ik het voortaan maar gewoon standaard vega bestellen, veel makkelijker.
Een van jullie ervaring ermee om de keuze om te draaien?
Ik ben benieuwd of je dit nog eens in de praktijk gebracht hebt. Vertel!
Ik heb nu al meerdere keren een congres of symposium gehad waarbij de lunch helemaal vegetarisch was. Op zich helemaal top, maar ik merk dan dat ze (ondanks dat ik opgeef dat ik vegan eet en ik bevestigd krijg dat dat geen probleem is) dan ook niks meer regelen voor veganisten. [...] In plaats van makkelijker is het nu dus alleen maar lastiger voor me geworden :-\Nou ja, lastiger wellicht niet als je bedenkt hoe moeilijk het pakweg twintig jaar geleden was (https://www.vegatopia.com/smf/index.php/topic,1022.msg353887.html#msg353887) om überhaupt iets vegetarisch te krijgen. Ik heb in die jaren flink geklaagd over niet-aanwezig vegetarisch aanbod, 'vegetarisch' eten dat toch niet vegetarisch bleek te zijn, onbegrip van collega's en cateraars en lange wachttijden (het is me toen meer dan eens overkomen dat ik mijn hoofdgerecht pas kreeg als de rest het toetje al achter de rug had).