Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: fem fatale op 06 juli 2005, 11:09:39
-
vorig jaar heb ik een keer tagliatelle gemaakt met zelfgemaakte pesto met rucola, basilicum, walnoten en pijnboompitten
het was erg lekker, maar de tagliatelle maken was niet eenvoudig
het deeg maken en rollen en tot tagliatelle maken was niet het probleem, maar volgens het recept moesten de tagliatelle daarna op een met bloem bestrooide theedoek drogen, waarbij je ze een keer moest draaien. Bij het draaien keerde de pasta weer terug tot z'n oorspronkelijke vorm en vormde een bal, en door de met bloem bestrooide theedoeken, zat de hele hele keuken onder de bloem
mijn vraag nu: heeft er nog iemand tips om dit wat efficienter/handiger aan te pakken?
-
Er zijn pastamakers en pastadrogers in de handel. Zonder dat ik er inhoudelijk verder veel van weet, lijkt het laatste mij op het eerste oog als iets dat jou hierbij kan helpen.
-
Ik heb er verder ook geen verstand van, maar ik zit te denken aan een plank of iets dergelijks als ondergrond (onder de theedoek, dan nog een plank er bovenop (evt. een theedoek er nog tussen). Dat dan omdraaien en dan de bovenste plank er weer afhalen.
En desnoods kun je nog iets als lijmklemmen ofzo gebruiken om de boel even goed vast te zetten terwijl je omdraait.
-
Ik heb er verder ook geen verstand van, maar ik zit te denken aan een plank of iets dergelijks als ondergrond (onder de theedoek, dan nog een plank er bovenop (evt. een theedoek er nog tussen). Dat dan omdraaien en dan de bovenste plank er weer afhalen.
En desnoods kun je nog iets als lijmklemmen ofzo gebruiken om de boel even goed vast te zetten terwijl je omdraait.
hoei, wat creatief
ik dacht eraan om de bo van mijn broer ergens in het huis op te hangen, en dan die slierten daaroverheen te hangen
alleen is de bo ingesmeerd met lijnzaadolie, om het hout goed te houden, en die smaak wil je natuurlijk niet in je pasta
-
Lijkt me niet nee..... ;) Maar als je er 1 of 2 theedoeken onder doet, zal dat toch wel meevallen? Wat is een bo eigenlijk?
-
een grote houten stok om zwaardvechten mee te oefenen
-
Lijnzaadolie was toch goed voor de omega 3 vetzuren ofzo? ;)
-
een grote houten stok om zwaardvechten mee te oefenen
Oh ja, ik snap het al. Volgens mij kun je er dan wel gewoon een theedoek onder hangen.
-
Ik geloof dat de Italianen een wasrekje gebruiken om de pasta te drogen.
-
een wasrekje ja, of wat ik zelf wel doe is een aantal schone kleerhangers.
Echt pastameel gebruiken scheelt ook erg.
Schone theekdoeken hangen over wat stoelen kan ook.
Maar ik snap dat recept niet dat ze zeggen dat je de boel moet drogen, want je wil je pasta helemaal niet drogen, want dan kan je net zo gedroogde pasta kopen. Of stond er vijf minuten drogen ofzo? Maar dat doet het sowieso al, want je kan maar een beetje tegelijk maken, en terwijl je dan met het 2e deel bezig bent droogt het 1e een beetje
-
nee, er stond minstens een uur drogen, dat vond ik ook een beetje raar, maar dan heb je wel de tijd om andere dingen te maken
-
Ik heb ook al enkele keren pasta gemaakt, tagliatelle en lasagna, en ik hang die dan altijd over een stoelleuning of handdoekrekje. Heb nog nergens in enig recept gezien dat die 1 uur moet drogen. Wij koken die altijd vervolgens in kleine porties, want door de eieren erin zwelt het nogal. De eerste keer waren mijn slierten daardoor wel overweldigend... Bij het uitrollen moet je het deeg wel royaal aan beide kanten met bloem bestrooien, dan blijven ze niet aan elkaar kleven.