Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Yessica op 29 juni 2005, 14:29:55
-
Heerlijk, pastasalade! Gisteren hadden ze alleen maar niet vegetarische varianten bij de Appie, dus dacht ik, dat ga ik zelf lekker maken. Maar eigenlijk heb ik dat nog nooit gedaan. Nu is het niet moeilijk en ik kan zelf ook wel wat in elkaar flansen, maar als jullie nu lekkere receptjes of speciale tips hebben is dat toch welkom!
-
Ik maak altijd mijn pastasalade als volgt:
pasta, tomaat (stukjes), olijven, geitenkaas (blokjes snijden) en sladressing.
-
Ook nog lekker erbij: paprika, komkommer, kappertjes, gedroogde tomaten, pesto...
Als ik pastasalade maak doe ik dat meestal met penne.
-
ik vind pastasalade een beetje, hm tja, maar wel lekker is het met penne met een spaanse peper smaak (evt van natuurwinkel) en dat met zongedroogde tomaat en zwarte olijf en evt honinggeitenkaas
-
Ook lekker om er in te verwerken: rucola!
-
Ook nog lekker erbij: paprika, komkommer, kappertjes, gedroogde tomaten, pesto...
Als ik pastasalade maak doe ik dat meestal met penne.
Idem. En de verse kruiden niet vergeten!
-
't ligt er een beetje aan wat voor pasta ik nog in huis heb, maar ik gebruik vaak van die spiralen. Een bakje sellerij-salade als basis/dressing, stukjes augurk, stukjes kaas, vegaham etc. Goed husselen en koud laten worden. Je kan er ook nog wat ananas indoen, pijnboompitjes, noten etc.
-
Nog een suggestie: avocado erdoor. Als je een beetje een zachte neemt dan heb je geeneens dressing nodig. :P
-
Mijn ervaring is dat het succes van de pastasalade voor een heel groot deel afhankelijk is van de dressing. Tenminste, ik vind de dressing de smaakmaker anders zit je op koude pasta te kauwen en dat is na een paar happen wel een beetje saai. Wat je er dan verder in mikt aan lekkere dingetjes maakt dan denk ik niet meer zo veel uit.
-
't ligt er een beetje aan wat voor pasta ik nog in huis heb, maar ik gebruik vaak van die spiralen. Een bakje sellerij-salade als basis/dressing, stukjes augurk, stukjes kaas, vegaham etc. Goed husselen en koud laten worden. Je kan er ook nog wat ananas indoen, pijnboompitjes, noten etc.
Van vegaham heb ik nog nooit van gehoord, waar kan dit gekocht worden?
Heb dit nog nooit in de Delhaize gezien.
-
verse koriander, balsamico, basilicum zongedr tomaatjes, komkommer...? rucola, paprika...
-
Ik maak het meestal zo:
- dressing: zes eetlepels olijfolie, 2 eetlepels rode wijnazijn, teentje knoflook, zeezout, zwarte peper, verse basilicum in stukjes (qua hoeveelheid >> zo'n voorverpakt zakje).
- bakje cherry tomaatjes, gehalveerd.
- gekookte pasta
- geroosterde pijnboompitjes
Is echt superlekker!
-
limoensap doet t ook erg goed
-
Van vegaham heb ik nog nooit van gehoord, waar kan dit gekocht worden?
Heb dit nog nooit in de Delhaize gezien.
Die is van de AH, gerookte ham heet 't geloof ik officieel, ik noem het vegaham. Ze hebben ook nog boterhamworst en shii-takefilet, maar die vind ik wat minder.
-
Pastasalade:
Fusilli Tricolore
Spitskool
Paprika (2 of 3 kleuren)
Olijven
Pijnboompitten
In stukjes gesneden plakjes jonge kaas
Uien
evt. Mild Gekruide Tofureepjes van AH of SoFine (eerst bakken)
Maak een dressing van mayo en creme fraiche met paprikapoeder, peper en zout en mep alles door elkaar.
-
En nog 1
Pasta-salade met artisjokharten
500 g elleboogjes-macaroni
3 blikjes artisjokharten
2 tomaat in stukjes
2 komkommer in stukjes
2 rode ui fijngehakt
250 g verkruimelde feta
250 g zwarte olijven
1 bosje fijngehakte peterselie
sap van 1 limoen
1 tl gedroogde oregano
Breng een pan met licht gezouten water aan de kook en kook daarin de macaroni al dente zoals op de verpakking staat aangegeven. Giet de artisjokharten af en bewaar het vocht. Meng macaroni, artisjokharten en de overige ingrediƫnten en zet minstens een uur in de koelkast. Sprenkel er net voor het serveren het artisjoken-vocht over.
-
Ik doe bij voorkeur feta door de pastasalade. Laatst had ik er een dressing van olijven, knoflook en verse basilicum bij gemaakt. Cherrytomaatjes moeten er ook wel in. En bij voorkeur nog witte balsamico, anders wordt het zo'n smurrie qua uiterlijk.
Pistachenootjes in de vijzel en mengen met wat goede olijfolie is ook lekker als dressing.
-
500 g elleboogjes-macaroni
Dat vind ik echt gruwelijk. Macaroni vind ik te klein voor een pastasalade. Sowieso vind ik macaroni niet fijn.
-
Niet vega! Mijn moeder maakte het vroeger ook al, tomaten in schijfjes, eieren in schijfjes, uiringen, peterselie, pasta en mayonaise-yoghurtmengsel. hmmm.
-
500 g elleboogjes-macaroni
Dat vind ik echt gruwelijk. Macaroni vind ik te klein voor een pastasalade. Sowieso vind ik macaroni niet fijn.
Ik maak deze salade ook altijd met penne. Recept te snel overgetikt :O
-
....bij voorkeur nog witte balsamico, anders wordt het zo'n smurrie qua uiterlijk.
Dat mis ik dus....die haal je bij de Italiaan?
-
....bij voorkeur nog witte balsamico, anders wordt het zo'n smurrie qua uiterlijk.
Dat mis ik dus....die haal je bij de Italiaan?
in ieder gerval niet bij de AH want die is erg vies (van bertolli geloof ik brrrrr). Een goede Italiaan of azijnwinkel heeft het, als je geluk hebt heeft de Xenos een restje. Het is erg duur (de goede) maar ook erg lekker. Smaakt anders dan bruine balsamico trouwens.
Japanse Sushi-azijn is ook lekker over de pastasalade (maar dan niet van blue dragon, maar van de toko ofzo).
-
Ik zie niet zo goed wat nou 'echt' is en wat niet. Okee, er moet in ieder geval opstaan dat het balsamico di modena is. Maar dan... overal (in de donkere) zit kleurstof in. Zelfs in duurdere.
-
Er was toch zoiets als een verschil tussen balsamico-azijn die balsamico-azijn heet en balsamico-azijn die zich 'aceto balsamico' mag noemen? Die laatste is dan het echtst. Ofzo.
/me heeft ook es een klepel zien hangen, hoor
:P [/size]
-
ik vind een soort van italiaanse pasta salade erg lekker, met bijv: rucola, olijven, mozarella, tomaten, kappertjes...
maar ook de meer hollandse benadering van het geheel, met veel mayonaise erdoor.
-
sperzieboontjes (kort gekookt) zijn ook heel lekker in de pastasalade! of doperwtjes (uit een blikje) of mais. eigenlijk is alles lekker in pastasalade. en als dressing creme fraiche met verse kruiden en citroensap!
nog lekkerder dan pastasalade vind ik rijstsalade, van risottorijst!
-
Mensen. waar blijven de rest van de receptjes?
Eet men sinds 2005 geen pasta salade meer?
Ik wil iets proberen zonder zongedroogde tomaten en sterke kaas want het is voor de lunch en op mn werk, dus wil niet teveel meuren.
Dat doe ik tijdens de avonddiensten al.
-
Jawel hoor, wordt nog steeds gegeten. Ik maak het wel eens op dezelfde manier als aardappelsalade, dat wordt ook erg lekker. Als je de knoflook en het ei eruit laat, stinkt het niet als je het op je werk eet.
Voor de salade de volgende ingredienten in een kom door elkaar scheppen:
- Afgekoelde pasta (liefst holle zodat de dressing er een beetje in kan gaan zitten)
- Kleingesneden augurkjes
- Kleingesneden zilveruitjes
- Kleingesneden rode paprika
- Gare doperwtjes
- Blokjes beetgare wortel
- Als je niet op je werk eet: hardgekookt ei in blokjes
Voor de dressing de volgende dingen met de staafmixer tot een dressing frutten:
- Mayonaise
- Azijn van de zilveruitjes
- Zilveruitjes
- Tomatenketchup (klein beetje maar!)
- Verse bieslook en peterselie, fijngesnipperd
- Paprikapoeder
- Versgemalen peper
- Als je niet op je werk eet: teentje knoflook!
-
Oewwh klinkt lekker!
Heb volgens mij ook alle ingredienten in huis.
Damn, wilde er bleekselderij doorheen doen, maar ben dat vergeten te halen.
-
Kan je salades invriezen?
Dan bedoel ik niet de variant met sla, want dat lijkt me niet, maar iets als coleslaw bijvoorbeeld. (Zat te denken zo'n bak, yumyumyum, te gebruiken als dressing, maar dat is natuurlijk veel t veel en zeker niet lang houdbaar.
-
Denk dat het alleen haalbaar is als je de veggies van te voren blancheert en je de dressing er nadat het goed ontdooit is pas bij gooit...
-
Mjammjam pastasalade! Vooral in de zomer vind ik het heerlijk, als iedereen zich tegoed doet aan barbecue, geniet ik van mijn pastasalade.
Ik hou het meestal vrij simpel:
hardgekookte eieren - komkommer - olijven - mozzarella - wortel - rucola - dressing (meestal kruidendressing van Effi)
en soms: sperzieboontjes - erwten - wortel - tomaat - Italiaanse kaas (bv. parmezan)
Een lekkere dressing is ook olijfolie + suiker + mosterd!
-
Ik maak hem meestal zo;
-Pasta ( ja ja :P )
-komkommer in blokjes
-tomaat in stukjes
-kaasblokjes
-waterkerssla
-paprika in blokjes
etc. wat je maar lekker vindt.
En dan wat mayo om te mengen :)
-
Orzosalade met venkel
De venkelknol staarde me aan vanuit de groentela. Hij lag er al een week, en moest dus nodig opgegeten worden. Nu vind ik venkel wel lekker, maar de anijsachtige smaak is vaak wel wat overheersend in een gerecht. In deze salade heeft hij een wat mildere smaak gekregen.
Source: Orzosalade met venkel (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/12985-orzosalade-met-venkel)