Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: prutske op 22 juni 2005, 11:41:36
-
Wie kan me helpen aan het recept van vegetarisch vleesbrood.
Bedankt
-
GEHAKTBROOD vegetarisch
3 doosjes gehakte tofu
3 teentjes knoflook
1 ui
6 gedroogde tomaten op olie
150 gram zwarte en groene ontpitte olijven
2 eieren
100 gram gerapte oude geitenkaas
50 gram geraspte parmasaanse kaas
1 theelepel oregano
½ theelepel tijm
1 theelepel zeezout
vers gemalen peper
Bereiding
cakeblik
bakpapier
folie
kom
Doe de tofu in de kom.
Snipper de ui. Snijd de tomaten in stukjes. Snijd de olijven in dunne ringen. Knijp de knoflook uit boven de tofu. Doe de ui, tomaten en olijven bij in de kom. Strooi de kaassoorten er over en de kruiden, zout en peper. Breek de eieren en meng alles goed door elkaar.
Doe het bakpapier in een cakeblik en strijk er wat olie over. Stort het mengsel in het blik. Strijk de bovenkant glad. Dek af met folie en laat 30 min. rusten.
Zet het cakeblik daarna in de oven op 160 graden en bak het brood in 60 min. gaar en erg lekker. Laat het even afkoelen in het blik voordat je het op een bord stort.
-
Hee klinkt lekker :). Ga ik ooit een keertje proberen, denk ik. Ik heb alleen een vraagje:
3 doosjes gehakte tofu
Hoeveel gram is dat? Of is dat overal hetzelfde?
-
Volgens mij komt dat inderdaad allemaal op hetzelfde neer, zo'n 175 gram dacht ik.
-
Volgens mij komt dat inderdaad allemaal op hetzelfde neer, zo'n 175 gram dacht ik.
.
Een blok tofu van AH weegt volgens mij 300 of 350 gram ofzo, een blok van de toko 500 gram. En anderhalve kilo tofu lijkt me best veel...
(Alhoewel, het moet natuurlijkwel dat cakeblik vullen...)
-
Het gaat om gehakte tofu, dus ik ging er eigenlijk van uit dat dat zo'n bakje is met van dat tofuspul wat op gehakt lijkt, dus van zo'n 175 gram per stuk inderdaad. Tofugehakt heet 't volgens mij gewoon. :P
-
Bedankt voor het recept.
Ga het zeker eens proberen.
-
Het gaat om gehakte tofu, dus ik ging er eigenlijk van uit dat dat zo'n bakje is met van dat tofuspul wat op gehakt lijkt, dus van zo'n 175 gram per stuk inderdaad. Tofugehakt heet 't volgens mij gewoon. :P
O, dat eet ik nooit, dus ik dacht er niet aan... :bloos:
-
Het gaat om gehakte tofu, dus ik ging er eigenlijk van uit dat dat zo'n bakje is met van dat tofuspul wat op gehakt lijkt, dus van zo'n 175 gram per stuk inderdaad. Tofugehakt heet 't volgens mij gewoon. :P
Voor dit soort gerechten gebruik ik meestal stukjes van de Tivall balletjes. Net even aanbakken en dan precies hetzelfde recept volgen. Net even een extra smaakje.
-
Iemand een idee hoe de eieren te vervangen?
-
P
Voor dit soort gerechten gebruik ik meestal stukjes van de Tivall balletjes. Net even aanbakken en dan precies hetzelfde recept volgen. Net even een extra smaakje.
Snij je de Tivall balletjes eerst in stukjes voor ze worden gebakken, of daarna?
-
Ik weet niet wat Willem doet, maar ik zou ze eerst in stukjes snijden en dan bakken.
-
Ik weet niet wat Willem doet, maar ik zou ze eerst in stukjes snijden en dan bakken.
ja inderdaad, eerst in stukjes en dan bakken. Niet te klein maken anders kun je beter direct fijngehakt nemen. Juist die wat grove stukjes geeft een lekkere 'beet'.
-
Hier (http://vegweb.com/recipes/subs/index-subs-loaf.shtml) staan ook nog een recepten voor iets dergelijks.
-
die engelse/amerikaanse recepten bevatten altijd teveel ingredienten, die ik niet heb of moeilijk te krijgen zijn!
-
Iemand een idee hoe de eieren te vervangen?
Hi, ja er zijn zogenaamde ei-vervangers. Bijvoorbeeld Whole egg (van Allergycare) of No Egg (van Orgran) Ik heb het wel eens gekocht bij LekkerVega (internetshop). Ik las net dat een doos No Egg (ongeveer 4 euro) gelijk staat aan 66 eieren :P
-
Bedankt voor het recept, helemaal zin in!
printen en uitproberen: OPZEKEAH! :ylsuper:
Bedenk me opeens: sausijzenbroodjes van maken... deze (mini versie)gehaktbroodjes met bladerdeeg erom.... honger, honger!