Vegatopia Forum

Vegan Choco Mousse / Pattiserie? / (silken tofu)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Marcello

  • ***
  • 165
  • Geslacht: Man
    • EVA
Vegan Choco Mousse / Pattiserie? / (silken tofu)
« Gepost op: 02 juni 2005, 22:15:21 »
Vegan Choco Mousse:

Ingrediënten:
1 reep pure chocolade (100 gram)
1 pakje "zijden" tofu = soft silken tofu (300 gram)
50ml. sojaroom
50ml. ahornsiroop (of ander zoetmiddel)
20ml. olie
4 druppels amandelessence/aroma
geraspte verse sinaasappelschil (eko)

Bereiding:
Chocolade au-bain-marie laten smelten.

Zijden tofu met de gesmolten chocolade, ahornsiroop, sojaroom, olie, amandelessence en sinaasappelschil in een keukenmachine (of blender) doen.

Lekker even door laten draaien zodat het romig en luchtig wordt.

Dit in een kom schenken, doorroeren en tenminste 2 uur laten opstijven.

Mousse verdelen over 4 glazen
Lekker met bijv. stoofpeertjes.
« Laatst bewerkt op: 02 juni 2005, 22:23:29 door Marcello »

Offline Marcello

  • ***
  • 165
  • Geslacht: Man
    • EVA
Re:Vegan Choco Mousse / Pattiserie?
« Reactie #1 Gepost op: 02 juni 2005, 22:23:02 »
Enkele vragen:  :chef:

Ik zou graag die mousse wat stijver/vaster willen hebben voor toepassing in kleine gebakjes met bijv. marsepein. Hoe zou ik dat het beste/lekkerste kunnen doen? (geen agar).

Uit Utrecht heb ik wat silken tofu meegenomen van een of ander Japans merk (Morinaga). Pakjes 300 gram, buiten koeling houdbaar. Kostte € 2,30 (ik kan dat spul bij mij in de buurt nergens krijgen).  Bij een andere toko zag ik in de koeling silken tofu liggen voor € 1,10 Wat kan het verschil zijn? Wie heeft er überhaupt ervaring met silken tofu?

Offline Selly

  • *****
  • 30.785
Re:Vegan Choco Mousse / Pattiserie? / (silken tofu)
« Reactie #2 Gepost op: 02 juni 2005, 23:08:06 »
ik ken alleen die uit de koeling geloof ik.
Ik gebruik het vooral voor hartige zaken (Laatst er een geweldige nep caprese gemaakt met veel balsamicoazijn, tomaat en basilicum en dan op een broodje gedaan).

Wat stijver krijgen, hmm misschien overnight laten opstijven? Geen/minder room toevoegen en ipv ahornsiroop poedersuiker?
,,,,فلافل

Offline Marcello

  • ***
  • 165
  • Geslacht: Man
    • EVA
Re:Vegan Choco Mousse / Pattiserie? / (silken tofu)
« Reactie #3 Gepost op: 07 juni 2005, 15:00:06 »
Klopt, voor hartige zaken ken ik het ook. Heb wel eens een mayo-recept gemaakt met silken tofu; vond dit overigens niet zo geweldig.

Die mousse is echter superlekker, vandaar mijn gedachte om het in gebak te verwerken.