Kipeiwit is in ieder geval eiwit van een kip, dus niet vega.
Volgens mij is dat dus niet zo, dat kipeiwit kip is, in plaats van kippenei-eiwit. Het zou het enige vleesproduct zijn wat in eiwit vorm gebruikt zou worden, en dan nog lijkt het me nog een heel onwaarschijnlijk productieproces.
Kipeiwit wordt door bakkers gebruikt ook om glazuur te maken, wat je normaal met kippenei-eiwit maakt. Je kunt het onder andere
hier bestellen. Er staat duidelijk dat je salmonellavrij eiwit krijgt als je bijvoorbeeld het kipeiwit kristalpoeder oplost in water. Je ziet het ook veel in producten waarin je normaal ook eiwit gebruikt als lijmlaagje, zoals kroketten of loempia's (de vegetarische taugeh loempia van Mora bijvoorbeeld).
Totdat iemand mij kan laten zien hoe eiwit uit kippenvlees gewonnen kan worden, waarom dat alleen van kip kan en van geen enkele ander soort vlees, en waarom je dat dan zelfs in vegetarische producten zou gebruiken, ga ik er gewoon van uit dat dit het eiwit van kippeneieren is.