Ik was vandeweek in de Chinese supermarkt van Enschede, die verhuisd is naar een groter pand en nu nog meer vreemde dingetjes heeft.
Daar vond ik
Roasted gluten ("ingredients: dehydrated gluten"
) en
Fried round gluten. Die tweede schijn je volgens de engelstalige bereidingswijze gewoon mee te kunnen roerbakken of stoven, maar op die eerste stond alleen maar uitleg in het Chinees. Nou kon het meisje achter de kassa niet zo goed Chinees lezen, en de man die ze er bij haald niet zo goed Nederlands praten, dus na een vertaalslag kwam ze er op uit dat het vegetarisch was, net zoiets als tofu, en dat je het bijvoorbeeld in soep kon doen. Bedankt voor de moeite, maar veel kon ik daar natuurlijk niet mee. Ik heb ondertussen al geprobeerd om een brok (het lijkt erg op oud brood) in wat water te leggen en dan te bakken in de hoop er goedkope vegan shoarma van te maken, maar het valt dan helaas uit elkaar in dunne vel-achtige dingetjes.
Dus.
Iemand anders tips?