Ik heb al twee keer voor een gezelschap van ca 20 pompoencurry gemaakt. Je bent wel even bezig met het kleineren van alle pompoen, maar dan heb je ook wat!
Ik heb t recept al een keer gepost op t forum, maar ik weet niet hoe ik daar naar moet linken, dus:
Pompoencurry
Voor 4 personen
1 eetlepel olijfolie
2 grote uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 theelepel gemalen korianderzaad
2 theelepels komijn
_ theelepel kurkuma (geelwortel)
1 kilo pompoen (met schil en al), in stukken van 2 cm gesneden
zeezout en versgemalen zwarte peper
2 rode cayennepepers, fijngehakt
1 groene cayennepeper, fijngehakt
3 cm verse gember, geraspt
1 eetlepel bruine basterdsuiker
90 gram kokoscrème (santen)
3-4 tomaten, in vieren gesneden
3 eetlepels fijngehakte, verse koriander
1 eetlepel olijfolie
3 eetlepels gemalen kokos
Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de uien en de knoflook toe en bak tot ze glazig zien.
Voeg het gemalen korianderzaad, de komijn en kurkuma toe en laat dit bakken, voeg af en toe een lepel water toe om het een en ander van de bodem van de pan los te maken.Voeg dan de pompoen, wat zout en peper toe en laat ongeveer 10 minuten bakken, tot de pompoen wat bruin kleurt en zacht wordt.
Voeg de rode en groene pepers toe, maar houdt wat achter voor de garnering. Voeg de gember, de suiker en de santen toe en blijf, op een middelhoog vuur, roeren tot de kokos helemaal gesmolten is.
Voeg, als de pompoen zacht is maar nog wel z’n vorm behouden heeft, de parten tomaat en de koriander toe en roerbak voorzichtig tot de tomaten net niet meer rauw zijn. Roer er tenslotte de olijfolie door en 1 eetlepel van de gedroogde kokos. Schep in een schaal en garneer met de rest van de kokos en de peper. Serveer met basmati-rijst of warm naan-brood.